Klíma akció Praktiker

Olcsó a Praktikerben a klíma? Még mielőtt fogná a kocsikulcsot és elindulna olvassa el összegzésünket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klíma akció Praktiker Klíma akció Praktiker

A különböző áruházak, mint például a Praktiker minden évben előrukkol újabbnál újabb akciókkal. A klímákkal ez a helyzet, ahogy közeledik a jó idő egyre inkább megszaporodnak a kedvezmények. Minden éven más, általában ugyanazok a készülékek a slágerek, de az akció rendkívül változatos.

Természetesen ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy vesznek egy klímát. De nem csak az árak miatt, hanem az egyre forrósodó nyarak miatt is. A júniust még csak-csak ki lehet bírni, azonban a további hónapok már igazán kibírhatatlanok. Épp ezért fontos, hogy minél hamarabb megoldást találjunk a problémára. Erre jó megoldás az akciós klíma.

Sok olyan ember volt már, aki egyszerűen csak besétált a Praktikerben, hogy ő bizony most klímát fog vásárolni. Nos, 2015 óta ez még senkinek sem sikerült, kivéve azoknak, akik rendelkeztek bizonyos papírokkal. Olvasson tovább, hogyha érdekli, hogy mi ennek az oka. 

Segítünk a klímaválasztásban!

Miért nem lehet klímát venni magánszemélyként?

Azt hisszük, hogy senkinek sem kell bemutatni azt a mondatot, hogy „majd megoldjuk okosba”. Így van ez a lakásfestésnél, a parkettázásnál, a cirkó beüzemelésnél, az autójavításnál, az építkezésnél – holnapig lehetne sorolni, hogy mennyi mindennél így van. Azonban amíg egy csúnyán kifestett fal nem okoz túl sok gondot, maximum rosszul fogjuk magunkat érezni, addig egy rosszul felszerelt klíma nagyon sok problémát tud okozni.

És okozott is természetesen. Sok olyan szélhámos volt, akik látták egyszer (jó esetben), hogy hogy szerel fel a szakember egy klímát, majd pénzt látva ebben ők is belevágta. Természetesen abszolút feketén, számlát nem adtak, nem lehetett őket lenyomozni. Az ilyen emberek olyan elképzelhetetlen dolgokat is csináltak, mint például felcserélték az egységeket. Így történhetett meg az, hogy a klíma az utcát hűtötte, bentre meg fűtött...

Bár tény, hogy ez egészen egyedülálló példa, azért sok olyan hiba van, amelyet az ilyen kóklerek elkövettek. Rendszeres probléma, hogy nem légtelenítik a készüléket, hogy nem ellenőrzik a beszerelés után, és sok esetben azt sem vizsgálják meg, hogy a klíma által generált terhelést elfogja-e bírni az elektromos hálózat.

De ezt csak 2015-ig tehették meg. Ekkor ugyanis betelt a pohár, és kormányrendelet kezdte el szabályozni, hogy ki szerelheti be a klímákat és ki nem. 

Miért nem lehet klímát venni magánszemélyként?
Mit mond a klímatörvény?

Mit mond a törvény?

A 14/2015. (II.10.) Korm. rendelet értelmében 2015 nyarától a klímagázzal töltött berendezések beszerzéséhez képesített vállalkozás által kitöltött Végfelhasználói tanúsítvány kiállítása szükséges. Ez azt jelenti, hogy klímát vásárolni CSAK szakember tud. Magán ember csak úgy tud klímát vásárolni, hogyha rendelkezik a szükséges okmányokkal, amelyekkel igazolja, hogy ő már felkért egy céget, akik elvállalják a beszerelést.

Ehhez be kell szerezni ezt a papírt, el kell vinni a szerelőkhöz, ki kell tölteni, majd el kell menni az áruházba, ahol szintén sokat kell várni arra, hogy megkapja a klímáját. Hosszú folyamat, tele felesleges adminisztrációval. A rendelet továbbá azt is kimondja, hogy súlyos pénzbüntetéssel sújtják azokat, akik ezt a rendeletet megkerülve nem szakemberrel szereltetik be a klímát. Jobb ezzel vigyázni. 

Klímát venni Praktikerben vagy inkább szerelőtől? Melyik a jobb?

Természetesen szerelőként nyilván azt fogjuk mondani, hogy sokkal jobb, hogyha tőlünk vásárol. Azonban ezt nem csak önös érdekből mondjuk. Amint fentebb bemutattuk a magánszemélyként való vásárlás rendkívül időigényes, sok papírt kell hozzá beszerezni, össze-vissza kell rohangálni, és még a klímát is Önnek kell hazacipelnie.

Ezzel szemben, hogyha tőlünk vásárol, akkor elmondja, hogy mi az igénye, mi kiajánlunk egy készüléket, Ön elfogadja, ha tetszik, mi kiszállítjuk és fel is szereljük Önnek. Hogyan szereljük fel? Olvasson tovább, és ez is ki fog derülni.

Klímát venni Praktikerben vagy inkább szerelőtől? Melyik a jobb?
A klíma felszerelésének folyamata

A klíma felszerelésének folyamata

A klíma felszerelésének a folyamata rendkívül egyszerű – legalábbis nekünk. Először mindenképp szükség van arra, hogy felmérjük a terepet. Meg kell néznünk, hogy hova tudjuk rakni a beltéri és kültéri egységet és az elektromos hálózatot is meg kell vizsgálnunk, hogy bírni fogj-e a terhelést.

Ezt követően pedig neki kezdünk a felszerelésnek. Először mindig a csöveknek a kialakításával kezdjük, ahol vagy vésünk, vagy nem, ez abszolút Önön múlik, hogy melyiket preferálja jobban. Ha meg van a csöveknek a helye, akkor először a kültéri egységet szereljük fel, ehhez először felhelyezzük a konzolt, majd ezt követően felhelyezzük az egységet magát és rögzítjük. A beltéri egységet is hasonló módon szereljük fel. Ha felszereltünk mindent, akkor összekötjük őket, ezt követően pedig beüzemeljük. Ha már látjuk, hogy tökéletesen működik, akkor minden szükséges információt átadunk Önnek, mind a használatról, mind a későbbi karbantartásról. 

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés
Olcsón, gyorsan és hatékonyan megjavítunk minden légkondicionáló készüléket.

Klímaszerelés most

Olcsón, gyorsan és hatékonyan megjavítunk minden légkondicionáló készüléket.

Kedvező áron vállaljuk a klímák javítását, tisztítását, beszerelését. Szakképzett csapatunk régóta foglalkozik klímákkal, így mindig hatékonyan és gyorsan javítanak. Ne bízza a véletlenre klímáját, hívjon minket és mi megjavítjuk.