Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

Jó, ha tudja, hogy mikor kell a karbantartást elvégezni. Ha rendszeresen kihív minket, akkor leredukálja a meghibásodások és egyéb problémáknak a lehetőségét.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A legfontosabb, hogy évente kétszer legyen karbantartva a készüléke. Ebből egy legyen ősszel, egy pedig tavasszal. Tavasszal olcsóbb és kevesebbet kell várni, nem kerül várólistára! Hívjon minket!

Miért kell karbantartani a légkondicionálót?

Sokak számára kérdés az is, hogy miért kell karbantartani a légkondicionálót. Most ezt szeretnénk röviden bemutatni, hogy minden fontos kérdésére találjon választ. Először is kezdjük azzal, hogy mi történik a klímával idővel.

Kezdjük a kültéri egységgel. A kültéri egység folyamatosan szívja befele a levegőt. A levegővel együtt természetesen a port is szívja be, ez nagyjából olyan, mint amikor a régi hajszárítónak vagy a ventilátornak a hátulját megnézzük, és ott van a porréteg. Azonban a klímának a por rétegé sokkal nagyobb tud lenni. Ha a por megakadályozza a készüléket a levegő áramoltatásában akkor nagyon könnyen nagy galibát tud okozni, hiszen a készülék elkezd túlteljesíteni, amely során könnyedén meg tud hibásodni – akár végleg.

A beltéri egységről beszélni azonban sokkal fontosabb. A beltéri egység belsejében egy meleg, nedves közeg van, amely a különböző mikroorganizmusok, például a vírusok, gombák, baktériumok számára rendkívül ideális körülmény. Ebben a közegben nagyon hamar el tud szaporodni, és így könnyedén be tud jutni otthonunk levegőjébe. Innen már csak egy lépés az, hogy egy éjszaka alatt tüdőgyulladást kapjunk. Megéri ezért hanyagolni a karbantartást? Nem hinnénk. 

Hogyan lehet karbantartani a légkondicionálót?

A legegyszerűbb módja ennek, hogyha kihív minket. Mi mindkét készüléket alaposan kitisztítjuk. A kültéri egységet általában magasnyomáson portalanítjuk, itt nem használunk vízbázisú tisztítást. A beltéri egységnél már igen. Ott egy fertőtlenítő folyadékot juttatunk be a készülékbe, amely tökéletesen elterjed mindenhova. Ezt hagyjuk hatni, majd közben a szűrőt letakarítjuk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor szinte kész is, működhet továbbra is a klíma. 

Megcsinálhatom házilag is?

Bár így leírva valóban egyszerűnek tűnik ez a folyamat, a valóságban egy cseppet sincs így. Jobb ezt rábízni a szakemberekre, hiszen egy tüdőgyulladás, vagy egy új készülék vásárlása nem játék, jobb ezt nem megkockáztatni. Ráadásul sok készülék esetében a garanciát is elveszti, hogyha belenyúl. Ne feledje, hogyha mi szereltük, vagy szereljük be a készüléket, akkor az első tisztítás ingyenes!

Mikor érdemes karbantartani a légkondicionálót?

Évente kétszer legalább. Érdemes a tavaszi és az őszi időszakot célba venni, mindenféleképpen a szezon megkezdése előtt. De bármikor lehet kérni erre időpontot, természetesen nem csak tavasszal és ősszel vállaljuk a karbantartást. Időpont egyeztetésért kérjük keressen fel minket!

Miért tavasszal? Miért nem nyáron?

Mi azért javasoljuk a tavaszt, mert ilyekor még nem indul be a dömping, sokkal hamarabb tudjuk vállalni a karbantartásokat, még nem kell várólistát írnunk. Ez Önnek is jobb, sokkal jobb, mintha a nyári forróságban várnia kellene napokat, vagy heteket, hogy meglegyen a karbantartás. Ráadásul tavasszal olcsóbb is a karbantartás.

Hasonló oldalak

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

A karbantartás rendkívül fontos, ezt sokszor hangsúlyozzuk. Épp ezért elengedhetetlen, hogy egy évente ne hívjon ki minket legalább kétszer, hogy alaposan szemügyre vegyük a klímáját, és kitisztítsuk. Feltétlenül keressen fel minket, még a tavaszi időszakba, hogy minél hamarabb megejtsük a tisztítást!

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?
Mikor célszerű karbantartani a klímát?

Mikor célszerű karbantartani a klímát?

A klíma karbantartása nagyon fontos, ez tény. Ha évente legalább kétszer kihív minket, hogy elvégezzük ezt a számunkra egyszerű és gyors feladatot akkor biztos lehet abban, hogy hosszú évekig jó lesz a készüléke, illetve abban is, hogy semmilyen betegséget nem fog elkapni a klíma miatt.

Mikor célszerű karbantartani a klímát?
Légkondicionáló javítás

Légkondicionáló javítás

A légkondicionáló otthonunk egyik nagyon fontos része. Épp ezért elengedhetetlen, hogy tökéletesen működjön. Azonban bármikor történhet egy olyan hiba, amelynek hatására nem tudunk mit tenni, de tönkre megy a készülék. Ilyen esetekben kell minket kihívnia. Mi tökéletesen helyrehozzuk a problémát! Hívjon minket bizalommal!

Légkondicionáló javítás
Légkondicionáló szerelés Budapesten

Légkondicionáló szerelés Budapesten

A légkondicionálónak a beszerelése nagyon komoly feladat. Épp ezért fontos, hogy jó szakembert keressen fel ezzel. Ha elolvassa összegzésünket akkor nem csak azt tudja meg, hogy nálunk milyen egy beszerelés, hanem arra is rájön, hogy mi vagyunk az egyik legjobb választás. Keressen fel minket!

Légkondicionáló szerelés Budapesten
A légkondicionáló áramfogyasztása

A légkondicionáló áramfogyasztása

Egy klímavásárlásnál általában nem csak az szokott számítani, hogy mennyibe fog kerülni a készülék, vagy a beszerelés, hanem az is, hogy a későbbiekben mennyibe fog kerülni a fenntartása. Mi most erre próbálunk meg választ adni. Azonban a biztos mindig az, hogyha felkeres minket, és mi egyénileg tudunk Önnek segíteni.

A légkondicionáló áramfogyasztása
A légkondicionáló működése

A légkondicionáló működése

Jó tudni, hogy az otthonunkban használt elektronikai készülékek hogyan működnek. Épp ezért készítettük el az oldalon olvasható leírást, amelyben részletesen de mégis közérthetően bemutatjuk a klímáknak a működését!

A légkondicionáló működése
Légkondicionáló helyes használata

Légkondicionáló helyes használata

Ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket, és elkerüljük a készülékünknek a meghibásodását elengedhetetlen a helyes használat. Szerencsére ez nem egy hosszú lista, röviden összefoglaltuk, hogy mikre kell figyelnie ahhoz, hogy ne legyen semmi probléma a jövőben.

Légkondicionáló helyes használata
Légkondicionáló allergiásoknak

Légkondicionáló allergiásoknak

Az allergiások számára kifejezetten jótékony hatással lehet egy klíma, ám csak akkor, hogyha az jól van kiválasztva. Mi összegeztünk mindent, amit tudni kell a klímákról, így Önnek már csak annyi a dolga, hogy elolvassa és felkeressen minket.

Légkondicionáló allergiásoknak
Melyik klíma beltéri egység ideális nekem?

Melyik klíma beltéri egység ideális nekem?

Nem csak oldalfali beltéri egység létezik, hanem ezen kívül még több beltéri egység is van. Ahhoz, hogy jól tudjon választani klímát mindenféleképpen tudnia kell, hogy mik közül tud választani.

Melyik klíma beltéri egység ideális nekem?
Állandó rendelkezésreállás

Állandó rendelkezésreállás

Tudjuk, hogy mennyire kellemetlen amikor elromlik a klíma, és otthon vagyunk a forróságban. Éppen ezért mi mindig a rendelkezésére állunk, és azonnal elindulunk, ha gond adódik a légkondicionáló berendezésével. Hívjon minket, és segítünk Önnek!

Állandó rendelkezésreállás

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463