Klímatelepítés szabályai

Mik a klímatelepítés szabályai, kire vonatkoznak és mit tartalmaznak? Mindenre választ adunk.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klímatelepítés szabályai Klímatelepítés szabályai

A klíma telepítés ma már nem úgy megy, hogy beszaladunk a boltba, megvesszük a készüléket, majd a szomszéd Pista felszereli nekünk, elvégre ő mindenhez is ért. Ennél ma már sokkal bonyolultabb.

A 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet

Ne aggódjon, nem írjuk le ide a jogiszöveget. A 2015.február 08.-án hatályba lépett rendelet azt mondja, hogy minden klímagázzal működő készülék esetén a vásárlónak rendelkeznie kell egy, a kormány oldalról letölthető és előre kitöltött tanúsítvánnyal, amely azt bizonyítja, hogy a megvásárolni kívánt klímát engedéllyel és képesítéssel rendelkező vállalkozás fogja beszerelni. 

Azt is magában foglalja, hogy a tanúsítványban feltüntetett cég vállal felelősséget a helyes beszerelésért.

Visszahívást kérek!

Miért született meg ez a rendelet?

A rendelet megszületésének az oka egyszerű: a biztonság. Korábban elképesztően sok olyan eset volt, hogy önjelölt klímaszerelők rendkívül áron alul szereltek be klímákat. Nem volt elég, hogy rosszul szerelték be, és így használhatatlan lett a készülék, hanem sok esetben ez kifejezetten veszélyes is volt. Ezt a helyzetet szabályozni kellett, így jött létre a Klímavédelmi Hatóság is, és ez a rendelet is.

Mit változtat ez a rendelet a klímaszerelésen?

A valóságban ez azt jelenti, hogy Önnek a készülékét csak olyan ember vagy cég szerelheti be, akik rendelkeznek minden szükséges dokumentummal, tehát teljesen lekövethetőek, ha későbbiekben probléma van, akkor felelősségre lehet őket vonni. Ez azért jó, mert így biztos lehet benne, hogy jól lesz beszerelve, hiszen olyan emberek szerelik be, akik valóban értenek is a szakmához. Mint például mi.

Klímaszerelés szakemberektől
Hogyan lehet klímát vásárolni?

Hogyan lehet klímát vásárolni?

Nyilván mindenkinek ez az első kérdése. Erre kétféle mód van, egy komplikáltabb és egy egyszerűbb. Először kezdjük a nehezebbel.

Dönthet, hogy boltban, vagy webshopon veszi meg. Mindegyiknél nagyon fontos, hogy rendelkezzen a végfelhasználói tanúsítvánnyal. Ezt ki kell töltetni a szerelővel, majd ezzel a papírral kell beballagni az áruházba. Vagy ezzel a dokumentummal együtt kell leadni a rendelést.

Felhívjuk figyelmét, hogyha például online szeretne rendelni, akkor feltétlenül el kell küldenie a webshopnak a tanúsítványt. Ha ez hiányzik, akkor általában törlik a megrendelést, a kifizetett összeget pedig visszautalják. Fontos, hogy a tanúsítványon ott legyen a cég egyedi vonalkódja, hiszen enélkül nem lehet elfogadni!

Az egyszerűbb módja ennek az, hogyha felkér egy szerelőt, például minket, hogy szállítsák ki Önnek az „X” klímát, amit kiválasztott. Itt nincs szükség papírokra, egyszerűen megveszi attól a cégtől, aki be is szereli Önnek. Mi ezt ajánljuk, magunkkal együtt!

A beszerelést a szerelő végzi – ki végzi a karbantartást?

Ennyi írás után valószínű, hogy már mindenki számára kiderült, hogy csak szerelő végezheti el a beszerelést. Ezt természetesen elvégezzük mi, hogyha szeretne biztosra menni.

Azonban, ha böngészte a weboldalunkat, vagy ismerkedett már a klímákkal akkor biztosan találkozott azzal a kifejezéssel, hogy karbantartás. Mit is jelent ez?

A karbantartás során a készüléket alaposan átvizsgáljuk, megnézzük, hogy a következő szezont képes-e tökéletesen végig vinni. Ha ezzel meg vagyunk, akkor elkezdjük kitakarítani a készüléket. Először is a kültéri egységnél általában csak egy kifújás elég szokott lenni, hiszen oda csak a por telepedik meg. A beltéri egységnél azonban szükséges már fertőtlenítő szernek a használata, illetve ki kell tisztítani a szűrőt is.

A karbantartás akkor jó, akkor biztonságos, és akkor hatásos, hogyha szerelő végzi. Ezért mindenképp fontos, hogy szerelőt, leginkább minket kérjen fel az ilyen feladatokra is. Ne feledje, hogyha velünk szerelteti be a klímáját, akkor az első tisztítás ingyen van! A Klíma karbantartásáről bővebben a klíma karbantartás oldalunkon írtunk.

Klíma karbantartás
Egyéb szabályok a klíma telepítést illetően

Egyéb szabályok a klíma telepítést illetően

Vannak olyan szabályok, amelyeket nem rendeletekben határoztak meg, hanem más módokon. Ilyen például az, hogyha társasházban él és ott szeretné beszereltetni. Először is meg kell néznie, hogy milyen szabályok vonatkoznak az Ön településére, mivel ezek változóak lehetnek. Meg kell nézni azt is, hogy műemlék jellegű házban él-e, hiszen az olyan házakba nem lehet a homlokzaton módosítást végezni. 

Illetve nem szabály, de azért nem árt, hogyha klíma beszerelése előtt a földszinten kihelyez egy papírt, hogy tudassa az ott lakókkal, hogy Önnél másnap átalakítás lesz.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés OXOX Klímaszerelés