Split klíma vásárlási tanácsok

Olvassa el tanácsainkat és tippjeinket, hogy jó készüléket vásároljon otthonába! Mindent bemutatunk, ami fontos, így segítünk a döntésben.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Split klíma vásárlási tanácsok Split klíma vásárlási tanácsok

Manapság már szinte mindenki split klímát vásárol. Ez az a klíma amely egy kültéri és egy beltéri egységből áll – az, amit szinte mindenhol lehet látni. Azonban ahhoz, hogy a felszerelt klíma tökéletesen kielégítse az igényeinket és a pénztárcánkat se terheljük le jól kell választanunk készüléket. Mi ebben adunk Önnek tanácsot.

Klíma vásárlás

Mindenekelőtt szögezzük le azt, hogy hogy lehet klímát venni, még azelőtt, hogy megrendelné valaki az akciós klímát az egyik híres webáruházból. Írtunk már erről az oldalunkon, van egy klímavédelmi rendelet, amely kimondja, hogy magánszemély csak akkor tud klímát venni, hogyha van papírja arról, hogy leszerződött egy céggel, akik vállalják, hogy ők fogják beszerelni a klímát.

Segítsünk a klímavásárlásban? Kérjen ajánlatot!

Ennél talán egyszerűbb megoldás az, hogyha felhív minket és elmondja, hogy mik az igényei (ha még ezt nem tudja, akkor csak olvasson tovább, bemutatjuk, hogy milyen szempontok alapján lehet klímát választani), és mi ajánlunk Önnek egy klímát árral együtt, amelyet ha elfogad akkor a megbeszélt beszerelési napon ki is szállítunk Önnek.

Hogy válasszunk klímát?

Ez az egyik legfontosabb kérdés. Mik lehetnek a szempontok? Először is fontos, hogy mire akarjuk használni a klímát. Csak hűtésre, vagy esetenként, netalán rendszeres jó lenne, ha fűteni is tudna? Ez utóbbi esetnél ajánlatos inverteres klímát választani.

Mekkora lakásba lesz? 10 négyzetméterenként érdemes 1 kW-ot számolni, így átlagos panellakásra 4-5 kW-os készüléket kell számolni. Érdemes nézni ilyenkor a SEER/SCOP mutatót is, hiszen minél magasabb a szám annál hatékonyabb a készülék. Ha A+++-os termékek felől érdeklődik, akkor a SEER érték legyen nagyobb, mint 8,5, a SCOP pedig legyen nagyobb, mint 5,1.

Hogy válasszunk klímát?
Klíma zajszint és elhelyezkedés fontossága

Sokaknak fontos a kialakítás, a design. Számukra olyan lehetőség is van, hogy design klímát vásároljanak, amelyek garantáltan ékkövei lesznek az otthonnak. Tudjuk azonban, hogy a legfontosabb az ár. Mi azt tanácsoljuk, hogy fussa végig egy webáruházon, hogy milyen árak vannak és úgy határozzon meg magának egy árat, ami fölé nem szeretne menni. Ezek után vizsgálja az olyan dolgokat, mint a teljesítmény, az energiatakarékosság, a zajszint, a párátlanítás, és a szűrőrendszer. Azonban ha mindegy az összeg, csak jó legyen a készülék, akkor válassza mindenből a legjobbat – vagy keressen fel minket és mi egyből megmondjuk, hogy mi Önnek a legjobb készülék. 

Klíma zajszint és elhelyezkedés fontossága

A zajszint az egyik legfontosabb dolog. Mégis kiakarna egy búgó készülékkel együtt élni? Főleg úgy, hogy a klíma az folyamatosan megy. Szerencsére a split klímáknál ezzel a problémával egyáltalán nem kell foglalkozni. A kompresszor a kültéri egységben van, így a beltéri egység rendkívül halk. Klíma választásnál azonban mindig nézze meg a zajszintet, általában illusztrálni is szokták, hogy az adott zajszint milyen természeti zajnak felel meg.

Nagyon fontos az elhelyezés, azonban ez már nem a klíma vásárlása, hanem a felhelyezéséhez tartozik, ezért csak röviden beszélünk róla. Mindig úgy kell felrakni, hogy az közvetlenül ne érjen senkit. Tehát nem rakjuk kanapé, ágy, tengerimalac ketrec fölé. Ez szem és orr szárazsághoz vezethet, további ízületipanaszokhoz, súlyos esetben pedig klímareuma alakulhat ki. Erre nagyon kell vigyázni, de mi 100%, hogy jó helyre fogjuk rakni. 

Fűtő-hűtő klíma

Manapság már egyre több embernek van igénye arra, hogy a klíma ne csak hűtsön, hanem fűtsön is. Elvégre sokkal jobb egy készüléket használni több dologra, mintsem télen kikapcsolni a klímát és bekapcsolni a melegítő ventilátort... Sőt, sokan nem csak kiegészítésnek használják a fűtő-hűtő klímát, hanem ez teljesen kiváltotta a fűtési rendszert.

Mindenképp meg kell nézni egy klímánál, hogy hány fokig tud fűteni. Sok készülék már mínusz húsz alatt is működik, és ha megnézi az elmúlt évtizedek leghidegebb napjait, akkor aligha volt ehhez közeli érték... Jó megoldás lehet mindenki számára, ha már belevág egy klíma beszerelésébe, akkor válasszon hűtő-fűtő klímát. 

Fűtő-hűtő klíma
Párátlanítás és szűrőrendszer

Párátlanítás és szűrőrendszer

Manapság már minden klíma tud párátlanítani. Ez különösen akkor jó, hogyha bent szárítjuk meg a ruháinkat, amely ugye párát csinál nekünk. A pára nem jó, hiszen könnyedén penészesedés lehet a vége. De a készülékek ezt könnyedén tudják kontrollálni, még egy plusz pont a klímának!

A levegő szűrése elképesztően fontos feladata a klímának. Megszűri a port, a polleneket, és még a kellemetlen szagokat is. Ez kifejezetten jó az allergiásoknak, hiszen a tüneteik sokkal enyhébbek lesznek egy klimatizált lakásban. A levegő szűrése ma már minden klímánál alap, azonban a csomagoláson mindig ott vannak a részletek, érdemes elolvasni. 

Nem tudom milyen klímát vegyek

Ha nem sikerült döntenie, akkor ne csüggedjen, mi természetesen segítünk Önnek. Pár egyszerű kérdésre válaszolva mi megtudjuk Önnek mondani, hogy milyen klímára van szüksége. Nagy tapasztalatunk van már, hiszen hosszú évek óta benne vagyunk már a szakmában. Rengeteg készüléket ismerünk már, így pontosan tudjuk, hogy Önnek milyen klíma való!

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés