Split klíma vásárlási tanácsok

Olvassa el tanácsainkat és tippjeinket, hogy jó készüléket vásároljon otthonába! Mindent bemutatunk, ami fontos, így segítünk a döntésben.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Manapság már szinte mindenki split klímát vásárol. Ez az a klíma amely egy kültéri és egy beltéri egységből áll – az, amit szinte mindenhol lehet látni. Azonban ahhoz, hogy a felszerelt klíma tökéletesen kielégítse az igényeinket és a pénztárcánkat se terheljük le jól kell választanunk készüléket. Mi ebben adunk Önnek tanácsot.

Klíma vásárlás

Mindenekelőtt szögezzük le azt, hogy hogy lehet klímát venni, még azelőtt, hogy megrendelné valaki az akciós klímát az egyik híres webáruházból. Írtunk már erről az oldalunkon, van egy klímavédelmi rendelet, amely kimondja, hogy magánszemély csak akkor tud klímát venni, hogyha van papírja arról, hogy leszerződött egy céggel, akik vállalják, hogy ők fogják beszerelni a klímát.

Ennél talán egyszerűbb megoldás az, hogyha felhív minket és elmondja, hogy mik az igényei (ha még ezt nem tudja, akkor csak olvasson tovább, bemutatjuk, hogy milyen szempontok alapján lehet klímát választani), és mi ajánlunk Önnek egy klímát árral együtt, amelyet ha elfogad akkor a megbeszélt beszerelési napon ki is szállítunk Önnek. 

Klímavásárlás szabályai

Hogy válasszunk klímát?

Ez az egyik legfontosabb kérdés. Mik lehetnek a szempontok? Először is fontos, hogy mire akarjuk használni a klímát. Csak hűtésre, vagy esetenként, netalán rendszeres jó lenne, ha fűteni is tudna? Ez utóbbi esetnél ajánlatos inverteres klímát választani.

Mekkora lakásba lesz? 10 négyzetméterenként érdemes 1 kW-ot számolni, így átlagos panellakásra 4-5 kW-os készüléket kell számolni. Érdemes nézni ilyenkor a SEER/SCOP mutatót is, hiszen minél magasabb a szám annál hatékonyabb a készülék. Ha A+++-os termékek felől érdeklődik, akkor a SEER érték legyen nagyobb, mint 8,5, a SCOP pedig legyen nagyobb, mint 5,1.

Sokaknak fontos a kialakítás, a design. Számukra olyan lehetőség is van, hogy design klímát vásároljanak, amelyek garantáltan ékkövei lesznek az otthonnak. Tudjuk azonban, hogy a legfontosabb az ár. Mi azt tanácsoljuk, hogy fussa végig egy webáruházon, hogy milyen árak vannak és úgy határozzon meg magának egy árat, ami fölé nem szeretne menni. Ezek után vizsgálja az olyan dolgokat, mint a teljesítmény, az energiatakarékosság, a zajszint, a párátlanítás, és a szűrőrendszer. Azonban ha mindegy az összeg, csak jó legyen a készülék, akkor válassza mindenből a legjobbat – vagy keressen fel minket és mi egyből megmondjuk, hogy mi Önnek a legjobb készülék. 

Zajszint és elhelyezkedés fontossága

A zajszint az egyik legfontosabb dolog. Mégis kiakarna egy búgó készülékkel együtt élni? Főleg úgy, hogy a klíma az folyamatosan megy. Szerencsére a split klímáknál ezzel a problémával egyáltalán nem kell foglalkozni. A kompresszor a kültéri egységben van, így a beltéri egység rendkívül halk. Klíma választásnál azonban mindig nézze meg a zajszintet, általában illusztrálni is szokták, hogy az adott zajszint milyen természeti zajnak felel meg.

Nagyon fontos az elhelyezés, azonban ez már nem a klíma vásárlása, hanem a felhelyezéséhez tartozik, ezért csak röviden beszélünk róla. Mindig úgy kell felrakni, hogy az közvetlenül ne érjen senkit. Tehát nem rakjuk kanapé, ágy, tengerimalac ketrec fölé. Ez szem és orr szárazsághoz vezethet, további ízületipanaszokhoz, súlyos esetben pedig klímareuma alakulhat ki. Erre nagyon kell vigyázni, de mi 100%, hogy jó helyre fogjuk rakni. 

Fűtő-hűtő klíma

Manapság már egyre több embernek van igénye arra, hogy a klíma ne csak hűtsön, hanem fűtsön is. Elvégre sokkal jobb egy készüléket használni több dologra, mintsem télen kikapcsolni a klímát és bekapcsolni a melegítő ventilátort... Sőt, sokan nem csak kiegészítésnek használják a fűtő-hűtő klímát, hanem ez teljesen kiváltotta a fűtési rendszert.

Mindenképp meg kell nézni egy klímánál, hogy hány fokig tud fűteni. Sok készülék már mínusz húsz alatt is működik, és ha megnézi az elmúlt évtizedek leghidegebb napjait, akkor aligha volt ehhez közeli érték... Jó megoldás lehet mindenki számára, ha már belevág egy klíma beszerelésébe, akkor válasszon hűtő-fűtő klímát. 

Párátlanítás és szűrőrendszer

Manapság már minden klíma tud párátlanítani. Ez különösen akkor jó, hogyha bent szárítjuk meg a ruháinkat, amely ugye párát csinál nekünk. A pára nem jó, hiszen könnyedén penészesedés lehet a vége. De a készülékek ezt könnyedén tudják kontrollálni, még egy plusz pont a klímának!

A levegő szűrése elképesztően fontos feladata a klímának. Megszűri a port, a polleneket, és még a kellemetlen szagokat is. Ez kifejezetten jó az allergiásoknak, hiszen a tüneteik sokkal enyhébbek lesznek egy klimatizált lakásban. A levegő szűrése ma már minden klímánál alap, azonban a csomagoláson mindig ott vannak a részletek, érdemes elolvasni. 

Nem tudom milyen klímát vegyek

Ha nem sikerült döntenie, akkor ne csüggedjen, mi természetesen segítünk Önnek. Pár egyszerű kérdésre válaszolva mi megtudjuk Önnek mondani, hogy milyen klímára van szüksége. Nagy tapasztalatunk van már, hiszen hosszú évek óta benne vagyunk már a szakmában. Rengeteg készüléket ismerünk már, így pontosan tudjuk, hogy Önnek milyen klíma való!

Hasonló oldalak

Split klíma vásárlási tanácsok

Split klíma vásárlási tanácsok

A legtöbben ma már split klímát választanak. Ám ahhoz, hogy Ön is jól tudjon választani és a klímája örömet okozzon bosszúság helyett nagyon fontos, hogy jó információ legyenek a klímákról. Mi összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amit tudnia kell.

Split klíma vásárlási tanácsok
Split klíma

Split klíma

A split klímák lényege az, hogy a nagy zajjal járó elemek a házon kívül helyezkedjenek el, míg a csendes elemek a házon belül. A beltéri és kültéri egység mindenféleképpen össze van kötve, egy kültéri egységre több beltéri egységet is lehet kötni.

Split klíma
Fujitsu 2,5 KW ECO oldalfali split klima

Fujitsu 2,5 KW ECO oldalfali split klima

Fujitsu 2,5 Kw ECO oldalfali Split klíma, „All DC”, inverteres hűtő-fűtő klíma, A+, A++ energiahatékonyság, kitűnő minőség, 10 év garancia. Szupercsendes ventilátorfokozat, 24 órás programozható időzítés, éjszakai üzemmód, párátlanító üzemmód, penészálló bevonatú porszűrő és a szűrőtisztítási igény kijelzése. Japán megbízhatóság és a kitűnő minőség.

Fujitsu 2,5 KW ECO oldalfali split klima
Fisher 2,6 KW oldalfali split klima

Fisher 2,6 KW oldalfali split klima

Fischer Summer FSAI-SU-94BE3 típusú oldalfali Split klíma, inverteres hűtő-fűtő klíma, energiahatékonyság, extra funkciók, 6 év garancia. Golden Bio bevonatú hőcserélők, automatikus újraindulás, „Follow me” funkció. A japán megbízhatóság és a kitűnő minőség.

Fisher 2,6 KW oldalfali split klima
MDV by Midea RAG 2,6KW oldalfali split klima

MDV by Midea RAG 2,6KW oldalfali split klima

MDV RAG inverteres hűtő-fűtő oldalfali Split klíma, széles termékskála, kedvező ár, műszaki stabilitás, nagy sűrűségű szűrő, kényelmi funkciók. Kedvező ár, megbízható műszaki tartalom, 1+4 éves kiterjesztett garancia. Széles működési hőmérséklettartománya, széleskörű felhasználhatóságot. Könnyű, üzembiztos használat, alacsony hűtőközeg érzékelés, nagy sűrűségű szűrő, 2 irányú légterelés.

MDV by Midea RAG 2,6KW oldalfali split klima
Klíma leolvasztás

Klíma leolvasztás

A mai inverteres klímák a téli időszakban hogyha rendszeresen vannak használva akkor akár el is tudnak jegesedni. Ha eljegesedik, akkor nagyon fontos, hogy milyen hamarabb le legyen olvasztva, rendbe legyen hozva.

Klíma leolvasztás
Klíma felszerelés

Klíma felszerelés

Bízzon meg minket a klíma felszerelésével. Minden felszerelés mellé különböző kedvezményekkel kedveskedünk, így kifejezetten megéri minket megbíznia ezzel a feladattal. Meg van minden szükséges engedéllyünk, így velünk professzionálisan felszereltetheti készülékét.

Klíma felszerelés
Klímaszerelés panellakásba

Klímaszerelés panellakásba

A panellakások általában rendkívül felforrósodnak nyáron, épp ezért elengedhetetlen egy jó klíma. Milyen legyen a klíma? Mivel jár a klíma felszerelés? Mi minden kérdésre válaszolunk, és ha szeretné, akkor mi fel is szerelünk Önnek egy klímát. Várjuk hívását.

Klímaszerelés panellakásba
Klíma által okozott betegségek

Klíma által okozott betegségek

Összegyűjtöttük, hogy milyen betegségeket tud okozni a klíma. Ezeket a betegségeket azonban könnyedén ki tudjuk védeni, hogyha rendszeresen karbantartjuk a készülékünket!

Klíma által okozott betegségek
Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll, akkor olvassa el írásunkat. Összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amit tudnia kell akkor, hogyha klíma vásárlás előtt áll. Ha nem talált minden kérdésére választ, akkor keressen fel minket!

Ha klíma vásárlás előtt áll

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Innovatív Napelem

Hasznos információk a napelemekről érthetően!

Innovatív Napelem

Az Innovatív napelem weboldal célja, hogy a legfontosabb és leghasznosabb információkat átadja a napelem témában, közérthető módon! A cél, hogy az Ön számára lehető legjobb döntést hozhassa meg!