Klíma hatása a környezetre

A klímákról sokan azt tartják, hogy magas a károsanyag-kibocsájtásuk, illetve az energia igényük miatt rendkívül káros hatással vannak a bolygóra.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klíma hatása a környezetre Klíma hatása a környezetre

Sok olyan cikk látott már napvilágot, amely a klímákra akarja terelni a globális klíma katasztrófát. Azonban jobb, hogyha ezt a témát alaposabban is megvizsgáljuk, mivel nem ennyire egyszerű.

A klíma hatása a környezetre

Tény, hogy a klíma szén-dioxidot termel. Ez az anyag felelős többek között az üvegházhatásért, és így a globális felmelegedésért. Azonban a klíma nem egy új találmány, így sokszor nem veszik figyelembe azt, hogy különböző típusú klímák már egyáltalán nem is kaphatóak.

A múltban valóban voltak olyan készülékek, amelyek rendkívül károsították a környezetet. Azonban elég csak megnéznünk azt, hogy az Európai Unió az elmúlt években milyen szabályozásokat hozott be. Manapság már nem kaphatóak olyan készülékek, amelyek károsítanák a környezetet.

Klímaszerelést szeretne? Kérjen ajánlatot!

A klíma nem csak, hogy nem károsítja a környezetet, hanem vannak igazán környezetbarát tulajdonságai.

Kezdjük azzal, hogy manapság már sok házra jellemző (leginkább Amerikában), hogy napelemekkel van megoldva az otthon áram ellátása. Ez azt jelenti, hogy a klíma által elhasznált energia nem fosszilis energiahordozókból jön, hanem természetes, megújuló energiából. De ha nincs ilyen lehetőségük, arra van lehetőségünk, hogy olyan klímát válasszunk, amelynek az energiahatékonysága nagyon jó, keveset fogyaszt. 

Inverteres klímák

Az energiahatékonyság szempontjából fontos beszélni az inverteres klímákról. Manapság már csak ilyen klímákat lehet szinte megszerezni, azonban régen szinte csak on/off klímák voltak.

Inverteres klímák
Inverteres klímák

Mi a kettő között a különbség?

Úgy kell elképzelni, hogy az on/off klíma úgy működik, mintha egy dombon mennénk autóval. Felfele nagyon gyorsan próbálunk menni, lefele pedig alig nyomjuk a gázt. Majd újra kezdődik elölről a folyamat. Ezzel szemben az inverteres klímát úgy kell elképzelni, hogy folyamatosan, ugyanazzal a tempóval haladunk egy egyenes, sík talajon. Vajon melyik a jobb?

Az on/off klíma úgy működik, hogy beállítunk egy kívánt hőfokot, majd a gép elkezd keményen dolgozni, míg el nem éri. Ha elérte, akkor leáll. Hogyha azt érzékeli, hogy a hőmérséklet feljebb (vagy lejjebb) ment, akkor újra bekapcsol és kezdődik elölről. Ezzel szemben az inverteres sosem kapcsol ki, folyamatosan működik és folyamatosan hűti az otthont.

A folyamatos alacsony működés miatt kevés energiát igényel, épp ezért rendkívül környezetbarát megoldás! Az inverteres klímák általában A, A+, A++, A+++ besorolásban találhatóak meg. 

Fűtő klíma hatása a környezetre

Ha hőszivattyús megoldásról van szó, akkor az rendkívül minimális energiafogyasztással jár, illetve minimális szén-dioxid kibocsájtással. Ezt a hatást úgy lehet maximalizálni, ha az épületnek jó a szigetelése, hiszen akkor „kevesebbet” kell fűteni. Ezek a készülékek mínusz 10-20 fokig tökéletesen használhatóak. Ha bővebben szeretne érdeklődni a fűtő klímákról, akkor kattintson a klíma fűtésre cikkünkre.

Ha további kérdései vannak, kérjük keressen fel minket!

Fűtő klíma hatása a környezetre

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés
Olcsón, gyorsan és hatékonyan megjavítunk minden légkondicionáló készüléket.

Klímaszerelés most

Olcsón, gyorsan és hatékonyan megjavítunk minden légkondicionáló készüléket.

Kedvező áron vállaljuk a klímák javítását, tisztítását, beszerelését. Szakképzett csapatunk régóta foglalkozik klímákkal, így mindig hatékonyan és gyorsan javítanak. Ne bízza a véletlenre klímáját, hívjon minket és mi megjavítjuk.