Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok

Ha kíváncsi arra, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a fűtő klímáknak, akkor olvassa el cikkünket. Bemutatjuk az előnyöket és a hátrányokat egyaránt.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok

Az otthonunk melege természetes, azonban sokak nem szeretik a hagyományos fűtési módokat, mint például a kazán, távhő, konvektor. Nekik jó megoldás lehet a klímával való fűtés, hiszen ez egy rendkívül egyszerű és modern módja otthonunk felfűtésére.

Azonban ennek is vannak hátrányai és előnyei. Lássuk ezeket, de előtte leszögeznénk: a klímával való fűtés nem kerül sokkal többe, mint a gázzal való fűtés.

Klímaszerelésre van szüksége? Kérjen ajánlatot!

A fűtő klíma előnyei

Számtalan előnnyel jár klímával fűteni. Kezdjük azzal, hogy biztonságos. Ha klímával fűt, akkor biztos, hogy nem lesz az otthonában lakástűz, nem fog leégni otthona. Továbbá nem lehet otthonában szén-monoxid mérgezés sem. Semmi olyan nem tud történni a klímával, amely miatt élete munkája megsemmisülne, vagy családtagját érné tragédia.

Emellett rendkívül fontos tény az, hogy ezek a készülékek rendkívül költséghatékonyak. Mit jelent ez? Ma már a legtöbbnek „A” fölötti energiabesorolása van, az sem ritka, amikor A+++. Jelentős költségeket tudunk megtakarítani, ha jó energiabesorolású készüléket választunk. Egyes számítások szerint havonta akár ezer forint alatt is ki lehet hozni a fűtést klímával.

Előnye továbbá, hogy sokkal környezetbarátabb. A gázzal való fűtés fosszilis energiát használ el, míg a klíma akár megújuló energiaforrást is képes használni. A fosszilis tüzelőanyagoknak az égetése szennyezőanyagokat juttat a légkörbe, amely okozza az üvegházhatást, ami a globális felmelegedéshez vezet.

Előnye még, hogy ez egy kompakt készülék. Nyáron lehűti a lakást, télen felfűti, nincs szükség két készülékre. Továbbá a klíma a plafon közelben van, így sokkal szabadabb terünk van a bútorok rendezésében, hiszen nincs radiátor, amely falfelületeket foglalna el. 

A fűtő klíma előnyei
A fűtő klíma hátránya

A fűtő klíma hátránya

Természetesen hátránya is van a készüléknek. Sokan panaszkodnak a jellegzetes morgó hangra, amit kiad a készülék. Ez azért is problémás, mivel a készüléknek a nap 24 órájában mennie kell, hiszen csak úgy lehet folyamatosan biztosítani a megfelelő meleg hőmérsékletet. A mai készülékeknél ma már ez a hang nagyon minimális, nagyon csendes, azonban, ha Ön egyáltalán nem bírja az ilyen monoton zajokat, akkor ne válassza a fűtő klímát.

Hátránya, mint a sima klímának is, hogy nagyon fontos fél évente kitisztítani. Ha ez elmarad, akkor sok megbetegedéssel és akár a készülék teljes leállásával kell számolnunk.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés