Légkondicionáló helyes használata

A készülék hosszú élettartama és a mi egészségünk azon múlik, hogy hogyan használjuk a klímát.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A légkondicionálókról rengeteg rémhír terjeng, azonban ezek csak akkor lesznek igazak, hogyha helytelenül van használva a klíma. Mi minden beszerelést követően elmondunk minden szükséges információt, azonban álljon itt is egy útmutató arra vonatkozólag, hogy mit okozz a helytelen használat, és hogyan lehet helyesen használni a készüléket.

A légkondicionáló által okozott betegségek

Egyszerűbb megbetegedés közé tartozik a szemszárazság és a torokszárazság, illetve az orrnyálkahártya kiszáradása. Ez különösen akkor érvényesül, hogyha magunk felér irányítjuk a klímát. Ez utóbbinál jelentkezik még az a tünet is, hogy izomfájdalom jelentkezik, a klímareuma is kialakulhat.

Komolyabb betegségek közé tartozik a különböző légzőszervi megbetegedések, mint például a légionárius betegség. Akár kétoldali tüdőgyulladást is lehet kapni.

Itt most álljunk meg egy pillanatra, még az előtt, hogy lemondana a klímáról. Ezek a betegségek csak akkor jelentkezhetnek, hogyha rendkívül el van hanyagolva a készülék és nincs helyesen használva. Ha tovább olvass akkor megtudhatja, hogy hogy kell helyesen használni a klímát. 

Tippek a helyes használathoz

Első tippünk az, sőt, ez nem is tipp, inkább egy nagyon fontos dolog, hogy rendszeresen legyen kitisztítva a készülék. Ezt egy szakember tudja helyesen elvégezni. A készülék belsejében folyamatosan termelődnek a mikroorganizmusok, így egyértelmű, hogy ezek rövidesen bekerülnek a lakás levegőjébe, amit mi belélegzünk.

Második tippünk az, hogy állítsuk mindig megfelelő hőmérsékletre a klímát. Kint hiába van 42 fok, az Ön lakásában nem lehet 20 fok, hiszen leginkább 5, maximum 8 fok különbség lehet a kinti és a benti hőmérséklet között. Ezzel ellehet kerülni a fenti betegségek nagy részét.

Harmadik tippünk, hogy soha ne irányítsuk magunkra a levegőt. Ezzel ellehet kerülni a szemszárazságot és az ízületi fájdalmakat.

Negyedik tippünk, hogy szellőztessünk rendesen. Ahogy már írtuk, a klímából a levegő bekerül a lakás levegőjébe, majd ez folyamatosan forog. Épp ezért fontos rendszeresen szellőztetni, hogy mindig friss levegő legyen az otthonunkban.

Bónusz tippünk: szedjünk rendszeresen vitaminokat és figyeljünk oda az egészségünkre. Tudjuk, ez már nagyon unalmas, viszont a legtöbb betegséget így biztos kifogja kerülni! 

Mit tegyünk, hogyha megbetegedtünk?

Természetesen azonnal forduljunk orvoshoz, egy tüdőgyulladásból ő fog kigyógyítani minket. Ha ízületi problémáink vannak akkor nagyon jó lehet termálvizes fürdőkbe járni, amelyek segítenek megoldani az ilyen jellegű problémákat. Azonban, ha betartja a mi tippjeinket, akkor biztos lehet benne, hogy ezek a betegségek elfogják Önt kerülni. 

A karbantartás fontosságáról

A karbantartás fontosságáról nem lehet eleget beszélni. Kezdjük az elején. A felszereléstől számítva valószínűleg a nyári időszakban folyamatosan megy a klíma. A klíma beltéri egységének a belseje egy nedves, meleg közeget tartalmaz, amelyben a különböző baktériumok, vírusok, gombák könnyedén meg tudnak telepedni. Mint már írtuk a klímából folyamatosan jön ki a levegő, így ezzel együtt ezek a mikrobák is folyamatosan jönnek ki. Ez keveredik a lakásunk levegőjével, mi pedig beszívjuk ezt. Ez még problémásabb akkor, amikor alig van szellőztetve. 

Ha nem akar két oldali tüdőgyulladást akkor feltétlenül hívjon ki minket. Ha velünk szereltette be a készüléket, vagy velünk fogja beszereltetni, akkor ne feledje, az első tisztítás ingyenes. Egy ilyen tisztítás során mi egy professzionális fertőtlenítő szert juttatunk a készülékbe, amely elterjed mindenhova és tökéletesen kipusztítja a készülékből a nem kívánt élőlényeket.  Ha biztosra szeretne menni, ha jól szeretné használni a készüléket, akkor keressen fel minket.

Légkondicionáló tisztítás

Hasonló oldalak

Légkondicionáló helyes használata

Légkondicionáló helyes használata

Ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket, és elkerüljük a készülékünknek a meghibásodását elengedhetetlen a helyes használat. Szerencsére ez nem egy hosszú lista, röviden összefoglaltuk, hogy mikre kell figyelnie ahhoz, hogy ne legyen semmi probléma a jövőben.

Légkondicionáló helyes használata
Légkondicionáló tisztító

Légkondicionáló tisztító

Azt már többen is tudják, hogy mennyire fontos a légkondicionálóknak a tisztítása, azonban sokan nincsenek vele tisztában, hogy milyen szerrel is történik meg ez a folyamat. Mindenféle fertőtlenítővel lehet? Vagy nem? Ki végezheti el a folyamatot? Mi mindenre válaszolunk.

Légkondicionáló tisztító
Légkondicionáló tisztítás

Légkondicionáló tisztítás

A légkondicionálóknak a tisztítása elképesztően fontos dolog, sokkal fontosabb, mint azt sokan gondolnák. Súlyos betegségeket lehet megelőzni, hogyha mindig patyolat tiszta a készülék. Ha szeretne erről bővebben érdeklődni, akkor olvassa el összegzésünket!

Légkondicionáló tisztítás
Légkondicionáló szerelés

Légkondicionáló szerelés

Mi mindent összeszedtünk, amit tudni kell a klíma szerelésről. A légkondicionálók fontos és komplex készülékek ezért nem is szerelheti bárki. Minden részletet leírtunk, Önnek csak annyi a dolga, hogy elolvassa. Ha ezzel meg van és úgy gondolja, hogy a készülékére rá fér egy szerelés, akkor keressen fel minket.

Légkondicionáló szerelés
Légkondicionáló ár

Légkondicionáló ár

Akik klíma vásárláson gondolkoznak mindig megnézik, hogy mennyibe kerülnek a klímák. Azonban rendkívül széles skálán mozog a klíma ára, épp ezért nagyon nehéz megmondani, hogy vajon melyiket kellene megvenni. Mi most ebben segítünk.

Légkondicionáló ár
Légkondicionáló szerelés Budapesten

Légkondicionáló szerelés Budapesten

A légkondicionálónak a beszerelése nagyon komoly feladat. Épp ezért fontos, hogy jó szakembert keressen fel ezzel. Ha elolvassa összegzésünket akkor nem csak azt tudja meg, hogy nálunk milyen egy beszerelés, hanem arra is rájön, hogy mi vagyunk az egyik legjobb választás. Keressen fel minket!

Légkondicionáló szerelés Budapesten
Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

A karbantartás rendkívül fontos, ezt sokszor hangsúlyozzuk. Épp ezért elengedhetetlen, hogy egy évente ne hívjon ki minket legalább kétszer, hogy alaposan szemügyre vegyük a klímáját, és kitisztítsuk. Feltétlenül keressen fel minket, még a tavaszi időszakba, hogy minél hamarabb megejtsük a tisztítást!

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?
A légkondicionáló áramfogyasztása

A légkondicionáló áramfogyasztása

Egy klímavásárlásnál általában nem csak az szokott számítani, hogy mennyibe fog kerülni a készülék, vagy a beszerelés, hanem az is, hogy a későbbiekben mennyibe fog kerülni a fenntartása. Mi most erre próbálunk meg választ adni. Azonban a biztos mindig az, hogyha felkeres minket, és mi egyénileg tudunk Önnek segíteni.

A légkondicionáló áramfogyasztása
Légkondicionáló javítás

Légkondicionáló javítás

A légkondicionáló otthonunk egyik nagyon fontos része. Épp ezért elengedhetetlen, hogy tökéletesen működjön. Azonban bármikor történhet egy olyan hiba, amelynek hatására nem tudunk mit tenni, de tönkre megy a készülék. Ilyen esetekben kell minket kihívnia. Mi tökéletesen helyrehozzuk a problémát! Hívjon minket bizalommal!

Légkondicionáló javítás
Légkondicionáló allergiásoknak

Légkondicionáló allergiásoknak

Az allergiások számára kifejezetten jótékony hatással lehet egy klíma, ám csak akkor, hogyha az jól van kiválasztva. Mi összegeztünk mindent, amit tudni kell a klímákról, így Önnek már csak annyi a dolga, hogy elolvassa és felkeressen minket.

Légkondicionáló allergiásoknak

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Azonnali megoldást nyújtunk cirkó problémájára, teljes garanciával, akár azonnali kiszállással.

Cirkó szerelés

Azonnali megoldást nyújtunk cirkó problémájára, teljes garanciával, akár azonnali kiszállással.

Éjjel-nappal vállaljuk a cirkók szerelését. Tudjuk, hogy milyen érzés az, amikor egy hideg téli estén tönkre megy a cirkó és azt érzi az ember, hogy folyamatosan hűl a lakás. Mi megoldjuk ezt a problémát: azonnali és non-stop kiszállással dolgozunk, így bármikor felhívhat minket, ha gond van a cirkóval.