menü

A légkondicionáló működése

A légkondicionáló működése nem bonyolult, de függ pár dologtól, melyre oldalunkon kitérünk. Szakembereink tudják és meg is mutatják a klíma működését, a beszerelést követően. Melyet kedvező áron, garanciálisan végeznek, rövid határidővel.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
A légkondicionáló működése A légkondicionáló működése

A légkondicionáló működése

A légkondicionáló működése nem túl bonyolult és erről lejjebb részletesebben is tájékozódhat, hiszen több szempontból közelítettük meg a témát. Ami fontos és jó, ha tisztában van vele az ember, hogy a légkondicionáló működése részben attól függ, hogy milyen típusú klímakészüléket vásároltunk, mivel van, ami csak hűt, de van olyan is, ami hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas. Természetesen a két készülék működése ezáltal kicsit eltérhet egymástól.

Mindazonáltal, ezt Önnek nem feltétlenül kell tudnia, hiszen cégünk kiváló klímaszerelő szakemberei azért vannak, hogy segítenek Önnek a megfelelő készülék kiválasztásában, annak beszerzésében és elvégezzék a beépítést, majd a későbbiekben a karbantartást és javítást is egyaránt. Ha szakembereink, akik több, mint 20 év tapasztalattal rendelkeznek a szakterületükön, elvégezték a készülék beszerelését, elmondják az új légkondicionáló működését Önnek és meg is mutatják azt.

Munkatársaink Budapesten és Pest megye minden településén egyaránt vállalják a klímakészülékek teljeskörű munkálatait márkától- és típustól függetlenül. Munkájukat precízen és megbízhatóan, kedvező áron végzik, rövid határidővel. Munkájukra pedig garanciát vállalnak és számlát adnak. Keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén és kérje szakembereink segítségét, akik örömmel állnak rendelkezésére mindenben. Ha pedig a légkondicionáló működése érdekli, görgessen lejjebb.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 óra között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-klima.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Ajánlatkérés
A légkondicionáló működése

Min alapszik a légkondicionáló működése?

Mielőtt még valaki kifizetne akár több százezer forintot egy légkondicionáló készülékért, azért szeretné tudni, hogy az adott készülék hogy működik. Ehhez nyújtunk mi most egy kis segítséget, érthetően és egyszerűen elmagyarázzuk, hogy hogyan működnek a légkondicionálók.

A legegyszerűbb példa mi magunk vagyunk az emberek. Mi történik a mi testünkkel, amikor hűlni akarunk? Amikor elkezdünk izzadni, akkor a bőrünkön lévő víz elkezd párologni és mi máris elkezdünk hűlni. Ilyen egyszerű az egész. Ezt az elvett már az ókori görögök is felfedezték, ugyanis ezt kihasználva készítettek hűtött vizet. Ezt az elvett vették figyelembe az első klímáknál is, ugyanis mai napig ezen az elven működnek. Na de nézzük is, hogy hogyan működnek. 

Hogyan működik a légkondícionáló?

A klímának négy fontos eleme van. Az első a kompresszor. Ez az a rész, amely felel a körfolyamatokért, azoknak a fenntartásáért. A második elem az az elpárologtató, amely értelemszerűen párologtat, jelen esetben a beltéri egységben lévő folyadékot. A kondenzátorban csapódik le az elpárolgott folyadék, majd a fojtás segít abban, hogy a nagy nyomású kondenzátor és a kis nyomású elpárologtató elválasztódjon.

Ezek az alkotóelemek adják azt, hogy a készülék klimatizáljon. A klíma rendszerben van egy olyan folyadék, amelynek a légköri nyomáson a forráspont -30C fok körül van. Ez azt jelenti, hogy a szabad levegőn egy pillanat alatt képes elillanni, de ettől óvakodni kell, mivel a légkörre rendkívüli módon szennyező hatással bír. Amíg a kompresszort nem indítjuk el, addig azonos nyomás van a rendszerben, de amint elindítjuk, az elpárologtatóban elkezd csökkeni a nyomás, a kondenzátorban pedig emelkedni fog.

Hogyan működik a légkondícionáló?
A légkondicionáló működése

Azért, mert a fojtásban, a gőz nagyon kis mennyiségben tud áramlani. A fojtáshoz gőz érkezik, amely csak kis mennyiségben halad át, így lesz belőle hűtőközeg. Ezt követően elkezd a kondenzátorban cseppfolyósodni. Ha ez a folyadék elér a fojtáshoz, akkor azon átlépve a kis nyomású párologtatóba kerül. 

Ilyenkor elkezd párologni és itt van a lényeg! Ugyanis, a párolgás során hőt von el, tehát már hűtünk is. A kompresszor elszívja a keletkezett gőzt és a kondenzátorba vezeti át. A nagy nyomás miatt ott felforrósodik, majd ha lehűtjük, akkor újra cseppfolyós lesz, és ez így megy körbe-körbe.

Hogyan működik a mobil klíma?

A mobil klíma is úgy működik, mint egy split klíma, csak a hő elvezetése van teljesen máshogy megoldva. Amíg a split klímáknál rézcsöveken keresztül juttatjuk ki a hőt, addig a mobil klímának nincs beltéri egysége. Épp ezért itt úgy van megoldva a kijutás, hogy egy ventilátor egy csövön keresztül kifújja a szabadba, ez általában az ablakon át szokott történni.

Jogos a kérdés, hogy ugyan mégis ki akarja kivágni az ablakot? Leginkább senki, viszont azoknak, akik műemlék épületben élnek, sajnos nincs más választásuk, mivel a homlokzatra nem engedélyeznek semmit sem felszerelni. Ha bővebben szeretne tájékozódni, keressen minket bizalommal és igyekszünk minden kérdésére választ adni.

Hogyan működik a fűtő klíma?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás