Mennyire kell, hogy hideget fújjon a klíma?

A légkondicionáló készülékeknél nem mindegy, hogy hogyan használjuk. Jó tudni, hogy mekkora hőmérséklet különbséggel használjuk a terméket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Sokakban felmerül a kérés, hogy vajon ha kint negyven fok van, akkor lehűthetjük-e a lakást 27 fokra, vagy vajon jó ötlet-e az, hogyha öt fokos levegő fújatunk magunkra? Természetesen nem. Ezekre a kérdésekre adunk választ, így megtudhatja, hogy hogyan lehet jól használni a klímát.

Mi az ideális hőfok különbség a kinti és a benti hőmérsékletek között?

Az ideális nagyjából az 5 fok különbség, de fel lehet menni 7-8 fok különbségre, maximum 10 fokra, ha nagyon szükséges. Azonban efölött már nem javasolt. Ha hirtelen a hidegről kilépünk a kánikulába akkor komoly egészségügyi problémáink is lehetnek. Ezen felül a klímáknak sem túl jó, hogyha ilyen hőmérséklet különbséget kell fenttartani. Továbbá az sem jó, hogyha magunkra irányítjuk a hideg levegőt, hiszen olyan problémákkal szembesülhetünk, mint a szemszárazság, ízületi problémák, stb. 

Mi a különbség az on/off és az inverteres klímák között?

Az, hogy hogy hűl le a lakás nagyban befolyásolja az, hogy milyen klíma berendezésünk van. Az on/off klímák esetében a működést úgy kell elképzelni, hogy beállítjuk először a kívánt hőfokot. Legyen ez 26. A szobában akkor 32 fok van. Az on/off klíma elkezd maximum teljesítményen dolgozni, szinte „okádja” a hideg levegőt addig, amíg el nem éri a 26 fokot. Amint elérte kikapcsol. 

Ezt követően, ha újra feljebb megy a hőmérséklet akkor újra bekapcsol és ez megy körbe-körbe.

Ezzel szemben az inverteres klíma nem kezd el egyből maximum teljesítményen dolgozni. Szép ütemben elkezdi lehűteni az otthont, majd, ha elérte a kívánt hőfokot akkor sem fog leállni, hanem alacsony üzemmódban folytatja tovább a munkát. Ilyenkor ugye a ventillátor is sokkal halkabb, hiszen nem maximum teljesítményen dolgozik. Az inverteres klíma nem csak, hogy kíméletesebb, halkabb, de még sok más előnye van. 

Milyen előnyei vannak még az inverteres klímának?

Az egyik legnagyobb előnye az eddig felsoroltakon túl, hogy költséghatékony. Manapság már nagyon jó energiaosztályú klímákat lehet venni (akár A+++ is), amelyek nagyon keveset fogyasztanak. Egyes számítások szerint egy szezont 1500-2000 forintból is meg lehet úszni.

Az inverteres klímáknak előnye még, hogy fűteni is képesek. Sokan már ki is váltották a fűtési rendszerüket klímára, azonban egyszerűen kiegészítő fűtési rendszerként is nagyon jó választás. Ha a tavasz vagy az ősz kicsit hidegebb a kelleténél akkor lehet használni a klímát fűtésre, és ez meg sem fogja dobni a villanyszámlát!

Előnye még továbbá, hogy ezek rendkívül modern készülékek így nagyon sok fajta funkció érhető el ezeknél. Van wifis vezérlés, van éjszakai mód, vannak különböző extra szűrők, van öntisztító mód stb. 

Inverteres klímát szeretnék. Mi a teendő?

Ha inverteres klímát szeretne, akkor keressen fel minket! Mi már régóta foglalkozunk inverteres klímáknak a beszerzésévek, a felszerelésével és a karbantartásával. Weboldalunkon több cikket is találhat ebben a témában. Olvassa el, hogy nálunk, hogy történik a beszerelés, majd hívjon fel minket.

Klíma beszerelés

Hasonló oldalak

Hogyan működik a klíma?

Hogyan működik a klíma?

A klíma működése rendkívül egyszerű. Minden mai klíma ezeken az elveken alapul, a legolcsóbbaktól a legdrágábbakig. Olvassa el összegzésünket, hogy megtudja, hogy hogyan működnek a klímák, még a fűtő klímák is.

Hogyan működik a klíma?
Inverteres klíma fogyasztása

Inverteres klíma fogyasztása

Akik klímát szeretnének mindig elgondolkoznak, hogy vajon mennyibe fog kerülni a villanyszámla a beszerelés után. Mi erre a kérdésre kerestük a választ, és konkrét számokkal tudjuk prezentálni, hogy nyáron és télen mennyibe kerül a klíma.

Inverteres klíma fogyasztása
Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll, akkor olvassa el írásunkat. Összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amit tudnia kell akkor, hogyha klíma vásárlás előtt áll. Ha nem talált minden kérdésére választ, akkor keressen fel minket!

Ha klíma vásárlás előtt áll
Mikor célszerű karbantartani a klímát?

Mikor célszerű karbantartani a klímát?

A klíma karbantartása nagyon fontos, ez tény. Ha évente legalább kétszer kihív minket, hogy elvégezzük ezt a számunkra egyszerű és gyors feladatot akkor biztos lehet abban, hogy hosszú évekig jó lesz a készüléke, illetve abban is, hogy semmilyen betegséget nem fog elkapni a klíma miatt.

Mikor célszerű karbantartani a klímát?
Klíma fűtésre

Klíma fűtésre

Az inverteres klímák ma már rendkívül alkalmasak arra, hogy egy egész házat felfűtsenek, és a közhiedelemmel ellentétben nem fog egy vagyonba kerülni. Ma már rengetegen választják ezt a módszert, mivel számtalan előnnyel jár, ha klímával fűtünk.

Klíma fűtésre
Mekkora klímát vegyek?

Mekkora klímát vegyek?

Mekkora klímát kell venni? Csak a lakásnak / háznak a mérete számít? Minden kérdésre választ adunk! Elmondjuk, hogy mekkora klímát kell venni és azt is, hogy mit érdemes még megnézni a klíma vásárlás során.

Mekkora klímát vegyek?
Oldalfali klíma

Oldalfali klíma

Az oldalfali klíma a legelterjedtebb klíma típus, szinte mindn lakásban ezt láthatjuk. A legtöbb készülék rendkívül esztétikus, és nagy előnyük, hogy elérhető áron vannak, így ma már azok is megengedhetik maguknak a klímát, akik régen nem engedhették meg

Oldalfali klíma
Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok

Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok

Cikkünkben megtudhatja, hogy milyen előnyökre és milyen hátrányokra számíthat, hogyha a fűtését klímával szeretné megoldani. Olvassa el, majd döntsön. Ha úgy dönt, hogy szeretne fűtő klímát, akkor keressen fel minket!

Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok
Klíma tisztítás

Klíma tisztítás

A klíma tisztítása nagyon fontos dolog, mivel ezzel tudjuk biztosítani, hogy sokáig működjön a készülék. Ha nem tisztítjuk, akkor rengeteg baktérium és gomba el tud szaporodni a készülékben, amely egészség károsító hatással bír, így jobb mielőtt fertőtleníteni.

Klíma tisztítás
Klíma akció Praktiker

Klíma akció Praktiker

A klíma vásárlás fontos dolog, épp ezért nem szabad a véletlenre bízni. Bár mindenkit csábít a különböző áruházakban lévő akciós klímák, azért mégis csak jobb végig gondolni, hogy hogy is vegyünk klímát. Mi ebben segítünk Önnek, mindent elárulunk, amit a klíma vásárlásról kell tudni.

Klíma akció Praktiker

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463