Klíma által okozott betegségek

Tekintse meg, hogy milyen betegségeket tud okozni a klíma és ezek ellen hogy lehet védekezni. Légiós betegség, gombás fertőzések és megelőzésük.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klíma által okozott betegségek Klíma által okozott betegségek

Autónkban, otthonunkban, munkahelyünkön folyamatosan használjuk a klímát, hiszen a mai nyarakat már aligha lehetne kibírni klíma nélkül. Bár tény, hogy manapság már elengedhetetlen a használata, azt látni kell, hogy bizonyos esetekben komoly megbetegedést tud okozni a klíma. Azonban sok ezek között csak városi legenda, amelyek nem is igazakat.

Milyen hatásai vannak a klímának?

A nem megfelelő állapotú klíma rossz hatással lehet a testünkre. Írásunk végén kifejtjük, hogy milyen a jó állapotú klíma, és mit kell ezért tennünk, de most bemutatnánk, hogy milyen az, amikor az elhanyagolt klímát használjuk hosszú távon vagy rosszul felszereltet, vagy rosszul használtat.

A klíma levegője sok esetben lehet száraz. Ez légzési panaszokat okozhat, ritkább esetben légszomjat. A szem, a torok és az orrnyálkahártya könnyen ki tud száradni. Ritkább esetekben jelentkezhet fejfájás, szédülés, kimerültség, nátha, allergiás tünet, kötőhártya-gyulladás és akár fogfájás is. A hideg levegő akár a bőrünket is kitudja szárítani. Ha a kifújt levegő közvetlenül ér minket, akkor ízületi fájdalmaink, akár gyulladásaink is lehetnek.

Klímaszerelést szeretne? Kérjen ajánlatot!

A klíma ugyanazt a levegőt forgatja a lakásban, így nem jut be friss levegő. Egy nem karbantartott készüléknél ez gond lehet, mivel elszaporodhatnak benne a gombák, vírusok, baktériumok. Ezek bejutva otthonunk levegőjébe olyan komoly betegséget is okozhatnak, mint a Legionellosis.

Legionellosis

Ezt a betegséget a levegőben lévő porlasztott vízcseppek okozzák, amelyek fertőzöttek. 1-10 napos lappangási idő után az influenzához hasonló tünetek jelentkeznek. Köhögés, mellkasi és izom fájdalom, magas láz, fejfájás. Antibiotikummal kezelhető betegség.

Szisztémás gombafertőzés

Ha gombák szaporodnak el a készülékben akkor azok bekerülve a levegőbe komoly betegségeket tudnak elterjeszteni. Itt a legnagyobb veszélyben azok vannak, akiknek legyengült a szervezetük, krónikus betegségben szenvednek. A gomba spórája alsó légúti megbetegedéseket és tüdőgyulladást okoz.

A nem kezelt betegség megtámadhatja a szívet, a vesét, a szemeket és akár agyhártyagyulladást is okozhat.

Legionellosis
Rendszeres karbantartással a klímabetegségek ellen.

Hogyan védhetjük ki ezeket a betegségeket?

Rendszeres karbantartással a klímabetegségek ellen.

Karbantartani fél évente kell a készüléket. Egy ilyen karbantartás során alaposan ki van tisztítva a készülék, ki van fertőtlenítve. Ez megakadályozza azt, hogy bármilyen gomba, baktérium, vírus elszaporodjon benne, majd bekerüljön a levegőbe.

A szárazság ellen úgy tudunk védekezni, hogy párásítunk (már az is jó, hogyha egy tál vizet tartunk az adott helyiségben), illetve rendszeresen szellőztetünk. Ahhoz, hogy elkerüljük a különböző ízületi gyulladásokat fontos, hogy jó helyre szereljük fel a klímát, sose szabad olyan helyre felhelyezni, ami alatt emberek huzamosabban tartózkodnak. Hogyha minket kér fel, akkor ezzel nem lesz problémája, mi jó helyre fogjuk felhelyezni.

Ha további kérdései vannak, kérjük keressen fel minket!

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás