Mekkora klímát vegyek?

Mekkora klímát kell venni? Egyáltalán mi alapján határozzuk meg, hogy adott otthonhoz mekkora klíma kell? Ezekre a kérdésekre adunk választ.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mekkora klímát vegyek? Mekkora klímát vegyek?

A klímának a mérete nagyon fontos, hiszen, ha nem jó a méret, akkor vagy túl sokat fogunk fizetni, vagy nem fogja lehűteni a lakásunkat a klíma. Épp ezért fontos tudni, hogy mi alapján válasszuk meg a klíma méretét.

Mekkora klímát vegyen?

Ha egy mondattal szeretnénk válaszolni akkor: 10 négyzetméterre számoljon 1 kW-ot!

1 köbméter levegő hűtésére 40 W-ot szoktunk számolni óránként (50 W-ot szoktunk számolni fűtésre). Természetesen ez sok mindentől függ, de vegyük ezeket kiinduló árnak, amivel tudunk számolni.

Számít egy háznál a szigetelés azonban nem szabad csak emiatt kisebb készüléket venni. Az otthonok sok esetben nem a szigetelés hiánya miatt melegednek fel nyáron, hanem sokkal inkább a tető miatt vagy a hatalmas ablakok miatt. Így nincs túl sok befolyása a szigetelésnek a klíma választásánál. 

Klímaszerelésre van szüksége? Kérjen ajánlatot!

Sok szakember a 40 Wh/m3 javasolja, de ez mindig egyedileg változhat. Ez a szám azonban egyáltalán nem állja meg a helyét üzletekben, boltokban, szerver és számítógép termek hűtésénél!

Vannak szakemberek, akik azt mondják, hogy 25 négyzetméter alatt 3.5 kW alatti klíma kell, a fölött pedig több. A legbiztosabb az, hogyha felkeres minket, és mi segítünk eldönteni, hogy mekkora klímára van szüksége.

A klíma teljesítményen túl...

A teljesítmény természetesen a legfontosabb dolog a klímánál. Azonban van még néhány tényező, amelyet érdemes figyelembe vennie akkor, amikor klímát szeretnénk vásárolni.

Mekkora klímát vegyen?
Klíma márkák

Klíma márkák

A márkás készülékek nem feltétlenül jelentenek garanciát, azonban a névtelen márkák biztos, hogy csalódást fognak okozni. Ha a tipikus márkák közül szeretne választani, akkor nem valószínű, hogy mellé fog nyúlni. Az olyan nagy márkáknak, mint a Fujitsu, Samsung, LG rengeteg termékük van. Vannak nagyon drágák is, amelyek prémium kategóriát képviselnek és vannak olcsóbbak, amelyek tökéletesen ellátják a feladatukat.

Klíma extrák

Manapság a klímákat rengeteg extrával lehet megvásárolni. Lehet design klímánk, lehet benne időzítő, lehet öntisztítós, lehet irányítani wifin keresztül, akár telefonnal is, akár a munkahelyünkről – számtalan extra funkció van. Bár tény, hogy egyes funkciók megkönnyítik az életünket, azonban ezek mind-mind plusz költséggel járnak, így jobb végig gondolni, hogy valóban szükség van-e mindenre. 

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés