Klíma karbantartás és tisztítás

A klímát nagyon fontos évente kétszer kitisztítani, csak ez garantálja a jó és egészséges működést!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A klímáknak a tisztítását érdemes évente kétszer, de minimum egyszer elvégeztetni a jó egészségünk és a készülék további jó működése érdekében. A karbantartás egy gyors és olcsó folyamat, ráadásul ha velünk szerelteti, vagy szereltette be a készülékét, akkor az első tisztítás garantáltan ingyenes.

Miért fontos a tisztítás?

Sokan kérdezik, hogy ugyan mi szükség van a tisztításra? Elvégre nem koszos, bele is néztek, de ott sem volt koszos. Na jó, a szűrő kicsit poros volt, de az annyira nem baj, nem?

A probléma nem ennyire szemmel látható. Először beszéljük a kültéri egységről. A kültéri egység folyamatosan szívja be a port, ez kifejezetten akkor probléma, hogyha utcafronton helyezkedik el. A sok por könnyedén olyan réteggé alakulhat át, amely gátolja a készüléket a légáramlatban, amely komoly problémákhoz tud vezetni.

Azonban a beltéri egységnél még nagyobb a probléma. A beltéri egységben egy nedves, meleg környezet van, amelyben nagyon könnyen megtudnak telepedni, majd eltudnak szaporodni a különböző mikroorganizmusok, mint a gombák, baktériumok, vírusok. Ha megnézzük a klíma működését, akkor könnyen összerakhatjuk fejben, hogy ezeket a gombákat, vírusokat, baktériumokat az otthonunk levegőjébe fogja beforgatni, majd még több termelődik az egységben, amely szintén bejut a levegőbe, és ez így megy körbe-körbe...

Betegségek? Allergia?

Bizony, betegségeket is tud okozni a klíma. Ha a fent említett mikrobák bekerülnek a levegőbe akkor könnyedén ki tud alakulni tüdőgyulladás, vagy légiósbetegség.

A legionella baktérium mindenhol ott van, hiszen a pangó melegvizet szereti. Ha megmosakodunk vele akkor nem lesz semmi bajunk, azonban, ha elporlasztódik és ezt a porlasztott formáját beszippantjuk, akkor atípusos tüdőgyulladásunk lesz. Az ilyen típusú betegségekből kigyógyulni 2-3 hét, de akár egy hónap is lehet.

Ezen felül beszélnünk kell még az allergiáról. Ha nincs rendszeresen takarítva a készülék, akkor az allergiás tünetek csak fokozódni fognak. Azonban, ha rendszeresen van takarítva a készülék, akkor az allergiás tünetek szinte meg is tudnak szűnni, hiszen a legtöbb klímában ma már rendkívül príma szűrő rendszer van.

Épp ezért elképesztően fontos a klíma tisztítás. Tudjuk, ezek rémisztőek lehetnek, de nagyon könnyű ez ellen védekezni. A tisztítás nem tart sokáig, gyorsan meg van, ráadásul még olcsó is. Olvasson tovább a részletekért. 

Klíma karbantartásának a menete

A klímát ésszerű félévente kitisztítani. Jó, hogyha még a szezon előtt megteszi ezt, így mi azt tanácsoljuk, hogy tavasszal és ősszel legyen a klíma karbantartva. A tavaszi azért is jobb, mert olcsóbb és kevesebben keresnek fel minket, így nem kell aggódnia, hogy várólistára fog kerülni.

A klíma tisztításának a menete az, hogy a kültéri egységet folyadék nélkül megszabadítjuk a portól, majd áttérünk a beltéri egységre. Először is leszedjük a szűrőt és portalanítjuk, erre a legjobb megoldás az, hogyha a fürdőkádban, vagy a zuhanyzótálcában lemossuk róla a port, majd hagyjuk teljesen megszáradni. Ezzel párhuzamosan beleöntjük a fertőtlenítő folyadékot a készülékbe. Ennek a folyadéknak időt kell adni, ha eltelt egy kis idő, akkor be kell indítani a készüléket, hogy biztosan mindenhova bekerüljön a fertőtlenítő folyadék. A fertőtlenítő folyadék minden kórokozót elpusztít, és legalább fél évig teljes biztonságot is ad nekünk.

Amint láthatja, ez egy rövid folyamat, ezzel az egyszerű lépéssel megtudja akadályozni a különböző megbetegedéseket, vagy a készüléknek az elromlását. 

Hasonló oldalak

Klíma karbantartás és tisztítás

Klíma karbantartás és tisztítás

A klímák okozhatnak megbetegedéseket, azonban ezek ellen könnyedén tudunk védekezni, hogyha rendszeresen van tisztítva a klíma. Mi ezt a feladatot elvállaljuk. Évente kétszer kitisztítjuk a klímát így biztosítva a tökéletes működést!

Klíma karbantartás és tisztítás
Klíma tisztítás

Klíma tisztítás

A klíma tisztítása nagyon fontos dolog, mivel ezzel tudjuk biztosítani, hogy sokáig működjön a készülék. Ha nem tisztítjuk, akkor rengeteg baktérium és gomba el tud szaporodni a készülékben, amely egészség károsító hatással bír, így jobb mielőtt fertőtleníteni.

Klíma tisztítás
Klíma szervizelés

Klíma szervizelés

Ahhoz, hogy a klímánk tökéletesen működjön, muszáj, hogy időnként szervizelésen essen át. Egy szakszerű szervizeléssel sok nagy problémától megtudjuk óvni magunkat, így nagyon fontos, hogy jó szakembereket bízzunk meg ezzel a fontos feladattal.

Klíma szervizelés
Klímatelepítés

Klímatelepítés

Ha szeretné megismerni, hogy hogy történik a klímának a betelepítése akkor olvassa el összegzésünket, amelyből mindent tudhat! Minden szükséges információt összegyűjtöttünk, így mindent megtudhat! Ha pedig van még kérdése, vagy klímát szeretne, akkor hívjon fel minket!

Klímatelepítés
Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Ha szeretne klímát vásárolni, akkor sok információ van, amelyet jobb, hogyha tud, mielőtt még bármit is tenni. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, azonban, ha további kérdése lenne, akkor keressen fel minket.

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései
Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Ha a legjobb klímát keresi fűtés céljából akkor feltétlenül olvassa el összegzésünket. Elmondjuk, hogy szerintük melyek azok a márkák, amelyek igazán jók a fűtésre. Ezen felül még további hasznos információkat árulunk el.

Melyik a legjobb klíma fűtésre?
Klímavásárlás olcsón beszereléssel

Klímavásárlás olcsón beszereléssel

A klímavásárlás beszereléssel együtt árban sok esetben soknak tűnhet. Azonban nem nálunk. Mi kifejezetten kedvező áron szolgáltatjuk a klímákat is és a beszerelést is, azonban ez nem megy a munka minőségének a rovására, ugyanis számunkra elengedhetetlen, hogy tökéletes munkát végezzünk.

Klímavásárlás olcsón beszereléssel
Klíma telepítés szabályai

Klíma telepítés szabályai

A klíma beszerelés komoly feladat, épp ezért több éve már rendelet szabályozza azt, hogy kiszerelhet be klímát, és ki nem. Ha tudni szeretné, hogy kiszerelhet be klímát, és Ön hogy tud hozzá jutni a klímához akkor olvassa el összegzésünket, majd pedig keressen fel!

Klíma telepítés szabályai
Klíma szerelési tudnivalók

Klíma szerelési tudnivalók

A klíma beszerelés komoly feladat, ráadásul rengeteg részlete van. Hogy ne érjék Önt meglepetések olvassa el összegzésünket! Ha további kérdései vannak, akkor feltétlenül keressen fel minket!

Klíma szerelési tudnivalók
Klíma beüzemelés

Klíma beüzemelés

Miután felszereltük a légkondicionálóját, be is üzemeljük Önnek. Összekötjük az elektronikát, összekötjük a kültéri egységet a beltérivel, áram alá helyezzük, és elvégezzük a végső simításokat. Miután beüzemeltük egy rövid bemutatót tartunk a helyes használatról.

Klíma beüzemelés

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463