Split klíma

A split klímák lényege az, hogy a nagy zajjal járó elemek a házon kívül helyezkedjenek el, míg a csendes elemek a házon belül. A beltéri és kültéri egység mindenféleképpen össze van kötve, egy kültéri egységre több beltéri egységet is lehet kötni.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Split klíma Split klíma

A split klímáknak két fő része van, a kültéri és a beltéri egységek. Úgy vannak kialakítva, hogy a kültéri egység legyen a fő eleme, ott vannak a nagy zajjal járó alkatrészek, a beltéri egységben pedig az elpárologtató van, a ventilátor, és a légszűrő.

Elmondható, hogy az utóbbi időkben rendkívül nagy népszerűségnek örvend a split klíma, letaszította trónjáról a mobil klímát. Ennek több oka is van, leginkább az, hogy minden szempontból sokkal előnyösebb a split klíma. Az egyik oka ennek, hogy a zajszint sokkal alacsonyabban van, mint a mobil klímák esetében. A split klíma azt jelent, hogy osztott, tehát kettő, vagy több részből áll, de mindenféleképpen van egy kültéri, és egy beltéri is. A két részét egy rézcső köti össze, amely a falon fut végig.

A split klímának a kitalálásának az volt a lényeg, hogy minden kellemetlenséget megszüntessen a klímával kapcsolatba. Így a nagy zajjal járó részek, mint a kompresszor kikerültek a lakásból, és már csak a csendes beltéri egység maradt, amely szépen hűti a lakást. Mivel a nagy munka kikerült a lakásból, így kevesebb energiát is használ fel, mivel a felszabaduló hővel már nem kell foglalkoznia.

Klímaszerelésre van szüksége? Kérjen ajánlatot!

Ha a csendesség, és takarékosság nem győz meg valakit – bár kétlem – akkor az biztosan meggyőző lesz, hogy a kinézetük sokkal dekoratívabb, mint klímák eseténben. Kevés helyet foglal, nincs útban, és szinte beleolvad a környezetben, de ha mégis észre vesszük, akkor látjuk, hogy mennyire modern, mennyire trendi, és szép.

Milyen fajtái vannak a split klímáknak?

Leginkább négyet különböztetünk meg: oldalfali, kazettás, parapet, és légcsatornás.

Az oldalfali split klímáknál megkülönböztetünk még multi klímákat, amelyeknél több beltéri egység van. Az oldalfali klíma a falon helyezkedik el, ilyet szinte mindenki látott már, ez a legközkedveltebb fajta.

A kazettás split álmennyezetbe lehet felszerelni, nagyon hatékony, de nagyon drága, nem mindenkinek éri meg. A parapet klímák mennyezetre szerelhetőek, és ezek sem túl elterjedtek.

Légcsatornás split klímákat ott a legalkalmasabb, ahol van álmennyezet, és kis helyiségek vannak.

Milyen fajtái vannak a split klímáknak?
Miért éri meg split klímát beszereltetni?

Miért éri meg split klímát beszereltetni?

A legnagyobb előnye az, hogy halk. A hangos kültéri egység kint helyezkedik el, így egyáltalán nem zavar minket, pluszban még a működés közben keletkezett hő is kint marad.

Előnyük még, hogy mindegyik távirányítóval irányíthatóak, így nagyon könnyű velük együtt élni.

A split klímáknál nincs gond azzal, hogy hova rakjuk – bárhova felszereltethetjük, ahova csak nekünk tetszik. A mai split klímák nagyon jó minőségűek, érdemes ezekbe pénzt fektetni.

Fűtés klímával?

A mai klímák már tudnak fűteni is. Persze nem mindegyik tud ugyanúgy. Fontos itt kiemelni, hogy ma már választhatunk, hogy olyan klímát szeretnénk, amivel teljesen kiváltjuk a fűtésrendszerünket, vagy csak kiegészítésként szeretnénk. Ez azért fontos, mert ezekre mind külön-külön készülék van.

A klímáknál fontos megjegyezni, hogy képesek eljegesedni, így ha a készüléken nincs ilyen funkció, mint jégtelenítés, akkor nekünk kell jégteleníteni, vagy a szerelőnek. Az automatikus funkció nagyon jó, könnyedén le lehet vele olvasztani a klímát. Pár perc alatt könnyedén leolvad.

Ha szeretne egy új fűtésrendszert kialakítani, akkor mindenféleképpen érdemes elgondolkozni a klímán. Ha így dönt, keressen fel minket, és segítünk Önnek kialakítani a tökéletes rendszert.

Fűtés klímával?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés