A koronavírusra való tekintettel különös körültekintéssel vállaljuk klíma karbantartási és klímatisztítási munkálatainkat.

A légkondicionáló működése

Tudni szeretné, hogy hogy működik a légkondicionáló? Olvassa el írásunkat, amelyből kiderül!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
A légkondicionáló működése A légkondicionáló működése

Mielőtt még valaki kifizetne akár több százezer forintot egy légkondicionáló készülékért azért szeretné tudni, hogy az adott készülék hogy működik. Ehhez nyújtunk mi most egy kis segítséget, érthetően, és egyszerűen elmagyarázzuk, hogy hogyan működnek a légkondicionálók.

Min alapszik a működése?

A legegyszerűbb példa mi magunk vagyunk az emberek. Mi történik a mi testünkkel, amikor hűlni akarunk? Amikor elkezdünk izzadni, akkor a bőrünkön lévő víz elkezd párologni és mi máris elkezdünk hűlni. Ilyen egyszerű az egész.

Ezt az elvett már az ókori görögök is felfedezték, ugyanis ezt kihasználva készítettek hűtött vizet. És ezt az elvett vették figyelemben az első klímáknál is, ugyanis mai napig ezen az elven működnek. Na de nézzük is, hogy hogyan működnek. 

Klímaszerelést szeretne? Kérjen ajánlatot!

Hogyan működik a légkondícionáló?

A klímának négy fontos eleme van. Az első a kompresszor. Ez az a rész, amely felel a körfolyamatokért, azoknak a fenntartásáért. A második elem az a elpárologtató, amely értelemszerűen párologtat, jelen esetben a beltéri egységben lévő folyadékot.

A kondenzátorban csapódik le az elpárolgott folyadék, majd a fojtás segít abban hogy a nagy nyomású kondenzátor és a kis nyomású elpárologtató elválasztódjon.

Ezek az alkotó elemek adják azt, hogy a készülék klimatizáljon. A klíma rendszerben van egy olyan folyadék, amelynek a légköri nyomáson a forráspont -30C fok körül van. Ez azt jelenti, hogy a szabad levegőn egy pillanat alatt képes elillanni, de ettől óvakodni kell, mivel a légkörre rendkívüli módon szennyező hatással bír. Amíg a kompresszort nem indítjuk el addig azonos nyomás van a rendszerben. De amint elindítjuk az elpárologtatóban elkezd csökkeni a nyomás, a kondenzátorban pedig emelkedni fog.

Hogyan működik a légkondícionáló?

Azért, mert a fojtásban a gőz nagyon kis mennyiségben tud áramlani. A fojtáshoz gőz érkezik, amely csak kis mennyiségben halad át, így lesz belőle hűtőközeg. Ezt követően elkezd a kondenzátorban cseppfolyósodni. Ha ez a folyadék elér a fojtáshoz, akkor azon átlépve a kis nyomású párologtatóba kerül. Ilyenkor elkezd párologni. És itt van a lényeg, ugyanis a párolgás során hőt von el, tehát már hűtünk is. A kompresszor elszívja a keletkezett gőzt és a kondenzátorba vezeti át. A nagy nyomás miatt ott felforrósodik, majd ha lehűtjük akkor újra cseppfolyós lesz. És ez így megy körbe-körbe.

Hogyan működik a fűtő klíma?

Hogyan működik a fűtő klíma?

Ha nagyon egyszerűek akarunk lenni, akkor azt mondjuk, hogy ugyanúgy, ahogy a hűtő klíma. Lényegében fűtés közben a folyamat megfordul és tökéletesen tud fűteni is. A mai klímák kiváltképp, ráadásul nem is fogyasztanak sokat.

Hogyan működik a mobil klíma?

A mobil klíma is úgy működik, mint egy split klíma, csak a hő elvezetése van teljesen máshogy megoldva. Amíg a split klímáknál rézcsöveken keresztül juttattjuk ki a hőt, addig a mobil klímának nincs beltéri egysége. Épp ezért itt úgy van megoldva a kijutás, hogy egy ventilátor egy csövön keresztül kifújja a szabadba, ez általában az ablakon át szokott történni.

Jogos a kérdés, hogy ugyan mégis kiakarja kivágni az ablakot? Leginkább senki, viszont azok, akik műemlék épületben élnek azoknak sajnos nincs más választásuk, mivel a homlokzatra nem engedélyeznek semmit sem felszerelni. 

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás