menü

Kültéri egység vizsgálata

Vállaljuk bel- és kültéri egység vizsgálatát márkától- és típustól függetlenül, Pest megye minden településén. Kiváló felszerelésekkel, 20 év tapasztalattal, garanciát vállalva dolgoznak szakembereink, precízen és megbízhatóan, rövid határidővel.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Kültéri egység vizsgálata Kültéri egység vizsgálata

Kültéri egység vizsgálata

A kültéri egység vizsgálata, másnéven karbantartása nálunk egybekötött a beltéri egység vizsgálatával, karbantartásával. Mindkettőt évente legalább 2 alkalommal ajánlott elvégeztetni és ezt cégünk kiváló szakemberei örömmel vállalják. Márkától- illetve típustól függetlenül, több, mint 20 év tapasztalattal a hátuk mögött vállalják klíma kültéri egység vizsgálatát és teljeskörű karbantartását a készülékeknek, kint és bent szintúgy.

Szakembereink a kültéri egység vizsgálata során, alaposan átnézik a készüléket, majd egy nagy nyomású sűrítettlevegős géppel kitisztítják. Ezt mindig precízen és megbízhatóan végzik, többnyire az idő alatt, míg a beltéri egységben hat a fertőtlenítőszer. Ennél fogva, nem mindig vesz ez plusz időt igénybe és kollégáink rövid időn belül eltudják végezni a beltéri- és kültéri egység vizsgálatát, karbantartását egyaránt.

Munkatársaink nem csak Budapesten, hanem Pest megye minden településén szintúgy vállalják a munkálatokat, kedvező áron és rövid határidővel Munkájukra pedig garanciát vállalnak, emellett számát adnak. Ne feledje, ha velünk szereltette be készülékét, az első bel- és kültéri egység vizsgálata, karbantartása ingyenes. Bízza kiváló szakembereinkre a munkálatokat és készüléke a lehető legjobb kezekben lesz. Várjuk és örömmel fogadjuk megkeresését.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 óra között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-klima.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Ajánlatkérés
Kültéri egység vizsgálata

Klíma kültéri egység 

A legtöbb ember, ha a klímára gondol, a kültéri egység jut eszébe. Ha végig sétálunk egy lakóövezetben, rengeteg ház vagy tömb falán találkozhatunk ezzel. De mi is a kültéri klíma és mire is jó? Először is kezdjük a legelején. A klíma berendezés, a működő klíma kültéri és beltéri egység együttes használatával értendő. Van olyan, hogy több beltéri egység és egy kültéri van, de 1 kültéri egységnek mindenféleképpen kell lennie. Természetesen olyan eset is van, hogy több kültérire van szükség. Ez egy nagyobb lakás vagy ház esetén fordulhat elő, ahol az otthon két végpontja nagyon messze van egymástól, ilyenkor jobban megéri két kültéri egységet felszereltetni. Miért? Azért, mert a beltéri egységet össze kell kötni a kültéri egységgel.

Ezt kétféleképpen szoktuk megoldani: véséssel vagy kábelcsatornázással. Gondoljunk bele, ha a ház legtávolabbi pontjából elhúzzuk a csöveket a másik pontba, az mennyi átépítési és javítási munkálatot igényel. Ilyenkor egyszerűbb még egy kültéri egységet felszerelni. A klíma kültéri részénének a ventilátora az, amely a lakásból elvont hőt eltávolítja a hőcserélőről, a beltéri pedig a szoba levegőjét áramoltatja a hűtőközeg által lehűtött hőcserélőn. Ezért a klíma kültéri részének nagyon fontos szerepe van, mivel ha nem tudja elvonni a hőt, akkor az egész rendszer nem működik. A kültéri egységet minden karbantartás során megvizsgáljuk, hogy helyesen működik-e, van-e szükség bármilyen javításra.

Klímaszerelésre van szüksége? Kérjen ajánlatot!

Hova kell felhelyezni a kültéri egységet?

Mivel sok hibát tud okozni az, hogy régebben rossz helyre tettették fel a klímát, ezért bemutatjuk, hogy hol van a megfelelő hely. Ha Önnek nem működik megfelelően a klímája, akkor érdemes azon elgondolkodni, hogy vajon jó helyen van-e. Lehet, ez okozza a meghibásodást, érdemes ebből a szempontból is megvizsgálni. A legjobb, hogy ha a ház homlokzatára kerül a kültéri egység. 

Ha ez nem megoldható, akkor felszerelhető padlásra, erkélyre, körfolyosóra, lifthofra stb. Ahhoz, hogy elkerüljük a nagy átépítéseket, érdemes úgy gondolkodni, hogy a kültéri egység ne legyen messze a beltéri egységtől, de ne is legyen túl közel például az ablakokhoz, mivel a kültéri egységnek van egy alap zajszintje. Ha nem megfelelő helyen van, akkor megeshet, hogy túl sok szennyeződés éri, ami azt eredményezheti, hogy sokkal hamarabb megtelítődik kosszal, porral stb.

Hova kell felhelyezni a kültéri egységet?
Kültéri egység vizsgálata

Mitől tud meghibásodni a kültéri egység?

A legtöbbször sajnos azért romlanak el a kültéri egységek, mert nincsenek rendszeresen karbantartva. Nagyon fontos, hogy rendszeresen ki legyen szakszerűen tisztítva, mivel ha nincs, akkor nem tud megfelelően működni. Ha a szennyeződések lerakódnak a hőcserélőre, akkor sokkal intenzívebben kell dolgoznia a készüléknek, hogy ugyanazt a teljesítményt tudja hozni, amit eddig. Ha túl sokáig kell a készüléknek 150 százalékon dolgoznia, akkor idő előtt nagyon könnyen tönkre tud menni.

Ha rossz helyre lett felszerelve a klíma, akkor rengeteg olyan környezeti behatás tudja érni, amely miatt romlani tud a teljesítménye vagy teljesen el tud romlani. Ha még nem szereltettük be a klímát, akkor mindenképp érdemes olyan szerelővel beszélni, aki ért hozzá és megtudja mondani, hogy hol lesz a legjobb helye a klímának. Ha már meg van a klíma, akkor érdemes ebből a szempontból is megnézetni, mert lehet, hogy az alul teljesítés vagy a túl sok áramfogyasztás a rossz hely választásból jött össze, amelyet szerencsére nem túl bonyolult orvosolnia egy hozzáértő, hivatásos klímaszerelőnek.

A klíma karbantartás során mit vizsgálnak meg a készüléken?

A kültéri egységnek a bordázott csőkígyóin keresztül leírhatatlan nagy mennyiségű levegő áramlik be, ezáltal por is. Ha egy zajosabb, nyüzsgéssel teli helyen élünk, akkor ez a probléma fokozódik, mivel egy autókkal teli utcában több por van, mint egy rét melletti kertes háznál. Ha a kültéri egységnél nem takarítjuk ki rendszeresen a port, akkor a kültéri egység nem tud lehűlni, terhelődik a klíma kompresszora, több áramot fogyaszt, csökken az élettartalma. 

Ezért nagyon fontos, hogy évente kétszer kihívjon minket, hogy kitakarítsuk. Ilyenkor magasnyomású levegővel kifújjuk az összes szennyeződést, ez teljes egészében eltávolítja a port. A belső egységben ugyan tudunk nedves, folyékony alapú tisztítószert használni, de a kültériben ez nem lehetséges. Viszont, a magasnyomású levegő is tökéletesen el tudja látni a feladatát, így legalább fél évig nem kell újra szerelőket hívnia.

A klíma karbantartás során mit vizsgálnak meg a készüléken?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás