Klíma típusok és kivitelek

Tekintse meg, hogy milyen típusok és kivitelek érhetőek el a klímák világában. Összegzésünket elolvasva tudni fogja, hogy Önnek melyik lenne a legmegfelelőbb.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A klímák világában különböző típusok és kivitelek vannak. A rossz klíma kiválasztása nagy probléma, épp ezért jó dolog feltérképezni a klímáknál a választékot. Tekintse meg, hogy milyen típusok és kivitelek léteznek!

Típusok

Ablak Klíma: Ez egy kevésbé ismert klíma típus Magyarországon, azonban Amerikában meglehetősen népszerű. Itt egy gépezetbe van belesűrítve minden. Ott van a kondenzátor, az elpárologtató, kompresszor. Itt szükség van egy jó asztalosra, mivel be kell szerelni az ablak alá.

Mobil Klíma: Az ablak klímához hasonlóan minden rész egyben van. Ez a megoldás olyan helyekre jó választás, ahol műemlékvédelem alatt áll az épület és ezért nem lehet kültéri egységet felszerelni (ez fúrással jár, és az ilyen védelem alatt álló épületeknél ez nem engedélyezett). A mobil klímák esetében is vannak olyan készülékek, melyek fűtésre is alkalmasak.

Split Klíma: Ha klímára gondol akkor valószínű, hogy a split klímára gondol, hiszen ez a legelterjedtebb, a legnépszerűbb. Itt osztott rendszerről beszélgetünk, tehát van egy kültéri és egy beltéri egység egyaránt. A split klímáknál van magas oldali fali (ez a legismertebb), multi, kazettás, légcsatornás, állítható parapet, mennyezetre szerelhető parapet, konzol, oszlop. A világ nagyrészén, így hazánkban is ez a legelterjedtebb megoldás. Az ablak és a mobil klímákkal szemben ez sokkal halkabb és sokkal kevesebb energiát fogyaszt.

Mono Split Klíma: Kültéri és beltéri egységből áll. Elterjedt megoldás otthonokba és irodákban. Leggyakoribb kivitele a magas oldalfali klíma, de más kivitelek is népszerűek.

Multi Split Klíma: Ez a megoldás ugyanaz, mint a mono split klíma, viszont itt nem csak egy darab beltéri egység van, hanem akár több is. Ez nagyon jó megoldás a nagyobb irodákba, vagy a nagyobb családi hazákba.

Lakossági Klíma: Ezek kisebb teljesítményű készülékek, az alap felszerelésű termékeket soroljuk ezek közé.

Kereskedelmi Klímaberendezés: Nagyobb teljesítményű klíma berendezések, magas oldalfali split esetében 7 kW-tól a 40 kW-os készülékekig. Iparokban, kereskedelmi egységekben használható, de nem zárja ki semmi a lakossági felhasználást sem.

Szerver Klíma: A szerver klímák a szerverszobákban helyezkednek el, feladatuk, hogy mindig tökéletes hőfokot biztosítsanak a szerverek számára. Itt nagyon fontos a megbízhatóság.

Oszlop Klíma: Split klíma, beltéri és kültéri egységből áll. A beltéri egység egy oszlopra hasonlít, erről kapta a nevét. Leginkább kereskedelmi és ipari helyeken láthatjuk.

Szekrény Klíma: Ipari helyeken használják. 

Kivitelek

Oldalfali (magas oldalfali) Klíma: Ez a legelterjedtebb megoldás manapság. Falra szereljük fel a beltéri egységet. 

Kazettás Klíma: Ez egy négyszögletű beltéri egység, amelyet általában az álmennyezetbe helyezünk el. Ha nagy méretű helyekről van szó, akkor a kazettás klíma nagyon jó választás. Kis és nagy teljesítményű klímák is megtalálhatóak ebben a kivitelben. Ritka a lakosság körében, inkább a kereskedelemben használatos. 

Légcsatornás Klíma: Itt a beltéri egység nincs a beltérben. Irodákban, otthonokban, ipari létesítményekben szokták használni. A beltéri egység nem látható, légcsatornák illesztésével több helyre eljut a lehűtött vagy a felfűtött levegő. Komfortos és halk rendszer. 

Parapet Klíma: Függőlegesen, padlóra szerelhető, vagy vízszintesen a mennyezetre szerelhető. Hasonló a kivitele, mint a radiátor, az alján beszívja a levegőt, majd a tetején kifújja. Ha nincs lehetőség az oldalfali kivitelre, akkor ez egy jó lehetőség. 

Console Klíma: Ez a klíma a padlón áll. Hasonló a parapet készülékhez, de ez nem a mennyezetre kerül. Alulról, felülről és oldalról is képesek a levegőt kifújni. Fűtés szempontjából jobb, mint a többi. Lakásokba, irodákba jó választás. 

Ha további kérdései vannak, kérjük keressen fel minket!

Hasonló oldalak

Klíma típusok és kivitelek

Klíma típusok és kivitelek

Összegyűjtöttük, hogy a klímák világában milyen típusok és kivitelek léteznek. Ha klímát szeretne, akkor olvassa el összegzésünket, és megtudhat mindent, tudni fogja, hogy melyik klíma illek Önhöz a legjobban.

Klíma típusok és kivitelek
Klíma szerelés

Klíma szerelés

Minden klímának vállaljuk a szerelését, márkafüggetlenül, és típus függetlenül. Ha nem működik a klíma, akkor jobb, ha mielőbb szerelőt hív, mivel ez a probléma nem várhat, sőt, súlyosbodhat. Hívjon minket, és megoldjuk az Ön problémáját, és megjavítjuk a készüléket.

Klíma szerelés
Klíma szervizelés

Klíma szervizelés

Ahhoz, hogy a klímánk tökéletesen működjön, muszáj, hogy időnként szervizelésen essen át. Egy szakszerű szervizeléssel sok nagy problémától megtudjuk óvni magunkat, így nagyon fontos, hogy jó szakembereket bízzunk meg ezzel a fontos feladattal.

Klíma szervizelés
Klíma beüzemelés

Klíma beüzemelés

Miután felszereltük a légkondicionálóját, be is üzemeljük Önnek. Összekötjük az elektronikát, összekötjük a kültéri egységet a beltérivel, áram alá helyezzük, és elvégezzük a végső simításokat. Miután beüzemeltük egy rövid bemutatót tartunk a helyes használatról.

Klíma beüzemelés
Klíma felmérés

Klíma felmérés

A klíma felszerelése komoly dolog, épp ezért fontos, hogy mindig körültekintőek legyünk. Bár a minőségi felszerelés is elképesztően fontos, azonban nagyon fontos az is, hogy megfelelően legyen felmérve az otthon a szerelés előtt. Így lehet a későbbi hibákat kiküszöbölni. Hívjon minket!

Klíma felmérés
Klímatelepítés

Klímatelepítés

Ha szeretné megismerni, hogy hogy történik a klímának a betelepítése akkor olvassa el összegzésünket, amelyből mindent tudhat! Minden szükséges információt összegyűjtöttünk, így mindent megtudhat! Ha pedig van még kérdése, vagy klímát szeretne, akkor hívjon fel minket!

Klímatelepítés
Klíma szereléssel együtt

Klíma szereléssel együtt

Egy klíma vásárlása fontos feladat, épp ezért nem szabad félvállról venni. A legegyszerűbb, a legpraktikusabb megoldás az, hogyha szakembert kér fel az egész feladatra. Hogyha minket keress fel, akkor mi segítünk Önnek kiválasztani egy jó készüléket, amelyet be is szerzünk Önnek és fel is szereljük otthonába. Hívjon minket bizalommal.

Klíma szereléssel együtt
Klíma értékesítés beépítéssel

Klíma értékesítés beépítéssel

Klímát lehet venni többféle módon, azonban a legjobb és legegyszerűbb módja az, hogyha szerelőtől vásárol, aki be is építi Önnek. Annyi dolga van, hogy elmondja, hogy milyen klímát szeretne, mi megmondjuk, hogy mi Önnek a tökéletes klíma, ezt követően pedig már csak kiszállítjuk Önhöz és be is szereljük! Egyszerű és gyors – egy klímaszerelés nálunk ilyen.

Klíma értékesítés beépítéssel
Klíma felszerelés

Klíma felszerelés

Bízzon meg minket a klíma felszerelésével. Minden felszerelés mellé különböző kedvezményekkel kedveskedünk, így kifejezetten megéri minket megbíznia ezzel a feladattal. Meg van minden szükséges engedéllyünk, így velünk professzionálisan felszereltetheti készülékét.

Klíma felszerelés
Klíma karbantartás és tisztítás

Klíma karbantartás és tisztítás

A klímák okozhatnak megbetegedéseket, azonban ezek ellen könnyedén tudunk védekezni, hogyha rendszeresen van tisztítva a klíma. Mi ezt a feladatot elvállaljuk. Évente kétszer kitisztítjuk a klímát így biztosítva a tökéletes működést!

Klíma karbantartás és tisztítás

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463