Klíma jégtelenítés

A fűtő klímák sajnos meg az a tulajdonságuk, hogy elkezdenek jegesedni, amint elkezdődnek a mínuszok. Sok készülék rendelkezik leolvasztás funkcióval, de sok nem, és ilyenkor kézzel kell megoldani. Hívjon minket, és megoldjuk a jég problémáját.

Azok a klímák, amelyek fűtésre is alkalmasak hajlamosak a jegesedésre. Ez azért van, mert ebben az üzemmódban lecsapódik a pára, amely nem a beltéri egységen, hanem a kültérin történik.

Ha a kinti hőmérséklet eléri a 0 Celsius fokot, akkor nagyon könnyen megtörténhet, hogy a pára ráfagy a hőcserélőre, amely idővel akár jégréteget, sőt, jégpáncélt is tud képezni.

Ez azért is bajos, mivel a jég megakadályozza a levegő áramlását, és nagyon könnyen tönkre tud menni a készülék. Mivel ezeket a klímákat hűtésre is használjuk így nagyon fontos, hogy jól működjön. Míg talán nyáron kibírjuk a klíma nélkül, addig télen nem valószínű, hogy fűtés nélkül megvagyunk.

Sok készülékben van önolvasztó funkció, ezeket a leírásnak megfelelően célszerű alkalmazni, mivel így mi, saját magunk is megtudjuk akadályozni, hogy lefagyjon a légkondicionáló készülékünk.

Milyen a jeges klíma és hogyan védekezhetünk ellene?

A jeges klímának a kültéri egységén egy jégréteg van. A legtöbb ember már csak akkor veszi észre az eljegesedést, amikor már nagy adag jég ül a készüléken. Ez persze logikus, mivel senki nem szokta nézegetni a készülékét, főleg nem a kültérit.

A legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk a jég felhalmozódását a légkondicionálón, rendszeresen ellenőrizzük meg a szűrőt és tisztán tartjuk.

Ha a szűrő tiszta, előfordulhat, hogy a párologtató tekercs eldugulhat szennyeződéssel, hajszálakkal. Ha még soha nem tisztította meg a múltban, lehet, hogy ideje. Ezt mindenképp bízza szakemberre, aki professzionálisan kitudja tisztítani a készüléket.

Mi a teendő, ha lefagyott?

Akár otthon is elvégezheti egyszerű dolgokat, hogy helyrehozzuk. Először is áramtalanítani kell a készüléket, hogy elkezdjen felengedni. Ezután ellenőrizheti, hogy a légszűrő tiszta-e, és nincs-e szükség cserére – de ezt már a szerelőnek kell elvégeznie. Engedje meg, hogy az egységben lévő jég teljesen megolvadjon. Ez akár 5 vagy több órát is igénybe vehet, de ki kell várni.

Miután a légkondicionáló teljesen kiolvadt, és tiszta a szűrője, kapcsolja be újra és ellenőrizze, hogy megfelelően működik. Ha ezután sem működik, akkor mindenképp szerelőt kell hívnia.

Szerelőink minél hamarabb kiérkeznek Budapesten belül, és megpróbálják a lehető leggyorsabban, és legjobban megoldani a problémát. Természetesen mindig azon vagyunk, hogy helyben, leszerelés nélkül megoldjuk, de sajnos ez nem mindig történik így. Néha akár még el is kell szállítanunk a klímát, de ez szerencsére csak ritkán fordul elő.

Fontos kiemelni, hogy mit NE csináljon. Ha a légkondicionáló le van fagyva, fontos, hogy ne használja tovább a készüléket. Ha a légkondicionálót fagyasztva használja, nagy a kockázata annak, hogy megsérti a kompresszort vagy felgyújtja a motort. Ezek a részek nagyon költségesek a cserére, és mindenképpen gondoskodni kell róla, hogy ne menjenek tönkre.

Ne próbálja meg lekaparni vagy leverni a jeget a légkondicionálóból vagy az elpárologtató tekercsből. Az egység károsodásának esélyei magasak, és ez nem gyorsítja fel a folyamatot, és nem oldja meg a tényleges problémát.

Végszó.

Az eljegesedett légkondicionáló nem egy jó élmény, és nem jó szórakozás megtalálni az eljegesedés forrását. Természetesen a megtalálás nem az Ön dolga, hanem a miénk. Mindenféleképpen szeretnénk kiemelni, hogy a jó működés érdekeben minél hamarabb hívjon ki szakembert.

A jég folyamatosan károsítani fogja a készüléket, hosszú távon pedig lehet, hogy teljesen tönkre teszi. Ha a használati utasítás szerint mindent megtett, és még mindig nem oldódott meg a probléma, akkor hívjon minket.

Hasonló oldalak

Klíma jégtelenítés

Klíma jégtelenítés

A fűtő klímák sajnos meg az a tulajdonságuk, hogy elkezdenek jegesedni, amint elkezdődnek a mínuszok. Sok készülék rendelkezik leolvasztás funkcióval, de sok nem, és ilyenkor kézzel kell megoldani. Hívjon minket, és megoldjuk a jég problémáját.

Klíma jégtelenítés
Split klíma

Split klíma

A split klímák lényege az, hogy a nagy zajjal járó elemek a házon kívül helyezkedjenek el, míg a csendes elemek a házon belül. A beltéri és kültéri egység mindenféleképpen össze van kötve, egy kültéri egységre több beltéri egységet is lehet kötni.

Split klíma
Klíma akció Auchan

Klíma akció Auchan

A klímavásárlás nehéz feladat, ma már nem lehet csak úgy besétálni egy üzletbe, és haza vinni egy klímát. Különböző engedélyek, adatlapok, papírok sokasága vár ránk, hogyha magányszemélyként próbálunk klímához jutni. Ennél van egyszerűbb megoldás is. Olvassa el összegzésünket.

Klíma akció Auchan
Klíma felszerelés

Klíma felszerelés

Bízzon meg minket a klíma felszerelésével. Minden felszerelés mellé különböző kedvezményekkel kedveskedünk, így kifejezetten megéri minket megbíznia ezzel a feladattal. Meg van minden szükséges engedéllyünk, így velünk professzionálisan felszereltetheti készülékét.

Klíma felszerelés
Klíma beüzemelés

Klíma beüzemelés

Miután felszereltük a légkondicionálóját, be is üzemeljük Önnek. Összekötjük az elektronikát, összekötjük a kültéri egységet a beltérivel, áram alá helyezzük, és elvégezzük a végső simításokat. Miután beüzemeltük egy rövid bemutatót tartunk a helyes használatról.

Klíma beüzemelés
Klíma akció Praktiker

Klíma akció Praktiker

A klíma vásárlás fontos dolog, épp ezért nem szabad a véletlenre bízni. Bár mindenkit csábít a különböző áruházakban lévő akciós klímák, azért mégis csak jobb végig gondolni, hogy hogy is vegyünk klímát. Mi ebben segítünk Önnek, mindent elárulunk, amit a klíma vásárlásról kell tudni.

Klíma akció Praktiker
Klímaszerelés panellakásba

Klímaszerelés panellakásba

A panellakások általában rendkívül felforrósodnak nyáron, épp ezért elengedhetetlen egy jó klíma. Milyen legyen a klíma? Mivel jár a klíma felszerelés? Mi minden kérdésre válaszolunk, és ha szeretné, akkor mi fel is szerelünk Önnek egy klímát. Várjuk hívását.

Klímaszerelés panellakásba
Klíma szerelési tudnivalók

Klíma szerelési tudnivalók

A klíma beszerelés komoly feladat, ráadásul rengeteg részlete van. Hogy ne érjék Önt meglepetések olvassa el összegzésünket! Ha további kérdései vannak, akkor feltétlenül keressen fel minket!

Klíma szerelési tudnivalók
Klíma telepítés szabályai

Klíma telepítés szabályai

A klíma beszerelés komoly feladat, épp ezért több éve már rendelet szabályozza azt, hogy kiszerelhet be klímát, és ki nem. Ha tudni szeretné, hogy kiszerelhet be klímát, és Ön hogy tud hozzá jutni a klímához akkor olvassa el összegzésünket, majd pedig keressen fel!

Klíma telepítés szabályai
Klíma szereléssel együtt

Klíma szereléssel együtt

Egy klíma vásárlása fontos feladat, épp ezért nem szabad félvállról venni. A legegyszerűbb, a legpraktikusabb megoldás az, hogyha szakembert kér fel az egész feladatra. Hogyha minket keress fel, akkor mi segítünk Önnek kiválasztani egy jó készüléket, amelyet be is szerzünk Önnek és fel is szereljük otthonába. Hívjon minket bizalommal.

Klíma szereléssel együtt

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Exkluzív hajózás a Balatonon motoros yachton!

Sétahajózás a Balatonon!

Exkluzív hajózás a Balatonon motoros yachton!

Együtt utazhatsz kényelmesen családoddal, barátaiddal vagy csak egyszerűen egyedül, első osztályon. Vendégeink kényelmes és biztonságos körülmények között, rövid időn belül juthatnak el a Balaton különböző látványosságaihoz. Az utasok kívánságát szem előtt tartva igyekszünk feledhetetlen élménnyé tenni a hajózást.