Klíma áthelyezés

Ha úgy érzi, hogy a klíma nem jó helyen van akkor hívjon minket. Mind a beltéri, mind a kültéri egységeket áthelyezzük. Mindenek előtt egy előzetes konzultációt tartunk, ahol ki is megyünk a helyszínre, hogy személyesen megbeszéljük, hogy valóban szükséges-e az átalakítás.

A klíma áthelyezés azt jelenti, hogy egyik helyről egy másik helyre szereltetjük be a klíma kültéri és/vagy beltéri egységét.

Sok oka van annak, hogy valaki miért szeretné áthelyeztetni a klímáját. Például az ügyfél vásárolt egy új bútort, amelynek pont ott lenne tökéletes helye, ahol a klíma jelenleg van. Vagy új szobát alakítottak ki, vagy csak festenek vagy felújítanak, és egyszerűbb, ha nincs a falon a klíma.

De akár az is lehet, hogy csak átakarja rakni az ügyfél egy másik szobába, mert ott praktikusabb. Bármi is legyen az oka, mindig kiemeljük, hogy SOHA ne kezdje el ezt senki otthon egyedül.

Csak a szakemberek tudják, hogy például a split rendszerű légkondicionálókat hogyan kell leszerelni, de elég csak az elektromos vezetékekre gondolni, amihez mindenképp szakember kell.

Csak olyan ember szerelje le a klímát, aki ért hozzá. Ne felejtse el, hogy a legtöbb gyártó garanciája csak akkor él, ha szakképzett szerelő nyúl mindig a készülékhez.

Mikor szükséges áthelyezni a klímát?

Szükséges, amikor rosszul lett felhelyezve, például ferdén, vagy instabil a helyzete. Szükséges akkor, amikor a helyzete miatt rendkívül hangos, vagy túlságosan zárt helyen van. Szükséges lehet akkor, amikor a lakás kinézetet teljesen megakarjuk változtatni, új bútort vettünk, garázst, vagy új helyiséget építettünk házunkhoz, és útban van a klíma.

A hozzáférhetetlen helyen van, ha elérhető a viharok számára, vagy gyermekek és háziállatok számára elérhető helyen van, ha egy külső behatás miatt már nem áramlik annyira a levegő, ha közel van a szellőzőhöz, vagy csak szimplán nem tetszik ott, ahol most van.

Ilyenkor minden esetben végig kell gondolnunk, hogy megéri-e nekünk az átépítés, add-e akkora pluszt, ami miatt érdemes belevágni. Egy bútor elhelyezésének esetében talán egyszerűbb megoldás, ha újra gondoljuk, és más helyre rakjuk a bútort, mintsem hogy leszereltessük az egész készüléket, kivéssük a csöveket, majd újra beszereljük, újra véssünk, és eltakarítsunk mindent.

Mennyire nagy munka egy klíma áthelyezése?

Legalább annyira nagy munka, mint a klíma beszerelése. Ha nem nagyobb. Ha a klíma csöveket úgy szereltettük be, hogy a csövek vésve voltak akkor nagyobb lesz a munka. Ki kell vésni a falból a csöveket, a helyét meg kell szüntetni, majd az új helyre vezető úton végig kell újra vésni. Ha kész a munka, akkor az ügyfélnek persze festőt is kell hívnia. 

Más megoldás, amikor kábelvezetőkkel oldjuk meg a problémát, de ez sok ügyfélnek nem tetszik, egy színes, vagy akár tapétás falon nem néz ki túl esztétikusan. Egy klíma áthelyezésének az ára majdnem annyi, mint egy klíma felszerelésének az ára, így érdemes átgondolni, hogy valóban megéri-e áthelyeztetni.

Ki helyezheti át a klímát?

Sokan azt gondolják, hogy akárki áthelyezheti, mivel csak le kell szedni, és odébb kell rakni. Nos, ez koránt sincs így. A leszerelés következtében súlyosan sérülni tud a készülék, ami miatt a későbbiekben lehet nem is fog működni. Nem szabad elfelejteni, hogy gáz tartalmaz, így különösen veszélyes hozzá nyúlni. 

Hangsúlyozzuk, hogy senki ne nyúljon hozzá, bízzák inkább szakemberre. A szakemberek – mint mi is – évtizedek óta foglalkoznak ezzel, így már rendkívül gyorsan, és hamar leszedik, és újra felszerelik a klímát. 

Nagyon fontos továbbá, hogy csak olyan szerelő nyúljon hozzá, akinek van megfelelő papírja arról, hogy a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság beregisztrált tagja. Ez azért fontos, mert sok gyártó csak akkor garantálja a garanciát, ha mindig hivatásos szerelővel szereltetjük a készülékünket.

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Takarítás

A takarítás legfontosabb része, hogy hatékony legyen. A hatékonyságot úgy tudjuk elérni, hogy pontosan tudjuk, hogy mit mivel és hol érdemes takarítani. A tapasztalt takarítók ezeket pontosan tudják, így ők tökéletesen kitakarítják a lakást, vagy akár az irodát is. A takarításnál nagyon fontos, hogy szemmel láthatóan szép tiszta legyen minden, de még fontosabb, hogy minden baktérium, gomba megsemmisüljön. Szakértő csapatunk tökéletesen kifertőtlenít házakat, társasházakat, vagy irodákat.

Takarítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Exkluzív hajózás a Balatonon motoros yachton!

Sétahajózás a Balatonon!

Exkluzív hajózás a Balatonon motoros yachton!

Együtt utazhatsz kényelmesen családoddal, barátaiddal vagy csak egyszerűen egyedül, első osztályon. Vendégeink kényelmes és biztonságos körülmények között, rövid időn belül juthatnak el a Balaton különböző látványosságaihoz. Az utasok kívánságát szem előtt tartva igyekszünk feledhetetlen élménnyé tenni a hajózást.