Légkondicionáló tisztítás

Légkondicionáló tisztítás? Hogy mi? Szükség van ilyenre? De még mennyire! Olvassa el cikkünket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Az internetet böngészve rengeteg fórumon olvashatunk értetlenkedő kérdéseket, hogy ugyan miért kell a légkondit kitisztítani? Biztos ez is csak egy lehúzás a szerelők részéről. Nos, ez nem így van. Mondjuk is, hogy miért.

Miért kell kitisztítani a légkondit? 

A betegségek és a szennyeződések miatt. Kezdjük a betegségekkel.

A klíma beltéri egységében különböző baktériumok, vírusok, gombák képesek megtelepedni, és szaporodni. Hogyan lehetséges ez? A beltéri egységnek a belseje egy nedves, nyirkos környezet, amely ráadásul kellemes meleg, így tökéletes táptalaja a kórokozóknak. 

A megtelepedést követően pedig rohamtempóban elkezdenek szaporodni. Ahogy szaporodnak természetesen a klíma levegő forgatása miatt kijutnak, és így belekerülnek a lakás levegőjébe. Amit mi naponta akár tizennégy órán keresztül beszívhatunk...

Az egyik leggyakoribb betegség, amelyet elkaphatunk az a Legionellosis. Tudni kell róla, hogy valós tüneteket csak akkor mutat, hogyha társul hozzá más betegség is, mint például dohányzás, idült tüdőbetegség, immunhiányos állapot, cukorbetegség, krónikus vesebetegség. A lappangási idő 2-10 nap, majd ezt követően influenzához hasonló tünetek jelentkeznek, mint fejfájás, láz, köhögés, mellkas és izomfájdalom stb. Ezt követően, ha nincs kezelve, akkor a kórokozó eljut a májba, belekbe, szívbe és különböző gyulladásos megbetegedéseket okoz. 

A másik gyakori fertőzés a szisztémás gombafertőzés. Itt legtöbbször több gombafaj okozza együtt a megbetegedést, és itt is a célcsoport a legyengült szervezetek. A gombák amint bejutnak a légutakban egyből tüdőgyulladást és más légúti megbetegedést okozhatnak. Ha ez nincs rendesen kezelve, akkor a gomba tovább terjed és akár agyhártyagyulladást is okozhat, de a szívet is megtámadhatja.

Ugyanez történik a kültéri egységgel is?

Szerencsére nem. Ott más a „klíma”, nincsenek meg az adottságok, a jó környezet a baktériumoknak, gombáknak, vírusoknak, így ott ki sem tudnak alakulni ehhez hasonló szennyeződések. Itt másfajta szennyeződésről beszélgetünk. 

A kültéri egység mivel a kültéren van ezért rengeteg kosznak, pornak van kitéve. Az autók már reggel felverik az összes port az utcában, így az utcafronton lévő egységek magukba szívják a port. 

Ha túl sok por, ha túl sok szennyeződés kerül a rendszerbe, és telepedik meg benne, akkor az rendkívül nagy befolyással van a készülékre. A por megnehezíti a levegő áramlását, így a készülék elkezd majd túlteljesíteni, aminek az a vége, hogy tönkre megy a készülék.

Hogyan védekezhetek ezek ellen?

Gondoljuk már senki nem kell meggyőzni arról, hogy a klíma tisztítása fontos. Ilyenkor mindig mindenkit elfog a rémület, hogy vajon az ő klímája milyen állapotban van, és mit tehetne annak érdekében, hogy se betegség, se meghibásodás ne történjen meg. 

A válasz egyszerű: félévente ki kell takarítani. A takarítás általában egy speciális fertőtlenítő szerrel történik, illetve egy magasnyomáson kifújt sűrített levegővel, így mind a beltéri, mind a kültéri egységet tökéletesen tisztává tudjuk varázsolni. Fél év alatt nem keletkezik annyi kórokozó, és nem is ül le annyi por, hogy gond legyen, így az ideális egy évben kétszer tisztítani. 

Én is kitisztíthatom?

Ma már bárki számára elérhetőek a különböző fertőtlenítő szerek, így igazából bárki neki foghat. Viszont mi ezt nem feltétlenül ajánljuk. 

Egy szakember, mint például mi már elképesztően sokszor végzett el takarítást. A tisztításnál nagyon fontos az alaposság, mivel tudjuk, hogy ilyenkor az egészségünkért és a készülékért dolgozunk. Viszont az az ember, aki még nem csinált ilyet nem biztos, hogy tudja, hogy milyen az alapos munka. Épp ezért mi azt ajánljuk, hogy szakembert keressen fel a tisztítással kapcsolatban!

