Klímavásárlás szabályai

A klímavásárlásnak komoly szabályai vannak, amelyeket a törvény határozz meg. A vásárlás előtt érdemes ezzel tisztában lenni.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A klímavásárlás ma már nem úgy zajlik, hogy bemegyünk az első szupermarketbe és az épp akciós készüléket kikérjük, majd hazaszállítjuk. Közel sem. 2015 óta már nem vehet bárki klímát, csak a szerelők vehetnek, illetve azok, akiknek papírjuk van arról, hogy szerelővel vannak leszerződve. Mit is jelent ez pontosan?

A 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet

A pontos kormányrendeletet bárki elolvashatja a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján, ahol a jogszabályok menüpont alatt le van írva a hivatalos szöveg. Azonban mielőtt még belevetné magát több oldalnyi jogi szövegnek az értelmezésébe mi segítünk, és elmondjuk, hogy mit tartalmazz a rendelet.

A rendelet kimondja, hogy minden klímagázzal működő készülék esetén a vásárlónak rendelkeznie kell egy okmánnyal amely a kormány oldalról letölthető és rendelkeznie kell egy előre kitöltött tanúsítvánnyal, amely azt bizonyítja, hogy a megvásárlandó klímát képesítéssel és engedélyekkel rendelkező vállalkozás fogja beszerelni. Azt is kimondja, hogy a tanúsítványban feltüntetett cég vállal felelősséget a helyes beszerelésért. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ön nem vehet klímát az áruházban vagy a webshopon. Legalábbis papírok nélkül nem. 

Miért van erre szükség?

Sokan joggal kérdezik, hogy ugyan erre mégis mi szükség van. Ez megint egy olyan rendelet, amely csak a kisembernek a dolgát nehezíti meg? Elvégre miért ne vehetné meg bárki a klímát? Biztos nincs olyan ember, aki neki állna saját magának beszerelni!

Talán ezutóbbiból tényleg nagyon kevés volt mindig is, azonban önjelölt, meggazdagodni vágyó emberek viszont annál többen voltak. Sokan vállaltak úgy klímaszerelés, hogy nem volt semmilyen szakképesítésük, sem tapasztalatuk, csak egyszer látták ezt (jó esetben) egy szerelőtől és úgy gondolták, hogy ők is megtudják ezt csinálni. Bizony, meg is csinálták. Ezek a klímáknak a nagy része tönkre is ment, de jobb esetben csak nem lehetett kihasználni a klíma adta lehetőségeket. A klíma szerelés nem csak annyiból áll, hogy felfúrunk két egységet. Ennél sokkal komolyabb szakma, és sajnos történtek a múltban balesetek is. A klíma csak akkor biztonságos készülék, hogyha szerelő nyúl hozzá. 

Hogy vehetek klímát?

Felmerül a kérdés, hogy akkor mégis, hogy lehet klímát venni. Erre két megoldás van, kezdjük a nehezebbel.

Az első megoldás az, hogy Ön felkeres egy céget, akikkel kitölteti a szükséges okmányokat, amely okmánnyal Ön elmegy az áruházba és megveszi a készüléket. Vagy elküldi annak a webshopnak az okmányt, akiktől megrendeli a készüléket. Ez az okmány biztosít mindenkit arról, hogy az adott cég fogja beszerelni a készüléket, és felelősséget is vállalnak érte.

A másik megoldás az, hogy felkeres egy céget, és elmondja nekik, hogy mit szeretne. Megmondja, hogy van egy 36 négyzetméteres lakása, szeretné nyáron lehűteni, de mivel távhő van, ezért jó lenne, ha késő ősszel rátudna egy kicsit tekerni a melegre, amikor még nem kapcsolták be a fűtést. Ez csak egy példa volt arra, hogy nagyjából mire kíváncsi egy szerelő. Ha ezt elmondja, például nekünk, akkor mi már egyből tudunk mondani egy jó készüléket, amely garantáltan jó, hiszen olyan emberek választják ki, akik tényleg értenek hozzá. Mondunk is Önnek egy árat rá és ha megfelel Önnek akkor a beszerelés napján ki is szállítjuk. Önnek nem kell mennie sehova.

Melyik vásárlás a célszerűbb? 

Nem haza beszélés az, amikor azt mondjuk, hogy jobb tőlünk venni. Sokkal egyszerűbb, sokkal kényelmesebb, nem kell megalkudnia, hiszen mi bármilyen készüléket betudunk szerezni. Az általunk javasolt készülék pontosan olyan lesz, mint amilyet megálmodott, tökéletesen fogja lehűteni az otthonát és nem fog sokat fogyasztani. Ráadásként még csendes is lesz.

Ki végezheti el a karbantartást?

A beszerelést világos, hogy miért csak a szerelő végezheti el. Itt nagyon sok múlik, nem szabad kockáztatni. Azonban mi van a karbantartással? Ki tisztíthatja ki a készüléket?

Mindenféleképpen azt ajánljuk, hogy szakembert kérjen fel a feladatra. A klímának a tisztítása rendkívül fontos dolog, hiszen ez akadályozza meg azt, hogy a készülékünkben a gombák, vírusok, baktériumok elszaporodjanak. Ha ez a tisztítás nem történik meg jól és időben, akkor számítani lehet különböző megbetegedésekre. Épp ezért egy éven kétszer mindig hívjon ki egy klímást, például minket. 

Hasonló oldalak

Klímavásárlás szabályai

Klímavásárlás szabályai

Ha klímavásárláson gondolkozik, akkor jobb, hogyha tisztában van a törvényekkel. Mi érthetően összegyűjtöttük a fontos információkat, minden szóba kerülő kérdésre válaszolunk. Azonban, ha ezek után is van még kérdése, akkor feltétlenül keressen fel minket! Várjuk hívását!

Klímavásárlás szabályai
Klíma telepítés szabályai

Klíma telepítés szabályai

A klíma beszerelés komoly feladat, épp ezért több éve már rendelet szabályozza azt, hogy kiszerelhet be klímát, és ki nem. Ha tudni szeretné, hogy kiszerelhet be klímát, és Ön hogy tud hozzá jutni a klímához akkor olvassa el összegzésünket, majd pedig keressen fel!

Klíma telepítés szabályai
A klímavásárlás szempontjai

A klímavásárlás szempontjai

A klímavásárlásnak sok szempontja van, mi ezeket gyűjtöttük most össze. Tekintse meg, hogy mi alapján érdemes klímát választani. Számít-e az ár vagy a márka? Milyen funkciók fontosak, és mik nem? Válaszolunk minden fontos kérdésre.

A klímavásárlás szempontjai
Klímavásárlás olcsón beszereléssel

Klímavásárlás olcsón beszereléssel

A klímavásárlás beszereléssel együtt árban sok esetben soknak tűnhet. Azonban nem nálunk. Mi kifejezetten kedvező áron szolgáltatjuk a klímákat is és a beszerelést is, azonban ez nem megy a munka minőségének a rovására, ugyanis számunkra elengedhetetlen, hogy tökéletes munkát végezzünk.

Klímavásárlás olcsón beszereléssel
Klíma akció OBI

Klíma akció OBI

Ha valaki klímát szeretne vásárolni, akkor szinte biztos, hogy áruházban szeretné megvásárolni. Sokan gondolják azt, hogy szerelőktől vásárolni nem jó dolog, hiszen biztos, drágábban adják a klímát. Épp ezért megnézik a kedvenc (barkács)áruházuknak a kínálatát, elmennek, majd szembesülnek azzal, hogy nem ilyen egyszerű klímát vásárolni.

Klíma akció OBI
Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Ha szeretne klímát vásárolni, akkor sok információ van, amelyet jobb, hogyha tud, mielőtt még bármit is tenni. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, azonban, ha további kérdése lenne, akkor keressen fel minket.

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései
Mikor vegyünk klímát?

Mikor vegyünk klímát?

Mikor kell megvenni a klímát? Ráér nyáron, amikor már meleg van, vagy jobb sokkal hamarabb megvenni? Ezekre a kérdésekre adunk választ összegzésünkben.

Mikor vegyünk klímát?
Klíma értékesítés beépítéssel

Klíma értékesítés beépítéssel

Klímát lehet venni többféle módon, azonban a legjobb és legegyszerűbb módja az, hogyha szerelőtől vásárol, aki be is építi Önnek. Annyi dolga van, hogy elmondja, hogy milyen klímát szeretne, mi megmondjuk, hogy mi Önnek a tökéletes klíma, ezt követően pedig már csak kiszállítjuk Önhöz és be is szereljük! Egyszerű és gyors – egy klímaszerelés nálunk ilyen.

Klíma értékesítés beépítéssel
Split klíma vásárlási tanácsok

Split klíma vásárlási tanácsok

A legtöbben ma már split klímát választanak. Ám ahhoz, hogy Ön is jól tudjon választani és a klímája örömet okozzon bosszúság helyett nagyon fontos, hogy jó információ legyenek a klímákról. Mi összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amit tudnia kell.

Split klíma vásárlási tanácsok
Klímatelepítés

Klímatelepítés

Ha szeretné megismerni, hogy hogy történik a klímának a betelepítése akkor olvassa el összegzésünket, amelyből mindent tudhat! Minden szükséges információt összegyűjtöttünk, így mindent megtudhat! Ha pedig van még kérdése, vagy klímát szeretne, akkor hívjon fel minket!

Klímatelepítés

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463