A koronavírusra való tekintettel különös körültekintéssel vállaljuk klíma karbantartási és klímatisztítási munkálatainkat.

Inverteres klíma fogyasztása

Az inverteres klímáknál nagyon sok előnyt fel lehet sorolni. Bemutatjuk, hogy milyen jó tulajdonságait élvezheti az inverteres klímának.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Inverteres klíma fogyasztása Inverteres klíma fogyasztása

Ha valaki klímát szeretne akkor biztos, hogy eszébe jut az a kérdés, hogy vajon mennyit fogyaszt. Sok rémhír terjed, hogy a klímánál az áramszámla nagyon magas lesz, azonban ez nem igaz. Ma már a beszerelés előtt is megtudjuk mondani, hogy nagyjából mekkora költséggel lehet számolni.

Mennyit fogyaszt nyáron a klíma?

Keveset. Ahhoz, hogy konkretizálni tudjuk több adatra van szükségünk. Először is kell egy konkrét klíma. Most a Fujitsu Standard KM sorozat ASYG07KMTA / AOYG07KMTA klímát fogjuk megvizsgálni. 

Ez a típus 2.0 / 2.5 kW-os teljesítménnyel bír, az EER értéke 4.4, a COP értéke 3.98. A fűtés esetében tudnunk kell, hogy mekkora az adott (pl: 120 négyzetméteres) családi ház fűtőérteke. Ez jelen esetben így 24 000 kWh. A hűtéshez tudnunk kell, hogy egy évben mennyit fog menni a klíma, ez nagyjából egy évben 24 nap.

Klímaszerelést szeretne? Kérjen ajánlatot!

Normál hőmérsékleti tartományban, hűtésközben a klíma fogyasztás

2 kW / 4.4 EER = 0,454 kW

0,454 kW * 4 óra * 24 nap * 35 forint = 1527,27 Ft / szezon

Mennyit fogyaszt télen a klíma?

Normál hőmérsékleti tartományban, fűtés közben a klíma fogyasztás

24 000 kW / 3.98 = 6030

6030 * 35 Ft = 211 055 Ft / szezon

Bár ez soknak tűnhet, azonban, ha kiszámolja, hogy egy éven összesen mennyit fizet a gázszámlára, akkor lehet, hogy nem is olyan sok ez az összeg. Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy ez az összeg azt jelenti, hogy semmi mással nem fűt, csak klímával!

Mennyit fogyaszt nyáron a klíma?
Mitől függ a klíma fogyasztása?

Mitől függ a klíma fogyasztása?

A fogyasztás elsősorban a készülék teljesítményétől függ. Az inverteres készülékek a működésük miatt rendkívül keveset fogyasztanak. Ezek a készülékek folyamatosan dolgoznak, hiszen rendkívül alacsony energia szinten. Ezért van az, hogy keveset is fogyasztanak. Ma már alig van olyan készülék, amely A, vagy az alatti energia besorolást kapna. Sokkal gyakoribbak a A++, A+++ készülékek. Ezek jelentősen befolyásolják a fogyasztást.

Fontos továbbá az is, hogy rendesen legyen karbantartva a készülék. Ha a készülék piszkos, ha az alkatrészei megfáradtak, akkor nem tud úgy üzemelni, mint új korában. Ha félévente kihívja a szerelőt (például minket), akkor a készülék tökéletesen fog működni. 

Milyen külső tényezők határozzák meg a klímának a fogyasztását?

Külső tényező például a lakásnak a szigetelése. Ha könnyen bejön a kinti hőmérséklet, akkor sokkal többet kell dolgoznia a klímának is, így sokkal többet fog fogyasztani. Fontos továbbá az is, hogy lakás méretéhez képest jó készüléket válasszunk. Ha túl nagy lakásra választunk egy kis teljesítményű gépet akkor az nem fogja tudni lehűteni a lakásunkat, de felfűteni sem. 

Mely készülékek fogyasztanak a legkevesebbet?

Ahogy már említettük a készülékeknek a nagy többsége ma már nagyon jó teljesítménnyel bír. Weboldalunkon több klíma márkát, és konkrét klímát is találhat. Mindegyiknek le vannak írva a pontos adatai, és a fenti képlet segítségével pontosan kitudja számolni, hogy mennyi lesz a fogyasztása.

Mekkora klímára van szükségem?

A legjobb megoldás az, hogyha felveszi velünk a kapcsolatot, akkor biztosat tudunk Önnek mondani. Azonban írtunk már ebben a témában, így ha azt elolvassa, akkor tudni fogja, hogy nagyjából mekkora készülékre lesz szüksége. Többet tudhat meg erről a témáról a klíma vásárlás szempontjai cikkünkből.

Mekkora klímára van szükségem?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás