Klíma akció Praktiker

Olcsó a Praktikerben a klíma? Még mielőtt fogná a kocsikulcsot és elindulna olvassa el összegzésünket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A különböző áruházak, mint például a Praktiker minden évben előrukkol újabbnál újabb akciókkal. A klímákkal ez a helyzet, ahogy közeledik a jó idő egyre inkább megszaporodnak a kedvezmények. Minden éven más, általában ugyanazok a készülékek a slágerek, de az akció rendkívül változatos.

Természetesen ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy vesznek egy klímát. De nem csak az árak miatt, hanem az egyre forrósodó nyarak miatt is. A júniust még csak-csak ki lehet bírni, azonban a további hónapok már igazán kibírhatatlanok. Épp ezért fontos, hogy minél hamarabb megoldást találjunk a problémára. Erre jó megoldás az akciós klíma.

Sok olyan ember volt már, aki egyszerűen csak besétált a Praktikerben, hogy ő bizony most klímát fog vásárolni. Nos, 2015 óta ez még senkinek sem sikerült, kivéve azoknak, akik rendelkeztek bizonyos papírokkal. Olvasson tovább, hogyha érdekli, hogy mi ennek az oka. 

Miért nem lehet klímát venni magánszemélyként?

Azt hisszük, hogy senkinek sem kell bemutatni azt a mondatot, hogy „majd megoldjuk okosba”. Így van ez a lakásfestésnél, a parkettázásnál, a cirkó beüzemelésnél, az autójavításnál, az építkezésnél – holnapig lehetne sorolni, hogy mennyi mindennél így van. Azonban amíg egy csúnyán kifestett fal nem okoz túl sok gondot, maximum rosszul fogjuk magunkat érezni, addig egy rosszul felszerelt klíma nagyon sok problémát tud okozni.

És okozott is természetesen. Sok olyan szélhámos volt, akik látták egyszer (jó esetben), hogy hogy szerel fel a szakember egy klímát, majd pénzt látva ebben ők is belevágta. Természetesen abszolút feketén, számlát nem adtak, nem lehetett őket lenyomozni. Az ilyen emberek olyan elképzelhetetlen dolgokat is csináltak, mint például felcserélték az egységeket. Így történhetett meg az, hogy a klíma az utcát hűtötte, bentre meg fűtött...

Bár tény, hogy ez egészen egyedülálló példa, azért sok olyan hiba van, amelyet az ilyen kóklerek elkövettek. Rendszeres probléma, hogy nem légtelenítik a készüléket, hogy nem ellenőrzik a beszerelés után, és sok esetben azt sem vizsgálják meg, hogy a klíma által generált terhelést elfogja-e bírni az elektromos hálózat.

De ezt csak 2015-ig tehették meg. Ekkor ugyanis betelt a pohár, és kormányrendelet kezdte el szabályozni, hogy ki szerelheti be a klímákat és ki nem. 

Mit mond a törvény?

A 14/2015. (II.10.) Korm. rendelet értelmében 2015 nyarától a klímagázzal töltött berendezések beszerzéséhez képesített vállalkozás által kitöltött Végfelhasználói tanúsítvány kiállítása szükséges. Ez azt jelenti, hogy klímát vásárolni CSAK szakember tud. Magán ember csak úgy tud klímát vásárolni, hogyha rendelkezik a szükséges okmányokkal, amelyekkel igazolja, hogy ő már felkért egy céget, akik elvállalják a beszerelést.

Ehhez be kell szerezni ezt a papírt, el kell vinni a szerelőkhöz, ki kell tölteni, majd el kell menni az áruházba, ahol szintén sokat kell várni arra, hogy megkapja a klímáját. Hosszú folyamat, tele felesleges adminisztrációval. A rendelet továbbá azt is kimondja, hogy súlyos pénzbüntetéssel sújtják azokat, akik ezt a rendeletet megkerülve nem szakemberrel szereltetik be a klímát. Jobb ezzel vigyázni. 

Klímát venni Praktikerben vagy inkább szerelőtől? Melyik a jobb?

Természetesen szerelőként nyilván azt fogjuk mondani, hogy sokkal jobb, hogyha tőlünk vásárol. Azonban ezt nem csak önös érdekből mondjuk. Amint fentebb bemutattuk a magánszemélyként való vásárlás rendkívül időigényes, sok papírt kell hozzá beszerezni, össze-vissza kell rohangálni, és még a klímát is Önnek kell hazacipelnie.

Ezzel szemben, hogyha tőlünk vásárol, akkor elmondja, hogy mi az igénye, mi kiajánlunk egy készüléket, Ön elfogadja, ha tetszik, mi kiszállítjuk és fel is szereljük Önnek. Hogyan szereljük fel? Olvasson tovább, és ez is ki fog derülni. 

A klíma felszerelésének folyamata

A klíma felszerelésének a folyamata rendkívül egyszerű – legalábbis nekünk. Először mindenképp szükség van arra, hogy felmérjük a terepet. Meg kell néznünk, hogy hova tudjuk rakni a beltéri és kültéri egységet és az elektromos hálózatot is meg kell vizsgálnunk, hogy bírni fogj-e a terhelést.

Ezt követően pedig neki kezdünk a felszerelésnek. Először mindig a csöveknek a kialakításával kezdjük, ahol vagy vésünk, vagy nem, ez abszolút Önön múlik, hogy melyiket preferálja jobban. Ha meg van a csöveknek a helye, akkor először a kültéri egységet szereljük fel, ehhez először felhelyezzük a konzolt, majd ezt követően felhelyezzük az egységet magát és rögzítjük. A beltéri egységet is hasonló módon szereljük fel. Ha felszereltünk mindent, akkor összekötjük őket, ezt követően pedig beüzemeljük. Ha már látjuk, hogy tökéletesen működik, akkor minden szükséges információt átadunk Önnek, mind a használatról, mind a későbbi karbantartásról. 

Hasonló oldalak

Klíma akció Praktiker

Klíma akció Praktiker

A klíma vásárlás fontos dolog, épp ezért nem szabad a véletlenre bízni. Bár mindenkit csábít a különböző áruházakban lévő akciós klímák, azért mégis csak jobb végig gondolni, hogy hogy is vegyünk klímát. Mi ebben segítünk Önnek, mindent elárulunk, amit a klíma vásárlásról kell tudni.

Klíma akció Praktiker
Klíma akció OBI

Klíma akció OBI

Ha valaki klímát szeretne vásárolni, akkor szinte biztos, hogy áruházban szeretné megvásárolni. Sokan gondolják azt, hogy szerelőktől vásárolni nem jó dolog, hiszen biztos, drágábban adják a klímát. Épp ezért megnézik a kedvenc (barkács)áruházuknak a kínálatát, elmennek, majd szembesülnek azzal, hogy nem ilyen egyszerű klímát vásárolni.

Klíma akció OBI
Klíma akció Auchan

Klíma akció Auchan

A klímavásárlás nehéz feladat, ma már nem lehet csak úgy besétálni egy üzletbe, és haza vinni egy klímát. Különböző engedélyek, adatlapok, papírok sokasága vár ránk, hogyha magányszemélyként próbálunk klímához jutni. Ennél van egyszerűbb megoldás is. Olvassa el összegzésünket.

Klíma akció Auchan
Klíma akció Tesco

Klíma akció Tesco

A jó idő beköszöntével nagyon sok áruház úgy, mint a Tesco, különböző akciókat hirdetnek meg. Olcsó klíma, kedvezményes árú klíma. Azonban, ha az átlagember bemegy, hogy klímát szeretne venni biztos, hogy nem fog kapni.

Klíma akció Tesco
Inverteres klíma akció

Inverteres klíma akció

A klíma beszerelésénél nyilvánvalóan nagyon fontos dolog az ár. Épp ezért mi folyamatos akciókkal bombázzuk az ügyfeleinket, akik így páratlanul jól fognak járni a klíma beszereléssel. Keressen fel minket bizalommal!

Inverteres klíma akció
Nyárváró klíma akciók

Nyárváró klíma akciók

Klímakészülékek forgalmazása, beüzemelése, karbantartása. Szakértő, tapasztalt munkatársak. Megbízható, garanciás munka. Gyári garancia és beszerelési garancia. Időszakos karbantartások, meghibásodások javítása. Nyárváró akciók. Akciós splitklímák díjmentes beszereléssel.

Nyárváró klíma akciók
Klímavásárlás olcsón beszereléssel

Klímavásárlás olcsón beszereléssel

A klímavásárlás beszereléssel együtt árban sok esetben soknak tűnhet. Azonban nem nálunk. Mi kifejezetten kedvező áron szolgáltatjuk a klímákat is és a beszerelést is, azonban ez nem megy a munka minőségének a rovására, ugyanis számunkra elengedhetetlen, hogy tökéletes munkát végezzünk.

Klímavásárlás olcsón beszereléssel
Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll, akkor olvassa el írásunkat. Összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amit tudnia kell akkor, hogyha klíma vásárlás előtt áll. Ha nem talált minden kérdésére választ, akkor keressen fel minket!

Ha klíma vásárlás előtt áll
Klímavásárlás szabályai

Klímavásárlás szabályai

Ha klímavásárláson gondolkozik, akkor jobb, hogyha tisztában van a törvényekkel. Mi érthetően összegyűjtöttük a fontos információkat, minden szóba kerülő kérdésre válaszolunk. Azonban, ha ezek után is van még kérdése, akkor feltétlenül keressen fel minket! Várjuk hívását!

Klímavásárlás szabályai
Split klíma vásárlási tanácsok

Split klíma vásárlási tanácsok

A legtöbben ma már split klímát választanak. Ám ahhoz, hogy Ön is jól tudjon választani és a klímája örömet okozzon bosszúság helyett nagyon fontos, hogy jó információ legyenek a klímákról. Mi összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amit tudnia kell.

Split klíma vásárlási tanácsok

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463