A légkondicionáló áramfogyasztása

Mielőtt valaki belevágna egy ekkora átalakításba szeretné tudni, hogy mennyivel lesz több a havi kiadása. Mi erre most választ adunk.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A légkondicionálók áramfogyasztása egy rendkívül nehéz kérdés. Sokan egyből rávágják, hogy biztosan drága, nem éri meg. Azonban ez egyáltalán nincs így. A mai készülékek már egyáltalán nem fogyasztanak annyit, mint amennyire a legtöbben gondolnának. Sőt, minél jobb készüléket vásárol, valószínűleg annál kevesebb lesz a villanyszámla a jövőhónapban.

De mégis hogy lehet ez? Ma már annyira nem újdonság, hogy minden iparág ráállt arra, hogy környezetbarátabb, alacsonyabb fogyasztású termékeket gyártson. Ezt láthatja a hűtőnél, a mosógépnél, mindenhol ott ékeskedik az A+++, meg az egyéb jelzések, hogy ezek bizony már keveset fogyasztanak. Sok készüléken van ECO, vagy csendes mód, amely kifejezetten alacsony fogyasztáson dolgozik.

Ez környezetvédelmi szempontból rendkívül fontos, örül is neki mindenki, de annak talán még jobban, hogy így meglehetősen kevesebbet fog fogyasztani a készülék. Sokan, akik megnézik a fogyasztást a klímákon elképednek, és nem értik, hogy mi és hogy van. Mi most nekik segítünk egy kis útmutatóval. 

A hűtő-fűtő teljesítmény nem azonos a villamos fogyasztással

Amikor azt látja, hogy egy klímára rá van írva, hogy 3,5 kW az azt jelenti, hogy nem fogyaszt 3,5 KW-ot óránként. Hogy mi? – kérdezik ezt sokszor. Általánosságban elmondható, hogy a felvett villamos teljesítmény (W) mindig kevesebb, mint a névleges fűtő-hűtő teljesítmény. Sok kutatás bizonyította már, hogy a légkondicionálók ma már nagyjából annyit fogyasztanak, mint egy porszívó. Erről Ön is megbizonyosodhat, hogyha vásárol egy digitális háztartási fogyasztásmérőt. Biztosíthatjuk, hogy meglepő lesz az eredmény.

Nézzünk egy példát. Vegyünk példának egy 2,6 kW-os inverteres klímát. Ennek a készüléknek a hűtőteljesítménye 2,6 kW, azonban a teljesítményfelvétel hűtésben csak 870W. A klímáknak a fogyasztását ugyan elnagyoltan, de kilehet számolni, azonban ahelyett, hogy különböző egyenletekben pakolgatja a számokat egyszerűbb, hogyha megkérdez minket. Mi helyből válaszolni fogunk Önnek. 

Mitől függ a fogyasztás?

Ha belegondolunk minden fűtési és hűtési eszköznél számít, hogy milyenek a körülmények. Ha van egy konvektoros házunk, de nincs rendesen hőszigetelve az otthon, az ablakok szelelnek, akkor biztos, hogy rengeteget fogunk fizetni majd az elszámolásnál, hiszen nagyon sok gáz kellett ahhoz, hogy egy kellemes húsz fok legyen az otthonban. Ez fordítva is igaz, ha jól van szigetelve a ház, akkor szinte alig kell fűteni. A klímánál pont ugyanez a helyzet.

Ha jó a szigetelés akkor keveset fog fogyasztani a készülék. De nem csak ez számít. Számít még az, hogy inverteres vagy nem inverteres klímáról beszélünk-e. Számít az, hogy milyen minőségű a klíma. Sajnos a klímáknál nagyon sok esetben számít az ár, de nem a legdrágább a legjobb, ezt ne feledje. Az egyik legeslegfontosabb, hogy rendszeresen karban van-e tartva a készülék. Ha nincs, akkor a meghibásodás előtt valószínű, hogy rendkívül sokat fog fogyasztani. Illetve kismértékben az is számít, hogy van-e hőtermelő eszköz az adott helyiségbe (például a régi típusú villanysütők ontják magukból a meleget). 

Honnan tudhatjuk, hogy „mekkora” klímára van szükségünk?

Erre a kérdésre hosszú lenne válaszolni, azonban van egy nagyon jó „trükk”, amellyel meg lehet saccolni a teljesítményt. Tíz négyzetméterre kell számolnunk egy kilowattot, amely azt jelenti, hogy például egy harminchat négyzeteres lakásnál bőven elég egy 3,5 kW-os készülék. Azonban rengeteg minden módosíthatja ezt az egyszerű állítást. Épp ezért mi mindig azt javasoljuk, hogy először keressen fel minket, utána nézze csak ki a készüléket. Mi pontosan megtudjuk Önnek határozni, hogy mekkora klímára van szüksége.

Milyen klímát vegyek?

Hasonló oldalak

A légkondicionáló áramfogyasztása

A légkondicionáló áramfogyasztása

Egy klímavásárlásnál általában nem csak az szokott számítani, hogy mennyibe fog kerülni a készülék, vagy a beszerelés, hanem az is, hogy a későbbiekben mennyibe fog kerülni a fenntartása. Mi most erre próbálunk meg választ adni. Azonban a biztos mindig az, hogyha felkeres minket, és mi egyénileg tudunk Önnek segíteni.

A légkondicionáló áramfogyasztása
Légkondicionáló allergiásoknak

Légkondicionáló allergiásoknak

Az allergiások számára kifejezetten jótékony hatással lehet egy klíma, ám csak akkor, hogyha az jól van kiválasztva. Mi összegeztünk mindent, amit tudni kell a klímákról, így Önnek már csak annyi a dolga, hogy elolvassa és felkeressen minket.

Légkondicionáló allergiásoknak
A légkondicionáló működése

A légkondicionáló működése

Jó tudni, hogy az otthonunkban használt elektronikai készülékek hogyan működnek. Épp ezért készítettük el az oldalon olvasható leírást, amelyben részletesen de mégis közérthetően bemutatjuk a klímáknak a működését!

A légkondicionáló működése
Légkondicionáló helyes használata

Légkondicionáló helyes használata

Ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket, és elkerüljük a készülékünknek a meghibásodását elengedhetetlen a helyes használat. Szerencsére ez nem egy hosszú lista, röviden összefoglaltuk, hogy mikre kell figyelnie ahhoz, hogy ne legyen semmi probléma a jövőben.

Légkondicionáló helyes használata
Légkondicionáló javítás

Légkondicionáló javítás

A légkondicionáló otthonunk egyik nagyon fontos része. Épp ezért elengedhetetlen, hogy tökéletesen működjön. Azonban bármikor történhet egy olyan hiba, amelynek hatására nem tudunk mit tenni, de tönkre megy a készülék. Ilyen esetekben kell minket kihívnia. Mi tökéletesen helyrehozzuk a problémát! Hívjon minket bizalommal!

Légkondicionáló javítás
Légkondicionáló szerelés Budapesten

Légkondicionáló szerelés Budapesten

A légkondicionálónak a beszerelése nagyon komoly feladat. Épp ezért fontos, hogy jó szakembert keressen fel ezzel. Ha elolvassa összegzésünket akkor nem csak azt tudja meg, hogy nálunk milyen egy beszerelés, hanem arra is rájön, hogy mi vagyunk az egyik legjobb választás. Keressen fel minket!

Légkondicionáló szerelés Budapesten
Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

A karbantartás rendkívül fontos, ezt sokszor hangsúlyozzuk. Épp ezért elengedhetetlen, hogy egy évente ne hívjon ki minket legalább kétszer, hogy alaposan szemügyre vegyük a klímáját, és kitisztítsuk. Feltétlenül keressen fel minket, még a tavaszi időszakba, hogy minél hamarabb megejtsük a tisztítást!

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?
Légkondicionáló

Légkondicionáló

Sokan nem tudják, hogy mikor kell fűtő klímát választani, ahogy azt sem, hogy melyek a jó márkák, a jó készülékek. De ezzel nincs is semmi baj! Sőt! Azért vagyunk mi klíma szerelők, hogy az ilyen kérdésekre is választ adjunk. Összegzésünkben pár általános kérdésre választ adunk a légkondicionálókkal kapcsolatban.

Légkondicionáló
Design légkondicionáló

Design légkondicionáló

A design klímák fantasztikus kiegészítői lehetnek egy modern vagy épp egy rusztikus otthonnak. Minden stílusba beilleszthetőek, legyen Önnek mediterrán vagy country stílusú otthona, esetleg egy tetőtől talpig rózsaszín otthona, biztos, hogy találni fog egy igazán impozáns design klímát. De vajon ezek megfelelnek-e teljesítményben is? Ez kiderül írásunkból!

Design légkondicionáló
Klíma értékesítés beépítéssel

Klíma értékesítés beépítéssel

Klímát lehet venni többféle módon, azonban a legjobb és legegyszerűbb módja az, hogyha szerelőtől vásárol, aki be is építi Önnek. Annyi dolga van, hogy elmondja, hogy milyen klímát szeretne, mi megmondjuk, hogy mi Önnek a tökéletes klíma, ezt követően pedig már csak kiszállítjuk Önhöz és be is szereljük! Egyszerű és gyors – egy klímaszerelés nálunk ilyen.

Klíma értékesítés beépítéssel

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463