Klíma szerelési tudnivalók

Tudjon meg minden fontos dolgot a klíma szerelésről! Mi összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Mit kell tudni a klíma szerelésről? Jobb azelőtt mindenről részletesen tájékozódni mielőtt még belevágna. Mi összegyűjtöttünk minden szükséges információt, amit tudnia kell mielőtt még bele kezdene egy ilyen átalakításba.

Általános tudnivalók

Egy klíma szerelése általában 4-5 órán keresztül tart. Ha társasházban él akkor feltétlenül ellenőrizni kell, hogy mely időközben lehet szerelési munkálatokat elvégezni. Van, ahol például nyolctól-nyolcig abszolút szabad, azonban van olyan is, ahol például egytől kettőig nem lehet. Ezt mindenképp ellenőrizni kell, és mi ehhez is tartjuk magunkat.

A társasház szempontjából, de családi háznál is fontos szempont, hogy mennyi szemetet fogunk termelni. De ne aggódjon, ez nem olyan lesz, mint egy lakásfelújítás, hogy tízesével kell lehordani a sittes zsákot. Itt annyira minimális a szemét (aminek a 90%-a a klíma doboza), hogy azzal nem kell nagyon törődni, a takarítás része meg rendkívül minimális, emiatt sem kell aggódni.

Fontos dolog, hogy mielőtt még bármilyen készüléket is beszereznénk fel kell mérnünk az otthonnak az állapotát. Meg kell találni a jó helyet a klímának és ellenőrizni kell azt, hogy az elektromos hálózat alkalmas-e a klímához. Ha ezek meg vannak, akkor kezdődhet a szerelés. 

Beszerelés menete

A beszerelés során először megbeszéljük, hogy hova fognak kerülni az egységek majd ezt követően elkezdjük kialakítani a csöveknek a helyét. Ha ez meg van, akkor elkezdjük felszerelni a kültéri egységet. Felszereljük a konzolt, majd ráhelyezzük a kültéri egységet, amelyet rögzítünk. Ezt követően beszereljük a beltéri egységet majd pedig a két egységet összekötjük és rákötjük a hálózatra a végén pedig beüzemeljük. Röviden ennyi, de nyilván ezt lehetne sokkal részletesebben is taglalni. 

Milyen költségre kell számítani?

Ezt meglehetősen nehéz előre megmondani. Nyilván először is azt kell megnézni, hogy ki fogja megvenni a klímát. Erről van már külön cikkünk, amelyben leírjuk, hogy hogyan is történik a klíma vásárlás, de röviden annyi, hogy Ön is megveheti bizonyos papírokkal együtt bármelyik boltban, vagy mi is kiszállíthatjuk Önnek az általunk forgalmazott klímát.

Ezen felül számít még az is, hogy fogunk-e vésni, vagy sem, illetve az is, hogy csak egy klímát szerelünk-e be, vagy több klímát, esetleg multi klímát, stb. Egy személyes konzultáció során (amely ingyenes) minden részletet megbeszélünk és árat is tudunk mondani. 

Milyen klímát érdemes venni?

Ezt sokan megkérdezik tőlünk. Ha szétnéz weboldalunkon akkor láthatja, hogy rengeteg márkáról írtunk már. Azonban nem tudunk egyet kiemelni. Minden márka teljesen más, és még maguk a készülékek is teljesen mások egy márkán belül. Ezen felül látni kell azt, nem mindenkinek való ugyanaz a készülék. Abszolút egyén és lehetőség függő, hogy kinek mit ajánlunk. 

Ha felhív minket és elmondja, hogy milyen összegre gondolt, és mik az igényei akkor segítünk Önnek választani. Mindenképp kiemelnénk, hogy a noname klímákat semmi esetre se vásároljon, mivel ezek megbízhatatlanok. De minden fontos részletet elmondunk Önnek, hogyha felkeres minket. 

Tudnivalók a beszerelés előttre és utánra

Nagyon fontos, hogyha már minden részletet megbeszéltünk akkor még mielőtt kiérkeznénk pakoljanak el onnan, ahol a szerelés fog zajlani. Ezzel jelentős időt lehet megsprórolni illetve az is nagyon fontos, hogy a bútorait letakarja, nehogy bajuk legyen. 

Ami azonban a legfontosabb a klíma szereléssel kapcsolatban az, ami a klíma szerelés után történik. A karbantartás hihetetlenül fontos, ez az alapja annak, hogy hosszú évekig tökéletesen működjön a klíma. 

A karbantartás fontossága

A karbantartás a legfontosabb dolog. De miért is ennyire fontos? Mint minden készülék ez is használat közben koszolódik. Nyilvánvaló, hogy pár sütés után a sütőnket is kitakarítjuk, ahogy időnként a hűtőnket is leolvasztjuk, kimossuk, hogy sokáig tudjon megfelelően működni. Azonban ezt csak azért tesszük meg leginkább, mert látjuk, hogy mi van benne. A klímát azonban sokan nem látják. 

Épp ezért sokan úgy gondolják, hogy a klímát nem is kell tisztítani. Azonban kell, hiszen a klíma belsejében egy nedves, meleg környezet van amely elképesztően jó táptalaja a baktériumoknak. Ebben megtelepedve és szétszóródva a lakásba könnyedén beteggé tehet minket. Épp ezért nagyon fontos, hogy fél évente kihívjon egy szerelőt. Ha velünk szerelteti be, akkor az első tisztítás ingyenes lesz!

Hasonló oldalak

Klíma szerelési tudnivalók

Klíma szerelési tudnivalók

A klíma beszerelés komoly feladat, ráadásul rengeteg részlete van. Hogy ne érjék Önt meglepetések olvassa el összegzésünket! Ha további kérdései vannak, akkor feltétlenül keressen fel minket!

Klíma szerelési tudnivalók
Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll, akkor olvassa el írásunkat. Összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amit tudnia kell akkor, hogyha klíma vásárlás előtt áll. Ha nem talált minden kérdésére választ, akkor keressen fel minket!

Ha klíma vásárlás előtt áll
Klíma leolvasztás

Klíma leolvasztás

A mai inverteres klímák a téli időszakban hogyha rendszeresen vannak használva akkor akár el is tudnak jegesedni. Ha eljegesedik, akkor nagyon fontos, hogy milyen hamarabb le legyen olvasztva, rendbe legyen hozva.

Klíma leolvasztás
Split klíma vásárlási tanácsok

Split klíma vásárlási tanácsok

A legtöbben ma már split klímát választanak. Ám ahhoz, hogy Ön is jól tudjon választani és a klímája örömet okozzon bosszúság helyett nagyon fontos, hogy jó információ legyenek a klímákról. Mi összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amit tudnia kell.

Split klíma vásárlási tanácsok
Klíma akció OBI

Klíma akció OBI

Ha valaki klímát szeretne vásárolni, akkor szinte biztos, hogy áruházban szeretné megvásárolni. Sokan gondolják azt, hogy szerelőktől vásárolni nem jó dolog, hiszen biztos, drágábban adják a klímát. Épp ezért megnézik a kedvenc (barkács)áruházuknak a kínálatát, elmennek, majd szembesülnek azzal, hogy nem ilyen egyszerű klímát vásárolni.

Klíma akció OBI
Klíma akció Tesco

Klíma akció Tesco

A jó idő beköszöntével nagyon sok áruház úgy, mint a Tesco, különböző akciókat hirdetnek meg. Olcsó klíma, kedvezményes árú klíma. Azonban, ha az átlagember bemegy, hogy klímát szeretne venni biztos, hogy nem fog kapni.

Klíma akció Tesco
A klímavásárlás szempontjai

A klímavásárlás szempontjai

A klímavásárlásnak sok szempontja van, mi ezeket gyűjtöttük most össze. Tekintse meg, hogy mi alapján érdemes klímát választani. Számít-e az ár vagy a márka? Milyen funkciók fontosak, és mik nem? Válaszolunk minden fontos kérdésre.

A klímavásárlás szempontjai
Mennyi a klíma fogyasztása?

Mennyi a klíma fogyasztása?

Sokakat az riaszt el a klímától, hogy biztosan drága fent tartani, de ez nem így van! A mai klímák már rendkívül olcsóak, nem kerül százezrekbe a fenntartásuk. Olvassa el összegzésünket, amelyben még konkrét példát is leírtunk egy adott klímának a fogyasztására.

Mennyi a klíma fogyasztása?
Hogyan működik a klíma?

Hogyan működik a klíma?

A klíma működése rendkívül egyszerű. Minden mai klíma ezeken az elveken alapul, a legolcsóbbaktól a legdrágábbakig. Olvassa el összegzésünket, hogy megtudja, hogy hogyan működnek a klímák, még a fűtő klímák is.

Hogyan működik a klíma?
Nyárváró klíma akciók

Nyárváró klíma akciók

Klímakészülékek forgalmazása, beüzemelése, karbantartása. Szakértő, tapasztalt munkatársak. Megbízható, garanciás munka. Gyári garancia és beszerelési garancia. Időszakos karbantartások, meghibásodások javítása. Nyárváró akciók. Akciós splitklímák díjmentes beszereléssel.

Nyárváró klíma akciók

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463