Split klíma

A split klímák lényege az, hogy a nagy zajjal járó elemek a házon kívül helyezkedjenek el, míg a csendes elemek a házon belül. A beltéri és kültéri egység mindenféleképpen össze van kötve, egy kültéri egységre több beltéri egységet is lehet kötni.

A split klímáknak két fő része van, a kültéri és a beltéri egységek. Úgy vannak kialakítva, hogy a kültéri egység legyen a fő eleme, ott vannak a nagy zajjal járó alkatrészek, a beltéri egységben pedig az elpárologtató van, a ventilátor, és a légszűrő.

Elmondható, hogy az utóbbi időkben rendkívül nagy népszerűségnek örvend a split klíma, letaszította trónjáról a mobil klímát. Ennek több oka is van, leginkább az, hogy minden szempontból sokkal előnyösebb a split klíma. Az egyik oka ennek, hogy a zajszint sokkal alacsonyabban van, mint a mobil klímák esetében. A split klíma azt jelent, hogy osztott, tehát kettő, vagy több részből áll, de mindenféleképpen van egy kültéri, és egy beltéri is. A két részét egy rézcső köti össze, amely a falon fut végig.

A split klímának a kitalálásának az volt a lényeg, hogy minden kellemetlenséget megszüntessen a klímával kapcsolatba. Így a nagy zajjal járó részek, mint a kompresszor kikerültek a lakásból, és már csak a csendes beltéri egység maradt, amely szépen hűti a lakást. Mivel a nagy munka kikerült a lakásból, így kevesebb energiát is használ fel, mivel a felszabaduló hővel már nem kell foglalkoznia.

Ha a csendesség, és takarékosság nem győz meg valakit – bár kétlem – akkor az biztosan meggyőző lesz, hogy a kinézetük sokkal dekoratívabb, mint klímák eseténben. Kevés helyet foglal, nincs útban, és szinte beleolvad a környezetben, de ha mégis észre vesszük, akkor látjuk, hogy mennyire modern, mennyire trendi, és szép.

Milyen fajtái vannak a split klímáknak?

Leginkább négyet különböztetünk meg: oldalfali, kazettás, parapet, és légcsatornás.

Az oldalfali split klímáknál megkülönböztetünk még multi klímákat, amelyeknél több beltéri egység van. Az oldalfali klíma a falon helyezkedik el, ilyet szinte mindenki látott már, ez a legközkedveltebb fajta.

A kazettás split álmennyezetbe lehet felszerelni, nagyon hatékony, de nagyon drága, nem mindenkinek éri meg. A parapet klímák mennyezetre szerelhetőek, és ezek sem túl elterjedtek.

Légcsatornás split klímákat ott a legalkalmasabb, ahol van álmennyezet, és kis helyiségek vannak.

Miért éri meg split klímát beszereltetni?

A legnagyobb előnye az, hogy halk. A hangos kültéri egység kint helyezkedik el, így egyáltalán nem zavar minket, pluszban még a működés közben keletkezett hő is kint marad.

Előnyük még, hogy mindegyik távirányítóval irányíthatóak, így nagyon könnyű velük együtt élni.

A split klímáknál nincs gond azzal, hogy hova rakjuk – bárhova felszereltethetjük, ahova csak nekünk tetszik. A mai split klímák nagyon jó minőségűek, érdemes ezekbe pénzt fektetni.

Fűtés klímával?

A mai klímák már tudnak fűteni is. Persze nem mindegyik tud ugyanúgy. Fontos itt kiemelni, hogy ma már választhatunk, hogy olyan klímát szeretnénk, amivel teljesen kiváltjuk a fűtésrendszerünket, vagy csak kiegészítésként szeretnénk. Ez azért fontos, mert ezekre mind külön-külön készülék van. 

A klímáknál fontos megjegyezni, hogy képesek eljegesedni, így ha a készüléken nincs ilyen funkció, mint jégtelenítés, akkor nekünk kell jégteleníteni, vagy a szerelőnek. Az automatikus funkció nagyon jó, könnyedén le lehet vele olvasztani a klímát. Pár perc alatt könnyedén leolvad.

Ha szeretne egy új fűtésrendszert kialakítani, akkor mindenféleképpen érdemes elgondolkozni a klímán. Ha így dönt, keressen fel minket, és segítünk Önnek kialakítani a tökéletes rendszert.

Fűtés klímával

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Takarítás

A takarítás legfontosabb része, hogy hatékony legyen. A hatékonyságot úgy tudjuk elérni, hogy pontosan tudjuk, hogy mit mivel és hol érdemes takarítani. A tapasztalt takarítók ezeket pontosan tudják, így ők tökéletesen kitakarítják a lakást, vagy akár az irodát is. A takarításnál nagyon fontos, hogy szemmel láthatóan szép tiszta legyen minden, de még fontosabb, hogy minden baktérium, gomba megsemmisüljön. Szakértő csapatunk tökéletesen kifertőtlenít házakat, társasházakat, vagy irodákat.

Takarítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!