Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

Jó, ha tudja, hogy mikor kell a karbantartást elvégezni. Ha rendszeresen kihív minket, akkor leredukálja a meghibásodások és egyéb problémáknak a lehetőségét.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mikor kell karbantartani a légkondicionálót? Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

A legfontosabb, hogy évente kétszer legyen karbantartva a készüléke. Ebből egy legyen ősszel, egy pedig tavasszal. Tavasszal olcsóbb és kevesebbet kell várni, nem kerül várólistára! Hívjon minket!

Miért kell karbantartani a légkondicionálót?

Sokak számára kérdés az is, hogy miért kell karbantartani a légkondicionálót. Most ezt szeretnénk röviden bemutatni, hogy minden fontos kérdésére találjon választ. Először is kezdjük azzal, hogy mi történik a klímával idővel.

Kezdjük a kültéri egységgel. A kültéri egység folyamatosan szívja befele a levegőt. A levegővel együtt természetesen a port is szívja be, ez nagyjából olyan, mint amikor a régi hajszárítónak vagy a ventilátornak a hátulját megnézzük, és ott van a porréteg. Azonban a klímának a por rétegé sokkal nagyobb tud lenni. Ha a por megakadályozza a készüléket a levegő áramoltatásában akkor nagyon könnyen nagy galibát tud okozni, hiszen a készülék elkezd túlteljesíteni, amely során könnyedén meg tud hibásodni – akár végleg.

Klíma karbantartást szeretne? Kérjen ajánlatot!

A beltéri egységről beszélni azonban sokkal fontosabb. A beltéri egység belsejében egy meleg, nedves közeg van, amely a különböző mikroorganizmusok, például a vírusok, gombák, baktériumok számára rendkívül ideális körülmény. Ebben a közegben nagyon hamar el tud szaporodni, és így könnyedén be tud jutni otthonunk levegőjébe. Innen már csak egy lépés az, hogy egy éjszaka alatt tüdőgyulladást kapjunk. Megéri ezért hanyagolni a karbantartást? Nem hinnénk.

Hogyan lehet karbantartani a légkondicionálót?

A legegyszerűbb módja ennek, hogyha kihív minket. Mi mindkét készüléket alaposan kitisztítjuk. A kültéri egységet általában magasnyomáson portalanítjuk, itt nem használunk vízbázisú tisztítást. A beltéri egységnél már igen. Ott egy fertőtlenítő folyadékot juttatunk be a készülékbe, amely tökéletesen elterjed mindenhova. Ezt hagyjuk hatni, majd közben a szűrőt letakarítjuk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor szinte kész is, működhet továbbra is a klíma. 

Hogyan lehet karbantartani a légkondicionálót?
Megcsinálhatom házilag is a légkondícionálóm tisztítását?

Megcsinálhatom házilag is a légkondícionálóm tisztítását?

Bár így leírva valóban egyszerűnek tűnik ez a folyamat, a valóságban egy cseppet sincs így. Jobb ezt rábízni a szakemberekre, hiszen egy tüdőgyulladás, vagy egy új készülék vásárlása nem játék, jobb ezt nem megkockáztatni. Ráadásul sok készülék esetében a garanciát is elveszti, hogyha belenyúl. Ne feledje, hogyha mi szereltük, vagy szereljük be a készüléket, akkor az első tisztítás ingyenes!

Mikor érdemes karbantartani a légkondicionálót?

Évente kétszer legalább. Érdemes a tavaszi és az őszi időszakot célba venni, mindenféleképpen a szezon megkezdése előtt. De bármikor lehet kérni erre időpontot, természetesen nem csak tavasszal és ősszel vállaljuk a karbantartást. Időpont egyeztetésért kérjük keressen fel minket!

Miért tavasszal tisztíttassam a klímám? Miért nem nyáron?

Mi azért javasoljuk a tavaszt, mert ilyekor még nem indul be a dömping, sokkal hamarabb tudjuk vállalni a karbantartásokat, még nem kell várólistát írnunk. Ez Önnek is jobb, sokkal jobb, mintha a nyári forróságban várnia kellene napokat, vagy heteket, hogy meglegyen a karbantartás. Ráadásul tavasszal olcsóbb is a karbantartás.

Mikor érdemes karbantartani a légkondicionálót?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés