menü

Mikor célszerű karbantartani a klímát?

Mikor célszerű karbantartani a klímát? Erre oldalunkon választ kap. Mi örömmel vállaljuk márkától függetlenül klíma karbantartását egész Pest megyében. Garanciálisan, precízen, minőségi tisztítószerekkel dolgozunk, kedvező áron, 20 év tapasztalattal.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mikor célszerű karbantartani a klímát? Mikor célszerű karbantartani a klímát?

Mikor célszerű karbantartani a klímát?

Mikor célszerű karbantartani a klímát? Leginkább évente 2 alkalommal, mindig szezon előtt érdemes. Ennek fontosságára lejjebb tértünk ki. Ami még nagyon fontos, hogy csak pofi szakember végezheti el a karbantartást, mert egyrészt így marad meg a készülék garanciája, másrészt csak így garantálható a biztonságos üzemeltetés. Cégünk kiváló klímaszerelő szakemberei örömmel vállalják klímák karbantartását márkától- és típustól függetlenül egyaránt.

Szerelőink több, mint 20 év tapasztalattal a hátuk mögött vállalják a munkálatokat nem csak Budapesten, hanem Pest megye minden további településén szintúgy. Csak kiváló hatóanyagú fertőtlenítő- és tisztítószerekkel dolgoznak, precízen és megbízhatóan, kedvező áron. Munkájukra pedig garanciát vállalnak és számlát adnak. A klíma karbantartása nem tart hosszú ideig, főleg, ha az rendszeresen el van végezve a készüléken.

Ezáltal elkerülhetők a különböző megbetegedések, a készülék meghibásodása és a készülék élettartama is növelhető. Tehát arra a kérdésre, hogy „Mikor célszerű karbantartani a klímát?” a rövid válasz az, hogy rendszeres, évente legalább 2 alkalommal. Mindazonáltal, amennyiben velünk szereltette be készülékét, az első karbantartást ajándékba adjuk mellé. A karbantartás fontosságáról lejjebb görgetve olvashat részletesebben. Mi várjuk és örömmel fogadjuk megkeresését és állunk rendelkezésére mindenben.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 óra között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-klima.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Ajánlatkérés
Mikor célszerű karbantartani a klímát?

Klíma karbantartás évi kétszer

A klíma karbantartása komoly dolog, hiszen csak így lehet garantálni, hogy a klíma mindig friss levegőt fújjon és ne okozzon betegségeket, ne legyen semmi baja a készüléknek. Mi az évenkénti kétszeri karbantartást javasoljuk. Egyszer tavasszal, egyszer pedig ősszel. Ma már szinte mindenkinek inverteres klímája van, ezeket különösen fontos minden szezon előtt megtisztítani. Ha koszosan, állottan indítja be a készülékét, akkor a legjobb esetben is azzal fog találkozni, hogy kellemetlen vagy kifejezetten büdös szag fog áradni a készülékből.

Rosszabb esetben pedig, el is romlik hamarosan. A karbantartás során a kültéri és a beltéri egységet egyaránt kitisztítjuk. A kültéri egységet általában portalanítani kell, főleg akkor, hogyha utcafronton helyezkedik el, akkor rendkívül sok port magába tud szívni. A beltéri egységet mindenféleképpen fertőtleníteni kell és a szűrőjét alaposan kimosni. Ezt, ha évente kétszer megcsináljuk, akkor mindig tökéletesen fog működni a készüléke.

Miért fontos a tavaszi klímatisztítás?

Mi azt ajánljuk, hogy az első karbantartás tavasszal legyen. Sokaknak akkor jut eszébe, hogy a klímát karban kellene tartani, amikor már beütött a harminc fok és égetően szükség van a klímára. Azonban higgye el, még sokan élik át ugyanezt, így ilyenkor sajnos hosszú várólistára kerül mindenki, ami azt jelenti, hogy nem tudja egyből bekapcsolni a klímáját.

Ha viszont tavasszal már kitisztítja, akkor amint beüt a forróság, Ön egyszerűen csak bekapcsolja a készüléket, tudván, hogy tökéletesen tiszta és élvezheti a kellemes klímát otthonában. Ráadásul tavasszal olcsóbb a klímát karbantartani! Keressen minket ennek kapcsán bizalommal, hogy mielőbb segíthessünk.

Miért fontos a tavaszi klímatisztítás?
A klíma karbantartás fontossága

A klíma karbantartás fontossága

Már említettük a karbantartás fontosságát, de mélyedjünk el ebben egy kicsit, úgy gondoljuk, hogy fontos erről beszélni. Kezdjük a kültéri egységgel. A kültéri egység általában, bár nem mindig, de sok esetben az utcafronton helyezkedik el, amely azt jelenti, hogy folyamatosan szívja magába a port. Ez a por leülepszik a készülékben és ha sokáig nincs tisztítva, akkor bizony porpáncéllá válik és nem engedi a levegő mozgását. 

Ez pedig azt eredményezi, hogy a beltéri egység elképesztően hamar tönkre fog menni, hiszen többet fog dolgozni, amely könnyen tönkreteszi. Épp ezért, itt nagyon fontos az, hogy rendszeresen legyen portalanítva. A beltéri egységnél már egy fokkal rosszabb a helyzet. A beltéri egység belseje egy nedves, meleg közeg, amely a különböző gombák, vírusok, baktériumok számára tökéletes táptalaj. Ezek az egyáltalán nem kedves kis mikroorganizmusok pedig, keservesen megtudják keseríteni az életünket úgy, hogy azt észre sem vesszük.

Mi történik, ha elhanyagoljuk a klímát?

Ha elhanyagoltuk a klímát a fentiek szerint, akkor egyrészről megtörténik a kültéri egység porosodása, másrészt pedig a mikrobák elterjedése a beltéri egységen. Ez utóbbi, ahogy használjuk a klímát, folyamatosan keveredni fog a levegővel, sőt, hamar az egész levegő csak ebből fog állni. Ezt a levegőt belélegezve könnyen betegek lehetünk, tüdőgyulladásunk és más légzőszervi megbetegedéseink is lehetnek.

Ez különösen veszélyes akkor, hogyha kisgyermek, idős ember vagy háziállat van a lakásban. Sokan emiatt nem ajánlják a klímákat, mondván, hogy a csak a betegségeket terjesztik, azonban ez nem igaz. Ha évente kétszer ki van takarítva a klíma, akkor 100%, hogy semmilyen kórokozó nem fog megtelepedni benne. Hívjon minket bizalommal!

Mi történik, ha elhanyagoljuk a klímát?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás