Klíma szivárgás vizsgálat

A szivárgás vizsgálat során azt vizsgáljuk, hogy az F-gázok milyen mértékben hagyják el a készüléket. Az elfogadott mérték a töltet 1-3%-a. A szivárgás vizsgálat törvényileg kötelező, súlyos pénzbüntetéssel jár, ha nem végeztetjük el.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klíma szivárgás vizsgálat Klíma szivárgás vizsgálat

Először is kezdjük azzal, hogy mi az a szivárgás. Minden hűtőrendszer szivárog, csak nem mindegy, hogy mennyire. Az elfogadott mérték a töltet 1-3 százaléka.

Szivárgás vizsgálaton azt nézzük meg, hogy nagyobb-e a szivárgás. Ha nem, akkor mindenki boldog, viszont ha igen, akkor mielőbb el kell kezdeni a javítási munkálatokat.

Szivárgás vizsgálatra egyrészt azért van szükség, mert kötelező, másrészt pedig azért, mert környezetkárosító hatásuk van, ráadásul a mi készülékünknek se jó, ha szivárog.

Klímaszerelésre van szüksége? Kérjen ajánlatot!

Mik azok az F-gázok?

Az f-gázok HFC-kből (részlegesen fluorozott szénhidrogének), és PFC-kből (perfluor-karbonok) állnak. Emellett ott van még a SF6, amely egy kénhexafluorid. Ezek biztonságos ipari gázok, amelyek számos helyen alkalmaznak, például klíma berendezéseknél, szigetelőanyagoknál, és más, ipari jellegű termékeknél.

Az F-gázokra azért volt szükség, mert az ezredfordulóig a nagyon káros, és veszélyes, főleg az ózon rétegre károk CFC és HCFC gázok voltak jelen, ezért kellett egy új alternatíva. Az F-gázok egyáltalán nem ózon károsítók, nagyon alacsony a mérgezési szintjük, és szinte nem is gyúlékonyak, nem úgy, mint elődeik. Viszont ami miatt mégis ellenőrzésre szorul, az az, hogy magas a globális felmelegedési rátájuk.

Mik azok az F-gázok?
Milyen rendeletek szabályozzák ezt?

Milyen rendeletek szabályozzák ezt?

2006 első fele nagy forduló pont volt e tekintetben. 3 év intenzív tárgyalás után az EB (európai Bizottság), az EP (Európai Parlament), az EU tagállamok és az NGO közösen elfogadták az F-gáz rendeletet, amelyet úgyis hívhatunk, hogy az „Európai Parlament és a Tanács rendelete egyes fluor tartalmú üvegházhatású gázokról”. Ehhez a rendelethez tartja magát az összes Európai Uniós tagállam.

Mivel 2004. május 1-e óta mi is uniós állam vagyunk, ezért az EU rendeletei ránk is vonatkoznak. A 14/2015. ) (II.10.) Kormányrendelet tökéletesen megfogalmazza, és magába foglalja a többi uniós rendeletet is.

Milyen klímákra vonatkozik?

Az olyan hűtők, klímák, hőszivattyúk, amelyek 3kg-nál hermetikusan zárt rendszerénél, 6 kg-nál több hűtőközeget tartalmaznak, és ezeknek a nagy része F-gáz azokat kötelezően szivárgás vizsgálat alá kell tenni. Az olyan berendezések, amelyek 10-12 kW teljesítménnyel bírnak általában 3 kgnál nagyobb a hűtőközegük, így ezekre biztos igaz az állítás.

Sokan nem tudják, hogy az ő készülékükre vonatkozik-e. Ezt nagyon egyszerű kideríteni. Legkönnyebben a címke leellenőrzésével állapítható meg, mivel 2008 óta minden az unióban forgalmazott készülékre rá kell kerülni, hogy mennyi F-gáz van benne, és milyen mennyiségben. A leglényegesebb információkat így már a csomagoláson keresztül is megtudjuk tekinteni.

Viszont van olyan, hogy a csomagoláson nincs semmi erre utaló információ. Ilyenkor a készülék kézikönyvét szükséges átpörgetni, és megkeresni a készülékben lévő hűtőközegről minden szükséges információt. Ha itt sem találunk semmi információt, akkor nem marad más, mint felvenni a kapcsolatot az üzlettel, webshoppal, ha ők nem tudják, akkor a szervizzel, a szerelőnkkel, végül pedig a készülék gyártóját, így biztosan meglesznek a szükséges adatok.

Ki végezheti el vizsgálatot?

Csakis olyan személy végezheti a klímának a szivárgás vizsgálatát, aki rendelkezik minden szükséges okirattal, tanúsítvánnyal, és regisztrációval a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságtól. Mindig fokozottan ügyeljen arra, hogy igazi, hivatásos szakembereket béreljen fel bármilyen munkára. Szerencsére nekünk minden szükséges papírunk meg, így minket nyugodt szívvel tud hívni.

Ki végezheti el vizsgálatot?
Ha elmarad a vizsgálat mi a következménye?

Ha elmarad a vizsgálat mi a következménye?

Pénzbüntetés. Súlyos pénzbüntetés. Egy nagyobb cégnél akár milliós büntetésről is lehet szó, pedig a vizsgálat maga ennek a töredékébe kerül. Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a megelőzés, az ellenőriztetés mindig kifizetődőbb, mint az elmulasztás, elfelejtés, vagy elbagatellizálás. Egy cég életében fontos szinte minden összeg, így nem szabad hagynunk, hogy egy vizsgálat miatt komoly pénzbírságot kapjunk.

A szivárgásvizsgálat törvényesen kötelező, így nem szabad kibújni alóla. Tegye könnyebbé az életét, előzze meg a kellemetlenséget, és végeztesse el ezt a műveletet.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás