Mennyi a klíma fogyasztása?

Írásunkban konkrét példával mutatjuk be, hogy mennyibe kerül klímával lehűteni a lakást, vagy felfűteni!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Ma már egyáltalán nem igaz az az állítás, hogy a klíma rengeteget fogyaszt. A mai klímák már rendkívül energiahatékonyak, nem fogyasztanak sokat. A mai klímák fogyasztása nagyjából a töredéke a régi klímáknak a fogyasztásához képest. De nézzük inkább a számokat!

A klíma fogyasztás meghatározói: EER / SEER és COP / SCOP

Az EER az a szobai légkondicionáló energiahatékonysági mutatója. Ez a mutató megmutatja a hűtési hatásfokot a befektetett energiához képest. Ez a valóságban azt jelenti, hogy 100%-os terhelés mellett egy 4,26 EER számmal rendelkező, 2 kW-os klíma (2 kW / 4,26) 0,469 kW-os fogyasztással bír.

A COP érték az a légkondicionáló teljesítmény-mutatója. Ez a befektetett energiának a mutatója. Itt érdemes megjegyeznünk azt, hogy az inverteres klímák azok a befektetett ÉS a környezetből kivont energiával dolgoznak, ezért lehet magasabb a COP értéke. A COP érték változik a belső és a külső hőmérséklet hatására.

Az EER és a COP értékek egy adott időpillanatra vonatkoznak. Ezzel szemben a SEER és a SCOP egy-egy szezont mutatnak be, amikor ugye folyamatos hőmérséklet ingadozás van. Épp ezért sokkal gyakoribb az, hogy a SEER és a SCOP értékeket vesszük számításban, mivel ezek sokkal jobban tudják tükrözni a valóságot. 

Mennyibe kerül egy adott klímának a fogyasztása?

Természetesen mindenki konkrét számokra kíváncsi. Most kiszámoljuk, hogy egy adott klímának mennyi az éves fogyasztása. Nézzük meg a Fujitsu Standard KM sorozat ASYG07KMTA / AOYG07KMTA készülékét. Ez a klíma 2,0 / 2,5 kW-os teljesítménnyel rendelkezik. Tegyük fel, hogy az áram 35 Ft 1 kWh-ként. Tudnunk kell még az EER (4.4) és a COP (3.98) értéket, valamint azt, hogy egy adott családi háznak mekkora az átlagos fűtési igénye. Négyzetméterenként szoktak 200 kWh mondani, tehát egy 120 négyzetméteres nagy családi ház esetén ez 24 000 kWh. A legmelegebb napok általában 24 naposak egy évben, és nagyjából ilyenkor naponta négy órát működik a készülék.

Normál hőmérsékleti tartományban, hűtésközben a klíma fogyasztás:

2 kW / 4.4 EER = 0,454 kW

0,454 kW * 4 óra * 24 nap * 35 forint = 1527,27 Ft / szezon

Normál hőmérsékleti tartományban, fűtés közben a klíma fogyasztás:

24 000 kW / 3.98 = 6030

6030 * 35 Ft = 211 055 Ft / szezon

Fontos kiemelni, hogy ez a szám azt jelenti, hogy semmi mással nem fűt, csak klímával! Azonban könnyen megtörténhet, hogy a gázzal való fűtés is nagyon hasonló árban van. Fontos tisztázni, hogy ez egy szezon! Ez az összeg hónapokra bontódik le. 

Hasonló oldalak

Mennyi a klíma fogyasztása?

Mennyi a klíma fogyasztása?

Sokakat az riaszt el a klímától, hogy biztosan drága fent tartani, de ez nem így van! A mai klímák már rendkívül olcsóak, nem kerül százezrekbe a fenntartásuk. Olvassa el összegzésünket, amelyben még konkrét példát is leírtunk egy adott klímának a fogyasztására.

Mennyi a klíma fogyasztása?
Inverteres klíma fogyasztása

Inverteres klíma fogyasztása

Akik klímát szeretnének mindig elgondolkoznak, hogy vajon mennyibe fog kerülni a villanyszámla a beszerelés után. Mi erre a kérdésre kerestük a választ, és konkrét számokkal tudjuk prezentálni, hogy nyáron és télen mennyibe kerül a klíma.

Inverteres klíma fogyasztása
Klíma funkciók

Klíma funkciók

A klímáknál nagyon sokféle extra funkció van. Ezeknek a nagytöbbségét összegyűjtöttük és rövid leírásokkal bemutatjuk, hogy eltudja dönteni, hogy milyen extra funkcióra van Önnek szüksége.

Klíma funkciók
Klíma technológiák

Klíma technológiák

A klímának a technológiája sok mindent meghatároz. Többek között azt, hogy milyen lesz a teljesítménye, mennyibe fog kerülni a fenntartása, és mennyi lesz az élettartama. Tekintse meg, hogy milyen technológiák érhetőek el. Ha kérdése van keressen fel minket.

Klíma technológiák
Klíma által okozott betegségek

Klíma által okozott betegségek

Összegyűjtöttük, hogy milyen betegségeket tud okozni a klíma. Ezeket a betegségeket azonban könnyedén ki tudjuk védeni, hogyha rendszeresen karbantartjuk a készülékünket!

Klíma által okozott betegségek
Klíma felszerelés

Klíma felszerelés

Bízzon meg minket a klíma felszerelésével. Minden felszerelés mellé különböző kedvezményekkel kedveskedünk, így kifejezetten megéri minket megbíznia ezzel a feladattal. Meg van minden szükséges engedéllyünk, így velünk professzionálisan felszereltetheti készülékét.

Klíma felszerelés
Klíma javítás gyorsan, megbízhatóan

Klíma javítás gyorsan, megbízhatóan

Ha a klíma meghibásodik, akkor minél hamarabb kell meg kell javítani. Mi ezt gyorsan visszük véghez ráadásul megbízhatóan! Az általunk megjavított klímák garantáltan jól fognak működni. Hívjon minket bizalommal!

Klíma javítás gyorsan, megbízhatóan
Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll, akkor olvassa el írásunkat. Összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amit tudnia kell akkor, hogyha klíma vásárlás előtt áll. Ha nem talált minden kérdésére választ, akkor keressen fel minket!

Ha klíma vásárlás előtt áll
Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Ha a legjobb klímát keresi fűtés céljából akkor feltétlenül olvassa el összegzésünket. Elmondjuk, hogy szerintük melyek azok a márkák, amelyek igazán jók a fűtésre. Ezen felül még további hasznos információkat árulunk el.

Melyik a legjobb klíma fűtésre?
Klímaszerelés panellakásba

Klímaszerelés panellakásba

A panellakások általában rendkívül felforrósodnak nyáron, épp ezért elengedhetetlen egy jó klíma. Milyen legyen a klíma? Mivel jár a klíma felszerelés? Mi minden kérdésre válaszolunk, és ha szeretné, akkor mi fel is szerelünk Önnek egy klímát. Várjuk hívását.

Klímaszerelés panellakásba

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463
Darálós WC javítása, szerelése, beépítése, cseréje és karbantartása!

Darálós WC Javítás

Darálós WC javítása, szerelése, beépítése, cseréje és karbantartása!

Szolgáltatásunk a Magyarországon lévő összes, kereskedelemben kapható wc típusra vonatkozik! Cégünk régóta foglalkozik e rendszer kiépítésével, a wc-k szakszerű, maradéktalan bekötésével, cseréjével, javításával, tisztításával és dugulás elhárításával. Vállalkozásunk sikerének titka a gyorsaság, a precizitás és a megfelelő szakértelem.