Mennyire kell, hogy hideget fújjon a klíma?

A légkondicionáló készülékeknél nem mindegy, hogy hogyan használjuk. Jó tudni, hogy mekkora hőmérséklet különbséggel használjuk a terméket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mennyire kell, hogy hideget fújjon a klíma? Mennyire kell, hogy hideget fújjon a klíma?

Sokakban felmerül a kérés, hogy vajon ha kint negyven fok van, akkor lehűthetjük-e a lakást 27 fokra, vagy vajon jó ötlet-e az, hogyha öt fokos levegő fújatunk magunkra? Természetesen nem. Ezekre a kérdésekre adunk választ, így megtudhatja, hogy hogyan lehet jól használni a klímát.

Mi az ideális hőfok különbség a kinti és a benti hőmérsékletek között?

Az ideális nagyjából az 5 fok különbség, de fel lehet menni 7-8 fok különbségre, maximum 10 fokra, ha nagyon szükséges. Azonban efölött már nem javasolt. Ha hirtelen a hidegről kilépünk a kánikulába akkor komoly egészségügyi problémáink is lehetnek. 

Ezen felül a klímáknak sem túl jó, hogyha ilyen hőmérséklet különbséget kell fenttartani. Továbbá az sem jó, hogyha magunkra irányítjuk a hideg levegőt, hiszen olyan problémákkal szembesülhetünk, mint a szemszárazság, ízületi problémák, stb. 

Klímaszerelést szeretne? Kérjen ajánlatot!

Mi a különbség az on/off és az inverteres klímák között?

Az, hogy hogy hűl le a lakás nagyban befolyásolja az, hogy milyen klíma berendezésünk van. Az on/off klímák esetében a működést úgy kell elképzelni, hogy beállítjuk először a kívánt hőfokot. Legyen ez 26. A szobában akkor 32 fok van. Az on/off klíma elkezd maximum teljesítményen dolgozni, szinte „okádja” a hideg levegőt addig, amíg el nem éri a 26 fokot. Amint elérte kikapcsol.

Ezt követően, ha újra feljebb megy a hőmérséklet akkor újra bekapcsol és ez megy körbe-körbe.

Ezzel szemben az inverteres klíma nem kezd el egyből maximum teljesítményen dolgozni. Szép ütemben elkezdi lehűteni az otthont, majd, ha elérte a kívánt hőfokot akkor sem fog leállni, hanem alacsony üzemmódban folytatja tovább a munkát. Ilyenkor ugye a ventillátor is sokkal halkabb, hiszen nem maximum teljesítményen dolgozik. Az inverteres klíma nem csak, hogy kíméletesebb, halkabb, de még sok más előnye van. 

Mi a különbség az on/off és az inverteres klímák között?
Milyen előnyei vannak még az inverteres klímának?

Milyen előnyei vannak még az inverteres klímának?

Az egyik legnagyobb előnye az eddig felsoroltakon túl, hogy költséghatékony. Manapság már nagyon jó energiaosztályú klímákat lehet venni (akár A+++ is), amelyek nagyon keveset fogyasztanak. Egyes számítások szerint egy szezont 1500-2000 forintból is meg lehet úszni.

Az inverteres klímáknak előnye még, hogy fűteni is képesek. Sokan már ki is váltották a fűtési rendszerüket klímára, azonban egyszerűen kiegészítő fűtési rendszerként is nagyon jó választás. Ha a tavasz vagy az ősz kicsit hidegebb a kelleténél akkor lehet használni a klímát fűtésre, és ez meg sem fogja dobni a villanyszámlát!

Előnye még továbbá, hogy ezek rendkívül modern készülékek így nagyon sok fajta funkció érhető el ezeknél. Van wifis vezérlés, van éjszakai mód, vannak különböző extra szűrők, van öntisztító mód stb. 

Inverteres klímát szeretnék. Mi a teendő?

Ha inverteres klímát szeretne, akkor keressen fel minket! Mi már régóta foglalkozunk inverteres klímáknak a beszerzésévek, a felszerelésével és a karbantartásával. Weboldalunkon több cikket is találhat ebben a témában. Olvassa el, hogy nálunk, hogy történik a klíma beszerelés, majd hívjon fel minket.

Inverteres klímát szeretnék

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás