menü

Inverteres klíma fogyasztása

Az inverteres klíma fogyasztása kedvezőbb, mint más típusú klímáké, de erre oldalunkon részletesen kitérünk. Vállaljuk minden típusú klíma teljeskörű munkálatait, egész Pest megyében, garanciálisan, rövid határidővel. Hívjon bizalommal. Segítünk!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Inverteres klíma fogyasztása Inverteres klíma fogyasztása

Inverteres klíma fogyasztása

Mielőtt az inverteres klíma fogyasztása kapcsán kezdenénk el írni, szeretnénk kitérni arra, hogy cégünk kiváló klímaszerelő szakemberei több, mint 20 év tapasztalatával a hátuk mögött vállalják inverteres, illetve minden más típusú és márkájú klíma teljeskörű munkálatait, legyen az javítás, beépítés, karbantartás, tisztítás, leszerelés stb. Munkatársaink Budapesten, emellett Pest megye minden további településén egyaránt vállalják a munkálatokat.

Minőségi alkatrészekkel, kiváló hatékonyságú tisztítószerekkel dolgoznak, precízen és megbízhatóan, rövid határidővel. Lehetőség van ingyenes helyszíni konzultációra is, készülék beszerelése esetén és ilyenkor segítünk a megfelelő készülék kiválasztásában és beszerzésében is, illetve az első tisztítást ajándékba adjuk, ha velünk szerelteti be készülékét. Szakembereink munkájukra garanciát vállalnak, emellett pedig számlát adnak.

Az inverteres klíma fogyasztása, átlagban kedvezőbb, mint más fajta klímáké, hiszen nem terheli a villamoshálózatot sem. Mindazonáltal, sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, hiszen nem szárítja a levegőt, pontosan tudja tartani a hőmérsékletet, sokkal halkabban üzemel és még sorolhatnánk. Ha pontosabban szeretné tudni, hogy átlagban mennyi az inverteres klíma fogyasztása, keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén és szakembereink örömmel válaszolnak minden kérdésére, illetve segítenek mindenben. Várjuk és örömmel fogadjuk megkeresését.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 óra között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-klima.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Ajánlatkérés
Inverteres klíma fogyasztása

Mennyit fogyaszt nyáron a klíma?

Ha valaki klímát szeretne, akkor biztos, hogy eszébe jut az a kérdés, hogy vajon mennyit fogyaszt. Sok rémhír terjed, hogy a klímánál az áramszámla nagyon magas lesz, azonban ez nem igaz. Ma már a beszerelés előtt is megtudjuk mondani, hogy nagyjából mekkora költséggel lehet számolni. Viszonylag keveset. Viszont ahhoz, hogy konkretizálni tudjuk, több adatra van szükségünk. Először is kell egy konkrét klíma. Most a Fujitsu Standard KM sorozat ASYG07KMTA / AOYG07KMTA klímát fogjuk megvizsgálni.

Ez a típus 2.0 / 2.5 kW-os teljesítménnyel bír, az EER értéke 4.4, a COP értéke 3.98. A fűtés esetében tudnunk kell, hogy mekkora az adott (pl: 120 négyzetméteres) családi ház fűtőérteke. Ez jelen esetben így 24 000 kWh. A hűtéshez tudnunk kell, hogy egy évben mennyit fog menni a klíma, ez nagyjából egy évben 24 nap. Normál hőmérsékleti tartományban, hűtésközben a klíma fogyasztása 2 kW / 4.4 EER = 0,454 kW, azaz 0,454 kW * 4 óra * 24 nap * 35 forint = 1527,27 Ft / szezon 

Klímaszerelést szeretne? Kérjen ajánlatot!

Mennyit fogyaszt télen a klíma?

Normál hőmérsékleti tartományban, fűtés közben a klíma fogyasztása 24 000 kW / 3.98 = 6030, azaz 6030 * 35 Ft = 211 055 Ft / szezon. Bár ez soknak tűnhet, azonban, ha kiszámolja, hogy egy éven összesen mennyit fizet a gázszámlára, akkor lehet, hogy nem is olyan sok ez az összeg. Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy ez az összeg azt jelenti, hogy semmi mással nem fűt, csak klímával!

A legjobb megoldás az, hogyha felveszi velünk a kapcsolatot, akkor biztosat tudunk Önnek mondani. Azonban írtunk már ebben a témában, így ha azt elolvassa, akkor tudni fogja, hogy nagyjából mekkora készülékre lesz szüksége és annak körülbelül mennyi lesz a fogyasztása. Többet tudhat meg erről a témáról a klíma vásárlás szempontjai cikkünkből, illetve ha felkeres minket elérhetőségeink bármelyikén.

Mennyit fogyaszt nyáron a klíma?
Mitől függ a klíma fogyasztása?

Mitől függ a klíma fogyasztása?

A fogyasztás elsősorban a készülék teljesítményétől függ. Az inverteres készülékek a működésük miatt rendkívül keveset fogyasztanak. Ezek a készülékek folyamatosan dolgoznak, rendkívül alacsony energia szinten. Ezért van az, hogy keveset is fogyasztanak. Ma már alig van olyan készülék, amely "A" vagy az alatti energia besorolást kapna. Sokkal gyakoribbak a A++, A+++ készülékek. Ezek jelentősen befolyásolják a fogyasztást. Fontos továbbá az is, hogy rendesen legyen karbantartva a készülék. Ha a készülék piszkos, ha az alkatrészei megfáradtak, akkor nem tud úgy üzemelni, mint új korában. Ha félévente kihívja a szerelőt (például minket), akkor a készülék tökéletesen fog működni.

Milyen külső tényezők határozzák meg a klímának a fogyasztását? Külső tényező például a lakásnak a szigetelése. Ha könnyen bejön a kinti hőmérséklet, akkor sokkal többet kell dolgoznia a klímának is, így sokkal többet fog fogyasztani. Fontos továbbá az is, hogy a lakás méretéhez képest jó készüléket válasszunk. Ha túl nagy lakásra választunk egy kis teljesítményű gépet, akkor az nem fogja tudni lehűteni a lakásunkat, de felfűteni sem. 

Mely készülékek fogyasztanak a legkevesebbet?

Ahogy már említettük, a készülékeknek a nagy többsége ma már nagyon jó teljesítménnyel bír. Weboldalunkon több klíma márkát és konkrét klímát is találhat. Mindegyiknek le vannak írva a pontos adatai és a fenti képlet segítségével pontosan kitudja számolni, hogy mennyi lesz a fogyasztása.

Minazonáltal, amennyiben nem szeretne órákat tölteni a számolással, böngészéssel, nyugodtan keressen minket elérhetőségeink egyikén és kérje szakembereink segítségét, akik örömmel fognak válaszolni minden kérdésére. Továbbá, amennyiben új klíma beszerelése előtt áll, lehetősége van kérni egy ingyenes helyszíni konzultációt, mely során, szakembereink segítenek a megfelelő készülék kiválasztásában, így egyszerűbb lesz a fogyasztást is meghatározni. Keressen minket bizalommal.

Mekkora klímára van szükségem?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás