Klímaszerelési tudnivalók

Tudjon meg minden fontos dolgot a klíma szerelésről! Mi összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klímaszerelési tudnivalók Klímaszerelési tudnivalók

Mit kell tudni a klíma szerelésről? Jobb azelőtt mindenről részletesen tájékozódni mielőtt még belevágna. Mi összegyűjtöttünk minden szükséges információt, amit tudnia kell mielőtt még bele kezdene egy ilyen átalakításba.

Általános tudnivalók

Egy klíma szerelése általában 4-5 órán keresztül tart. Ha társasházban él akkor feltétlenül ellenőrizni kell, hogy mely időközben lehet szerelési munkálatokat elvégezni. Van, ahol például nyolctól-nyolcig abszolút szabad, azonban van olyan is, ahol például egytől kettőig nem lehet. Ezt mindenképp ellenőrizni kell, és mi ehhez is tartjuk magunkat.

Klímaszerelést szeretne? Kérjen ajánlatot!

A társasház szempontjából, de családi háznál is fontos szempont, hogy mennyi szemetet fogunk termelni. De ne aggódjon, ez nem olyan lesz, mint egy lakásfelújítás, hogy tízesével kell lehordani a sittes zsákot. Itt annyira minimális a szemét (aminek a 90%-a a klíma doboza), hogy azzal nem kell nagyon törődni, a takarítás része meg rendkívül minimális, emiatt sem kell aggódni.

Fontos dolog, hogy mielőtt még bármilyen készüléket is beszereznénk fel kell mérnünk az otthonnak az állapotát. Meg kell találni a jó helyet a klímának és ellenőrizni kell azt, hogy az elektromos hálózat alkalmas-e a klímához. Ha ezek meg vannak, akkor kezdődhet a szerelés. 

A klímaszerelés menete

A beszerelés során először megbeszéljük, hogy hova fognak kerülni az egységek majd ezt követően elkezdjük kialakítani a csöveknek a helyét. Ha ez meg van, akkor elkezdjük felszerelni a kültéri egységet. Felszereljük a konzolt, majd ráhelyezzük a kültéri egységet, amelyet rögzítünk. Ezt követően beszereljük a beltéri egységet majd pedig a két egységet összekötjük és rákötjük a hálózatra a végén pedig beüzemeljük. Röviden ennyi, de nyilván ezt lehetne sokkal részletesebben is taglalni.

A klímaszerelés menete
Milyen költségre kell számítani?

Milyen költségre kell számítani?

Ezt meglehetősen nehéz előre megmondani. Nyilván először is azt kell megnézni, hogy ki fogja megvenni a klímát. Erről van már külön cikkünk, amelyben leírjuk, hogy hogyan is történik a klíma vásárlás, de röviden annyi, hogy Ön is megveheti bizonyos papírokkal együtt bármelyik boltban, vagy mi is kiszállíthatjuk Önnek az általunk forgalmazott klímát.

Ezen felül számít még az is, hogy fogunk-e vésni, vagy sem, illetve az is, hogy csak egy klímát szerelünk-e be, vagy több klímát, esetleg multi klímát, stb. Egy személyes konzultáció során (amely ingyenes) minden részletet megbeszélünk és árat is tudunk mondani. 

Milyen klímát érdemes venni?

Ezt sokan megkérdezik tőlünk. Ha szétnéz weboldalunkon akkor láthatja, hogy rengeteg márkáról írtunk már. Azonban nem tudunk egyet kiemelni. Minden márka teljesen más, és még maguk a készülékek is teljesen mások egy márkán belül. Ezen felül látni kell azt, nem mindenkinek való ugyanaz a készülék. Abszolút egyén és lehetőség függő, hogy kinek mit ajánlunk. 

Ha felhív minket és elmondja, hogy milyen összegre gondolt, és mik az igényei akkor segítünk Önnek választani. Mindenképp kiemelnénk, hogy a noname klímákat semmi esetre se vásároljon, mivel ezek megbízhatatlanok. De minden fontos részletet elmondunk Önnek, hogyha felkeres minket. 

Tudnivalók a beszerelés előttre és utánra

Nagyon fontos, hogyha már minden részletet megbeszéltünk akkor még mielőtt kiérkeznénk pakoljanak el onnan, ahol a szerelés fog zajlani. Ezzel jelentős időt lehet megsprórolni illetve az is nagyon fontos, hogy a bútorait letakarja, nehogy bajuk legyen. 

Ami azonban a legfontosabb a klíma szereléssel kapcsolatban az, ami a klíma szerelés után történik. A karbantartás hihetetlenül fontos, ez az alapja annak, hogy hosszú évekig tökéletesen működjön a klíma. 

Milyen klímát érdemes venni?
A klíma karbantartás fontossága

A klíma karbantartás fontossága

A karbantartás a legfontosabb dolog. De miért is ennyire fontos? Mint minden készülék ez is használat közben koszolódik. Nyilvánvaló, hogy pár sütés után a sütőnket is kitakarítjuk, ahogy időnként a hűtőnket is leolvasztjuk, kimossuk, hogy sokáig tudjon megfelelően működni. Azonban ezt csak azért tesszük meg leginkább, mert látjuk, hogy mi van benne. A klímát azonban sokan nem látják. 

Épp ezért sokan úgy gondolják, hogy a klímát nem is kell tisztítani. Azonban kell, hiszen a klíma belsejében egy nedves, meleg környezet van amely elképesztően jó táptalaja a baktériumoknak. Ebben megtelepedve és szétszóródva a lakásba könnyedén beteggé tehet minket. Épp ezért nagyon fontos, hogy fél évente kihívjon egy szerelőt. Ha velünk szerelteti be, akkor az első tisztítás ingyenes lesz!

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés