A klímavásárlás szempontjai

Milyen szempontok alapján válasszunk klímát? Mi a fontos, és mi nem az? Ezekre a kérdésekre adunk választ összegzésünkben.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
A klímavásárlás szempontjai A klímavásárlás szempontjai

A klímavásárlás előtt feltétlenül meg kell vizsgálni bizonyos szempontokat. Egy adott lakáshoz mekkora teljesítményű klímára van szükség? Milyen különböző extrákra van feltétlenül szükségünk? Az ár mennyire számít a minőségnél? Ezeket, és más kérdéseket válaszolunk meg.

1. Jó teljesítményű klíma kiválasztása

Ez az egyik legfontosabb dolog. Ha túl alacsony teljesítményűt veszünk, akkor a gép hamar tönkre mehet, mivel túl sokat fog dolgozni, ráadásul nem fogja tudni lehűteni a lakást, ha pedig túl nagy teljesítményű klímát veszünk, akkor feleslegesen adunk ki plusz pénzt.

A teljesítményét egyszerű kiválasztani. Alapesetben 10 négyzetméterre 1 kW-ot kell számolni. Tehát egy átlagos, egy szobás lakás, például 36 négyezméterrel egy 3,6 kW-os klímát igényel. Ez csak egy kiindulási szám, ez sok mindentől függ. Ahhoz, hogy jó gépet tudjon vásárolni keressen fel minket, és segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő gépet, miután felmértük otthona tulajdonságait. 

Klímaszerelésre van szüksége? Kérjen ajánlatot!

2. Magasabb ár – jobb minőség? 

Ez nem mindig igaz. Hasonlóan más elektronikai készülékekhez, itt sem feltétlenül a márka, vagy az ár számít, azonban ez jó kiindulási alap lehet. Tény, hogyha valami „neve nincs” márkát választ, akkor valószínű, hogy a későbbiekben hamar meg fog hibásodni, és pótalkatrészt pedig nem lehet majd hozzá venni.

Ha többet költünk rá, és valamilyen ismertebb márkát választunk ( a weboldalunkon számos márkát megtalálhat) akkor ezzel nem lesz probléma. Valószínű, hogy a későbbiekben is lesz pótalkatrész. Ráadásul a drágább készülékeket valamivel minőségibb alapanyagokból állítanak elő (ezért is adnak rá több garanciát), így valószínű, hogy sokkal később fog először meghibásodni, mint olcsóbb társai. Azonban egy nagyon drága készülék sem tudja helyettesíteni a karbantartás során elvégzett tisztítási folyamatokat.

A nagyon drága készülékeknél látni kell azt is, hogy mit fizetünk ki. Sok esetben olyan nem lényeges funkciókat, mint például a modern design stb. Ezeket is érdemes figyelembe venni. 

Magasabb ár – jobb minőség?
Milyen extrákra és alapfunkciókra lehet szükségünk?

3. Milyen extrákra és alapfunkciókra lehet szükségünk?

A klíma lehet on/off klíma, vagy inverteres. Az on/off nevéből adódóan egyszer dolgozik, egyszer pedig nem. Ha elindítjuk, akkor lehűti a lakást a kívánt fokra, majd ha ezt elérte, akkor kikapcsol. Ha elkezd újra felmelegedni a szoba akkor pedig újra bekapcsol és lehűti a szobát. Ez körkörösen megy tovább.

Az inverteres klíma ezzel szemben alacsony teljesítményen, de folyamatosan működik, így nincs hőingadozás.

A klímáknál olyan extrákat találhatunk, mint a wifin keresztül irányítás, az öntisztító funkció, levegő tisztítás, stb. Egyéni preferencia, hogy ezekre van-e szükségünk vagy sem. Minél több ilyen extra funkcióval van ellátva egy készülék, annál magasabb az ára, ezért jól gondoljuk meg, hogy a telefonon keresztüli irányítás vajon megéri-e nekünk a többlet költséget. 

4. A megfelelő klímaszerelő kiválasztása

A jó klíma mellett az is fontos, hogy jó céget kérjen fel a felszerelésre és később a javításra. Ha rosszul van felszerelve, akkor lehet akármilyen márkás, drága készülék, nem fog megfelelően működni. Ugyan ez a helyzet a karbantartásnál is. Ha nincs rendesen kitisztítva a készülék, akkor különböző problémák léphetnek fel. Épp ezért válasszon jó céget, válasszon ki minket!

A megfelelő klímaszerelő kiválasztása

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés