Légkondicionáló

A légkondicionálókkal kapcsolatban sok kérdés van, amelyeket sokan nem mernek feltenni. Mi ezek közül választottunk párat.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A légkondicionálókkal kapcsolatban rengeteg kérdés van. Most megválaszoljuk a tipikus kérdéseket, és minden szükséges információt átadunk!

Először is, mire jó a légkondicionáló? Régebben csak hűtésre voltak alkalmasak, ma már azonban fűtésre is használhatóak. A kevés fa, a magas épületek, a sok beton és a folyamatos felmelegedés miatt manapság már sokkal nehezebb elviselni a meleget. Gondoljuk csak arra, hogy vajon milyen meleg lehet egy erdei házikóban a fák tövében, és milyen meleg lehet egy lakótelep tized emeletén. Természetesen, hogy ez utóbbinál elengedhetetlen a klíma.

Sok tévhit terjeng a légkondicionálóval kapcsolatban, például, hogy a túlhűtött lakások miatt betegek lehetünk, sőt, már magától a készüléktől is betegek lehetünk. Ez nem igaz. Nyilvánvaló, hogy nem előnyös, hogyha kint 32 fok van, bent pedig 18, és sűrűn járkálunk el otthonról, épp ezért fontos, hogy ésszerű keretek között tartsuk a hőmérsékletet.

Azok a klímák, amelyek rendszeresen, azaz fél évenként vannak takarítva, azok biztos, hogy nem fognak semmilyen problémát okozni. Ezért is fontos a rendszeres karbantartás, de erről majd később. 

Számít az ár?

Számít és nem számít – nehéz több információ nélkül többet mondani. Általánosságban mondhatjuk azt, hogy számít az ár, és a jobb márkák adják a jó készülékeket, de ez nem mindig igaz. A klímák jelenleg is folyamatosan változnak, folyamatos újításokon esnek át. Így könnyen meglehet, hogy egy új, ráadásul drága készülék nem hozza a kívánt hatást. 

Azonban olyan is van, amikor az olcsóbb kategóriás gyártó kezd el olyan készüléket gyártani, amely simán felveszi a versenyt a drágábbakkal, sőt, jobb is náluk. Azonban amikor gyanúsan olcsó készülékről van szó, akkor talán jobb elkerülni, mert mi is sok esetben találkoztunk olyannal, amikor az olcsó húsnak híg volt a leve.

De hogyan lehet jó készüléket kiválasztani?

Először is érdemes eldönteni, hogy mi az árban a lélektani határunk, és mire szeretnénk használni (csak hűtésre, vagy fűtésre is). Ezt követően lehet használni különböző ár összehasonlító oldalakat, ezeken akár véleményeket is olvashatunk. Itt azonban vigyázzunk, mert nem mindig hitelesek a vélemények. 

De akár minket is felkereshet, mivel mi is örömmel segítünk Önnek. Régóta benne vagyunk a szakmában, így mi nem csak azt mondjuk el, hogy melyik készülék működik jól, hanem azt is, hogy melyikhez nem hívnak minket egyáltalán, mivel időtálló, strapabíró – hosszú távon pedig úgyis ez a lényeg. 

Érdemes megvenni a fűtő klímát?

Ez egyéni megítélés kérdése. Van, ahol nagyon fontos, mivel erre van kiépítve a fűtés, tehát csak a klíma biztosítja a meleget. Azonban az olyan lakásokban, ahol megoldott máshogy a fűtés, például kazánnal, konvektorral, ott érdemes elgondolkozni, hogy melyik az olcsóbb. Ez függ az aktuális áram és gáz ártól, illetve a két készülék fogyasztásától.

Ahol viszont kevésbé szükségszerű azok az olyan lakások ahol fix a fűtés, például ahol központi van, vagy távfűtés. Itt kiegészítő fűtésnek alkalmas a klíma, például olyankor amikor még nem kapcsolták fel a fűtést, de kint már hideg van. Mi azt mondjuk, hogy ha van rá keret akkor érdemes ilyen készüléket választani. 

Hány évig működik a légkondi?

Ez is egy olyan kérdés, amelyre nem könnyű válaszolni. Jobb ketté bontani a kérdést. Hány évig működik egy olyan légkondi, amelyet rendszeresen karbantartanak? Azt kell, hogy mondjuk, hogy nagyon sokáig. Akár évtizedekről is beszélhetünk, mivel egy gondosan kitisztított és ellenőrzött készülék könnyedén velünk lehet sokáig.

Azonban, ha olyan készülékről beszélünk, amely nincs rendszeresen karbantartva akkor ott borítékolható az, hogy rövidesen, akár egy év után is tönkre mehet a készülék. Épp ezért mi mindig azt ajánljuk, hogy ha már meg van a készülék, akkor legyen meg az évenkénti két karbantartás. Ez az egészségünk szempontjából is rendkívül fontos!

Hasonló oldalak

Légkondicionáló tisztítás

Légkondicionáló tisztítás

A légkondicionálóknak a tisztítása elképesztően fontos dolog, sokkal fontosabb, mint azt sokan gondolnák. Súlyos betegségeket lehet megelőzni, hogyha mindig patyolat tiszta a készülék. Ha szeretne erről bővebben érdeklődni, akkor olvassa el összegzésünket!

Légkondicionáló tisztítás
Légkondicionáló tisztító

Légkondicionáló tisztító

Azt már többen is tudják, hogy mennyire fontos a légkondicionálóknak a tisztítása, azonban sokan nincsenek vele tisztában, hogy milyen szerrel is történik meg ez a folyamat. Mindenféle fertőtlenítővel lehet? Vagy nem? Ki végezheti el a folyamatot? Mi mindenre válaszolunk.

Légkondicionáló tisztító
Légkondicionáló helyes használata

Légkondicionáló helyes használata

Ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket, és elkerüljük a készülékünknek a meghibásodását elengedhetetlen a helyes használat. Szerencsére ez nem egy hosszú lista, röviden összefoglaltuk, hogy mikre kell figyelnie ahhoz, hogy ne legyen semmi probléma a jövőben.

Légkondicionáló helyes használata
Design légkondicionáló

Design légkondicionáló

A design klímák fantasztikus kiegészítői lehetnek egy modern vagy épp egy rusztikus otthonnak. Minden stílusba beilleszthetőek, legyen Önnek mediterrán vagy country stílusú otthona, esetleg egy tetőtől talpig rózsaszín otthona, biztos, hogy találni fog egy igazán impozáns design klímát. De vajon ezek megfelelnek-e teljesítményben is? Ez kiderül írásunkból!

Design légkondicionáló
Légkondicionáló szűrő típusok

Légkondicionáló szűrő típusok

A különböző allergiák esetében nagyon fontos, hogy a klímának jó legyen a szűrője. Most bemutatjuk, hogy a klímák világában milye szűrők léteznek, így igényeinek megfelelően tud választani. Ha kérdése van, keressen fel minket!

Légkondicionáló szűrő típusok
Olcsó légkondicionálók

Olcsó légkondicionálók

Az olcsó légkondicionálóknak nagyon vonzó az ára, azonban egyáltalán nem jó dolog olcsón légkondicionálót venni. Ezeknek az okait felsoroljuk írásunkban, majd pedig tanácsot adunk, hogy milyen klímát érdemes vásárolni.

Olcsó légkondicionálók
A légkondicionáló áramfogyasztása

A légkondicionáló áramfogyasztása

Egy klímavásárlásnál általában nem csak az szokott számítani, hogy mennyibe fog kerülni a készülék, vagy a beszerelés, hanem az is, hogy a későbbiekben mennyibe fog kerülni a fenntartása. Mi most erre próbálunk meg választ adni. Azonban a biztos mindig az, hogyha felkeres minket, és mi egyénileg tudunk Önnek segíteni.

A légkondicionáló áramfogyasztása
Légkondicionáló ár

Légkondicionáló ár

Akik klíma vásárláson gondolkoznak mindig megnézik, hogy mennyibe kerülnek a klímák. Azonban rendkívül széles skálán mozog a klíma ára, épp ezért nagyon nehéz megmondani, hogy vajon melyiket kellene megvenni. Mi most ebben segítünk.

Légkondicionáló ár
Légkondicionáló szerelés Budapesten

Légkondicionáló szerelés Budapesten

A légkondicionálónak a beszerelése nagyon komoly feladat. Épp ezért fontos, hogy jó szakembert keressen fel ezzel. Ha elolvassa összegzésünket akkor nem csak azt tudja meg, hogy nálunk milyen egy beszerelés, hanem arra is rájön, hogy mi vagyunk az egyik legjobb választás. Keressen fel minket!

Légkondicionáló szerelés Budapesten
Légkondicionáló allergiásoknak

Légkondicionáló allergiásoknak

Az allergiások számára kifejezetten jótékony hatással lehet egy klíma, ám csak akkor, hogyha az jól van kiválasztva. Mi összegeztünk mindent, amit tudni kell a klímákról, így Önnek már csak annyi a dolga, hogy elolvassa és felkeressen minket.

Légkondicionáló allergiásoknak

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463