Inverteres klíma fogyasztása

Mennyit fogyasztanak az inverteres klímák? Pontos számokkal illusztráljuk, hogy milyen összegekkel kell számolnia, hogyha inverteres klímát szeretne.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Ha valaki klímát szeretne akkor biztos, hogy eszébe jut az a kérdés, hogy vajon mennyit fogyaszt. Sok rémhír terjed, hogy a klímánál az áramszámla nagyon magas lesz, azonban ez nem igaz. Ma már a beszerelés előtt is megtudjuk mondani, hogy nagyjából mekkora többlet költséggel lehet számolni.

Mennyit fogyaszt nyáron a klíma?

Keveset. Ahhoz, hogy konkretizálni tudjuk több adatra van szükségünk. Először is kell egy konkrét klíma. Most a Fujitsu Standard KM sorozat ASYG07KMTA / AOYG07KMTA klímát fogjuk megvizsgálni. Ez a típus 2.0 / 2.5 kW-os teljesítménnyel bír, az EER értéke 4.4, a COP értéke 3.98. A fűtés esetében tudnunk kell, hogy mekkora az adott (pl: 120 négyzetméteres) családi ház fűtőérteke. Ez jelen esetben így 24 000 kWh. A hűtéshez tudnunk kell, hogy egy évben mennyit fog menni a klíma, ez nagyjából egy évben 24 nap.

Normál hőmérsékleti tartományban, hűtésközben a klíma fogyasztás:

2 kW / 4.4 EER = 0,454 kW

0,454 kW * 4 óra * 24 nap * 35 forint = 1527,27 Ft / szezon

Mennyit fogyaszt télen a klíma?

Normál hőmérsékleti tartományban, fűtés közben a klíma fogyasztás:

24 000 kW / 3.98 = 6030

6030 * 35 Ft = 211 055 Ft / szezon

Bár ez soknak tűnhet, azonban, ha kiszámolja, hogy egy éven összesen mennyit fizet a gázszámlára, akkor lehet, hogy nem is olyan sok ez az összeg. Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy ez az összeg azt jelenti, hogy semmi mással nem fűt, csak klímával!

Mitől függ a fogyasztás?

A fogyasztás elsősorban a készülék teljesítményétől függ. Az inverteres készülékek a működésük miatt rendkívül keveset fogyasztanak. Ezek a készülékek folyamatosan dolgoznak, hiszen rendkívül alacsony energia szinten. Ezért van az, hogy keveset is fogyasztanak. Ma már alig van olyan készülék, amely A, vagy az alatti energia besorolást kapna. Sokkal gyakoribbak a A++, A+++ készülékek. Ezek jelentősen befolyásolják a fogyasztást.

Fontos továbbá az is, hogy rendesen legyen karbantartva a készülék. Ha a készülék piszkos, ha az alkatrészei megfáradtak, akkor nem tud úgy üzemelni, mint új korában. Ha félévente kihívja a szerelőt (például minket), akkor a készülék tökéletesen fog működni. 

Milyen külső tényezők határozzák meg a klímának a fogyasztását?

Külső tényező például a lakásnak a szigetelése. Ha könnyen bejön a kinti hőmérséklet, akkor sokkal többet kell dolgoznia a klímának is, így sokkal többet fog fogyasztani. Fontos továbbá az is, hogy lakás méretéhez képest jó készüléket válasszunk. Ha túl nagy lakásra választunk egy kis teljesítményű gépet akkor az nem fogja tudni lehűteni a lakásunkat, de felfűteni sem. 

Mely készülékek fogyasztanak a legkevesebbet?

Ahogy már említettük a készülékeknek a nagy többsége ma már nagyon jó teljesítménnyel bír. Weboldalunkon több klíma márkát, és konkrét klímát is találhat. Mindegyiknek le vannak írva a pontos adatai, és a fenti képlet segítségével pontosan kitudja számolni, hogy mennyi lesz a fogyasztása. 

Klíma készülékek

Mekkora klímára van szükségem?

Itt a legjobb megoldás az, hogyha felveszi velünk a kapcsolatot, akkor biztosat tudunk Önnek mondani. Azonban írtunk már ebben a témában, így ha azt elolvassa, akkor tudni fogja, hogy nagyjából mekkora készülékre lesz szüksége. 

A klímavásárlás szempontjai

Ha további kérdései vannak, kérjük keressen fel minket!

Hasonló oldalak

Inverteres klíma fogyasztása

Inverteres klíma fogyasztása

Akik klímát szeretnének mindig elgondolkoznak, hogy vajon mennyibe fog kerülni a villanyszámla a beszerelés után. Mi erre a kérdésre kerestük a választ, és konkrét számokkal tudjuk prezentálni, hogy nyáron és télen mennyibe kerül a klíma.

Inverteres klíma fogyasztása
Mennyi a klíma fogyasztása?

Mennyi a klíma fogyasztása?

Sokakat az riaszt el a klímától, hogy biztosan drága fent tartani, de ez nem így van! A mai klímák már rendkívül olcsóak, nem kerül százezrekbe a fenntartásuk. Olvassa el összegzésünket, amelyben még konkrét példát is leírtunk egy adott klímának a fogyasztására.

Mennyi a klíma fogyasztása?
Inverteres klíma ingyenes felméréssel

Inverteres klíma ingyenes felméréssel

A klíma megvásárlása és beszerelése előtt nagyon fontos az előzetes helyszíni felmérés. Ilyenkor tudjuk megnézni, hogy milyen az otthona a klíma szempontjából, milyen az elektromos hálózat és ilyenkor tudunk minden kérdésére válaszolni.

Inverteres klíma ingyenes felméréssel
Inverteres klíma akció

Inverteres klíma akció

A klíma beszerelésénél nyilvánvalóan nagyon fontos dolog az ár. Épp ezért mi folyamatos akciókkal bombázzuk az ügyfeleinket, akik így páratlanul jól fognak járni a klíma beszereléssel. Keressen fel minket bizalommal!

Inverteres klíma akció
Klíma technológiák

Klíma technológiák

A klímának a technológiája sok mindent meghatároz. Többek között azt, hogy milyen lesz a teljesítménye, mennyibe fog kerülni a fenntartása, és mennyi lesz az élettartama. Tekintse meg, hogy milyen technológiák érhetőek el. Ha kérdése van keressen fel minket.

Klíma technológiák
Klíma funkciók

Klíma funkciók

A klímáknál nagyon sokféle extra funkció van. Ezeknek a nagytöbbségét összegyűjtöttük és rövid leírásokkal bemutatjuk, hogy eltudja dönteni, hogy milyen extra funkcióra van Önnek szüksége.

Klíma funkciók
Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll, akkor olvassa el írásunkat. Összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amit tudnia kell akkor, hogyha klíma vásárlás előtt áll. Ha nem talált minden kérdésére választ, akkor keressen fel minket!

Ha klíma vásárlás előtt áll
Klíma áthelyezés

Klíma áthelyezés

Ha úgy érzi, hogy a klíma nem jó helyen van akkor hívjon minket. Mind a beltéri, mind a kültéri egységeket áthelyezzük. Mindenek előtt egy előzetes konzultációt tartunk, ahol ki is megyünk a helyszínre, hogy személyesen megbeszéljük, hogy valóban szükséges-e az átalakítás.

Klíma áthelyezés
Klíma felszerelés

Klíma felszerelés

Bízzon meg minket a klíma felszerelésével. Minden felszerelés mellé különböző kedvezményekkel kedveskedünk, így kifejezetten megéri minket megbíznia ezzel a feladattal. Meg van minden szükséges engedéllyünk, így velünk professzionálisan felszereltetheti készülékét.

Klíma felszerelés
Klíma által okozott betegségek

Klíma által okozott betegségek

Összegyűjtöttük, hogy milyen betegségeket tud okozni a klíma. Ezeket a betegségeket azonban könnyedén ki tudjuk védeni, hogyha rendszeresen karbantartjuk a készülékünket!

Klíma által okozott betegségek

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463