Klíma hatása a környezetre

A klímákról sokan azt tartják, hogy magas a károsanyag-kibocsájtásuk, illetve az energia igényük miatt rendkívül káros hatással vannak a bolygóra.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Sok olyan cikk látott már napvilágot, amely a klímákra akarja terelni a globális klíma katasztrófát. Azonban jobb, hogyha ezt a témát alaposabban is megvizsgáljuk, mivel nem ennyire egyszerű.

A klíma hatása a környezetre

Tény, hogy a klíma szén-dioxidot termel. Ez az anyag felelős többek között az üvegházhatásért, és így a globális felmelegedésért. Azonban a klíma nem egy új találmány, így sokszor nem veszik figyelembe azt, hogy különböző típusú klímák már egyáltalán nem is kaphatóak.

A múltban valóban voltak olyan készülékek, amelyek rendkívül károsították a környezetet. Azonban elég csak megnéznünk azt, hogy az Európai Unió az elmúlt években milyen szabályozásokat hozott be. Manapság már nem kaphatóak olyan készülékek, amelyek károsítanák a környezetet.

A klíma nem csak, hogy nem károsítja a környezetet, hanem vannak igazán környezetbarát tulajdonságai.

Kezdjük azzal, hogy manapság már sok házra jellemző (leginkább Amerikában), hogy napelemekkel van megoldva az otthon áram ellátása. Ez azt jelenti, hogy a klíma által elhasznált energia nem fosszilis energiahordozókból jön, hanem természetes, megújuló energiából. De ha nincs ilyen lehetőségük, arra van lehetőségünk, hogy olyan klímát válasszunk, amelynek az energiahatékonysága nagyon jó, keveset fogyaszt. 

Inverteres klímák

Az energiahatékonyság szempontjából fontos beszélni az inverteres klímákról. Manapság már csak ilyen klímákat lehet szinte megszerezni, azonban régen szinte csak on/off klímák voltak. 

Mi a kettő között a különbség?

Úgy kell elképzelni, hogy az on/off klíma úgy működik, mintha egy dombon mennénk autóval. Felfele nagyon gyorsan próbálunk menni, lefele pedig alig nyomjuk a gázt. Majd újra kezdődik elölről a folyamat. Ezzel szemben az inverteres klímát úgy kell elképzelni, hogy folyamatosan, ugyanazzal a tempóval haladunk egy egyenes, sík talajon. Vajon melyik a jobb? 

Az on/off klíma úgy működik, hogy beállítunk egy kívánt hőfokot, majd a gép elkezd keményen dolgozni, míg el nem éri. Ha elérte, akkor leáll. Hogyha azt érzékeli, hogy a hőmérséklet feljebb (vagy lejjebb) ment, akkor újra bekapcsol és kezdődik elölről. Ezzel szemben az inverteres sosem kapcsol ki, folyamatosan működik és folyamatosan hűti az otthont. 

A folyamatos alacsony működés miatt kevés energiát igényel, épp ezért rendkívül környezetbarát megoldás! Az inverteres klímák általában A, A+, A++, A+++ besorolásban találhatóak meg. 

Fűtő klíma hatása a környezetre

Ha hőszivattyús megoldásról van szó, akkor az rendkívül minimális energiafogyasztással jár, illetve minimális szén-dioxid kibocsájtással. Ezt a hatást úgy lehet maximalizálni, ha az épületnek jó a szigetelése, hiszen akkor „kevesebbet” kell fűteni. Ezek a készülékek mínusz 10-20 fokig tökéletesen használhatóak. Ha bővebben szeretne érdeklődni a fűtő klímákról, akkor kattintson tovább:

Klíma fűtésre

Ha további kérdései vannak, kérjük keressen fel minket!

Hasonló oldalak

Klíma hatása a környezetre

Klíma hatása a környezetre

A klímákról sokan azt tartják, hogy magas a károsanyag-kibocsájtásuk, illetve az energia igényük miatt rendkívül káros hatással vannak a bolygóra. Azonban ez így, ebben a formában nem igaz. Írásunkban tényeket közlünk, amelyeken át bemutatjuk, hogy nem olyan károsak a környezetre, mint ahogy azt sokan gondolják.

Klíma hatása a környezetre
Klíma által okozott betegségek

Klíma által okozott betegségek

Összegyűjtöttük, hogy milyen betegségeket tud okozni a klíma. Ezeket a betegségeket azonban könnyedén ki tudjuk védeni, hogyha rendszeresen karbantartjuk a készülékünket!

Klíma által okozott betegségek
Mennyi a klíma fogyasztása?

Mennyi a klíma fogyasztása?

Sokakat az riaszt el a klímától, hogy biztosan drága fent tartani, de ez nem így van! A mai klímák már rendkívül olcsóak, nem kerül százezrekbe a fenntartásuk. Olvassa el összegzésünket, amelyben még konkrét példát is leírtunk egy adott klímának a fogyasztására.

Mennyi a klíma fogyasztása?
Klíma szereléssel együtt

Klíma szereléssel együtt

Egy klíma vásárlása fontos feladat, épp ezért nem szabad félvállról venni. A legegyszerűbb, a legpraktikusabb megoldás az, hogyha szakembert kér fel az egész feladatra. Hogyha minket keress fel, akkor mi segítünk Önnek kiválasztani egy jó készüléket, amelyet be is szerzünk Önnek és fel is szereljük otthonába. Hívjon minket bizalommal.

Klíma szereléssel együtt
Klíma telepítés szabályai

Klíma telepítés szabályai

A klíma beszerelés komoly feladat, épp ezért több éve már rendelet szabályozza azt, hogy kiszerelhet be klímát, és ki nem. Ha tudni szeretné, hogy kiszerelhet be klímát, és Ön hogy tud hozzá jutni a klímához akkor olvassa el összegzésünket, majd pedig keressen fel!

Klíma telepítés szabályai
Klíma szerelési tudnivalók

Klíma szerelési tudnivalók

A klíma beszerelés komoly feladat, ráadásul rengeteg részlete van. Hogy ne érjék Önt meglepetések olvassa el összegzésünket! Ha további kérdései vannak, akkor feltétlenül keressen fel minket!

Klíma szerelési tudnivalók
Hogyan működik a klíma?

Hogyan működik a klíma?

A klíma működése rendkívül egyszerű. Minden mai klíma ezeken az elveken alapul, a legolcsóbbaktól a legdrágábbakig. Olvassa el összegzésünket, hogy megtudja, hogy hogyan működnek a klímák, még a fűtő klímák is.

Hogyan működik a klíma?
Klímaszerelés Budapesten

Klímaszerelés Budapesten

Egy meghibásodott klíma komoly probléma. Épp ezért komolyan is kell venni és megfelelő szakembert kell hívni a feladatra. Hívjon ki minket! Mi már régóta benne vagyunk a szakmában, pontosan tudjuk, hogy hogyan lehet megjavítani az összes problémát, amely egy klímával előfordulhat. Ha Budapesten él, akkor feltétlenül minket hívjon ki!

Klímaszerelés Budapesten
Klímaszerelés panellakásba

Klímaszerelés panellakásba

A panellakások általában rendkívül felforrósodnak nyáron, épp ezért elengedhetetlen egy jó klíma. Milyen legyen a klíma? Mivel jár a klíma felszerelés? Mi minden kérdésre válaszolunk, és ha szeretné, akkor mi fel is szerelünk Önnek egy klímát. Várjuk hívását.

Klímaszerelés panellakásba
Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Ha a legjobb klímát keresi fűtés céljából akkor feltétlenül olvassa el összegzésünket. Elmondjuk, hogy szerintük melyek azok a márkák, amelyek igazán jók a fűtésre. Ezen felül még további hasznos információkat árulunk el.

Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463