Mikor célszerű karbantartani a klímát?

A klíma karbantartása rendkívül fontos a jó működés érdekében, azonban jó tudni, hogy ezt mikor érdemes végre hajtani.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mikor célszerű karbantartani a klímát? Mikor célszerű karbantartani a klímát?

A klíma karbantartása komoly dolog, hiszen csak így lehet garantálni, hogy a klíma mindig friss levegőt fújjon, és ne okozzon betegségeket, ne legyen semmi baja a készüléknek. Mi az évenkénti kétszeri karbantartást javasoljuk. Egyszer tavasszal, egyszer pedig ősszel. Olvasson tovább a részletekért.

Klíma karbantartás évi kétszer

Ahogy már említettük nagyon fontos a karbantartás. Mi feltétlenül az évi kétszeri tisztítást javasoljuk. Ma már szinte mindenkinek inverteres klímája van, ezeket különösen fontos minden szezon előtt megtisztítani. Ha koszosan, állottan indítja be a készülékét akkor a legjobb esetben is azzal fog találkozni, hogy kellemetlen vagy kifejezetten büdös szag fog áradni a készülékből. Rosszabb esetben pedig el is romlik hamarosan.

A karbantartás során a kültéri és a beltéri egységet egyaránt kitisztítjuk. A kültéri egységet általában portalanítani kell, főleg akkor, hogyha utcafronton helyezkedik el, akkor rendkívül sok port magába tud szívni. A beltéri egységet mindenféleképpen fertőtleníteni kell, és a szűrőjét alaposan kimosni. Ezt, ha évente kétszer megcsináljuk, akkor mindig tökéletesen fog működni a készüléke.

Klíma karbantartást szeretne? Kérjen ajánlatot!

Miért fontos a tavaszi klímatisztítás?

Mi azt ajánljuk, hogy az első karbantartás tavasszal legyen. Sokaknak akkor jut eszébe, hogy a klímát karban kellene tartani, amikor már beütött a harminc fok, és égetően szükség van a klímára. Azonban higgye el, még sokan élik át ugyanezt, így ilyenkor sajnos hosszú várólistára kerül mindenki, ami azt jelenti, hogy nem tudja egyből bekapcsolni a klímáját.

Ha viszont tavasszal már kitisztítja, akkor amint beüt a forróság Ön egyszerűen csak bekapcsolja a készüléket, tudván, hogy tökéletesen tiszta és élvezheti a kellemes klímát otthonában. Ráadásul tavasszal olcsóbb a klímát karbantartani!

Miért fontos a tavaszi klímatisztítás?
A klíma karbantartás fontossága

A klíma karbantartás fontossága

Már említettük a karbantartás fontosságát, de mélyedjünk el ebben egy kicsit, úgy gondoljuk, hogy fontos erről beszélni.

Kezdjük a kültéri egységgel. A kültéri egység általában, bár nem mindig, de sok esetben az utcafronton helyezkedik el, amely azt jelenti, hogy folyamatosan szívja magába a port. Ez a por leülepszik a készülékben, és ha sokáig nincs tisztítva, akkor bizony porpáncéllá válik, és nem engedi a levegő mozgását. Ez pedig azt eredményezi, hogy a beltéri egység elképesztően hamar tönkre fog menni, hiszen többet fog dolgozni, amely könnyen tönkreteszi. Épp ezért itt nagyon fontos az, hogy rendszeresen legyen portalanítva.

A beltéri egységnél már egy fokkal rosszabb a helyzet. A beltéri egység belseje egy nedves, meleg közeg, amely különböző gombák, vírusok, baktériumok számára tökéletes táptalaj. Ezek az egyáltalán nem kedves kis mikroorganizmusok pedig keservesen megtudják keseríteni az életünket úgy, hogy azt észre sem vesszük. 

Mi történik, ha elhanyagoljuk a klímát?

Ha elhanyagoltuk a klímát a fentiek szerint, akkor egyrészről megtörténik a kültéri egység porosodása, másrészt pedig a mikrobák elterjedése a beltéri egységen. Ez utóbbi ahogy használjuk a klímát folyamatosan keveredni fog a levegővel, sőt, hamar az egész levegő csak ebből fog állni. Ezt a levegőt belélegezve könnyen betegek lehetünk, tüdőgyulladásunk és más légzőszervi megbetegedéseink is lehetnek. 

Ez különösen veszélyes akkor, hogyha kisgyermek, idős ember vagy háziállat van a lakásban. Sokan emiatt nem ajánlják a klímákat, mondván, hogy a csak a betegségeket terjesztik, azonban ez nem igaz. Ha évente kétszer ki van takarítva a klíma, akkor 100%, hogy semmilyen kórokozó nem fog megtelepedni benne. Hívjon minket bizalommal!

Mi történik, ha elhanyagoljuk a klímát?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés