Klíma jégtelenítés

A fűtő klímák sajnos meg az a tulajdonságuk, hogy elkezdenek jegesedni, amint elkezdődnek a mínuszok. Sok készülék rendelkezik leolvasztás funkcióval, de sok nem, és ilyenkor kézzel kell megoldani. Hívjon minket, és megoldjuk a jég problémáját.

Azok a klímák, amelyek fűtésre is alkalmasak hajlamosak a jegesedésre. Ez azért van, mert ebben az üzemmódban lecsapódik a pára, amely nem a beltéri egységen, hanem a kültérin történik.

Ha a kinti hőmérséklet eléri a 0 Celsius fokot, akkor nagyon könnyen megtörténhet, hogy a pára ráfagy a hőcserélőre, amely idővel akár jégréteget, sőt, jégpáncélt is tud képezni.

Ez azért is bajos, mivel a jég megakadályozza a levegő áramlását, és nagyon könnyen tönkre tud menni a készülék. Mivel ezeket a klímákat hűtésre is használjuk így nagyon fontos, hogy jól működjön. Míg talán nyáron kibírjuk a klíma nélkül, addig télen nem valószínű, hogy fűtés nélkül megvagyunk.

Sok készülékben van önolvasztó funkció, ezeket a leírásnak megfelelően célszerű alkalmazni, mivel így mi, saját magunk is megtudjuk akadályozni, hogy lefagyjon a légkondicionáló készülékünk.

Milyen a jeges klíma és hogyan védekezhetünk ellene?

A jeges klímának a kültéri egységén egy jégréteg van. A legtöbb ember már csak akkor veszi észre az eljegesedést, amikor már nagy adag jég ül a készüléken. Ez persze logikus, mivel senki nem szokta nézegetni a készülékét, főleg nem a kültérit.

A legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk a jég felhalmozódását a légkondicionálón, rendszeresen ellenőrizzük meg a szűrőt és tisztán tartjuk.

Ha a szűrő tiszta, előfordulhat, hogy a párologtató tekercs eldugulhat szennyeződéssel, hajszálakkal. Ha még soha nem tisztította meg a múltban, lehet, hogy ideje. Ezt mindenképp bízza szakemberre, aki professzionálisan kitudja tisztítani a készüléket.

Mi a teendő, ha lefagyott?

Akár otthon is elvégezheti egyszerű dolgokat, hogy helyrehozzuk. Először is áramtalanítani kell a készüléket, hogy elkezdjen felengedni. Ezután ellenőrizheti, hogy a légszűrő tiszta-e, és nincs-e szükség cserére – de ezt már a szerelőnek kell elvégeznie. Engedje meg, hogy az egységben lévő jég teljesen megolvadjon. Ez akár 5 vagy több órát is igénybe vehet, de ki kell várni.

Miután a légkondicionáló teljesen kiolvadt, és tiszta a szűrője, kapcsolja be újra és ellenőrizze, hogy megfelelően működik. Ha ezután sem működik, akkor mindenképp szerelőt kell hívnia.

Szerelőink minél hamarabb kiérkeznek Budapesten belül, és megpróbálják a lehető leggyorsabban, és legjobban megoldani a problémát. Természetesen mindig azon vagyunk, hogy helyben, leszerelés nélkül megoldjuk, de sajnos ez nem mindig történik így. Néha akár még el is kell szállítanunk a klímát, de ez szerencsére csak ritkán fordul elő.

Fontos kiemelni, hogy mit NE csináljon. Ha a légkondicionáló le van fagyva, fontos, hogy ne használja tovább a készüléket. Ha a légkondicionálót fagyasztva használja, nagy a kockázata annak, hogy megsérti a kompresszort vagy felgyújtja a motort. Ezek a részek nagyon költségesek a cserére, és mindenképpen gondoskodni kell róla, hogy ne menjenek tönkre.

Ne próbálja meg lekaparni vagy leverni a jeget a légkondicionálóból vagy az elpárologtató tekercsből. Az egység károsodásának esélyei magasak, és ez nem gyorsítja fel a folyamatot, és nem oldja meg a tényleges problémát.

Végszó.

Az eljegesedett légkondicionáló nem egy jó élmény, és nem jó szórakozás megtalálni az eljegesedés forrását. Természetesen a megtalálás nem az Ön dolga, hanem a miénk. Mindenféleképpen szeretnénk kiemelni, hogy a jó működés érdekeben minél hamarabb hívjon ki szakembert.

A jég folyamatosan károsítani fogja a készüléket, hosszú távon pedig lehet, hogy teljesen tönkre teszi. Ha a használati utasítás szerint mindent megtett, és még mindig nem oldódott meg a probléma, akkor hívjon minket.

Hasonló oldalak

Klíma jégtelenítés

Klíma jégtelenítés

A fűtő klímák sajnos meg az a tulajdonságuk, hogy elkezdenek jegesedni, amint elkezdődnek a mínuszok. Sok készülék rendelkezik leolvasztás funkcióval, de sok nem, és ilyenkor kézzel kell megoldani. Hívjon minket, és megoldjuk a jég problémáját.

Klíma jégtelenítés
Split klíma

Split klíma

A split klímák lényege az, hogy a nagy zajjal járó elemek a házon kívül helyezkedjenek el, míg a csendes elemek a házon belül. A beltéri és kültéri egység mindenféleképpen össze van kötve, egy kültéri egységre több beltéri egységet is lehet kötni.

Split klíma
Oldalfali klíma

Oldalfali klíma

Az oldalfali klíma a legelterjedtebb klíma típus, szinte mindn lakásban ezt láthatjuk. A legtöbb készülék rendkívül esztétikus, és nagy előnyük, hogy elérhető áron vannak, így ma már azok is megengedhetik maguknak a klímát, akik régen nem engedhették meg

Oldalfali klíma
Klíma fűtésre

Klíma fűtésre

Az inverteres klímák ma már rendkívül alkalmasak arra, hogy egy egész házat felfűtsenek, és a közhiedelemmel ellentétben nem fog egy vagyonba kerülni. Ma már rengetegen választják ezt a módszert, mivel számtalan előnnyel jár, ha klímával fűtünk.

Klíma fűtésre
Klíma beüzemelés

Klíma beüzemelés

Miután felszereltük a légkondicionálóját, be is üzemeljük Önnek. Összekötjük az elektronikát, összekötjük a kültéri egységet a beltérivel, áram alá helyezzük, és elvégezzük a végső simításokat. Miután beüzemeltük egy rövid bemutatót tartunk a helyes használatról.

Klíma beüzemelés
Klíma felszerelés

Klíma felszerelés

Bízzon meg minket a klíma felszerelésével. Minden felszerelés mellé különböző kedvezményekkel kedveskedünk, így kifejezetten megéri minket megbíznia ezzel a feladattal. Meg van minden szükséges engedéllyünk, így velünk professzionálisan felszereltetheti készülékét.

Klíma felszerelés
Klíma szervizelés

Klíma szervizelés

Ahhoz, hogy a klímánk tökéletesen működjön, muszáj, hogy időnként szervizelésen essen át. Egy szakszerű szervizeléssel sok nagy problémától megtudjuk óvni magunkat, így nagyon fontos, hogy jó szakembereket bízzunk meg ezzel a fontos feladattal.

Klíma szervizelés
Hőszivattyús klíma

Hőszivattyús klíma

A hőszivattyús klímák azok a klímák, amelyek alkalmasak télen a fűtésre. Ma már a legtöbb készülékkel gazdaságosan fellehet fűteni egy egész családi házat. Ha van lehetősége dönteni a fűtésrendszerről, gondolkodjon el a hőszivattyús klímán.

Hőszivattyús klíma
Klíma leszerelés

Klíma leszerelés

Ha úgy gondolja, hogy le kell szerelni a klímát, akkor bízza ránk. Egy szakszerűtlen leszerelés közben sérülni tud a készülék, ami miatt lehet, hogy többet be sem lehet kapcsolni. Mi gyorsan, és szakszerűen leszedjük a helyéről, a biztonságot figyelembe véve.

Klíma leszerelés
Klíma előcsövezés

Klíma előcsövezés

Ha most vásárolt házat, vagy teljes felújítás történik otthonában, akkor érdemes a befejezés előtt megcsinálni az előcsövezést. Ez azért praktikus, mert a klímához való csövek nem fognak kilógni a falból, hanem be lesznek vésve a falba, így nem lesznek láthatóak.

Klíma előcsövezés

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Takarítás

A takarítás legfontosabb része, hogy hatékony legyen. A hatékonyságot úgy tudjuk elérni, hogy pontosan tudjuk, hogy mit mivel és hol érdemes takarítani. A tapasztalt takarítók ezeket pontosan tudják, így ők tökéletesen kitakarítják a lakást, vagy akár az irodát is. A takarításnál nagyon fontos, hogy szemmel láthatóan szép tiszta legyen minden, de még fontosabb, hogy minden baktérium, gomba megsemmisüljön. Szakértő csapatunk tökéletesen kifertőtlenít házakat, társasházakat, vagy irodákat.

Takarítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463