menü

Klímatelepítés szabályai

A klímatelepítés szabályait nem szabad figyelmen kívül hagyni. Mi örömmel segítünk Önnek mindenben, a készülék kiválasztásában, beszerzésében és beszerelésében is. Egész Pest megyében, garanciálisan, rövid határidővel. Részletek az oldalon.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klímatelepítés szabályai Klímatelepítés szabályai

Klímatelepítés szabályai

Mielőtt rátérnénk a klímatelepítés szabályaira, szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy cégünk kiváló klímaszerelő szakemberei Budapest összes kerületében, illetve Pest megye minden további településén szintúgy vállalják a klímák telepítését és annak beszerzését is. Mindenképpen érdemes szakemberre bízni ezt, hiszen most már komoly jogszabályok vonatkoznak arra, hogy ki, milyen papírokkal, engedélyekkel kaphat klímakészüléket.

A klímatelepítés szabályaira részletesen kitérünk lejjebb, oldalunkon. Mindenképpen jobb, ha ezt szakemberre bízzuk. Vállalkozásunk kiváló munkatársai minden klímát egy előzetes, ingyenes helyszíni felmérés után telepítenek csak. Ilyenkor kimennek a helyszínre egy Önnek is alkalmas időpontban, ahol felmérik az épület adottságait és minden fontos részletet átbeszélnek Önnel, köztük azt, hogy pontosan milyen készüléket is szeretne.

Kollégáink márkától és típustól függetlenül dolgoznak, emellett kiváló ár/érték arányban tudnak Önnek készüléke biztosítani, akár 10 év gyártói garanciával. Ha mindennel megvannak, készítenek Önnek egy kedvező, személyre szabott árajánlatot is. Ez után, Önnek már csak várnia kell és élveznie új klímáját. Szerelőink rövid határidővel, kedvező áron, precízen és megbízhatóan dolgoznak, munkájukra pedig garanciát vállalnak és számlát adnak. Bővebben érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon, elérhetőségeink bármelyikén. Várjuk és örömmel fogadjuk megkeresését.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 óra között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-klima.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Ajánlatkérés
Klímatelepítés szabályai

A 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet

A klíma telepítés ma már nem úgy megy, hogy beszaladunk a boltba, megvesszük a készüléket, majd a szomszéd Pista felszereli nekünk, elvégre Ő mindenhez is ért. Ennél ma már sokkal bonyolultabb, de mi ebben is készséggel segítünk Önnek, így nincs más dolga, mint felkeresni minket, majd élveznie az új klímát. Ne aggódjon, nem írjuk le ide a jogiszöveget, csak a lényeget. A 2015. február 08-án hatályba lépett rendelet azt mondja, hogy minden klímagázzal működő készülék esetén, a vásárlónak rendelkeznie kell egy, a kormány oldalról letölthető és előre kitöltött tanúsítvánnyal.

Ez a tanusítvány azt bizonyítja, hogy a megvásárolni kívánt klímát engedéllyel és képesítéssel rendelkező vállalkozás fogja beszerelni. Azt is magában foglalja, hogy a tanúsítványban feltüntetett cég vállal felelősséget a helyes beszerelésért. A rendelet megszületésének az oka egyszerű: a biztonság. Korábban elképesztően sok olyan eset volt, hogy önjelölt klímaszerelők rendkívül áron alul szereltek be klímákat. Nem volt elég, hogy rosszul szerelték be és így használhatatlan lett a készülék, hanem sok esetben ez kifejezetten veszélyes is volt. Ezt a helyzetet szabályozni kellett, így jött létre a Klímavédelmi Hatóság is és ez a rendelet is.

Visszahívást kérek!

Mit változtat ez a rendelet a klímaszerelésen?

A valóságban ez azt jelenti, hogy Önnek a készülékét csak olyan ember vagy cég szerelheti be, akik rendelkeznek minden szükséges dokumentummal, tehát teljesen lekövethetőek, ha későbbiekben probléma van, akkor felelősségre lehet őket vonni. Ez azért jó, mert így biztos lehet benne, hogy jól lesz beszerelve, hiszen olyan emberek szerelik be, akik valóban értenek is a szakmához. Mint például mi. További információt a klíma beépítés oldalunkon talál.

Nem csak Budapesten, hanem Pest megye minden további településén egyaránt vállaljuk a klíma beszerelését, illetve segítünk a megfelelő készülék kiválasztásában és annak beszerzésében is, így Önnek nem kell bajlódnia semmivel. Kedvező áron, akár 10 év gyártói garanciával tudunk klíma készüléket biztosítani Önnek. Keressen minket bizalommal és mi mindenben segítünk.

Klímaszerelés szakemberektől
Hogyan lehet klímát vásárolni?

Hogyan lehet klímát vásárolni?

Nyilván mindenkinek ez az első kérdése. Erre kétféle mód van, egy komplikáltabb és egy egyszerűbb. Először kezdjük a nehezebbel. Dönthet, hogy boltban vagy webshopon veszi meg. Mindegyiknél nagyon fontos, hogy rendelkezzen a végfelhasználói tanúsítvánnyal. Ezt ki kell töltetni a szerelővel, majd ezzel a papírral kell beballagni az áruházba, vagy ezzel a dokumentummal együtt kell leadni a rendelést.

Felhívjuk figyelmét, hogyha például online szeretne rendelni, akkor feltétlenül el kell küldenie a webshopnak a tanúsítványt. Ha ez hiányzik, akkor általában törlik a megrendelést, a kifizetett összeget pedig visszautalják. Fontos, hogy a tanúsítványon ott legyen a cég egyedi vonalkódja, hiszen enélkül nem lehet elfogadni! Az egyszerűbb módja ennek az, hogyha felkér egy szerelőt, például minket, hogy szállítsák ki Önnek az „X” klímát, amit kiválasztott. Itt nincs szükség papírokra, egyszerűen megveszi attól a cégtől, aki be is szereli Önnek. Mi ezt ajánljuk, magunkkal együtt!

A beszerelést a szerelő végzi – ki végzi a karbantartást?

Ennyi írás után valószínű, hogy már mindenki számára kiderült, hogy csak szerelő végezheti el a beszerelést. Ezt természetesen elvégezzük mi, hogyha szeretne biztosra menni. Azonban, ha böngészte a weboldalunkat vagy ismerkedett már a klímákkal, akkor biztosan találkozott azzal a kifejezéssel, hogy karbantartás. Mit is jelent ez?A karbantartás során a készüléket alaposan átvizsgáljuk, megnézzük, hogy a következő szezont képes-e tökéletesen végig vinni. Ha ezzel meg vagyunk, akkor elkezdjük kitakarítani a készüléket.

Először is a kültéri egységnél általában csak egy kifújás elég szokott lenni, hiszen oda csak a por telepedik meg. A beltéri egységnél azonban szükséges már fertőtlenítő szernek a használata, illetve ki kell tisztítani a szűrőt is. A karbantartás akkor jó, akkor biztonságos és akkor hatásos, hogyha szerelő végzi. Ezért mindenképp fontos, hogy szakembert, leginkább minket kérjen fel az ilyen feladatokra is. Ne feledje, hogyha velünk szerelteti be a klímáját, akkor az első tisztítás ingyen van! A Klíma karbantartásáről bővebben a klíma karbantartás oldalunkon írtunk.

Klíma karbantartás
Egyéb szabályok a klíma telepítést illetően

Egyéb szabályok a klíma telepítést illetően

Vannak olyan szabályok, amelyeket nem rendeletekben határoztak meg, hanem más módokon. Ilyen például az, hogyha társasházban él és ott szeretné beszereltetni, akor először is meg kell néznie, hogy milyen szabályok vonatkoznak az Ön településére, mivel ezek változóak lehetnek. Meg kell nézni azt is, hogy műemlék jellegű házban él-e, hiszen az olyan házakba nem lehet a homlokzaton módosítást végezni.  Illetve nem szabály, de azért nem árt, hogyha klíma beszerelése előtt a földszinten kihelyez egy papírt, hogy tudassa az ott lakókkal, hogy Önnél másnap átalakítás lesz.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463
Klíma javítás Budapest Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás