Légkondi tisztítása

Miért fontos a tisztítás? Mennyi ideig tart és mivel tisztítanak? Mindenre válaszolunk!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Légkondi tisztítása Légkondi tisztítása

Sok légkondi tulajdonos lepődik meg azon amikor azt mondjuk, hogy a légkondikat tisztítani kell, mivel csak így kerülhetőek el a betegségek, és így lesz mindig jó a készülék.

Betegségek? avagy a kórokozók a klímában.

Bizony, a klíma képes betegségeket is terjeszteni. Erre sokan nem is gondolnának, pedig ez egy valós probléma.

Hogy is történhet meg ez? – kérdezik tőlünk sokszor. Erre a magyarázat rendkívül egyszerű. A klímák ugyan hideg levegőt fújnak, de a belsejükben azonban meleg van. De nem csak meleg van, hanem nedvesség is van. Ez a meleg, nyirkos környezet kiválóan alkalmas arra, hogy különböző gombák, baktériumok elszaporodjanak. Ezt nem lehet megállítani, ez folyamatosan megtörténik. Bár manapság már vannak újabb technológiák, amellyel ezt próbálják megakadályozni, de azért még nincs biztos módszer.

Klímaszerelésre van szüksége? Kérjen ajánlatot!

Jogos a kérdés, hogy akkor minek takarítani, ha úgyis mindig elszaporodnak. Nos azért, mert nem mindegy, hogy mennyire szaporodnak el. Ha félévente kivannak takarítva akkor nem tudnak túlságosan elszaporodni. Azonban, ha nincs takarítva, akkor nagyon el tud szaporodni. Ez azt jelenti, hogy a klíma az elszaporodott gombákat, baktériumokat, vírusokat folyamatosan forgatja a benti levegőben.

Ebből egyértelmű, hogy a lakásban tartózkodók folyamatosan ezt a levegőt lélegzik be, így borítékolható a megbetegedés. Tüdőgyulladások, megfázások, légiósbetegség... – szerintünk nem kell folytatnunk.

A klíma működését befolyásolja?

Nem csak a betegségekkel van baj, hanem a működéssel is. A légkondi külső része folyamatosan jártja a levegőt, azonban, ha ezt a készüléket belepi a por, a piszok, a szennyeződés akkor nem tud áramlani a levegő.

Ez azt fogja jelenteni, hogy a készülék elkezd még nagyobb fordulaton dolgozni, ami nagyon könnyen tönkre is teheti a készüléket. Épp ezért nagyon fontos a rendszeres tisztítás. Milyen gyakran kell, és hogy történik? Olvasson tovább!

Milyen gyakran kell elvégezni a klíma karbantartását?

Ahhoz, hogy készülékünk biztosan jól működjön és egészséges levegőt fújjon ahhoz elengedhetetlen az, hogy évente kitakaríttassuk legalább kétszer. A legjobb, hogyha szezonok előtt és végén tesszük meg ezt.

Például: az első tisztítása legyen tavasszal, tavasz végén, mivel utána következik a nyári szezon, amelyben folyamatosan fogjuk használni a készüléket.

A következő legyen a téli szezon előtt. Ez két okból fontos. Egyrészt azért, mert szinte 100%, hogy a nyári gőzerőnél rengeteg baktérium telepedett meg, és rengeteg kosz rakódott meg. Másrészt azért, mert, ha fűtő a klíma, akkor tanácsos, hogy a tél kezdeténél is egy szép, tiszta klíma lássa el a feladatot.

A klíma karbantartás menete

Ez a legegyszerűbb része a dolognak. Először is vegyük két részre, mivel máshogy tisztítjuk a benti és a kinti készüléket.

Kezdjük a bentivel. A benti készüléknél ugye az a cél, hogy a különböző baktériumokat, vírusokat, gombákat kifertőtlenítsük. Ez is a kulcsszó: fertőtlenítés. A klímáknak a fertőtlenítése egy speciális fertőtlenítő szerrel történik. Először is lekapcsoljuk a készüléket, és jól bevonjuk ezzel a szerrel. Ezt követően bekapcsoljuk, hogy mindenhova eljusson a szer. Ekkor várni kell, mivel legalább fél órára van szüksége a szernek ahhoz, hogy hasson. Ha ez letelt, akkor szinte kész is vagyunk.

A kinti készülékkel már nehezebb a dolgunk. Itt nem kell és nagyon nem is lehet folyadékokat használni, itt általában magasnyomású sűrített levegővel szoktunk dolgozni, amely tökéletesen ki tudja fújni a készülékből a szennyeződést.

Szennyeződéstől függ, hogy mennyi ideig tart a tisztítás, azonban ha rendszeres a tisztítás, akkor természetesen nem tart sokáig.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés