A koronavírusra való tekintettel különös körültekintéssel vállaljuk klíma karbantartási és klímatisztítási munkálatainkat.

A légkondicionáló áramfogyasztása

Mielőtt valaki belevágna egy ekkora átalakításba szeretné tudni, hogy mennyivel lesz több a havi kiadása. Mi erre most választ adunk.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
A légkondicionáló áramfogyasztása A légkondicionáló áramfogyasztása

A légkondicionálók áramfogyasztása egy rendkívül nehéz kérdés. Sokan egyből rávágják, hogy biztosan drága, nem éri meg. Azonban ez egyáltalán nincs így. A mai készülékek már egyáltalán nem fogyasztanak annyit, mint amennyire a legtöbben gondolnának. Sőt, minél jobb készüléket vásárol, valószínűleg annál kevesebb lesz a villanyszámla a jövőhónapban.

De mégis hogy lehet ez? Ma már annyira nem újdonság, hogy minden iparág ráállt arra, hogy környezetbarátabb, alacsonyabb fogyasztású termékeket gyártson. Ezt láthatja a hűtőnél, a mosógépnél, mindenhol ott ékeskedik az A+++, meg az egyéb jelzések, hogy ezek bizony már keveset fogyasztanak. Sok készüléken van ECO, vagy csendes mód, amely kifejezetten alacsony fogyasztáson dolgozik.

Klíma karbantartást szeretne? Kérjen ajánlatot!

Ez környezetvédelmi szempontból rendkívül fontos, örül is neki mindenki, de annak talán még jobban, hogy így meglehetősen kevesebbet fog fogyasztani a készülék. Sokan, akik megnézik a fogyasztást a klímákon elképednek, és nem értik, hogy mi és hogy van. Mi most nekik segítünk egy kis útmutatóval.

A hűtő-fűtő teljesítmény nem azonos a villamos fogyasztással!

Amikor azt látja, hogy egy klímára rá van írva, hogy 3,5 kW az azt jelenti, hogy nem fogyaszt 3,5 KW-ot óránként. Hogy mi? – kérdezik ezt sokszor. Általánosságban elmondható, hogy a felvett villamos teljesítmény (W) mindig kevesebb, mint a névleges fűtő-hűtő teljesítmény. Sok kutatás bizonyította már, hogy a légkondicionálók ma már nagyjából annyit fogyasztanak, mint egy porszívó. Erről Ön is megbizonyosodhat, hogyha vásárol egy digitális háztartási fogyasztásmérőt. Biztosíthatjuk, hogy meglepő lesz az eredmény.

Nézzünk egy példát. Vegyünk példának egy 2,6 kW-os inverteres klímát. Ennek a készüléknek a hűtőteljesítménye 2,6 kW, azonban a teljesítményfelvétel hűtésben csak 870W. A klímáknak a fogyasztását ugyan elnagyoltan, de kilehet számolni, azonban ahelyett, hogy különböző egyenletekben pakolgatja a számokat egyszerűbb, hogyha megkérdez minket. Mi helyből válaszolni fogunk Önnek. 

A hűtő-fűtő teljesítmény nem azonos a villamos fogyasztással!
Mitől függ a klíma áramfogyasztása?

Mitől függ a klíma áramfogyasztása?

Ha belegondolunk minden fűtési és hűtési eszköznél számít, hogy milyenek a körülmények. Ha van egy konvektoros házunk, de nincs rendesen hőszigetelve az otthon, az ablakok szelelnek, akkor biztos, hogy rengeteget fogunk fizetni majd az elszámolásnál, hiszen nagyon sok gáz kellett ahhoz, hogy egy kellemes húsz fok legyen az otthonban. Ez fordítva is igaz, ha jól van szigetelve a ház, akkor szinte alig kell fűteni. A klímánál pont ugyanez a helyzet.

Ha jó a szigetelés akkor keveset fog fogyasztani a készülék. De nem csak ez számít. Számít még az, hogy inverteres vagy nem inverteres klímáról beszélünk-e. Számít az, hogy milyen minőségű a klíma. Sajnos a klímáknál nagyon sok esetben számít az ár, de nem a legdrágább a legjobb, ezt ne feledje. Az egyik legeslegfontosabb, hogy rendszeresen karban van-e tartva a készülék. Ha nincs, akkor a meghibásodás előtt valószínű, hogy rendkívül sokat fog fogyasztani. Illetve kismértékben az is számít, hogy van-e hőtermelő eszköz az adott helyiségbe (például a régi típusú villanysütők ontják magukból a meleget). 

Honnan tudhatjuk, hogy „mekkora” klímára van szükségünk?

Erre a kérdésre hosszú lenne válaszolni, azonban van egy nagyon jó „trükk”, amellyel meg lehet saccolni a teljesítményt. Tíz négyzetméterre kell számolnunk egy kilowattot, amely azt jelenti, hogy például egy harminchat négyzeteres lakásnál bőven elég egy 3,5 kW-os készülék. Azonban rengeteg minden módosíthatja ezt az egyszerű állítást. Épp ezért mi mindig azt javasoljuk, hogy először keressen fel minket, utána nézze csak ki a készüléket. Mi pontosan megtudjuk Önnek határozni, hogy mekkora klímára van szüksége.

Honnan tudhatjuk, hogy „mekkora” klímára van szükségünk?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás