Klíma felszerelés

Bízzon meg minket a klíma felszerelésével. Minden felszerelés mellé különböző kedvezményekkel kedveskedünk, így kifejezetten megéri minket megbíznia ezzel a feladattal. Meg van minden szükséges engedéllyünk, így velünk professzionálisan felszereltetheti készülékét.

A legelején mindenféleképpen meggyezünk abban, hogy hova kerüljön a beltéri egység, és a kültéri egység. Ilyenkor figyelünk arra is, hogy a hozzájuk vezető csővezetékek esztétikusan és tökéletesen meg tudják közelíteni a készüléket.

Először elkezdjük a csöveket és a vezetékeknek a helyét kialakítani, illetve kifúrjuk a falat ott, ahol kell. A csöveket általában falba véssük, de ha nem megoldható, akkor más módot találunk ki. A vésés után ugyan kellenek javítási munkálatok, mint például festés, ha belegondolunk, hogy egy klíma húsz évig ott lesz, akkor ez nem nagy ár azért, hogy esztétikusan legyen fent. Ha valaki ezt mégsem szeretné bevállalni, akkor, mint már említettünk, keresünk más megoldást.

Amikor a csövek helyét kialakítjuk, akkor már fel is szereljük a kinti konzol, vagy tartószerkezetet, amelyen a kültéri egység lesz. Ha megcsináltuk a kültéri és beltéri egységnek is a felhelyezését, és a csöveket is felhelyeztük, akkor elkezdjük összekötni a készülékeket.

Miután összekötöttünk mindent mindennel elkezdjük elektromosan is összekötni, illetve a hálózatra is felcsatlakoztatni. Ezután beindítjuk a készüléket, és megmérjük a nyomást, és már csak átadjuk Önnek a készüléket.

Mennyibe kerül egy klíma felszerelése?

Ezek mindig az adott helyzettől függenek. Ha felveszi velünk a kapcsolatot, elmondja, hol lakik, milyen típusú otthona van, milyen klímát szeretne, hány klímát szeretne, akkor tudunk pontos árat mondani.

A multi klímáknál, ahol is több beltéri egység van, drágítja a beszerelést, mivel minden egyes beltéri készüléket össze kell kötni az egy kültérivel. Sokszor előszokott fordulni, hogy nehéz meg találni a tökéletes helyet a kültéri egységnek, ilyenkor több falat is át kell fúrnunk, amely drágíthatja a beszerelést.

Sokszor az is fejtörést okoz, hogy a kültéri egységet megfelelő helyre rakjuk. Elmondható, hogy egy tetőre történi szerelés plusz költségekkel jár, illetve ott a konzol ára is drágább lehet. Mindenesetre próbálunk olyan helyet keríteni a külső egységnek, hogy könnyen elérhető legyen, és a későbbiekben könnyen lehessen javítani. 

Mire kell odafigyelnünk?

Mindig, ha szolgáltatót keresünk, akkor nagyon jól meg kell gondolnunk, hogy kit választunk. Sok olyan horror sztorit hallani manapság, hogy a klímaszerelő két éve még gázszerelő volt, hogy a beszerelést rendkívül hanyagul csinálták meg, és több százezer forintos kárt okoztak, vagy éppenséggel spórolnak, ahol tudnak, és nem használnak elég kábelcsatornát, és a többi. Mi mindig megdöbbenve hallgatjuk az ilyen történeteket, de akkor már elhisszük, hogy minden igaz, amikor ki kell javítani az előző „szakember” munkáját.

Mi mindig precízen végezzük el a munkánkat így ezzel nekünk sosem volt problémánk. Nekünk meg vannak a megfelelő eszközeink, mint például a nagy teljesítményű ütve fúrógépek, magasnyomású tisztítók, vákuumszivattyúk, stb. Ezek olyan készülékek, amelyek feltétlenül szükségesek egy szakszerű beszereléshez.

Fontos megemlíteni, hogy csak olyan szerelőt bízzon meg, akinek van szabályos, hatályos engedélye, amelyet a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság állít ki.

Ki szerelheti fel a klímát?

Sok ember belefutott abba, hogy hosszas utána járás után kiválasztottak egy tökéletesnek tűnő készüléket, boldogan megrendelték, vagy elmentek a szaküzletbe megvásárolni, amikor is jött a felismerés, hogy bizony így nem lehet venni légkondicionáló berendezést. Miért?

A jelenlegi jogszabályok miatt a kereskedők, boltok, üzletek, webshopok nem adhatnak el magamszemélynek klímát, mindaddig, amíg a vevő tudja igazolni papír formában, hogy neki már meg van a szerelője, aki beszereli az újdonsült légkondicionáló készülékét.

De még a szerelő sem mindegy, hogy milyen. Mint már említettük, hogy rengeteg kontár van a szakmában, így csak olyan jöhet szóba, akinek meg van a regisztrációja a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál. 

Persze ilyenkor az ember kétségbe esik, hogy ugyan honnan fogja megtudni, hogy valaki hivatásos-e, vagy sem? Erre nagyon egyszerű a válasz: a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság összegyűjtötte ezeket a weboldalon, de nem is kell odáig elmennie. Mi hivatásos klímaszerelők vagyunk, így bátran ajánljuk magunkat. 

Szükség van engedélyre?

Ez a kérdés rendkívül összetett. A split klímáknál akkor van szükség engedélyre, ha az építmény tartószerkezete átalakításra szorul. Ilyen esetben a hatóságnál kell benyújtani a kérelmet. 

Ha műemlékké nyilvánított házban élünk, akkor mindenképp szükséges, hogy engedélyt kérjünk, ilyenkor a helyi önkormányzat lesz a segítségünkre, ők bírálják el, hogy elvégeztethetjük az újítást. Vannak önkormányzati előírások is, ezeket mindig a helyi kormányzatnál kell megérdeklődni, hogy milyen rendeletek vannak érvényben. A társasházi előírásokra is érdemes figyelni, mivel a közvetlenül érintett lakástulajdonosoknak a 2/3-os beleegyezése szükséges.

Ha társasházban, panellakásban élünk érdemes megkérdezni a közös képviselőt, illetve a város weboldalát felkeresni, hogy milyen információval tudnak szolgálni. 

Hasonló oldalak

Klíma felszerelés

Klíma felszerelés

Bízzon meg minket a klíma felszerelésével. Minden felszerelés mellé különböző kedvezményekkel kedveskedünk, így kifejezetten megéri minket megbíznia ezzel a feladattal. Meg van minden szükséges engedéllyünk, így velünk professzionálisan felszereltetheti készülékét.

Klíma felszerelés
Klíma áthelyezés

Klíma áthelyezés

Ha úgy érzi, hogy a klíma nem jó helyen van akkor hívjon minket. Mind a beltéri, mind a kültéri egységeket áthelyezzük. Mindenek előtt egy előzetes konzultációt tartunk, ahol ki is megyünk a helyszínre, hogy személyesen megbeszéljük, hogy valóban szükséges-e az átalakítás.

Klíma áthelyezés
Oldalfali klíma

Oldalfali klíma

Az oldalfali klíma a legelterjedtebb klíma típus, szinte mindn lakásban ezt láthatjuk. A legtöbb készülék rendkívül esztétikus, és nagy előnyük, hogy elérhető áron vannak, így ma már azok is megengedhetik maguknak a klímát, akik régen nem engedhették meg

Oldalfali klíma
Klíma beüzemelés

Klíma beüzemelés

Miután felszereltük a légkondicionálóját, be is üzemeljük Önnek. Összekötjük az elektronikát, összekötjük a kültéri egységet a beltérivel, áram alá helyezzük, és elvégezzük a végső simításokat. Miután beüzemeltük egy rövid bemutatót tartunk a helyes használatról.

Klíma beüzemelés
Klíma szervizelés

Klíma szervizelés

Ahhoz, hogy a klímánk tökéletesen működjön, muszáj, hogy időnként szervizelésen essen át. Egy szakszerű szervizeléssel sok nagy problémától megtudjuk óvni magunkat, így nagyon fontos, hogy jó szakembereket bízzunk meg ezzel a fontos feladattal.

Klíma szervizelés
Klíma jégtelenítés

Klíma jégtelenítés

A fűtő klímák sajnos meg az a tulajdonságuk, hogy elkezdenek jegesedni, amint elkezdődnek a mínuszok. Sok készülék rendelkezik leolvasztás funkcióval, de sok nem, és ilyenkor kézzel kell megoldani. Hívjon minket, és megoldjuk a jég problémáját.

Klíma jégtelenítés
Klíma fűtésre

Klíma fűtésre

Az inverteres klímák ma már rendkívül alkalmasak arra, hogy egy egész házat felfűtsenek, és a közhiedelemmel ellentétben nem fog egy vagyonba kerülni. Ma már rengetegen választják ezt a módszert, mivel számtalan előnnyel jár, ha klímával fűtünk.

Klíma fűtésre
Split klíma

Split klíma

A split klímák lényege az, hogy a nagy zajjal járó elemek a házon kívül helyezkedjenek el, míg a csendes elemek a házon belül. A beltéri és kültéri egység mindenféleképpen össze van kötve, egy kültéri egységre több beltéri egységet is lehet kötni.

Split klíma
Hőszivattyús klíma

Hőszivattyús klíma

A hőszivattyús klímák azok a klímák, amelyek alkalmasak télen a fűtésre. Ma már a legtöbb készülékkel gazdaságosan fellehet fűteni egy egész családi házat. Ha van lehetősége dönteni a fűtésrendszerről, gondolkodjon el a hőszivattyús klímán.

Hőszivattyús klíma
Klíma leszerelés

Klíma leszerelés

Ha úgy gondolja, hogy le kell szerelni a klímát, akkor bízza ránk. Egy szakszerűtlen leszerelés közben sérülni tud a készülék, ami miatt lehet, hogy többet be sem lehet kapcsolni. Mi gyorsan, és szakszerűen leszedjük a helyéről, a biztonságot figyelembe véve.

Klíma leszerelés

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Takarítás

A takarítás legfontosabb része, hogy hatékony legyen. A hatékonyságot úgy tudjuk elérni, hogy pontosan tudjuk, hogy mit mivel és hol érdemes takarítani. A tapasztalt takarítók ezeket pontosan tudják, így ők tökéletesen kitakarítják a lakást, vagy akár az irodát is. A takarításnál nagyon fontos, hogy szemmel láthatóan szép tiszta legyen minden, de még fontosabb, hogy minden baktérium, gomba megsemmisüljön. Szakértő csapatunk tökéletesen kifertőtlenít házakat, társasházakat, vagy irodákat.

Takarítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Lakásfelújítás, szobafestés, irodák, intézmények, lépcsőházak festése Budapesten és környékén! Rövid határidővel, precíz munka, garanciával!

ColorFix Gold - Molnár Attila festő - Szobafestő

Lakásfelújítás, szobafestés, irodák, intézmények, lépcsőházak festése Budapesten és környékén! Rövid határidővel, precíz munka, garanciával!

Tőlem a legjobb szolgáltatást kapják, korrekt áron, pontos határidővel! Várom szíves érdeklődését akár email címemen akár telefonszámomon keresztül a nap bármely szakaszában hétvégén is! Budapesten és környékén vállalok kedvező áron szobafestést a megrendelő igényei alapján.