Gomba és baktérium mentesítés

Ha nem tartjuk karban rendszeresen a klímánkat, akkor a belső nedves közeg miatt eltudnak szaporodni a baktériumok és a gombák, amelyet utána a készülék folyamatosan fúj a szobába. Mi kifertőtlenítjük, így újra egészséges levegőt fog fújni a klímája.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Gomba és baktérium mentesítés Gomba és baktérium mentesítés

A klímák belseje nedves, és meleg közeg, amely rendkívül alkalmas baktériumok megtelepedésére, ezt felerősíti az, hogy beltéri egység szűrője, ha nincs rendszeresen takarítva, akkor extra mennyiségű por, és szennyeződés is bekerülhet.

Mivel nincs lehetősége kiszáradni, így folyamatosan képes termelni a baktériumokat – de hangsúlyozzuk, hogy ez csak akkor történik meg, amikor nincsen rendszeres karbantartva a készülék.

A klímák a bent lévő levegőt forgatják, így ha a készülék belsejében gombák, vagy hasonló dolgok találhatóak, akkor mi folyamatosan azt a levegőt szívjuk. Ezek természetesen rendkívül nagy egészségkárosító hatással bírnak, szinte olyan. Mintha egy penészes lakásban élnénk. A klímát a legtöbben a komfort érzetük megnövelése miatt választják, de hogy lehet komfortos egy lakás, ahol penészes a levegő?

Klímaszerelésre van szüksége? Kérjen ajánlatot!

Milyen betegségeket tud okozni?

Először is egyszerűbb betegségeket tud okozni. Gondolunk itt például az asztmára vagy az allergiára. Akiknek nincs ilyen betegségük, azok képesek elbagatellizálni a problémát. Egy teljesen elhanyagolt klíma akár olyan tünetet is kiválthat, ami miatt az ember alig bír levegőt venni, nyomást érez a mellkasán. Ilyenkor persze az ember bosszankodik, nem elég, hogy otthon szörnyen érzi magát, de még folyamatosan járhat allergiatesztekre, tüdőgondozóba, hogy kiderüljön, hogy mégis milyen betegsége van.

Komolyabb veszélyt jelenthet a Legionella baktérium, amely akár kétoldali tüdőgyulladást is képes okozni, de még Pontiac-láz is lehet a megbetegedés. A légionárius tüdőgyulladás komoly betegség, így nem érdemes kockáztatni. A rendszer karbantartás, és fertőtlenítés mellett szinte kizárt, hogy bármilyen baktérium megtelepedjen a készülékben.

Milyen betegségeket tud okozni?
Hogyan takarítják ki belőle?

Hogyan takarítják ki belőle?

Számunkra ez már nagyon egyszerű, és rutinos feladatot. Először mindenféleképpen a beltéri egységnek a takarításával kezdjük. Egy speciális fertőtlenítővel a beltéri egység hőcserélőjét alaposan bevonjuk. Ez a termék elkezdi fertőtleníteni és tisztítani a hőcserélőt, nem kell sem suvickolni, nem súrolni. Negyed óráig rajta hagyjuk, majd bekapcsoljuk a készüléket, hogy mindenhova eljusson a fertőtlenítő szer.

Ezközben, vagy ezután a porszűrőt elmossuk, a legegyszerűbb, ha a kádban a zuhanyzófejjel végig megyünk rajta, így biztosak lehetünk abban, hogy minden apró porszem eltűnt róla. Fontos kiemelni, hogy mindig meg kell várni, hogy száz százalékosra megkell száradnia a porszűrőnek, csak utána lehet visszarakni.

Ha komolyabb szennyeződésről van szó, például ha évek óta nem volt karbantartva, akkor megeshet, hogy le kell szerelnünk, és apró részleteire szét kell szedni, és úgy kell kitakarítanunk. Ha nincs elég helyünk ehhez, akkor elszállítjuk, és műhelyünkben takarítjuk ki.

A kültéri egységeket magasnyomású sűrített levegővel alaposan kitakarítjuk, mivel itt nem tudunk folyadék alapú szereket használni. A levegővel szinte száz százalékosra megtudjuk szabadítani a szennyeződésektől. Ez azért is fontos a kültéri egységnél, mert a legtöbb szennyeződést ez szedi össze, mivel általában az utcafronton van, forgalmas helyen.

Klímaszereléssel megelőzhető a probléma

Természetesen úgy, hogy rendszeresen hívunk ki szerelőt, aki kitisztítja nekünk a készüléket. Azt ajánljuk, hogy évente legalább kétszer hívják ki a klímatulajdonosok a szerelőket. Leginkább tavasszal és ősszel ajánljuk azt megejteni. Tavasszal azért ideális, mivel ezután kezdődik meg a klímaszezon, így a klímatulajdonos teljesen felfegyverkezve tud belépni a nyárba. Sokan nyáron hívják ki a szerelőket, amikor rájönnek, hogy nem jó a klíma, de ilyenkor sejthető, hogy szinte minden szerelő el van havazva, elérhetetlenek.

Ősszel is fontos, mivel a nyári intenzív hajtásban rengeteg port, szennyeződést begyűjthetett a klíma, ezeket nagyon fontos kitakarítani. Ha a klímánkkal télen fűtünk is, akkor kiváltképp fontos, hogy ősszel kitakarítsuk.

Ahhoz, hogy a készülék garanciáját megőrizzük nagyon fontos, hogy csak olyan ember szerelhessen, akinek meg van a megfelelő tanúsítványa. Ezt megnézheti a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál is, de nem szükséges – nekünk meg van minden tanúsítványunk, így velünk nyugodtan kitisztíthatja készülékét.

Klímaszereléssel megelőzhető a probléma
Minden készüléket szervizelnek?

Minden készüléket szervizelnek?

Természetesen igen. Mivel már régóta a szakmában vagyunk, így szinte minden márkával találkoztunk. Fujitsu, Gorenje, Whirlpool, Midea, Electrolux, Samsung, csak hogy a nagyobbakat említsük. Ezek közül szinte mindegyeikkel napi szinten találkoztunk, így már mindegyiket pontosan ismerjük.

Típusok közül is mindent szervizelünk, legyen az split klíma, oldalfali klíma, mobilklíma, vagy akár ablakklíma. Mivel a lakosság körében elég változó, hogy ki milyen szereltetett be, figyelembe véve az előnyöket, és hátrányokat, így nekünk mindenféle klímával tudnunk kell bánni. Mindegyiket máshogy kell szerelni, és karbantartani, de természetesen mi ezeket gond nélkül megoldjuk.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás