menü

Klímavásárlás szabályai

A klímavásárlás szabályairól oldalunkon részletesen írunk. Ugyanakkor, érdemes profi szakembereink segítségét kérni, akik segítenek a készülék kiválasztásában, annak beszerzésében és beszerelésében is. Egész Pest megyében, kedvező áron, rövid határidővel.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klímavásárlás szabályai Klímavásárlás szabályai

Klímavásárlás szabályai

A klímavásárlás szabályairól oldalunkon lejjebb görgetve fog tudni részletesebben is tájékozódni. Előtte viszont, szeretnénk megemlíteni, hogy a klímavásárlást mindenképpen érdemes és célszerű szakembereink egyikére bíznia, hiszen ma már komoly szabályok és előírások vannak arra tekintve, hogy ki, milyen módon vásárolhatja meg ezen készülékeket. Cégünk kiváló szakemberei nem csak a készülék megvásárlását vállalják, hanem annak kiválasztásában is örömmel segítenek Önnek.

Minden készülék megvétele előtt, kollégáink kimennek a helyszínre egy ingyenes konzultációra, mely során, felmérik az épület adottságait és átbeszélnek Önnel minden fontos részletet. Majd, ezen információk alapján, fognak tudni Önnek megfelelő ár/érték arányban készüléket ajánlani. Kollégáink ismerik és dolgoznak is a Magyarországon megtalálható összes gyártó termékeivel, melynél fogva biztosan megtalálják az Önnek legmegfelelőbb készüléket és nem lesz az, hogy egy márka termékeit próbálják Önre erőltetni.

Mi nem így dolgozunk! Ha sikerült Önnek kiválasztani a megfelelő klímát, akkor szerelőink egyike beszerzi, majd el is végzi a beszerelését, mely mellé az első tisztítást ajándékba adjuk. Szakembereink kedvező áron, rövid határidővel, precízen és megbízhatóan dolgoznak, munkájukra pedig garanciát vállalnak és számlát adnak. A klíma teljeskörű munkálatait vállalják kollégáink Budapesten, illetve Pest megye minden további településén egyaránt.

Keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén és kérje klímaszerelő szakembereink segítségét, akik nem csak a készülék kiválasztásában, beszerzésében és beszerelésében állnak rendelkezésére, hanem a későbbiekben is számíthat rájuk karbantartás vagy javítás esetén is. Várjuk és örömmel fogadjuk megkeresését. Ha pedig lejjebb görget, részletesebben is olvashat a klímavásárlás szabályairól.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 óra között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-klima.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Ajánlatkérés
Klímavásárlás szabályai

A 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet

A klímavásárlás ma már nem úgy zajlik, hogy bemegyünk az első szupermarketbe és az épp akciós készüléket kikérjük, majd hazaszállítjuk. Közel sem. 2015 óta már nem vehet bárki klímát, csak a szerelők vehetnek, illetve azok, akiknek papírjuk van arról, hogy szerelővel vannak leszerződve. Mit is jelent ez pontosan? A pontos kormányrendeletet bárki elolvashatja a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján, ahol a jogszabályok menüpont alatt le van írva a hivatalos szöveg.

Azonban mielőtt még belevetné magát több oldalnyi jogi szövegnek az értelmezésébe, mi segítünk és elmondjuk, hogy mit tartalmazz a rendelet. A rendelet kimondja, hogy minden klímagázzal működő készülék esetén, a vásárlónak rendelkeznie kell egy okmánnyal, amely a kormány oldalról letölthető és rendelkeznie kell egy előre kitöltött tanúsítvánnyal, amely azt bizonyítja, hogy a megvásárlandó klímát képesítéssel és engedélyekkel rendelkező vállalkozás fogja beszerelni. Azt is kimondja, hogy a tanúsítványban feltüntetett cég vállal felelősséget a helyes beszerelésért. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ön nem vehet klímát az áruházban vagy a webshopon. Legalábbis papírok nélkül nem. 

Miért van erre szükség?

Sokan joggal kérdezik, hogy ugyan erre mégis mi szükség van. Ez megint egy olyan rendelet, amely csak a kisembernek a dolgát nehezíti meg? Elvégre miért ne vehetné meg bárki a klímát? Biztos nincs olyan ember, aki neki állna saját magának beszerelni! Talán ez utóbbiból tényleg nagyon kevés volt mindig is, azonban önjelölt, meggazdagodni vágyó emberek viszont annál többen voltak. Sokan vállaltak úgy klímaszerelés, hogy nem volt semmilyen szakképesítésük, sem tapasztalatuk, csak egyszer látták ezt (jó esetben) egy szerelőtől és úgy gondolták, hogy ők is megtudják ezt csinálni. 

Bizony, meg is csinálták. Ezeknek a klímáknak a nagy része tönkre is ment, de jobb esetben csak nem lehetett kihasználni a klíma adta lehetőségeket. A klíma szerelés nem csak annyiból áll, hogy felfúrunk két egységet. Ennél sokkal komolyabb szakma és sajnos történtek a múltban balesetek is. A klíma csak akkor biztonságos készülék, hogy ha profi szakember nyúl hozzá.

Milyen klímát válasszunk?
Hogy történik a klíma beszerelés?

Hogy vehetek klímát?

Felmerül a kérdés, hogy akkor mégis, hogy lehet klímát venni. Erre két megoldás van, kezdjük a nehezebbel. Az első megoldás az, hogy Ön felkeres egy céget, akikkel kitölteti a szükséges okmányokat, amely okmánnyal Ön elmegy az áruházba és megveszi a készüléket. Vagy elküldi annak a webshopnak az okmányt, akiktől megrendeli a készüléket. Ez az okmány biztosít mindenkit arról, hogy az adott cég fogja beszerelni a készüléket és felelősséget is vállalnak érte.

A másik megoldás az, hogy felkeres egy céget és elmondja nekik, hogy mit szeretne. Megmondja, hogy van egy 36 négyzetméteres lakása, szeretné nyáron lehűteni, de mivel távhő van, ezért jó lenne, ha késő ősszel rátudna egy kicsit tekerni a melegre, amikor még nem kapcsolták be a fűtést. Ez csak egy példa volt arra, hogy nagyjából mire kíváncsi egy szerelő. Ha ezt elmondja, például nekünk, akkor mi már egyből tudunk mondani egy jó készüléket, amely garantáltan jó, hiszen olyan emberek választják ki, akik tényleg értenek hozzá. Mondunk is Önnek egy árat rá és ha megfelel Önnek akkor a beszerelés napján ki is szállítjuk. Önnek nem kell mennie sehova.

Ki végezheti el a klíma karbantartást?

A beszerelést világos, hogy miért csak a szerelő végezheti el. Itt nagyon sok múlik, nem szabad kockáztatni. Azonban mi van a klíma karbantartással? Ki tisztíthatja ki a készüléket? Mindenféleképpen azt ajánljuk, hogy szakembert kérjen fel a feladatra. A klímának a tisztítása rendkívül fontos dolog, hiszen ez akadályozza meg azt, hogy a készülékünkben a gombák, vírusok, baktériumok elszaporodjanak. Ha ez a tisztítás nem történik meg jól és időben, akkor számítani lehet különböző megbetegedésekre. Épp ezért, egy éven kétszer mindig hívjon ki egy klímást, például minket. 

Melyik vásárlás a célszerűbb?

Nem haza beszélés az, amikor azt mondjuk, hogy jobb tőlünk venni. Sokkal egyszerűbb, sokkal kényelmesebb, nem kell megalkudnia, hiszen mi bármilyen készüléket betudunk szerezni. Az általunk javasolt készülék pontosan olyan lesz, mint amilyet megálmodott, tökéletesen fogja lehűteni az otthonát és nem fog sokat fogyasztani. Ráadásként még csendes is lesz.

Mi történik a klíma beszerelés után?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás