Klíma telepítés szabályai

Mik a klímatelepítés szabályai, kire vonatkoznak és mit tartalmaznak? Mindenre választ adunk.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

A klíma telepítés ma már nem úgy megy, hogy beszaladunk a boltba, megvesszük a készüléket, majd a szomszéd Pista felszereli nekünk, elvégre ő mindenhez is ért. Ennél ma már sokkal bonyolultabb.

A 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet

Ne aggódjon, nem írjuk le ide a jogiszöveget. A 2015.február 08.-án hatályba lépett rendelet azt mondja, hogy minden klímagázzal működő készülék esetén a vásárlónak rendelkeznie kell egy, a kormány oldalról letölthető és előre kitöltött tanúsítvánnyal, amely azt bizonyítja, hogy a megvásárolni kívánt klímát engedéllyel és képesítéssel rendelkező vállalkozás fogja beszerelni. Azt is magában foglalja, hogy a tanúsítványban feltüntetett cég vállal felelősséget a helyes beszerelésért. 

Miért született meg ez a rendelet?

A rendelet megszületésének az oka egyszerű: a biztonság. Korábban elképesztően sok olyan eset volt, hogy önjelölt klímaszerelők rendkívül áron alul szereltek be klímákat. Nem volt elég, hogy rosszul szerelték be, és így használhatatlan lett a készülék, hanem sok esetben ez kifejezetten veszélyes is volt. Ezt a helyzetet szabályozni kellett, így jött létre a Klímavédelmi Hatóság is, és ez a rendelet is. 

Mit jelent ez a valóságban?

A valóságban ez azt jelenti, hogy Önnek a készülékét csak olyan ember vagy cég szerelheti be, akik rendelkeznek minden szükséges dokumentummal, tehát teljesen lekövethetőek, ha későbbiekben probléma van, akkor felelősségre lehet őket vonni. Ez azért jó, mert így biztos lehet benne, hogy jól lesz beszerelve, hiszen olyan emberek szerelik be, akik valóban értenek is a szakmához. Mint például mi. 

Hogyan lehet klímát vásárolni?

Nyilván mindenkinek ez az első kérdése. Erre kétféle mód van, egy komplikáltabb és egy egyszerűbb. Először kezdjük a nehezebbel.

Dönthet, hogy boltban, vagy webshopon veszi meg. Mindegyiknél nagyon fontos, hogy rendelkezzen a végfelhasználói tanúsítvánnyal. Ezt ki kell töltetni a szerelővel, majd ezzel a papírral kell beballagni az áruházba. Vagy ezzel a dokumentummal együtt kell leadni a rendelést.

Felhívjuk figyelmét, hogyha például online szeretne rendelni, akkor feltétlenül el kell küldenie a webshopnak a tanúsítványt. Ha ez hiányzik, akkor általában törlik a megrendelést, a kifizetett összeget pedig visszautalják. Fontos, hogy a tanúsítványon ott legyen a cég egyedi vonalkódja, hiszen enélkül nem lehet elfogadni!

Az egyszerűbb módja ennek az, hogyha felkér egy szerelőt, például minket, hogy szállítsák ki Önnek az „X” klímát, amit kiválasztott. Itt nincs szükség papírokra, egyszerűen megveszi attól a cégtől, aki be is szereli Önnek. Mi ezt ajánljuk, magunkkal együtt!

A beszerelést a szerelő végzi – ki végzi a karbantartást?

Ennyi írás után valószínű, hogy már mindenki számára kiderült, hogy csak szerelő végezheti el a beszerelést. Ezt természetesen elvégezzük mi, hogyha szeretne biztosra menni.

Azonban, ha böngészte a weboldalunkat, vagy ismerkedett már a klímákkal akkor biztosan találkozott azzal a kifejezéssel, hogy karbantartás. Mit is jelent ez?

A karbantartás során a készüléket alaposan átvizsgáljuk, megnézzük, hogy a következő szezont képes-e tökéletesen végig vinni. Ha ezzel meg vagyunk, akkor elkezdjük kitakarítani a készüléket. Először is a kültéri egységnél általában csak egy kifújás elég szokott lenni, hiszen oda csak a por telepedik meg. A beltéri egységnél azonban szükséges már fertőtlenítő szernek a használata, illetve ki kell tisztítani a szűrőt is.

A karbantartás akkor jó, akkor biztonságos, és akkor hatásos, hogyha szerelő végzi. Ezért mindenképp fontos, hogy szerelőt, leginkább minket kérjen fel az ilyen feladatokra is. Ne feledje, hogyha velünk szerelteti be a klímáját, akkor az első tisztítás ingyen van!

Egyéb szabályok a klíma telepítést illetően

Vannak olyan szabályok, amelyeket nem rendeletekben határoztak meg, hanem más módokon. Ilyen például az, hogyha társasházban él és ott szeretné beszereltetni. Először is meg kell néznie, hogy milyen szabályok vonatkoznak az Ön településére, mivel ezek változóak lehetnek. Meg kell nézni azt is, hogy műemlék jellegű házban él-e, hiszen az olyan házakba nem lehet a homlokzaton módosítást végezni. 

Illetve nem szabály, de azért nem árt, hogyha klíma beszerelése előtt a földszinten kihelyez egy papírt, hogy tudassa az ott lakókkal, hogy Önnél másnap átalakítás lesz. 

Hasonló oldalak

Klíma telepítés szabályai

Klíma telepítés szabályai

A klíma beszerelés komoly feladat, épp ezért több éve már rendelet szabályozza azt, hogy kiszerelhet be klímát, és ki nem. Ha tudni szeretné, hogy kiszerelhet be klímát, és Ön hogy tud hozzá jutni a klímához akkor olvassa el összegzésünket, majd pedig keressen fel!

Klíma telepítés szabályai
Klímatelepítés

Klímatelepítés

Ha szeretné megismerni, hogy hogy történik a klímának a betelepítése akkor olvassa el összegzésünket, amelyből mindent tudhat! Minden szükséges információt összegyűjtöttünk, így mindent megtudhat! Ha pedig van még kérdése, vagy klímát szeretne, akkor hívjon fel minket!

Klímatelepítés
Klímavásárlás szabályai

Klímavásárlás szabályai

Ha klímavásárláson gondolkozik, akkor jobb, hogyha tisztában van a törvényekkel. Mi érthetően összegyűjtöttük a fontos információkat, minden szóba kerülő kérdésre válaszolunk. Azonban, ha ezek után is van még kérdése, akkor feltétlenül keressen fel minket! Várjuk hívását!

Klímavásárlás szabályai
Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll, akkor olvassa el írásunkat. Összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amit tudnia kell akkor, hogyha klíma vásárlás előtt áll. Ha nem talált minden kérdésére választ, akkor keressen fel minket!

Ha klíma vásárlás előtt áll
Klíma akció OBI

Klíma akció OBI

Ha valaki klímát szeretne vásárolni, akkor szinte biztos, hogy áruházban szeretné megvásárolni. Sokan gondolják azt, hogy szerelőktől vásárolni nem jó dolog, hiszen biztos, drágábban adják a klímát. Épp ezért megnézik a kedvenc (barkács)áruházuknak a kínálatát, elmennek, majd szembesülnek azzal, hogy nem ilyen egyszerű klímát vásárolni.

Klíma akció OBI
Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Ha szeretne klímát vásárolni, akkor sok információ van, amelyet jobb, hogyha tud, mielőtt még bármit is tenni. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, azonban, ha további kérdése lenne, akkor keressen fel minket.

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései
Split klíma vásárlási tanácsok

Split klíma vásárlási tanácsok

A legtöbben ma már split klímát választanak. Ám ahhoz, hogy Ön is jól tudjon választani és a klímája örömet okozzon bosszúság helyett nagyon fontos, hogy jó információ legyenek a klímákról. Mi összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amit tudnia kell.

Split klíma vásárlási tanácsok
Klíma értékesítés beépítéssel

Klíma értékesítés beépítéssel

Klímát lehet venni többféle módon, azonban a legjobb és legegyszerűbb módja az, hogyha szerelőtől vásárol, aki be is építi Önnek. Annyi dolga van, hogy elmondja, hogy milyen klímát szeretne, mi megmondjuk, hogy mi Önnek a tökéletes klíma, ezt követően pedig már csak kiszállítjuk Önhöz és be is szereljük! Egyszerű és gyors – egy klímaszerelés nálunk ilyen.

Klíma értékesítés beépítéssel
Klíma akció Auchan

Klíma akció Auchan

A klímavásárlás nehéz feladat, ma már nem lehet csak úgy besétálni egy üzletbe, és haza vinni egy klímát. Különböző engedélyek, adatlapok, papírok sokasága vár ránk, hogyha magányszemélyként próbálunk klímához jutni. Ennél van egyszerűbb megoldás is. Olvassa el összegzésünket.

Klíma akció Auchan
Mennyi a klíma fogyasztása?

Mennyi a klíma fogyasztása?

Sokakat az riaszt el a klímától, hogy biztosan drága fent tartani, de ez nem így van! A mai klímák már rendkívül olcsóak, nem kerül százezrekbe a fenntartásuk. Olvassa el összegzésünket, amelyben még konkrét példát is leírtunk egy adott klímának a fogyasztására.

Mennyi a klíma fogyasztása?

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463