Légkondicionáló helyes használata

A készülék hosszú élettartama és a mi egészségünk azon múlik, hogy hogyan használjuk a klímát.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Légkondicionáló helyes használata Légkondicionáló helyes használata

A légkondicionálókról rengeteg rémhír terjeng, azonban ezek csak akkor lesznek igazak, hogyha helytelenül van használva a klíma. Mi minden beszerelést követően elmondunk minden szükséges információt, azonban álljon itt is egy útmutató arra vonatkozólag, hogy mit okozz a helytelen használat, és hogyan lehet helyesen használni a készüléket.

A légkondicionáló által okozott betegségek

Egyszerűbb megbetegedés közé tartozik a szemszárazság és a torokszárazság, illetve az orrnyálkahártya kiszáradása. Ez különösen akkor érvényesül, hogyha magunk felér irányítjuk a klímát. Ez utóbbinál jelentkezik még az a tünet is, hogy izomfájdalom jelentkezik, a klímareuma is kialakulhat.

Komolyabb betegségek közé tartozik a különböző légzőszervi megbetegedések, mint például a légionárius betegség. Akár kétoldali tüdőgyulladást is lehet kapni.

Itt most álljunk meg egy pillanatra, még az előtt, hogy lemondana a klímáról. Ezek a betegségek csak akkor jelentkezhetnek, hogyha rendkívül el van hanyagolva a készülék és nincs helyesen használva. Ha tovább olvass akkor megtudhatja, hogy hogy kell helyesen használni a klímát.

Tippek a helyes klímahasználathoz

Első tippünk az, sőt, ez nem is tipp, inkább egy nagyon fontos dolog, hogy rendszeresen legyen kitisztítva a készülék. Ezt egy szakember tudja helyesen elvégezni. A készülék belsejében folyamatosan termelődnek a mikroorganizmusok, így egyértelmű, hogy ezek rövidesen bekerülnek a lakás levegőjébe, amit mi belélegzünk.

Második tippünk az, hogy állítsuk mindig megfelelő hőmérsékletre a klímát. Kint hiába van 42 fok, az Ön lakásában nem lehet 20 fok, hiszen leginkább 5, maximum 8 fok különbség lehet a kinti és a benti hőmérséklet között. Ezzel ellehet kerülni a fenti betegségek nagy részét.

Tippek a helyes klímahasználathoz
Mit tegyünk, hogyha megbetegedtünk?

Harmadik tippünk, hogy soha ne irányítsuk magunkra a levegőt. Ezzel ellehet kerülni a szemszárazságot és az ízületi fájdalmakat.

Negyedik tippünk, hogy szellőztessünk rendesen. Ahogy már írtuk, a klímából a levegő bekerül a lakás levegőjébe, majd ez folyamatosan forog. Épp ezért fontos rendszeresen szellőztetni, hogy mindig friss levegő legyen az otthonunkban.

Bónusz tippünk: szedjünk rendszeresen vitaminokat és figyeljünk oda az egészségünkre. Tudjuk, ez már nagyon unalmas, viszont a legtöbb betegséget így biztos kifogja kerülni! 

Mit tegyünk, hogyha megbetegedtünk?

Természetesen azonnal forduljunk orvoshoz, egy tüdőgyulladásból ő fog kigyógyítani minket. Ha ízületi problémáink vannak akkor nagyon jó lehet termálvizes fürdőkbe járni, amelyek segítenek megoldani az ilyen jellegű problémákat. Azonban, ha betartja a mi tippjeinket, akkor biztos lehet benne, hogy ezek a betegségek elfogják Önt kerülni. 

A klíma karbantartás fontosságáról

A karbantartás fontosságáról nem lehet eleget beszélni. Kezdjük az elején. A felszereléstől számítva valószínűleg a nyári időszakban folyamatosan megy a klíma. A klíma beltéri egységének a belseje egy nedves, meleg közeget tartalmaz, amelyben a különböző baktériumok, vírusok, gombák könnyedén meg tudnak telepedni. Mint már írtuk a klímából folyamatosan jön ki a levegő, így ezzel együtt ezek a mikrobák is folyamatosan jönnek ki. Ez keveredik a lakásunk levegőjével, mi pedig beszívjuk ezt. Ez még problémásabb akkor, amikor alig van szellőztetve.

Ha nem akar két oldali tüdőgyulladást akkor feltétlenül hívjon ki minket. Ha velünk szereltette be a készüléket, vagy velünk fogja beszereltetni, akkor ne feledje, az első tisztítás ingyenes. Egy ilyen tisztítás során mi egy professzionális fertőtlenítő szert juttatunk a készülékbe, amely elterjed mindenhova és tökéletesen kipusztítja a készülékből a nem kívánt élőlényeket. Ha biztosra szeretne menni, ha jól szeretné használni a készüléket, akkor keressen fel minket.

A klíma karbantartás fontosságáról

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás