Klíma által okozott betegségek

Tekintse meg, hogy milyen betegségeket tud okozni a klíma és ezek ellen hogy lehet védekezni. Légiós betegség, gombás fertőzések és megelőzésük.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Autónkban, otthonunkban, munkahelyünkön folyamatosan használjuk a klímát, hiszen a mai nyarakat már aligha lehetne kibírni klíma nélkül. Bár tény, hogy manapság már elengedhetetlen a használata, azt látni kell, hogy bizonyos esetekben komoly megbetegedést tud okozni a klíma. Azonban sok ezek között csak városi legenda, amelyek nem is igazakat.

Milyen hatásai vannak a klímának?

A nem megfelelő állapotú klíma rossz hatással lehet a testünkre. Írásunk végén kifejtjük, hogy milyen a jó állapotú klíma, és mit kell ezért tennünk, de most bemutatnánk, hogy milyen az, amikor az elhanyagolt klímát használjuk hosszú távon vagy rosszul felszereltet, vagy rosszul használtat.

A klíma levegője sok esetben lehet száraz. Ez légzési panaszokat okozhat, ritkább esetben légszomjat. A szem, a torok és az orrnyálkahártya könnyen ki tud száradni. Ritkább esetekben jelentkezhet fejfájás, szédülés, kimerültség, nátha, allergiás tünet, kötőhártya-gyulladás és akár fogfájás is. A hideg levegő akár a bőrünket is kitudja szárítani. Ha a kifújt levegő közvetlenül ér minket, akkor ízületi fájdalmaink, akár gyulladásaink is lehetnek.

A klíma ugyanazt a levegőt forgatja a lakásban, így nem jut be friss levegő. Egy nem karbantartott készüléknél ez gond lehet, mivel elszaporodhatnak benne a gombák, vírusok, baktériumok. Ezek bejutva otthonunk levegőjébe olyan komoly betegséget is okozhatnak, mint a Legionellosis.

Legionellosis

Ezt a betegséget a levegőben lévő porlasztott vízcseppek okozzák, amelyek fertőzöttek. 1-10 napos lappangási idő után az influenzához hasonló tünetek jelentkeznek. Köhögés, mellkasi és izom fájdalom, magas láz, fejfájás. Antibiotikummal kezelhető betegség. 

Szisztémás gombafertőzés

Ha gombák szaporodnak el a készülékben akkor azok bekerülve a levegőbe komoly betegségeket tudnak elterjeszteni. Itt a legnagyobb veszélyben azok vannak, akiknek legyengült a szervezetük, krónikus betegségben szenvednek. A gomba spórája alsó légúti megbetegedéseket és tüdőgyulladást okoz. 

A nem kezelt betegség megtámadhatja a szívet, a vesét, a szemeket és akár agyhártyagyulladást is okozhat.

Hogyan védhetjük ki ezeket a betegségeket?

Ez a legfontosabb: rendszeres karbantartással.

Karbantartani fél évente kell a készüléket. Egy ilyen karbantartás során alaposan ki van tisztítva a készülék, ki van fertőtlenítve. Ez megakadályozza azt, hogy bármilyen gomba, baktérium, vírus elszaporodjon benne, majd bekerüljön a levegőbe.

A szárazság ellen úgy tudunk védekezni, hogy párásítunk (már az is jó, hogyha egy tál vizet tartunk az adott helyiségben), illetve rendszeresen szellőztetünk. Ahhoz, hogy elkerüljük a különböző ízületi gyulladásokat fontos, hogy jó helyre szereljük fel a klímát, sose szabad olyan helyre felhelyezni, ami alatt emberek huzamosabban tartózkodnak. Hogyha minket kér fel, akkor ezzel nem lesz problémája, mi jó helyre fogjuk felhelyezni. 

Ha további kérdései vannak, kérjük keressen fel minket!

Hasonló oldalak

Klíma által okozott betegségek

Klíma által okozott betegségek

Összegyűjtöttük, hogy milyen betegségeket tud okozni a klíma. Ezeket a betegségeket azonban könnyedén ki tudjuk védeni, hogyha rendszeresen karbantartjuk a készülékünket!

Klíma által okozott betegségek
Klímaszerelés Budapesten

Klímaszerelés Budapesten

Egy meghibásodott klíma komoly probléma. Épp ezért komolyan is kell venni és megfelelő szakembert kell hívni a feladatra. Hívjon ki minket! Mi már régóta benne vagyunk a szakmában, pontosan tudjuk, hogy hogyan lehet megjavítani az összes problémát, amely egy klímával előfordulhat. Ha Budapesten él, akkor feltétlenül minket hívjon ki!

Klímaszerelés Budapesten
Klíma felmérés

Klíma felmérés

A klíma felszerelése komoly dolog, épp ezért fontos, hogy mindig körültekintőek legyünk. Bár a minőségi felszerelés is elképesztően fontos, azonban nagyon fontos az is, hogy megfelelően legyen felmérve az otthon a szerelés előtt. Így lehet a későbbi hibákat kiküszöbölni. Hívjon minket!

Klíma felmérés
Klíma szerviz Budapesten

Klíma szerviz Budapesten

A hosszú évek tapasztalata adja nekünk azt a lehetőséget, hogy tökéletes minőségben tudunk szerelni. Legyen szó bármilyen problémáról, mi biztos, hogy megfogjuk tudni oldani a meghibásodást. Keressen fel minket bizalommal!

Klíma szerviz Budapesten
Klíma akció Praktiker

Klíma akció Praktiker

A klíma vásárlás fontos dolog, épp ezért nem szabad a véletlenre bízni. Bár mindenkit csábít a különböző áruházakban lévő akciós klímák, azért mégis csak jobb végig gondolni, hogy hogy is vegyünk klímát. Mi ebben segítünk Önnek, mindent elárulunk, amit a klíma vásárlásról kell tudni.

Klíma akció Praktiker
Klímaszerelés panellakásba

Klímaszerelés panellakásba

A panellakások általában rendkívül felforrósodnak nyáron, épp ezért elengedhetetlen egy jó klíma. Milyen legyen a klíma? Mivel jár a klíma felszerelés? Mi minden kérdésre válaszolunk, és ha szeretné, akkor mi fel is szerelünk Önnek egy klímát. Várjuk hívását.

Klímaszerelés panellakásba
Klíma akció Auchan

Klíma akció Auchan

A klímavásárlás nehéz feladat, ma már nem lehet csak úgy besétálni egy üzletbe, és haza vinni egy klímát. Különböző engedélyek, adatlapok, papírok sokasága vár ránk, hogyha magányszemélyként próbálunk klímához jutni. Ennél van egyszerűbb megoldás is. Olvassa el összegzésünket.

Klíma akció Auchan
Klíma akció Tesco

Klíma akció Tesco

A jó idő beköszöntével nagyon sok áruház úgy, mint a Tesco, különböző akciókat hirdetnek meg. Olcsó klíma, kedvezményes árú klíma. Azonban, ha az átlagember bemegy, hogy klímát szeretne venni biztos, hogy nem fog kapni.

Klíma akció Tesco
Okos otthonokba okos klíma

Okos otthonokba okos klíma

Az (okos) otthonokba ma már lehet okos klímát is beszerelni! Az okos klímákkal sokkal egyszerűbbé, komfortosabbá és kényelmesebbé tehetjük az életünket. Az okos klímáknál ma már széles a termék kínálat, így könnyen tud választani. Ha mégsem, akkor keressen fel minket!

Okos otthonokba okos klíma
Klíma szerelés házilag

Klíma szerelés házilag

Ha most szerelne fel klímát otthon, ha szeretné megjavítani klímáját, vagy szeretné kitisztítani a klímáját akkor mindenképp olvassa el írásunkat. Mi nem javasoljuk, hogy egyedül álljon neki.

Klíma szerelés házilag

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463