Klímaszerelés panellakásba

A legtöbb panellakásban álom egy klíma – mi megvalósítjuk ezt az álmot.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Az első év a panellakásban a vízválasztó. Aki még nem lakott panelban, az nem is tudja sokszor, hogy mire kell számítani. Az éjféli kopogások, a nyolcórás lakásfelújítás, a négyórás lift előtti várakozás, és nyáron a nonstop tartó forróság. A panelek lapostetősek, sok panel még ma sem esett át panelprogramon, így nem csoda, hogy akár egy nap alatt olyan forró lehet az otthonunk, hogy csak a zuhany alatt tudjuk elviselni a nyarat.

Bár régen ez nem okozott akkora fejtörést, egész elviselhetőek voltak a nyarak, azonban látni kell, hogy egyre melegebbek a nyarak. A hetvenes évek óta (amely időben elég sok panel épült) évről évre növekszik az átlag hőmérséklet egész évben. Ennek a tető pontja az augusztusi nyár, és a januári zord tél. Az utóbbinál sokan tapasztalják a mai napig, hogy alig lehet felfűteni az otthont, az előbbinél meg tapasztalják, hogy alig lehet lehűteni.

Az első nyár mindig eltelik azzal, hogy éjszakánként szellőztetünk, egészen reggelig, majd reggel le a redőnyöket, be a sötétítőket, és jöhet a hideg vizes felmosás, a ventillátor, amely napokig megy egy huzamban, és a hideg üdítő. A második nyár még talán elmegy így, azonban a harmadik nyár már nem mehet így tovább. Kell az a klíma. 

Az első lépések – mivel kell számolni egy klímaszerelésnél?

Először is azzal kell számolni, hogyha túlságosan halogatva van, akkor heteket kell várni a szerelőkre. Mivel a klíma felszerelés meglehetősen idénymunka, épp ezért aligha van olyan szakember, aki azonnal tudna vállalni egy munkát júniusban. De ha előre gondolkozik, és már márciusban, vagy a kicsit kellemesebb időben felkér egy céget, például minket akkor sokkal egyszerűbben lesz megoldva a klíma felszerelés.

Számolni kell azzal, hogy a klíma felszerelése kisebb átalakítással jár. Át kell fúrni a falat, a kültéri és a beltéri egységet össze kell kötni, amelynél lehet választani a vésés és a letakarás között. Kisebb mennyiségű kosz keletkezik, illetve adott esetben a bútoroknak a széthúzása, elpakolása, letakarása. Azonban, ha tud ezekkel számolni, akkor igazán nem fogják meglepetések érni. 

Mitől bonyolultabb a klíma felszerelése egy panellakásba?

A klíma felszerelése általában abból áll, hogy kialakítjuk a csöveknek a helyét, felszereljük a kültéri konzolt, majd rá a kültéri egységet, majd bentre felszereljük a beltéri egységet. Összekötünk mindent mindennel, hálózatra kötjük és már kész is.

Na de amíg egy kertes háznál egyszerűen rá állunk a létrára és felszereljük a kültéri konzolt addig a panellakásokban sok esetben bajban vagyunk. Ha van erkély, akkor egyszerű a dolog, ha a háziak nem is szeretnék oda rakni, mi meggyőzzük őket, hogy ott a legjobb. Ennek két oka van: a felszerelés és a kondenzvíz elvezetése. Kezdjük a felszereléssel.

Ha nincs erkély, akkor nincs más opció, mint kihajolni az ablakon és úgy felszerelni a tartószerkezetet és a kültéri egységet. Ez kivitelezhető, azonban mindent el kell pakolni az ablak elől. Ha azonban ott van például egy konyhaszekrény, amit nem lehet sehova se vinni, akkor gond van, át kell szervezni az egészet.

A kondenzvíz elvezetése a másik probléma. Ha egy nyári alkonyon végig sétál egy tetszőlegesen kiválasztott lakótelepen, akkor biztosan észre fogja venni, hogy elég sok tömb mellett van egy kis tócsa. Ez azért van ott, mert sok lakásban nem tudják elvezetni a kondenzvizet máshova, csak az utcára.

Általában két jó opció van erre, egy gyűjtőbe való elvezetés, illetve a mosogató szifonba való elvezetés. Azonban tény és való, hogy van, amikor egyik sem megoldható, így kénytelenek vagyunk az utcára csöpögtetni.

Bár ezek valós problémák, Önnek nem kell aggódnia. Ezeket a problémákat mi gond nélkül tudjuk kezelni, nem kell aggódnia. Hívjon fel minket bizalommal, és tökéletesen felszereljük panellakásába a klímát. Várjuk hívását!

Milyen klímát válasszunk?

A jó kérdés jó, és nagyon fontos is. Sokan, sokféleképpen választanak. Vannak azok, akik csak kinéznek egy klassz akciót valamelyik hipermarketben és azzal hívnak fel minket, azonban vannak olyanok is, akik hosszú-hosszú mérlegelés után döntenek. Videókat néznek, összehasonlításokat olvasnak, alaposan utána járnak a témának.

És természetesen vannak olyanok, akik tudják, hogy a tutit biztos, hogy egy szakértő fogja mondani. Épp ezért hívnak fel minket, és kérik ki a mi tanácsunkat. Először is fontos megvizsgálnunk azt, hogy milyen otthonba kell beépíteni, és mik az igények. De általában egy egyszerű inverteres split klíma mindenki számára jó választás lehet. Mi ezek között ajánljuk a nézelődést, de ha biztosra szeretne menni, akkor minket hívjon fel!

Számít a márka?

Számít is, meg nem is. Egyrészről számít, mert egyáltalán nem jó, hogyha egy visszakövethetetlen „márkától” veszünk készüléket, hiszen semmi sem garantálja, hogy jó is lesz, illetve, ha később probléma van, akkor elérhető lesz a vállalat.

Azonban tudjuk, hogy nagyon sokan márkahűek, amelyet nem biztos, hogy a klímavásárlás során tudnak kamatoztatni. Attól, hogy a tv és a mosógép Samsung nem biztos, hogy klímában is pont ez lesz Önnek a jó választás. Azonban az is lehet, hogy mégis jó lesz. Ez mindig az adott helyzettől függ. Ne aggódjon, mi biztos, hogy nem fogunk Önnek rossz készüléket ajánlani, ebben biztos lehet. 

Hasonló oldalak

Klímaszerelés panellakásba

Klímaszerelés panellakásba

A panellakások általában rendkívül felforrósodnak nyáron, épp ezért elengedhetetlen egy jó klíma. Milyen legyen a klíma? Mivel jár a klíma felszerelés? Mi minden kérdésre válaszolunk, és ha szeretné, akkor mi fel is szerelünk Önnek egy klímát. Várjuk hívását.

Klímaszerelés panellakásba
Klímaszerelés Budapesten

Klímaszerelés Budapesten

Egy meghibásodott klíma komoly probléma. Épp ezért komolyan is kell venni és megfelelő szakembert kell hívni a feladatra. Hívjon ki minket! Mi már régóta benne vagyunk a szakmában, pontosan tudjuk, hogy hogyan lehet megjavítani az összes problémát, amely egy klímával előfordulhat. Ha Budapesten él, akkor feltétlenül minket hívjon ki!

Klímaszerelés Budapesten
Klíma felszerelés

Klíma felszerelés

Bízzon meg minket a klíma felszerelésével. Minden felszerelés mellé különböző kedvezményekkel kedveskedünk, így kifejezetten megéri minket megbíznia ezzel a feladattal. Meg van minden szükséges engedéllyünk, így velünk professzionálisan felszereltetheti készülékét.

Klíma felszerelés

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
A Napelem kivitelezés weboldalt azért hoztuk létre, hogy átláthatóan tudjuk bemutatni a napelem rendszerek kivitelezésének folyamatát. Az oldalt elsősorban azoknak szánjuk akik még nem hozták meg a döntést, vagy még nem vágtak bele napelemes fejlesztésbe.

Felkészítjük a napelem telepítésre.

A Napelem kivitelezés weboldalt azért hoztuk létre, hogy átláthatóan tudjuk bemutatni a napelem rendszerek kivitelezésének folyamatát. Az oldalt elsősorban azoknak szánjuk akik még nem hozták meg a döntést, vagy még nem vágtak bele napelemes fejlesztésbe.

Csapatunk, a Pentele Solar Group már közel 10 éve van jelen a piacon és ez idő alatt bizony sokat fejlődtek a fotovoltaikus rendszerek és termékek. A legnagyobb gyártókkal szoros együttműködésben ügyfeleink igényeit szem előtt tartva folyamatosan a termékek és szolgáltatásaink tökéletesítésén dolgoztunk. Mostanra elmondhatjuk, hogy sikerült kialakítani olyan csomagokat és szolgáltatásokat, melyek minőségükben, tudásukban, kedvező árukban kielégítik a piacon felmerült összes igényt.