Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok

Ha kíváncsi arra, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a fűtő klímáknak, akkor olvassa el cikkünket. Bemutatjuk az előnyöket és a hátrányokat egyaránt.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Az otthonunk melege természetes, azonban sokak nem szeretik a hagyományos fűtési módokat, mint például a kazán, távhő, konvektor. Nekik jó megoldás lehet a klímával való fűtés, hiszen ez egy rendkívül egyszerű és modern módja otthonunk felfűtésére. 

Azonban ennek is vannak hátrányai és előnyei. Lássuk ezeket, de előtte leszögeznénk: a klímával való fűtés nem kerül sokkal többe, mint a gázzal való fűtés.

A fűtő klíma előnyei

Számtalan előnnyel jár klímával fűteni. Kezdjük azzal, hogy biztonságos. Ha klímával fűt, akkor biztos, hogy nem lesz az otthonában lakástűz, nem fog leégni otthona. Továbbá nem lehet otthonában szén-monoxid mérgezés sem. Semmi olyan nem tud történni a klímával, amely miatt élete munkája megsemmisülne, vagy családtagját érné tragédia. 

Emellett rendkívül fontos tény az, hogy ezek a készülékek rendkívül költséghatékonyak. Mit jelent ez? Ma már a legtöbbnek „A” fölötti energiabesorolása van, az sem ritka, amikor A+++. Jelentős költségeket tudunk megtakarítani, ha jó energiabesorolású készüléket választunk. Egyes számítások szerint havonta akár ezer forint alatt is ki lehet hozni a fűtést klímával. 

Előnye továbbá, hogy sokkal környezetbarátabb. A gázzal való fűtés fosszilis energiát használ el, míg a klíma akár megújuló energiaforrást is képes használni. A fosszilis tüzelőanyagoknak az égetése szennyezőanyagokat juttat a légkörbe, amely okozza az üvegházhatást, ami a globális felmelegedéshez vezet. 

Előnye még, hogy ez egy kompakt készülék. Nyáron lehűti a lakást, télen felfűti, nincs szükség két készülékre. Továbbá a klíma a plafon közelben van, így sokkal szabadabb terünk van a bútorok rendezésében, hiszen nincs radiátor, amely falfelületeket foglalna el. 

A fűtő klíma hátránya

Természetesen hátránya is van a készüléknek. Sokan panaszkodnak a jellegzetes morgó hangra, amit kiad a készülék. Ez azért is problémás, mivel a készüléknek a nap 24 órájában mennie kell, hiszen csak úgy lehet folyamatosan biztosítani a megfelelő meleg hőmérsékletet. A mai készülékeknél ma már ez a hang nagyon minimális, nagyon csendes, azonban, ha Ön egyáltalán nem bírja az ilyen monoton zajokat, akkor ne válassza a fűtő klímát. 

Hátránya, mint a sima klímának is, hogy nagyon fontos fél évente kitisztítani. Ha ez elmarad, akkor sok megbetegedéssel és akár a készülék teljes leállásával kell számolnunk.

Klíma karbantartás és tisztítás

Hasonló oldalak

Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok

Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok

Cikkünkben megtudhatja, hogy milyen előnyökre és milyen hátrányokra számíthat, hogyha a fűtését klímával szeretné megoldani. Olvassa el, majd döntsön. Ha úgy dönt, hogy szeretne fűtő klímát, akkor keressen fel minket!

Fűtés télen klímával - előnyök és hátrányok
Klíma fűtésre

Klíma fűtésre

Az inverteres klímák ma már rendkívül alkalmasak arra, hogy egy egész házat felfűtsenek, és a közhiedelemmel ellentétben nem fog egy vagyonba kerülni. Ma már rengetegen választják ezt a módszert, mivel számtalan előnnyel jár, ha klímával fűtünk.

Klíma fűtésre
Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Ha szeretne klímát vásárolni, akkor sok információ van, amelyet jobb, hogyha tud, mielőtt még bármit is tenni. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, azonban, ha további kérdése lenne, akkor keressen fel minket.

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései
Légkondi fűtés

Légkondi fűtés

A fűtő klímáknál rengeteg kérdőjel van, ugyanis sok tévhit övezi. Most ezeket tisztázzuk, és bemutatjuk a fűtő klímát is. Olvassa el összegzésünket, ahol lerántjuk a leplet a tévhitekről, csak tényeket közlünk, és segítünk Önnek, hogy tisztán lásson a fűtő klímák világában.

Légkondi fűtés
Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Ha a legjobb klímát keresi fűtés céljából akkor feltétlenül olvassa el összegzésünket. Elmondjuk, hogy szerintük melyek azok a márkák, amelyek igazán jók a fűtésre. Ezen felül még további hasznos információkat árulunk el.

Melyik a legjobb klíma fűtésre?
Megéri klímával fűteni?

Megéri klímával fűteni?

Sokak számára kérdés, hogy megéri-e klímával fűteni. Írásunkban erre választ adunk! Elmondjuk, hogy milyen előnyei vannak annak, hogyha klímával fűtünk, továbbá azt is bemutatjuk, hogy mennyibe fog kerülni a fűtés.

Megéri klímával fűteni?
Klíma szervizelés

Klíma szervizelés

Ahhoz, hogy a klímánk tökéletesen működjön, muszáj, hogy időnként szervizelésen essen át. Egy szakszerű szervizeléssel sok nagy problémától megtudjuk óvni magunkat, így nagyon fontos, hogy jó szakembereket bízzunk meg ezzel a fontos feladattal.

Klíma szervizelés
Gomba és baktérium mentesítés

Gomba és baktérium mentesítés

Ha nem tartjuk karban rendszeresen a klímánkat, akkor a belső nedves közeg miatt eltudnak szaporodni a baktériumok és a gombák, amelyet utána a készülék folyamatosan befúj a szobába. De mi kifertőtlenítjük Önnek, így újra egészséges levegőt fog fújni a klímája.

Gomba és baktérium mentesítés
Klíma értékesítés beépítéssel

Klíma értékesítés beépítéssel

Klímát lehet venni többféle módon, azonban a legjobb és legegyszerűbb módja az, hogyha szerelőtől vásárol, aki be is építi Önnek. Annyi dolga van, hogy elmondja, hogy milyen klímát szeretne, mi megmondjuk, hogy mi Önnek a tökéletes klíma, ezt követően pedig már csak kiszállítjuk Önhöz és be is szereljük! Egyszerű és gyors – egy klímaszerelés nálunk ilyen.

Klíma értékesítés beépítéssel
Klíma jégtelenítés

Klíma jégtelenítés

A fűtő klímák sajnos meg az a tulajdonságuk, hogy elkezdenek jegesedni, amint elkezdődnek a mínuszok. Sok készülék rendelkezik leolvasztás funkcióval, de sok nem, és ilyenkor kézzel kell megoldani. Hívjon minket, és megoldjuk a jég problémáját.

Klíma jégtelenítés

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Fő célunk a gyermekek igényes, minőségi szórakoztatása, tanítása, nevelése a zenén, játékon keresztül.

Pitypang Zenekar

Fő célunk a gyermekek igényes, minőségi szórakoztatása, tanítása, nevelése a zenén, játékon keresztül.

Műsorunk épp ezért interaktív, és a gyerekek részvétele nélkül nem is jöhetne létre. A Pitypang gyermekzenekar műsora túlnyomórészt saját szerzeményekből áll. Természetesen a fellépések alkalmával az örök érvényű gyerekslágerek, dalok sem hiányozhatnak. Ilyen például a Nád a házam teteje, vagy az Én elmentem a vásárba című népdalok.