Klíma jégtelenítés

A fűtő klímák sajnos meg az a tulajdonságuk, hogy elkezdenek jegesedni, amint elkezdődnek a mínuszok. Sok készülék rendelkezik leolvasztás funkcióval, de sok nem, és ilyenkor kézzel kell megoldani. Hívjon minket, és megoldjuk a jég problémáját.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Azok a klímák, amelyek fűtésre is alkalmasak hajlamosak a jegesedésre. Ez azért van, mert ebben az üzemmódban lecsapódik a pára, amely nem a beltéri egységen, hanem a kültérin történik.

Ha a kinti hőmérséklet eléri a 0 Celsius fokot, akkor nagyon könnyen megtörténhet, hogy a pára ráfagy a hőcserélőre, amely idővel akár jégréteget, sőt, jégpáncélt is tud képezni.

Ez azért is bajos, mivel a jég megakadályozza a levegő áramlását, és nagyon könnyen tönkre tud menni a készülék. Mivel ezeket a klímákat hűtésre is használjuk így nagyon fontos, hogy jól működjön. Míg talán nyáron kibírjuk a klíma nélkül, addig télen nem valószínű, hogy fűtés nélkül megvagyunk.

Sok készülékben van önolvasztó funkció, ezeket a leírásnak megfelelően célszerű alkalmazni, mivel így mi, saját magunk is megtudjuk akadályozni, hogy lefagyjon a légkondicionáló készülékünk.

Milyen a jeges klíma és hogyan védekezhetünk ellene?

A jeges klímának a kültéri egységén egy jégréteg van. A legtöbb ember már csak akkor veszi észre az eljegesedést, amikor már nagy adag jég ül a készüléken. Ez persze logikus, mivel senki nem szokta nézegetni a készülékét, főleg nem a kültérit.

A legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk a jég felhalmozódását a légkondicionálón, rendszeresen ellenőrizzük meg a szűrőt és tisztán tartjuk.

Ha a szűrő tiszta, előfordulhat, hogy a párologtató tekercs eldugulhat szennyeződéssel, hajszálakkal. Ha még soha nem tisztította meg a múltban, lehet, hogy ideje. Ezt mindenképp bízza szakemberre, aki professzionálisan kitudja tisztítani a készüléket.

Mi a teendő, ha lefagyott?

Akár otthon is elvégezheti egyszerű dolgokat, hogy helyrehozzuk. Először is áramtalanítani kell a készüléket, hogy elkezdjen felengedni. Ezután ellenőrizheti, hogy a légszűrő tiszta-e, és nincs-e szükség cserére – de ezt már a szerelőnek kell elvégeznie. Engedje meg, hogy az egységben lévő jég teljesen megolvadjon. Ez akár 5 vagy több órát is igénybe vehet, de ki kell várni.

Miután a légkondicionáló teljesen kiolvadt, és tiszta a szűrője, kapcsolja be újra és ellenőrizze, hogy megfelelően működik. Ha ezután sem működik, akkor mindenképp szerelőt kell hívnia.

Szerelőink minél hamarabb kiérkeznek Budapesten belül, és megpróbálják a lehető leggyorsabban, és legjobban megoldani a problémát. Természetesen mindig azon vagyunk, hogy helyben, leszerelés nélkül megoldjuk, de sajnos ez nem mindig történik így. Néha akár még el is kell szállítanunk a klímát, de ez szerencsére csak ritkán fordul elő.

Fontos kiemelni, hogy mit NE csináljon. Ha a légkondicionáló le van fagyva, fontos, hogy ne használja tovább a készüléket. Ha a légkondicionálót fagyasztva használja, nagy a kockázata annak, hogy megsérti a kompresszort vagy felgyújtja a motort. Ezek a részek nagyon költségesek a cserére, és mindenképpen gondoskodni kell róla, hogy ne menjenek tönkre.

Ne próbálja meg lekaparni vagy leverni a jeget a légkondicionálóból vagy az elpárologtató tekercsből. Az egység károsodásának esélyei magasak, és ez nem gyorsítja fel a folyamatot, és nem oldja meg a tényleges problémát.

Végszó.

Az eljegesedett légkondicionáló nem egy jó élmény, és nem jó szórakozás megtalálni az eljegesedés forrását. Természetesen a megtalálás nem az Ön dolga, hanem a miénk. Mindenféleképpen szeretnénk kiemelni, hogy a jó működés érdekeben minél hamarabb hívjon ki szakembert.

A jég folyamatosan károsítani fogja a készüléket, hosszú távon pedig lehet, hogy teljesen tönkre teszi. Ha a használati utasítás szerint mindent megtett, és még mindig nem oldódott meg a probléma, akkor hívjon minket.

Hasonló oldalak

Klíma jégtelenítés

Klíma jégtelenítés

A fűtő klímák sajnos meg az a tulajdonságuk, hogy elkezdenek jegesedni, amint elkezdődnek a mínuszok. Sok készülék rendelkezik leolvasztás funkcióval, de sok nem, és ilyenkor kézzel kell megoldani. Hívjon minket, és megoldjuk a jég problémáját.

Klíma jégtelenítés
Split klíma

Split klíma

A split klímák lényege az, hogy a nagy zajjal járó elemek a házon kívül helyezkedjenek el, míg a csendes elemek a házon belül. A beltéri és kültéri egység mindenféleképpen össze van kötve, egy kültéri egységre több beltéri egységet is lehet kötni.

Split klíma
Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Ha a legjobb klímát keresi fűtés céljából akkor feltétlenül olvassa el összegzésünket. Elmondjuk, hogy szerintük melyek azok a márkák, amelyek igazán jók a fűtésre. Ezen felül még további hasznos információkat árulunk el.

Melyik a legjobb klíma fűtésre?
Mennyi a klíma fogyasztása?

Mennyi a klíma fogyasztása?

Sokakat az riaszt el a klímától, hogy biztosan drága fent tartani, de ez nem így van! A mai klímák már rendkívül olcsóak, nem kerül százezrekbe a fenntartásuk. Olvassa el összegzésünket, amelyben még konkrét példát is leírtunk egy adott klímának a fogyasztására.

Mennyi a klíma fogyasztása?
Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Ha szeretne klímát vásárolni, akkor sok információ van, amelyet jobb, hogyha tud, mielőtt még bármit is tenni. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, azonban, ha további kérdése lenne, akkor keressen fel minket.

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései
Okos otthonokba okos klíma

Okos otthonokba okos klíma

Az (okos) otthonokba ma már lehet okos klímát is beszerelni! Az okos klímákkal sokkal egyszerűbbé, komfortosabbá és kényelmesebbé tehetjük az életünket. Az okos klímáknál ma már széles a termék kínálat, így könnyen tud választani. Ha mégsem, akkor keressen fel minket!

Okos otthonokba okos klíma
Hogyan működik a klíma?

Hogyan működik a klíma?

A klíma működése rendkívül egyszerű. Minden mai klíma ezeken az elveken alapul, a legolcsóbbaktól a legdrágábbakig. Olvassa el összegzésünket, hogy megtudja, hogy hogyan működnek a klímák, még a fűtő klímák is.

Hogyan működik a klíma?
Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll, akkor olvassa el írásunkat. Összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amit tudnia kell akkor, hogyha klíma vásárlás előtt áll. Ha nem talált minden kérdésére választ, akkor keressen fel minket!

Ha klíma vásárlás előtt áll
Samsung klíma beszereléssel

Samsung klíma beszereléssel

A Samsung hosszú évek óta gyártja a jobbnál jobb klímákat. Már számtalan saját fejlesztésük van, a legújabb technológiával dolgoznak, így biztosíthatjuk Önt afelől, hogyha Samsung klímát választ, akkor nem fog mellé fogni. Bemutatjuk a legjobb dolgokat a Samsung klímákban és azt is bemutatjuk, hogy milyen az, amikor velünk szerelteti be! Válasszon minket.

Samsung klíma beszereléssel
Klíma értékesítés beépítéssel

Klíma értékesítés beépítéssel

Klímát lehet venni többféle módon, azonban a legjobb és legegyszerűbb módja az, hogyha szerelőtől vásárol, aki be is építi Önnek. Annyi dolga van, hogy elmondja, hogy milyen klímát szeretne, mi megmondjuk, hogy mi Önnek a tökéletes klíma, ezt követően pedig már csak kiszállítjuk Önhöz és be is szereljük! Egyszerű és gyors – egy klímaszerelés nálunk ilyen.

Klíma értékesítés beépítéssel

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Gázkazán szerelő Budapesten és környékén - a hívástól számítva akár 1 órán belül kiérünk öjnhöz!

Gázkazán Szerelő

Gázkazán szerelő Budapesten és környékén - a hívástól számítva akár 1 órán belül kiérünk öjnhöz!

Több, mint 20 éves tapasztalattal a hátam mögöt már jól ismerem a népszerű gázkazán minden nyűgét-baját. Ha telefonon elmondja nekem, hogy konkrétan melyik gyártó készítette az ön gázkazánját, akkor nagy valószínűséggel én már tudni fogom, hogy mi lehet a meghibásodás oka.