Hasonló oldalak

Légkondicionáló tisztítás

Légkondicionáló tisztítás

A légkondicionálóknak a tisztítása elképesztően fontos dolog, sokkal fontosabb, mint azt sokan gondolnák. Súlyos betegségeket lehet megelőzni, hogyha mindig patyolat tiszta a készülék. Ha szeretne erről bővebben érdeklődni, akkor olvassa el összegzésünket!

Légkondicionáló tisztítás
Légkondicionáló tisztító

Légkondicionáló tisztító

Azt már többen is tudják, hogy mennyire fontos a légkondicionálóknak a tisztítása, azonban sokan nincsenek vele tisztában, hogy milyen szerrel is történik meg ez a folyamat. Mindenféle fertőtlenítővel lehet? Vagy nem? Ki végezheti el a folyamatot? Mi mindenre válaszolunk.

Légkondicionáló tisztító
Klíma tisztítás

Klíma tisztítás

A klíma tisztítása nagyon fontos dolog, mivel ezzel tudjuk biztosítani, hogy sokáig működjön a készülék. Ha nem tisztítjuk, akkor rengeteg baktérium és gomba el tud szaporodni a készülékben, amely egészség károsító hatással bír, így jobb mielőtt fertőtleníteni.

Klíma tisztítás
Légkondi tisztítása

Légkondi tisztítása

A tisztítás nagyon fontos része a légkondicionálóknak. Ahhoz, hogy a készülék mindig jól működjön, és ne tegyen kárt az egészségünkben ahhoz elengedhetetlen a tisztítás. Olvassa el összegzésünket a tisztításról!

Légkondi tisztítása
Olcsó légkondicionálók

Olcsó légkondicionálók

Az olcsó légkondicionálóknak nagyon vonzó az ára, azonban egyáltalán nem jó dolog olcsón légkondicionálót venni. Ezeknek az okait felsoroljuk írásunkban, majd pedig tanácsot adunk, hogy milyen klímát érdemes vásárolni.

Olcsó légkondicionálók
Légkondicionáló ár

Légkondicionáló ár

Akik klíma vásárláson gondolkoznak mindig megnézik, hogy mennyibe kerülnek a klímák. Azonban rendkívül széles skálán mozog a klíma ára, épp ezért nagyon nehéz megmondani, hogy vajon melyiket kellene megvenni. Mi most ebben segítünk.

Légkondicionáló ár
Egyszeri ingyenes tisztítás

Egyszeri ingyenes tisztítás

Ha minket választ a beszerelésre mi azt megháláljuk. Kedves ügyfeleink részére egy egyszeri és vissza nem térő ajánlattal kedveskedünk: ingyenesen kitisztítjuk légkondicionáló készülékét. Az elkövetkezendő években is kedvező áron tisztítjuk a készüléket.

Egyszeri ingyenes tisztítás
Légkondicionáló helyes használata

Légkondicionáló helyes használata

Ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket, és elkerüljük a készülékünknek a meghibásodását elengedhetetlen a helyes használat. Szerencsére ez nem egy hosszú lista, röviden összefoglaltuk, hogy mikre kell figyelnie ahhoz, hogy ne legyen semmi probléma a jövőben.

Légkondicionáló helyes használata
Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

A karbantartás rendkívül fontos, ezt sokszor hangsúlyozzuk. Épp ezért elengedhetetlen, hogy egy évente ne hívjon ki minket legalább kétszer, hogy alaposan szemügyre vegyük a klímáját, és kitisztítsuk. Feltétlenül keressen fel minket, még a tavaszi időszakba, hogy minél hamarabb megejtsük a tisztítást!

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?
Klíma karbantartás és tisztítás

Klíma karbantartás és tisztítás

A klímák okozhatnak megbetegedéseket, azonban ezek ellen könnyedén tudunk védekezni, hogyha rendszeresen van tisztítva a klíma. Mi ezt a feladatot elvállaljuk. Évente kétszer kitisztítjuk a klímát így biztosítva a tökéletes működést!

Klíma karbantartás és tisztítás

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Megbízhatóság, pontosság, tisztaság! - Lakások, családi házak, intézmények, társasházak, irodák, üzlethelyiségek takarítását vállaljuk Budapest és környékén már 5000 Ft-tól.

Lakástakarítás Budapesten

Megbízhatóság, pontosság, tisztaság! - Lakások, családi házak, intézmények, társasházak, irodák, üzlethelyiségek takarítását vállaljuk Budapest és környékén már 5000 Ft-tól.

Budapest és környékén vállaljuk lakások, családiházak, társasházak, intézmények, irodák, üzlethelyiségek és éttermek takarítását. Legyen szó napi takarításról, nagytakarításról vagy bármilyen egyéb igényről. Mi nem félünk a speciális esetektől sem. Állatbarát takarítóink szívesen segítenek különleges igények kielégítésében, összejövetelek, gyerekzsúr, felújítás vagy házépítés utáni takarításban is. Forduljon hozzánk bizalommal és mi szívesen segítünk.