Mikor célszerű karbantartani a klímát?

A klíma karbantartása rendkívül fontos a jó működés érdekében, azonban jó tudni, hogy ezt mikor érdemes végre hajtani.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A klíma karbantartása komoly dolog, hiszen csak így lehet garantálni, hogy a klíma mindig friss levegőt fújjon, és ne okozzon betegségeket, ne legyen semmi baja a készüléknek. Mi az évenkénti kétszeri karbantartást javasoljuk. Egyszer tavasszal, egyszer pedig ősszel. Olvasson tovább a részletekért.

Karbantartás évi kétszer

Ahogy már említettük nagyon fontos a karbantartás. Mi feltétlenül az évi kétszeri tisztítást javasoljuk. Ma már szinte mindenkinek inverteres klímája van, ezeket különösen fontos minden szezon előtt megtisztítani. Ha koszosan, állottan indítja be a készülékét akkor a legjobb esetben is azzal fog találkozni, hogy kellemetlen vagy kifejezetten büdös szag fog áradni a készülékből. Rosszabb esetben pedig el is romlik hamarosan.

A karbantartás során a kültéri és a beltéri egységet egyaránt kitisztítjuk. A kültéri egységet általában portalanítani kell, főleg akkor, hogyha utcafronton helyezkedik el, akkor rendkívül sok port magába tud szívni. A beltéri egységet mindenféleképpen fertőtleníteni kell, és a szűrőjét alaposan kimosni. Ezt, ha évente kétszer megcsináljuk, akkor mindig tökéletesen fog működni a készüléke.

Miért fontos tavasszal?

Mi azt ajánljuk, hogy az első karbantartás tavasszal legyen.  Sokaknak akkor jut eszébe, hogy a klímát karban kellene tartani, amikor már beütött a harminc fok, és égetően szükség van a klímára. Azonban higgye el, még sokan élik át ugyanezt, így ilyenkor sajnos hosszú várólistára kerül mindenki, ami azt jelenti, hogy nem tudja egyből bekapcsolni a klímáját. 

Ha viszont tavasszal már kitisztítja, akkor amint beüt a forróság Ön egyszerűen csak bekapcsolja a készüléket, tudván, hogy tökéletesen tiszta és élvezheti a kellemes klímát otthonában. Ráadásul tavasszal olcsóbb a klímát karbantartani!

A karbantartás fontossága

Már említettük a karbantartás fontosságát, de mélyedjünk el ebben egy kicsit, úgy gondoljuk, hogy fontos erről beszélni.

Kezdjük a kültéri egységgel. A kültéri egység általában, bár nem mindig, de sok esetben az utcafronton helyezkedik el, amely azt jelenti, hogy folyamatosan szívja magába a port. Ez a por leülepszik a készülékben, és ha sokáig nincs tisztítva, akkor bizony porpáncéllá válik, és nem engedi a levegő mozgását. Ez pedig azt eredményezi, hogy a beltéri egység elképesztően hamar tönkre fog menni, hiszen többet fog dolgozni, amely könnyen tönkreteszi. Épp ezért itt nagyon fontos az, hogy rendszeresen legyen portalanítva.

A beltéri egységnél már egy fokkal rosszabb a helyzet. A beltéri egység belseje egy nedves, meleg közeg, amely különböző gombák, vírusok, baktériumok számára tökéletes táptalaj. Ezek az egyáltalán nem kedves kis mikroorganizmusok pedig keservesen megtudják keseríteni az életünket úgy, hogy azt észre sem vesszük. 

Mi történik, ha elhanyagoljuk a klímát?

Ha elhanyagoltuk a klímát a fentiek szerint, akkor egyrészről megtörténik a kültéri egység porosodása, másrészt pedig a mikrobák elterjedése a beltéri egységen. Ez utóbbi ahogy használjuk a klímát folyamatosan keveredni fog a levegővel, sőt, hamar az egész levegő csak ebből fog állni. Ezt a levegőt belélegezve könnyen betegek lehetünk, tüdőgyulladásunk és más légzőszervi megbetegedéseink is lehetnek. 

Ez különösen veszélyes akkor, hogyha kisgyermek, idősember vagy háziállat van a lakásban. Sokan emiatt nem ajánlják a klímákat, mondván, hogy a csak a betegségeket terjesztik, azonban ez nem igaz. Ha évente kétszer ki van takarítva a klíma, akkor 100%, hogy semmilyen kórokozó nem fog megtelepedni benne. Hívjon minket bizalommal!

Hasonló oldalak

Mikor célszerű karbantartani a klímát?

Mikor célszerű karbantartani a klímát?

A klíma karbantartása nagyon fontos, ez tény. Ha évente legalább kétszer kihív minket, hogy elvégezzük ezt a számunkra egyszerű és gyors feladatot akkor biztos lehet abban, hogy hosszú évekig jó lesz a készüléke, illetve abban is, hogy semmilyen betegséget nem fog elkapni a klíma miatt.

Mikor célszerű karbantartani a klímát?
Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

A karbantartás rendkívül fontos, ezt sokszor hangsúlyozzuk. Épp ezért elengedhetetlen, hogy egy évente ne hívjon ki minket legalább kétszer, hogy alaposan szemügyre vegyük a klímáját, és kitisztítsuk. Feltétlenül keressen fel minket, még a tavaszi időszakba, hogy minél hamarabb megejtsük a tisztítást!

Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?
Mikor vegyünk klímát?

Mikor vegyünk klímát?

Mikor kell megvenni a klímát? Ráér nyáron, amikor már meleg van, vagy jobb sokkal hamarabb megvenni? Ezekre a kérdésekre adunk választ összegzésünkben.

Mikor vegyünk klímát?
Megéri klímával fűteni?

Megéri klímával fűteni?

Sokak számára kérdés, hogy megéri-e klímával fűteni. Írásunkban erre választ adunk! Elmondjuk, hogy milyen előnyei vannak annak, hogyha klímával fűtünk, továbbá azt is bemutatjuk, hogy mennyibe fog kerülni a fűtés.

Megéri klímával fűteni?
Mekkora klímát vegyek?

Mekkora klímát vegyek?

Mekkora klímát kell venni? Csak a lakásnak / háznak a mérete számít? Minden kérdésre választ adunk! Elmondjuk, hogy mekkora klímát kell venni és azt is, hogy mit érdemes még megnézni a klíma vásárlás során.

Mekkora klímát vegyek?
Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok

Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok

Cikkünkben megtudhatja, hogy milyen előnyökre és milyen hátrányokra számíthat, hogyha a fűtését klímával szeretné megoldani. Olvassa el, majd döntsön. Ha úgy dönt, hogy szeretne fűtő klímát, akkor keressen fel minket!

Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok
A klímavásárlás szempontjai

A klímavásárlás szempontjai

A klímavásárlásnak sok szempontja van, mi ezeket gyűjtöttük most össze. Tekintse meg, hogy mi alapján érdemes klímát választani. Számít-e az ár vagy a márka? Milyen funkciók fontosak, és mik nem? Válaszolunk minden fontos kérdésre.

A klímavásárlás szempontjai
Klímavásárlás szabályai

Klímavásárlás szabályai

Ha klímavásárláson gondolkozik, akkor jobb, hogyha tisztában van a törvényekkel. Mi érthetően összegyűjtöttük a fontos információkat, minden szóba kerülő kérdésre válaszolunk. Azonban, ha ezek után is van még kérdése, akkor feltétlenül keressen fel minket! Várjuk hívását!

Klímavásárlás szabályai
Légkondicionáló szerelés Budapesten

Légkondicionáló szerelés Budapesten

A légkondicionálónak a beszerelése nagyon komoly feladat. Épp ezért fontos, hogy jó szakembert keressen fel ezzel. Ha elolvassa összegzésünket akkor nem csak azt tudja meg, hogy nálunk milyen egy beszerelés, hanem arra is rájön, hogy mi vagyunk az egyik legjobb választás. Keressen fel minket!

Légkondicionáló szerelés Budapesten
Inverteres klíma akció

Inverteres klíma akció

A klíma beszerelésénél nyilvánvalóan nagyon fontos dolog az ár. Épp ezért mi folyamatos akciókkal bombázzuk az ügyfeleinket, akik így páratlanul jól fognak járni a klíma beszereléssel. Keressen fel minket bizalommal!

Inverteres klíma akció

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463