menü

Klíma hatása a környezetre

A klíma hatása a környezetre, most már leginkább csak ránk van, de erről oldalunkon bővebben tájékozódhat. Ahhoz, hogy a negatív hatásokat elkerüljük, szükség van karbantartásra, melyet egész Pest megyében vállalunk, márkától függetlenül.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klíma hatása a környezetre Klíma hatása a környezetre

Klíma hatása a környezetre

A klíma hatása a környezetre, most már leginkább csak ránk van, akik használjuk a készüléket. Régebben ugyan voltak környezetszennyező tényezői, mára már ezen készülékeket kivonták a forgalomból, nem véletlenül. Így a klíma leginkább a használóira lehet hatással. Ahhoz, hogy a negatív tényezőket elkerüljük, mint például a különböző megbetegedések (tüdőgyulladás, szem szárasság stb), mindenképpen ajánlott a készüléket évente legalább 2 alkalommal karbantartani.

Ha ezt betartjuk, a klíma hatása a környezetre, vagyis ránk, nem lesz negatív kihatással. Ennek kapcsán vegye fel velünk a kapcsolatot, hiszen cégünk kiváló szakemberei több, mint 20 év tapasztalattal a hátuk mögött vállalják klímák karbantartását márkától- és típustól függetlenül. Kiváló hatóanyagú, speciális tisztító- és fertőtlenítőszereket alkalmazva dolgoznak, precízen és megbízhatóan, kedvező áron és rövid határidővel.

Munkájukat Budapesten és Pest megye minden további településén egyaránt igénybe veheti. Kollégáink munkájukra garanciát vállalnak és számlát adnak. Hogy a karbantartásra mért van nagy szükség, arról a „klíma baktériummentesítés” oldalunkon részletesebben is tájékozódhat, de velünk is felveheti a kapcsolatot ez ügyben is. Ha bővebben érdekli a klíma hatása a környezetre, oldalunkon lejjebb olvashat még erről. Várjuk és örömmel fogadjuk megkeresését elérhetőségeink bármelyikén.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 óra között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-klima.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Ajánlatkérés
Klíma hatása a környezetre

A klíma hatása a környezetre

Sok olyan cikk látott már napvilágot, amely a klímákra akarja terelni a globális klíma katasztrófát. Azonban jobb, hogyha ezt a témát alaposabban is megvizsgáljuk, mivel nem ennyire egyszerű. Tény, hogy a klíma szén-dioxidot termel. Ez az anyag felelős, többek között az üvegházhatásért és így a globális felmelegedésért. Azonban, a klíma nem egy új találmány, így sokszor nem veszik figyelembe azt, hogy bizonyos típusú klímák már egyáltalán nem is kaphatóak. 

A múltban valóban voltak olyan készülékek, amelyek rendkívül károsították a környezetet. Azonban elég csak megnéznünk azt, hogy az Európai Unió az elmúlt években milyen szabályozásokat hozott be. Manapság már nem kaphatóak olyan készülékek, amelyek károsítanák a környezetet. A klíma nem csak, hogy nem károsítja a környezetet, hanem vannak igazán környezetbarát tulajdonságai.

Kezdjük azzal, hogy manapság már sok házra jellemző (leginkább Amerikában), hogy napelemekkel van megoldva az otthon áram ellátása. Ez azt jelenti, hogy a klíma által elhasznált energia nem fosszilis energiahordozókból jön, hanem természetes, megújuló energiából. Viszot, ha nincs ilyen lehetőségük, arra van lehetőségünk, hogy olyan klímát válasszunk, amelynek az energiahatékonysága nagyon jó, keveset fogyaszt. 

Az energiahatékonyság szempontjából fontos beszélni az inverteres klímákról. Manapság már csak ilyen klímákat lehet szinte megszerezni, azonban régen szinte csak on/off klímák voltak. Az inverteres klímák előnyeiről bővebben az "inverteres klímák előnyei" oldalunkon olvashat.

Klímaszerelést szeretne? Kérjen ajánlatot!
Inverteres klímák
Inverteres klímák

Inverteres és on/off klíma közti különbség

Úgy kell elképzelni, hogy az on/off klíma úgy működik, mintha egy dombon mennénk autóval. Felfele nagyon gyorsan próbálunk menni, lefele pedig alig nyomjuk a gázt. Majd újra kezdődik elölről a folyamat. Ezzel szemben az inverteres klímát úgy kell elképzelni, hogy folyamatosan, ugyanazzal a tempóval haladunk egy egyenes, sík talajon. Vajon melyik a jobb? Az on/off klíma úgy működik, hogy beállítunk egy kívánt hőfokot, majd a gép elkezd keményen dolgozni, míg el nem éri.

Ha elérte, akkor leáll. Hogyha azt érzékeli, hogy a hőmérséklet feljebb (vagy lejjebb) ment, akkor újra bekapcsol és kezdődik elölről. Ezzel szemben az inverteres sosem kapcsol ki, folyamatosan működik és folyamatosan hűti az otthont. Mivel folyamatosan alacsony teljesítményen működik, kevés energiát igényel, épp ezért rendkívül környezetbarát megoldás! Az inverteres klímák általában A, A+, A++, A+++ besorolásban találhatóak meg. 

Fűtő klíma hatása a környezetre

Ha hőszivattyús megoldásról van szó, akkor az rendkívül minimális energiafogyasztással jár, illetve minimális szén-dioxid kibocsájtással. Ezt a hatást úgy lehet maximalizálni, ha az épületnek jó a szigetelése, hiszen akkor „kevesebbet” kell fűteni. Ezek a készülékek mínusz 10-20 fokig tökéletesen használhatóak. Ha bővebben szeretne érdeklődni a fűtő klímákról, akkor kattintson a klíma fűtésre cikkünkre.

Ha további kérdései vannak, kérjük keressen fel minket! Mindazonáltal, amennyiben új készüléket szeretne, abban az esetben is vegye fel velünk a kapcsolatot, hiszen kiváló szakembereink több, mitn 20 év tapasztalattal vállalják klímák teljeskörű munkálatait és segítenek a megfelelő készülék kiválasztásában is.

Fűtő klíma hatása a környezetre

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás