A koronavírusra való tekintettel különös körültekintéssel vállaljuk klíma karbantartási és klímatisztítási munkálatainkat.

Klímatisztítás

A klíma tisztításával tudjuk biztosítani, hogy sokáig működjön a klímakészülék. Ha nem tisztítjuk, akkor rengeteg baktérium és gomba el tud szaporodni a készülékben, amely egészség károsító hatással bír, így jobb mielőtt fertőtleníteni.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klímatisztítás Klímatisztítás

Klímatisztítás árak

Klíma tiszítás (évente ajánlott tisztítás)

Általános klímatakarítás átfújással, 5-10 perc alatt, akár már másnapi kiszállással.

Beltéri egység klímatisztítás 8.000 Ft + áfa / db

Kültéri egység klímatisztítás 5.000 Ft + áfa / db

MONO szett - 1 db kültéri és 1 db beltéri egység 13.000 Ft + áfa

A klímatisztítás beletartozik a karbantartási szolgáltatásba. A klíma tisztítása során a klíma minden részét kitisztítjuk.

A beltéri és kültéri egységet egyaránt kitisztítjuk, mindkettőt szinte már eleimeire bontva tisztítjuk ki. Ilyenkor történik meg a klíma szűrőnek a tisztítása is, ahol a leginkább megszoktak telepedni a szennyeződések.

A nem megfelelően, vagy nem túl gyakran tisztított klímák rossz hatással lehetnek egészségünkre, ráadásul a klíma meghibásodását is okozhatják. Ez azért van, mert a klímák belsejében folyamatos páralecsapódás történik, ami egy nedves, és meleg közeget hoz létre. Egy nedves és meleg közeg a legalkalmasabb arra, hogy a baktériumok elszaporodjanak, ezért mindenféleképpen meg kell ejteni időközönként a klímatisztítását.

Klímatisztítást szeretne? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Miért fontos a klímatisztítás?

A meleg és nedves közegben létrejött baktériumok, gombák elképesztő bűzt tudnak árasztani. Akár még légúti megbetegedést is tudnak okozni, például tüdőgyulladást, ezért fontos, hogy évente kétszer ki legyen tisztítva a klíma. A mai klímák gyártása során már próbálkoznak olyan technológiákat kifejleszteni, amelyekkel ezeknek a kialakulását meglehet akadályozni, de eddig egy gyártó sem járt sikerrel.

Ha a készülék nincs rendszeresen kitakarítva, akkor a működésem sem lesz megfelelő. A klíma mindkét egysége működés közben nagy mennyiségű levegőt mozgat, ezzel pedig olyan közeg kell, amelyen a levegő könnyen át tud jutni. Ez a levegő egy hőcserélőn keresztül jut be a szobába.

A hőcserélő felülete általában úgy van kialakítva, hogy a levegő akadálytalanul tudjon áramolni, viszont a por, a piszok nem tudjon átjutni. Ez természetesen nagyon jó tulajdonságuk, mindaddig, amíg a felület tiszta. Amikor már rengeteg por lerakódott rá a levegő nem tud megfelelő áramolni, és ez a készülék tönkremeneteléhez vezet, de előtte szimplán nem lesz hatékony, ellenben rendkívül megfogja emelni az áramfogyasztást, mivel extra munkát végez.

Miért fontos a klímatisztítás?
Klímatisztítás

A jó működés miatt nem csak a beltéri egység tisztán tartása a fontos, hanem a kültéri is. A kültéri készüléket sokkal nagyobb környezeti behatás éri, szennyezettebb levegő, rengeteg por, szösz képesek egy leplet alkotni a hőcserélőre, ami miatt a levegő nem tud áramolni, nem tudja hűteni a hőcserélőt, amely sok esetben megjavíthatatlan hibához vezet.

Milyen gyakran kell a klímatisztítást véghez vinni?

A klíma hosszú, és jó teljesítményű életéhez elengedhetetlen, hogy évente kétszer szakember megnézze. A szakember ilyenkor egy teljes takarítás elvégez, amely után biztosak lehetünk abban, hogy készülékünk teljesen kórokozó, baktérium, gomba, és pormentes.

Ha ezt nem tartjuk be, akkor idő előtt tönkre mehet a készülékünk, ráadásul még mi, és családunk is beteg lehet. Látszik, hogy nem éri meg kockáztatni, ha belegondolunk, inkább jöjjön ki egy évben kétszer a szakember, minthogy gyermekünk, vagy mi magunk két oldali tüdőgyulladást kapjunk.

Mi a klímatisztítás menete?

Először mindig a beltéri egységet takarítjuk ki. A termék hőcserélőjét egy fertőtlenítő szerrel bevonjuk alaposan. A készüléknek kikapcsolt állapotban kell lennie. A folyadék magától dolgozik, nagyjából negyed óra alatt lefertőtleníti a hőcserélőt. Ez után bekapcsoljuk a készüléket, így a fertőtlenítő folyadék minden szegletében el fog jutni.

A porszűrőt ez alatt elmossuk, hogy minden kis porszemtől megszabaduljunk. Ha nem csak átlagos a szennyeződés, akkor sajnos le kell szerelnünk az egész készüléket, és a műhelyünkben, vagy ha van Önöknél elég hely, akkor szétszerelni, és minden apró szegletében kitakarítani.

A kültéri egységet általában magas nyomású levegővel tisztítjuk, mert ez a legalkalmasabb módszer rá. A levegővel minden szennyeződést ki tudunk fújni belőle.

Mi a klímatisztítás menete?
Ki takaríthatja ki a klímát?

Ki takaríthatja ki a klímát?

Egyszerű takarítási folyamatokat mindenki el tud végezni otthon, ehhez számtalan instrukciót találunk az interneten. Viszont számolnunk kell azzal a ténnyel is, hogy rengeteg szolgáltató csak úgy garantálja a garanciát, ha mindig szakember végzi a karbantartást, amibe nyilván a takarítás is bele tartozik.

Egy szakember szakszerűen kitudja takarítani a klímát, nem végez félmunkát, hanem tökéletesen kitakarítja a klímát. Magánszemélyek számára nem feltétlenül elérhetőek azok a készülékek, vagy tisztítószerek, amelyek a szakembernél meg vannak. Ráadásul lehet, hogy ha utána számolunk, akkor drágább lenne otthon megcsinálni, mint szerelőt hívni, mivel az össze hozzávalót megvenni elég költséges lehet.

Óvja meg klímáját, és hívjon szakképzett szerelőt, aki tökéletesen kitakarítja a klímáját. A tisztítás mellett a karbantartási feladatokat is elvégezzük, mint a nyomásmérés, vagy alkatrészek cseréje.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás