menü

Légkondi tisztítása

A légkondi tisztítása elengedhetetlen a készülék életében, ezért mindenképpen keressen minket ezzel kapcsolatban. Profi szakembereink márkától függetlenül vállalják egész Pest megyében, kedvező áron, rövid határidővel, garanciálisan.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Légkondi tisztítása Légkondi tisztítása

Légkondi tisztítása

Vállaljuk légkondi tisztítását, karbantartását egyaránt Budapesten, illetve Pest megye minden további településén. Vállalkozásunk kiváló szakemberei több, mint 20 év tapasztalattal a hátuk mögött, ismerik a Magyarországon jelenleg piacon levő összes márka összes klímakészülékét, melynek köszönhetően, márkától- illetve típustól függetlenül, minden légkondi tisztítását, karbantartását örömmel tudják vállalni.

Szakembereink a munkálatokat speciális, kiváló hatékonyságú fertőtlenítő- és tisztítószerekkel végzik, precízen és megbízhatóan, rövid határidővel. Munkájukra pedig természetesen garanciát vállalnak, emellett számlát adnak. A légkondi tisztítása nagyon fontos a készülék és a mi életünkben is, hiszen sok baktérium és kórokozó telepszik meg a készülékben, melyek könnyedén jutnak be a légtérbe, majd azt belélegezve a szervezetünkbe.

Ezek komoly megbetegedésekhez is vezethetnek, illetve a tisztítás hiánya a készüléknek sem tesz jót, hiszen ennél fogva az könnyedén meghibásodhat. Ezen problémákat elkerülvén, mindenképpen ajánlott a légkondi tisztítása, karbantartása évente legalább két alkalommal. Keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén és kérjen egy Önnek is alkalmas időpontot a klíma tisztításához. Várjuk és örömmel fogadjuk megkeresését.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 óra között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-klima.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Ajánlatkérés
Légkondi tisztítása

Betegségek? avagy a kórokozók a klímában.

Sok légkondi tulajdonos lepődik meg azon, amikor azt mondjuk, hogy a légkondikat tisztítani kell, mivel csak így kerülhetőek el a betegségek és így lesz mindig jó a készülék. Bizony, a klíma képes betegségeket is terjeszteni. Erre sokan nem is gondolnának, pedig ez egy valós probléma.

Hogy is történhet meg ez? – kérdezik tőlünk sokszor. Erre a magyarázat rendkívül egyszerű. A klímák ugyan hideg levegőt fújnak, de a belsejükben azonban meleg, illetve nedvesség is van. Ez a meleg, nyirkos környezet kiválóan alkalmas arra, hogy különböző gombák, baktériumok elszaporodjanak. Ezt nem lehet megállítani, ez folyamatosan megtörténik. Bár manapság már vannak újabb technológiák, amellyel ezt próbálják megakadályozni, de azért még nincs biztos módszer.

Jogos a kérdés, hogy akkor minek takarítani, ha úgyis mindig elszaporodnak. Nos azért, mert nem mindegy, hogy mennyire szaporodnak el. Ha félévente kivan takarítva a készülék, akkor nem tudnak túlságosan elszaporodni. Azonban, ha nincs takarítva, akkor nagyon el tud szaporodni. Ez azt jelenti, hogy a klíma az elszaporodott gombákat, baktériumokat, vírusokat folyamatosan forgatja a benti levegőben. Ebből egyértelmű, hogy a lakásban tartózkodók folyamatosan ezt a levegőt lélegzik be, így borítékolható a megbetegedés. 

Tüdőgyulladások, megfázások, légiósbetegség – szerintünk nem kell folytatnunk. Nem csak a betegségekkel van baj, hanem a működéssel is. A légkondi külső része folyamatosan járatja a levegőt, azonban, ha ezt a készüléket belepi a por, a piszok, a szennyeződés akkor nem tud áramlani a levegő. Ez azt fogja jelenteni, hogy a készülék elkezd még nagyobb fordulaton dolgozni, ami nagyon könnyen tönkre is teheti. Épp ezért nagyon fontos a rendszeres tisztítás. Milyen gyakran kell, és hogy történik? Olvasson tovább!

Klímaszerelésre van szüksége? Kérjen ajánlatot!
Légkondi tisztítása
Légkondi tisztítása

Milyen gyakran kell elvégezni a klíma karbantartását?

Ahhoz, hogy készülékünk biztosan jól működjön és egészséges levegőt fújjon, ahhoz elengedhetetlen az, hogy évente kitakaríttassuk legalább kétszer. A legjobb, hogyha szezonok előtt és végén tesszük meg ezt. Például: az első tisztítása legyen tavasszal, tavasz végén, mivel utána következik a nyári szezon, amelyben folyamatosan fogjuk használni a készüléket.

A következő legyen a téli szezon előtt. Ez két okból fontos. Egyrészt azért, mert szinte 100%, hogy a nyári gőzerőnél rengeteg baktérium telepedett meg és rengeteg kosz rakódott le a szűrőkre és a készülék beljesében. Másrészt azért, mert, ha fűtő a klíma, akkor tanácsos, hogy a tél kezdeténél is egy szép, tiszta klíma lássa el a feladatot.

A klíma karbantartás menete

Ez a legegyszerűbb része a dolognak. Először is vegyük két részre, mivel máshogy tisztítjuk a benti és a kinti készüléket. Kezdjük a bentivel. A benti készüléknél ugye az a cél, hogy a különböző baktériumokat, vírusokat, gombákat kifertőtlenítsük. Ez is a kulcsszó: fertőtlenítés. A klímáknak a fertőtlenítése egy speciális fertőtlenítőszerrel történik. Először is lekapcsoljuk a készüléket és jól bevonjuk ezzel a szerrel. Ezt követően bekapcsoljuk, hogy mindenhova eljusson a szer. 

Ekkor várni kell, mivel legalább fél órára van szüksége a szernek ahhoz, hogy hasson. Ha ez letelt, akkor szinte kész is vagyunk. A kinti készülékkel már nehezebb a dolgunk. Itt nem kell és nagyon nem is lehet folyadékokat használni, itt általában magasnyomású sűrített levegővel szoktunk dolgozni, amely tökéletesen ki tudja fújni a készülékből a szennyeződést. Szennyeződéstől függ, hogy mennyi ideig tart a tisztítás, azonban ha rendszeres a karbantartás, akkor természetesen nem tart sokáig.

Légkondi tisztítása

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás