Beltéri egység vizsgálata

A bektéri egység az a rész, amely az otthonunkban foglal helyet, így nagyon fontos, hogy jól működjön. Ha túl zajos, kellemetlen szagú levegőt fúj be, akkor biztos lehet benne, hogy itt az ideje egy alapos vizsgálatnak, hogy kiderüljön, hogy mi a probléma.

Ma már rengeteg fajta beltéri egység közül választhatunk, de fontos kiemelni, hogy a beltéri csak kültéri egységgel működik.

Az oldalfali beltéri egység a legközkedveltebb beltéri egység. A padlótól egy cirka 230 centiméterre rakjuk, ez a legpreferáltabb hely a számára. A kondenzvíz ilyenkor egy csövön keresztül távozik, a hőmérsékletet pedig egy távirányító segítségével állítjuk be. A kazettás beltéri egységet ritkábban használják otthonokban, leginkább irodákban és közösségi helyeken található meg. Csak álmennyezetes helyen lehet kialakítani, de rendkívül egyszerű a tisztításuk.

Vannak még a légcsatornázható beltéri egységek is, ezek meglehetősén drágábbak, ám praktikusabb a kialakításuk. Ezek is csak álmenyezettel helyezhetőek be. Előnyük, hogy már előre meg van oldva a kondenzvíz elvezetése, és minden egyéb, más klímáknál előre nem megoldott dolog. Van még a parapet klíma, amely nem túl elterjedt, kinézeté elég rendkívüli. Ehhez nagyon hasonló még a konzol beltéri egység, aminek a kondenzvíz tálcája nem változtatható, ezáltan nem szerelhető a mennyezet alá. Ez is, mint mindegyik távirányítóval irányítható.

Elromlott a beltéri egység, mit tegyek?

Mint minden készülék, a klíma is meg tud hibásodni, ilyenkor persze mindenki kétségbe esik. Sok készülék ma már képes hibakódot kiírni, ami sokat segíthet nekünk, de van, amikor csak hirtelen leáll, borzalmas hangja van, vagy csak nem hűt vagy fűt eléggé.

Mikor észleljük, hogy ez bekövetkezett? Általában akkor, amikor a klíma már nem hűt eléggé, sokkal lassabban hűl le a lakás, szoba. Jel lehet az is, hogy éktelen hangja lesz, nincs meg a kellemes kis moraja. Hiba lehet még az is, hogy a ledek nem úgy világítanak, mint eddig, vagy már egyáltalán nem világítanak, vagy egy konkrét hiba üzenetet, vagy hiba kódot írnak ki.

Ilyenkor kell előszedni az útmutatót, ami megmondja, hogy az adott kód milyen meghibásodásra utal. Ma már ezek az interneten is fellelhetőek, nem szükséges hozzá felmenni a padlásra, és előkeresni a régi dobozt. Ez után lehet kihívni a szerelőt, aki az adott hiba jegy alapján könnyedén megtudja oldani a problémát. Mindig meg próbáljuk a leggyorsabban kijavítani a hibát, és megpróbáljuk helyszínen. Ha alkatrész szükséges hozzá, akkor kissé több ideig is eltarthat. Ha még klíma vásárlás előtt áll, akkor feltétlen gondoljon arra is, hogy a piacon fellelhetőek-e elérhető áron a klíma pótalkatrészei.

Sokszor meg említjük, de a rossz működést a karbantartás hiánya is okozhatja. Ha van rá lehetőségünk, akkor a szerelő megérkezése előtt a porszűrőt takarítsuk ki, ha szerencsénk van, csak ez volt a probléma. A nagy porréteg megakadályozza a légáramlatot, ami miatt képtelen a készülék jól dolgozni. Érdemes ellenőrizné még, hogy a kondenzvíznek az elvezetése mennyire megoldott, mivel megeshet, hogy például darazsak költöznek be a végébe, ami miatt a kondenzvíz nem tud kifolyni, ezzel eltorlaszolja az utat, ami egyenesen arányos a készülék meghibásodásával.

Ha ezeket ellenőrizte, de a hiba még mindig fent áll, akkor hívjon ki minket, és segítünk megoldani a problémát.

Hogyan javítjuk meg a klímát?

Két szóval: gyorsan, és szakszerűen. Lehetőségeink szerint mindig megpróbáljuk helyszínen megoldani a problémát, de néha megesik, hogy el kell vinnünk a készüléket a műhelyünkbe, hogy tüzetesebben megtudjuk vizsgálni, pontosan megtudjuk javítani.

A klíma javításánál fontosnak tartjuk, hogy először mindig szépen körbe járjuk a témát. Az elmúlt évek alatt sokszor találkoztunk azzal, hogy volt, amikor egy egyszerű tisztítás teljesen rendben hozta a problémát. Tudjuk, hogy vannak olyan szakik, akik direkt „nagy munkát” csinálnak, hogy magasabb áron tudják eladni szolgáltatásunkat.

Mi inkább az ügyfélért vagyunk, így ha telefonon meglehet oldani a problémát, akkor ott megoldjuk Önnek.

Beltéri egység karbantartása.

A szerelési vizsgálat mellett a karbantartás is egy vizsgálat. A karbantartás rendkívül fontos, a legideálisabb az, ha évente kétszer megejtjük. Egy ilyen karbantartásnál a beltéri egység teljes elektronikai része meg van vizsgálva, és még ki is van takarítva.

Ez azért fontos, mert ha nagy porréteg ül a klímán, akkor nem tud megfelelően működni. Mindemelett fontos azt is megemlíteni, hogy az elhanyagolt klíma takarítás miatt eltudnak a beltéri egységben szaporodni a gombák, baktériumok, amelyek komoly betegségeket is okozhatnak.

Hasonló oldalak

Beltéri egység vizsgálata

Beltéri egység vizsgálata

A bektéri egység az a rész, amely az otthonunkban foglal helyet, így nagyon fontos, hogy jól működjön. Ha túl zajos, kellemetlen szagú levegőt fúj be, akkor biztos lehet benne, hogy itt az ideje egy alapos vizsgálatnak, hogy kiderüljön, hogy mi a probléma.

Beltéri egység vizsgálata
Kültéri egység vizsgálata

Kültéri egység vizsgálata

A kültéri egység végzi a klímában a munka nehezebb részét, itt helyezkedik el a kompresszor, ez a legzajosabb rész. Mivel ez van az utcán, vagy a szabadban, ezért ez van kitéve a legnagyobb környezeti behatásnak. Egy vizsgálat során mindent ellenőrzünk a készüléken.

Kültéri egység vizsgálata
Klíma áthelyezés

Klíma áthelyezés

Ha úgy érzi, hogy a klíma nem jó helyen van akkor hívjon minket. Mind a beltéri, mind a kültéri egységeket áthelyezzük. Mindenek előtt egy előzetes konzultációt tartunk, ahol ki is megyünk a helyszínre, hogy személyesen megbeszéljük, hogy valóban szükséges-e az átalakítás.

Klíma áthelyezés
Split klíma

Split klíma

A split klímák lényege az, hogy a nagy zajjal járó elemek a házon kívül helyezkedjenek el, míg a csendes elemek a házon belül. A beltéri és kültéri egység mindenféleképpen össze van kötve, egy kültéri egységre több beltéri egységet is lehet kötni.

Split klíma
Klíma beüzemelés

Klíma beüzemelés

Miután felszereltük a légkondicionálóját, be is üzemeljük Önnek. Összekötjük az elektronikát, összekötjük a kültéri egységet a beltérivel, áram alá helyezzük, és elvégezzük a végső simításokat. Miután beüzemeltük egy rövid bemutatót tartunk a helyes használatról.

Klíma beüzemelés
Minőség és megbízhatóság

Minőség és megbízhatóság

Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink megbízhatónak tartsanak minket, ezért mindent elkövetünk, hogy ez így is legyen. Nagyon figyelünk arra, hogy a kezünkből kiadott munka minőségi legyen, tükrözzön minket, és a mi munkamorálunkat.

Minőség és megbízhatóság
Gomba és baktérium mentesítés

Gomba és baktérium mentesítés

Ha nem tartjuk karban rendszeresen a klímánkat, akkor a belső nedves közeg miatt eltudnak szaporodni a baktériumok és a gombák, amelyet utána a készülék folyamatosan befúj a szobába. De mi kifertőtlenítjük Önnek, így újra egészséges levegőt fog fújni a klímája.

Gomba és baktérium mentesítés
Egyszeri ingyenes tisztítás

Egyszeri ingyenes tisztítás

Ha minket választ a beszerelésre mi azt megháláljuk. Kedves ügyfeleink részére egy egyszeri és vissza nem térő ajánlattal kedveskedünk: ingyenesen kitisztítjuk légkondicionáló készülékét. Az elkövetkezendő években is kedvező áron tisztítjuk a készüléket.

Egyszeri ingyenes tisztítás
Légkondicionáló tisztítás

Légkondicionáló tisztítás

A légkondicionálóknak a tisztítása elképesztően fontos dolog, sokkal fontosabb, mint azt sokan gondolnák. Súlyos betegségeket lehet megelőzni, hogyha mindig patyolat tiszta a készülék. Ha szeretne erről bővebben érdeklődni, akkor olvassa el összegzésünket!

Légkondicionáló tisztítás
A légkondicionáló működése

A légkondicionáló működése

Jó tudni, hogy az otthonunkban használt elektronikai készülékek hogyan működnek. Épp ezért készítettük el az oldalon olvasható leírást, amelyben részletesen de mégis közérthetően bemutatjuk a klímáknak a működését!

A légkondicionáló működése

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Takarítás

A takarítás legfontosabb része, hogy hatékony legyen. A hatékonyságot úgy tudjuk elérni, hogy pontosan tudjuk, hogy mit mivel és hol érdemes takarítani. A tapasztalt takarítók ezeket pontosan tudják, így ők tökéletesen kitakarítják a lakást, vagy akár az irodát is. A takarításnál nagyon fontos, hogy szemmel láthatóan szép tiszta legyen minden, de még fontosabb, hogy minden baktérium, gomba megsemmisüljön. Szakértő csapatunk tökéletesen kifertőtlenít házakat, társasházakat, vagy irodákat.

Takarítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Olcsón, garanciával megbízható szakemberektől

Klíma javítás Budapest

Olcsón, garanciával megbízható szakemberektől

Teljes körű klíma ellátást biztosítunk, legyen az javítás, karbantartás, tisztítás, beszerelés, vagy bármi más, ránk biztosan számíthat. Jól dolgozunk, precízek vagyunk és tartósan alacsony áron kínáljuk szolgáltatásainkat. Bízzon meg minket klímája javításával.