Hőszivattyús klíma

A hőszivattyús klímák azok a klímák, amelyek alkalmasak télen a fűtésre. Ma már a legtöbb készülékkel gazdaságosan fellehet fűteni egy egész családi házat. Ha van lehetősége dönteni a fűtésrendszerről, gondolkodjon el a hőszivattyús klímán.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Hőszivattyús klíma Hőszivattyús klíma

A hőszivattyús klíma egy hűtő és fűtő klíma. A hőszivattyú segítségével képes fűtési üzemmódba kapcsolni, úgy tudja felmelegíteni a lakást, hogy közben nem fogyaszt el rengeteg áramot.

A működési elve, hogy a kinti hideg levegőt lehűti, és a hűtéssel további energiát nyer, amelyet a lakás felfűtésére használ fel.

Tehát ellentétben az elektromos fűtésirendszerekkel, amelyek csak az elektromos áramon alapulnak, itt fontos szerepe van a kinti levegőnek is, amelyet a készülék felhasznál. A kinyert energiát a kondenzátor adja le, így tudja könnyen, és gyorsan felfűteni az adott szoba, helyiség levegőjét.

Klímaszerelést szeretne? Kérjen ajánlatot!

Hatékony a hőszivattyú klíma?

Az elektromos áram a hőszivattyú klímáknál a hő elszállításában segít, tehát a kültéri egységből a beltéri egységbe. Egy átlagos elektromos fűtőrendszer 3kW-ot is fogyaszthat egy órában, addig a klíma alig éri el az 1 kW-ot. Nagy hatásfokuk miatt gazdaságosan fel tudják fűteni a lakásokat, akár -10, -15 fokig képesek fűtésre.

Minden klímának van egy hatásfok görbéje, amely azt kívánja demonstrál, hogy egy egység elektromos energiából hány egység hőenergiát képes leadni a klíma, figyelembe véve a környezeti tényezőket. SCOP értéknek nevezzük ezt a számot. A klímával való fűtés szinte semmiben sem másabb, mintha konvektorral, vagy radiátorral fűtenénk – amelyik helyiségben van beltéri egység ott meleg lesz, ahol pedig nincs, ott kevésbé lesz meleg.

Itt fontos megemlíteni, hogy egy nagyobb lakáshoz természetesen több beltéri egységre van szükség, de természetesen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a mosdóba is klímát rakunk. Hálószobák, nappalik fűtése kifejezetten alkalmas a klíma, ezért ilyen helyiségekbe érdemes betenni.

Hatékony a hőszivattyú klíma?
Fűtés klímával télen és az átmeneti időszakban

Fűtés klímával télen és az átmeneti időszakban

Fontos kiemelni, hogy fűtésre csak olyan készülékek felelnek meg, amelyek minőségükben kifogásolhatatlanok. Gondoljunk bele, egy hűtő, fűtő klíma egész éven kiszolgálják az igényünket. Nyáron kellemes hűvössé teszi a lakást miután hazaértünk a forró városból, télen pedig a fagyos időjárás után egy meleg lakásba léphetünk be a klímánk segítségével. 

A hőszivattyús klímák tökéletesen megfelelnek fűtésre. Sok olyan lakás van ma Magyarországon, például rengeteg panellakás, ahol bizonyos napon kapcsolják csak be a központi fűtést, vagy csak bizonyos hőfok alatt. Ha napról beszélünk, akkor könnyen megeshet, hogy már előtte két héttel borzasztó hideg van. Ilyenkor persze nem fogják egyből felkapcsolni, a lakók nagyrészének kell aláírnia egy ívet, hogy beleegyeznek a bekapcsolásba, majd ezt el kell küldeni a megfelelő szervnek… Hosszú folyamat.

Egyszerűbb, ha a klímánkkal a hidegebb napokon, órákon kicsit felfűtjük a lakást. Ha lakást vásárolunk, vagy házat, és van lehetőségünk, hogy milyen fűtési rendszert válasszunk, akkor príma választás lehet a klíma, mivel képes felfűteni egy egész lakást, akár egész télen.  

Hogyan történik a klímaszerelés?

Ha elromlott a klímánk, akkor szükség van a gyors segítségre. Sem nyáron, sem télen nem várhat a javítás. Ha felhív minket, akkor már elkezdjük megoldani a problémát. Sok esetben egy nagyon egyszerű probléma áll fent, ezt akár telefonban is megtudjuk mondani Önnek. Ha komolyabb a baj, akkor megpróbáljuk előre megtudakolni, hogy már előre felkészülve tudunk kiérkezni lakásába.

A probléma lehet a kültéri, vagy a beltéri egységgel is, komolyabb esetben akár mindkettővel. A legtöbb esetben a felszerelt készüléken megtudjuk oldani a javítást, de van olyan helyzet, amikor le kell szerelnünk. Ez rendkívül problémás, ha a kinti konzolról kell leszednünk. Itt is kiemelnénk, hogy ha rendszeresen karban van tartva a készülék, tehát évente kétszer látja hivatásos szakember, akkor nem valószínű, hogy bármikor is javításra lesz szükség.

Hőszivattyús klíma szerelése Budapesten és környékén

Budapest minden kerületében vállaljuk a kiszállást, és a szerelést. Igény esetén akár a környező agglomerációs területekre is kiszállunk, de ezt mindenféleképpen előzetesen egyeztetni kell. Ha telefonon felhív minket mindenről bőséges információval tudunk szolgálni.

Mi tényleges munka esetén nem kérünk el kiszállási díjat, és nem számolunk fel semmilyen felárat. Nem rejtjük el sehol sem rejtett költségnél, mi minden budapesti kerületbe ingyenesen kiszállunk, és megoldjuk a problémát.

Hívjon minket megadott elérhetőségünken, és akár már aznap kitudunk szállni, amikor hívott minket!

Hogyan történik a klímaszerelés?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés