Mennyi a klíma fogyasztása?

Írásunkban konkrét példával mutatjuk be, hogy mennyibe kerül klímával lehűteni a lakást, vagy felfűteni!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Ma már egyáltalán nem igaz az az állítás, hogy a klíma rengeteget fogyaszt. A mai klímák már rendkívül energiahatékonyak, nem fogyasztanak sokat. A mai klímák fogyasztása nagyjából a töredéke a régi klímáknak a fogyasztásához képest. De nézzük inkább a számokat!

A klíma fogyasztás meghatározói: EER / SEER és COP / SCOP

Az EER az a szobai légkondicionáló energiahatékonysági mutatója. Ez a mutató megmutatja a hűtési hatásfokot a befektetett energiához képest. Ez a valóságban azt jelenti, hogy 100%-os terhelés mellett egy 4,26 EER számmal rendelkező, 2 kW-os klíma (2 kW / 4,26) 0,469 kW-os fogyasztással bír.

A COP érték az a légkondicionáló teljesítmény-mutatója. Ez a befektetett energiának a mutatója. Itt érdemes megjegyeznünk azt, hogy az inverteres klímák azok a befektetett ÉS a környezetből kivont energiával dolgoznak, ezért lehet magasabb a COP értéke. A COP érték változik a belső és a külső hőmérséklet hatására.

Az EER és a COP értékek egy adott időpillanatra vonatkoznak. Ezzel szemben a SEER és a SCOP egy-egy szezont mutatnak be, amikor ugye folyamatos hőmérséklet ingadozás van. Épp ezért sokkal gyakoribb az, hogy a SEER és a SCOP értékeket vesszük számításban, mivel ezek sokkal jobban tudják tükrözni a valóságot. 

Mennyibe kerül egy adott klímának a fogyasztása?

Természetesen mindenki konkrét számokra kíváncsi. Most kiszámoljuk, hogy egy adott klímának mennyi az éves fogyasztása. Nézzük meg a Fujitsu Standard KM sorozat ASYG07KMTA / AOYG07KMTA készülékét. Ez a klíma 2,0 / 2,5 kW-os teljesítménnyel rendelkezik. Tegyük fel, hogy az áram 35 Ft 1 kWh-ként. Tudnunk kell még az EER (4.4) és a COP (3.98) értéket, valamint azt, hogy egy adott családi háznak mekkora az átlagos fűtési igénye. Négyzetméterenként szoktak 200 kWh mondani, tehát egy 120 négyzetméteres nagy családi ház esetén ez 24 000 kWh. A legmelegebb napok általában 24 naposak egy évben, és nagyjából ilyenkor naponta négy órát működik a készülék.

Normál hőmérsékleti tartományban, hűtésközben a klíma fogyasztás:

2 kW / 4.4 EER = 0,454 kW

0,454 kW * 4 óra * 24 nap * 35 forint = 1527,27 Ft / szezon

Normál hőmérsékleti tartományban, fűtés közben a klíma fogyasztás:

24 000 kW / 3.98 = 6030

6030 * 35 Ft = 211 055 Ft / szezon

Fontos kiemelni, hogy ez a szám azt jelenti, hogy semmi mással nem fűt, csak klímával! Azonban könnyen megtörténhet, hogy a gázzal való fűtés is nagyon hasonló árban van. Fontos tisztázni, hogy ez egy szezon! Ez az összeg hónapokra bontódik le. 

Hasonló oldalak

Mennyi a klíma fogyasztása?

Mennyi a klíma fogyasztása?

Sokakat az riaszt el a klímától, hogy biztosan drága fent tartani, de ez nem így van! A mai klímák már rendkívül olcsóak, nem kerül százezrekbe a fenntartásuk. Olvassa el összegzésünket, amelyben még konkrét példát is leírtunk egy adott klímának a fogyasztására.

Mennyi a klíma fogyasztása?
Inverteres klíma fogyasztása

Inverteres klíma fogyasztása

Akik klímát szeretnének mindig elgondolkoznak, hogy vajon mennyibe fog kerülni a villanyszámla a beszerelés után. Mi erre a kérdésre kerestük a választ, és konkrét számokkal tudjuk prezentálni, hogy nyáron és télen mennyibe kerül a klíma.

Inverteres klíma fogyasztása
Klíma áthelyezés

Klíma áthelyezés

Ha úgy érzi, hogy a klíma nem jó helyen van akkor hívjon minket. Mind a beltéri, mind a kültéri egységeket áthelyezzük. Mindenek előtt egy előzetes konzultációt tartunk, ahol ki is megyünk a helyszínre, hogy személyesen megbeszéljük, hogy valóban szükséges-e az átalakítás.

Klíma áthelyezés
Klíma telepítés szabályai

Klíma telepítés szabályai

A klíma beszerelés komoly feladat, épp ezért több éve már rendelet szabályozza azt, hogy kiszerelhet be klímát, és ki nem. Ha tudni szeretné, hogy kiszerelhet be klímát, és Ön hogy tud hozzá jutni a klímához akkor olvassa el összegzésünket, majd pedig keressen fel!

Klíma telepítés szabályai
Klíma javítás gyorsan, megbízhatóan

Klíma javítás gyorsan, megbízhatóan

Ha a klíma meghibásodik, akkor minél hamarabb kell meg kell javítani. Mi ezt gyorsan visszük véghez ráadásul megbízhatóan! Az általunk megjavított klímák garantáltan jól fognak működni. Hívjon minket bizalommal!

Klíma javítás gyorsan, megbízhatóan
Klíma akció Praktiker

Klíma akció Praktiker

A klíma vásárlás fontos dolog, épp ezért nem szabad a véletlenre bízni. Bár mindenkit csábít a különböző áruházakban lévő akciós klímák, azért mégis csak jobb végig gondolni, hogy hogy is vegyünk klímát. Mi ebben segítünk Önnek, mindent elárulunk, amit a klíma vásárlásról kell tudni.

Klíma akció Praktiker
Klíma akció Auchan

Klíma akció Auchan

A klímavásárlás nehéz feladat, ma már nem lehet csak úgy besétálni egy üzletbe, és haza vinni egy klímát. Különböző engedélyek, adatlapok, papírok sokasága vár ránk, hogyha magányszemélyként próbálunk klímához jutni. Ennél van egyszerűbb megoldás is. Olvassa el összegzésünket.

Klíma akció Auchan
Klímatelepítés

Klímatelepítés

Ha szeretné megismerni, hogy hogy történik a klímának a betelepítése akkor olvassa el összegzésünket, amelyből mindent tudhat! Minden szükséges információt összegyűjtöttünk, így mindent megtudhat! Ha pedig van még kérdése, vagy klímát szeretne, akkor hívjon fel minket!

Klímatelepítés
Melyik klíma beltéri egység ideális nekem?

Melyik klíma beltéri egység ideális nekem?

Nem csak oldalfali beltéri egység létezik, hanem ezen kívül még több beltéri egység is van. Ahhoz, hogy jól tudjon választani klímát mindenféleképpen tudnia kell, hogy mik közül tud választani.

Melyik klíma beltéri egység ideális nekem?
Klímavásárlás szabályai

Klímavásárlás szabályai

Ha klímavásárláson gondolkozik, akkor jobb, hogyha tisztában van a törvényekkel. Mi érthetően összegyűjtöttük a fontos információkat, minden szóba kerülő kérdésre válaszolunk. Azonban, ha ezek után is van még kérdése, akkor feltétlenül keressen fel minket! Várjuk hívását!

Klímavásárlás szabályai

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463