menü

Klíma szivárgás vizsgálat

Vállaljuk klíma szivárgás vizsgálatát márkától- illetve típustól függetlenül Pest megye minden településén egyaránt. Profi szakemberek által, rövid határidővel, kedvező áron dolgozunk, munkánkra garanciát vállalunk. Részletek az oldalon.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klíma szivárgás vizsgálat Klíma szivárgás vizsgálat

Klíma szivárgás vizsgálat

Vállaljuk klíma szivárgás vizsgálatát márkától- illetve típustól függetlenül Budapesten és Pest megye minden további településén szintúgy. Vállalkozásunk kiváló klímaszerelő szakemberei immáron már több, mint 20 év tapasztalattal a hátuk mögött dolgoznak a különböző márkájú és típusú klímakészülékekkel, így a klíma szivárgás ellenőrzése sem jelent számukra akadályt. Mindazonáltal, mi ezt a karbantartás folyamán, minden alkalommal elvégezzük.

Ennél fogva, amennyiben mi szoktuk végezni a klímája karbantartását, biztos lehet abban, hogy a klíma szivárgás vizsgálatát is mindig elvégezzük. Keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül állnak rendelkezésére. Minden klíma szivárgás vizsgálatot precízen és megbízhatóan végeznek kollégáink, rövid határidővel, kedvező áron. Munkájukra pedig garanciát vállalnak és számlát adnak.

A klíma szivárgás vizsgálatát, illetve karbantartását évente legalább két alkalommal érdemes elvégeztetni annak érdekében, hogy a készülék meghibásodás nélkül működhessen akkor, amikor arra a legnagyobb szükségünk van. Ennek érdekében mindenképpen keressen fel minket elérhetőségeink bármelyikén, hogy klímaszerelő szakembereink mielőbb segíthessenek és elvégezhessék a klíma szivárgás vizsgálatát. Várjuk és örömmel fogadjuk megkeresését.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 óra között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-klima.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Ajánlatkérés
Klíma szivárgás vizsgálat

Klíma szivárgás vizsgálatának menete

Először is kezdjük azzal, hogy mi az a szivárgás. Minden hűtőrendszer szivárog, csak nem mindegy, hogy mennyire. Az elfogadott mérték a töltet 1-3 százaléka. Szivárgás vizsgálaton azt nézzük meg, hogy nagyobb-e a szivárgás. Ha nem, akkor mindenki boldog, viszont ha igen, akkor mielőbb el kell kezdeni a javítási munkálatokat. Szivárgás vizsgálatra egyrészt azért van szükség, mert kötelező, másrészt pedig azért, mert környezetkárosító hatásuk van, ráadásul a mi készülékünknek se jó, ha szivárog.

Csakis olyan személy végezheti a klíma szivárgás vizsgálatát, aki rendelkezik minden szükséges okirattal, tanúsítvánnyal és regisztrációval a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságtól. Mindig fokozottan ügyeljen arra, hogy igazi, hivatásos szakembereket béreljen fel bármilyen munkára. Szerencsére nekünk minden szükséges papírunk megvan, így minket nyugodt szívvel tud hívni.

Mik azok az F-gázok?

Az F-gázok HFC-kből (részlegesen fluorozott szénhidrogének) és PFC-kből (perfluor-karbonok) állnak. Emellett ott van még az SF6, amely egy kénhexafluorid. Ezek biztonságos ipari gázok, amelyek számos helyen alkalmaznak, például klíma berendezéseknél, szigetelőanyagoknál és más, ipari jellegű termékeknél.

Az F-gázokra azért volt szükség, mert az ezredfordulóig a nagyon káros és veszélyes, főleg az ózon rétegre káros CFC és HCFC gázok voltak jelen, ezért kellett egy új alternatíva. Az F-gázok egyáltalán nem ózon károsítók, nagyon alacsony a mérgezési szintjük és szinte nem is gyúlékonyak, nem úgy, mint elődeik. Viszont ami miatt mégis ellenőrzésre szorul, az az, hogy magas a globális felmelegedési rátájuk.

Mik azok az F-gázok?
Milyen rendeletek szabályozzák ezt?

Milyen rendeletek szabályozzák ezt?

2006 első fele nagy forduló pont volt e tekintetben. 3 év intenzív tárgyalás után az EB (európai Bizottság), az EP (Európai Parlament), az EU tagállamok és az NGO közösen elfogadták az F-gáz rendeletet, amelyet úgyis hívhatunk, hogy az „Európai Parlament és a Tanács rendelete egyes fluor tartalmú üvegházhatású gázokról”. Ehhez a rendelethez tartja magát az összes Európai Uniós tagállam. 

Mivel 2004. május 1-e óta mi is uniós állam vagyunk, ezért az EU rendeletei ránk is vonatkoznak. A 14/2015. ) (II.10.) Kormányrendelet tökéletesen megfogalmazza és magába foglalja a többi uniós rendeletet is. Ez olyan készülékekre vonatkozik, mint a hűtők, légkondik, hőszivattyúk, amelyek 3kg-nál hermetikusan zárt rendszerénél, 6 kg-nál több hűtőközeget tartalmaznak és ezeknek a nagy része F-gáz. Ezeket kötelezően szivárgás vizsgálat alá kell vetni.

Az olyan berendezések, amelyek 10-12 kW teljesítménnyel bírnak, általában 3 kg-nál nagyobb a hűtőközegük, így ezekre biztos igaz az állítás. Sokan nem tudják, hogy az ő készülékükre vonatkozik-e. Ezt nagyon egyszerű kideríteni. Legkönnyebben a címke leellenőrzésével állapítható meg, mivel 2008 óta minden, az Unióban forgalmazott készülékre rá kell kerülni, hogy mennyi F-gáz van benne és milyen mennyiségben. A leglényegesebb információkat így már a csomagoláson keresztül is megtudjuk tekinteni.

Viszont van olyan, hogy a csomagoláson nincs semmi erre utaló információ. Ilyenkor a készülék kézikönyvét szükséges átpörgetni és megkeresni a készülékben lévő hűtőközegről minden szükséges információt. Ha itt sem találunk semmi információt, akkor nem marad más, mint felvenni a kapcsolatot az üzlettel, webshoppal, ha ők nem tudják, akkor a szervizzel, a szerelőnkkel, végül pedig a készülék gyártójával, így biztosan meglesznek a szükséges adatok.

Ki végezheti el vizsgálatot?
Ha elmarad a vizsgálat mi a következménye?

Ha elmarad a vizsgálat mi a következménye?

Pénzbüntetés. Súlyos pénzbüntetés. Egy nagyobb cégnél akár milliós büntetésről is lehet szó, pedig a vizsgálat maga ennek a töredékébe kerül. Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a megelőzés, az ellenőriztetés mindig kifizetődőbb, mint az elmulasztás, elfelejtés vagy elbagatellizálás. 

Egy cég életében fontos szinte minden összeg, így nem szabad hagynunk, hogy egy vizsgálat miatt komoly pénzbírságot kapjunk. A szivárgásvizsgálat törvényesen kötelező, így nem szabad kibújni alóla. Tegye könnyebbé az életét, előzze meg a kellemetlenséget és végeztesse el ezt a műveletet.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás