Klíma leolvasztás

Az inverteres, fűtő funkcióval ellátott klímákkal megesik, hogy eljegesednek. Ilyenkor szakszerűen kell cselekednünk a klíma érdekében.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Manapság egyre inkább népszerűek a fűtő klímák. Régebben az on/off klímák esetében nem volt lehetséges teljesen kiváltani a fűtési rendszert. Azonban ma már teljesen ki lehet váltani, akár mínusz húsz fokig is képesek működni a klímák. Azonban ekkor a leolvasztásról is fontos beszélni. 

Klíma leolvasztása – miért jegesedik el a klíma?

Ha hűtő klímáról van szó, akkor ott a pára a beltéri egységben csapódik le. Emiatt a pára miatt van az, hogy a mikroorganizmusok elszaporodnak (de ez már a tisztítás témakörébe tartozik). Ha fűtő klímáról van szó, akkor ugye a folyamat megfordul, így a pára a kültéri egységen csapódik le.

Ha a kinti hőmérséklet eléri a nulla Celsius fokot, akkor a pára megfagy. A kondenzvíz megtud fagyni, amely nagy probléma, hiszen a cső ki is repedhet a megfagyott víz miatt.

A klíma akkor is el tud jegesedni, hogyha nincs rendeszeresen karbantartva. Bár mindig a különböző vírusok, baktériumok és gombák elleni védekezés miatt emeljük ki a félévenkénti karbantartást, de fontos tudni, hogy olyan problémákat is meg lehet ezzel előzni, mint a jegesedés. Vagy a már kialakult kisebb jegesedést idejében ellehet távolítani. 

Ki olvaszthatja le?

Ha kikapcsolja a készüléket, akkor természetesen a jég el fog kezdeni elolvadni. Azonban, ha teljesen elolvadt akkor szükség van egy szakemberre, aki átnézi és kitisztítja a készüléket, ez elengedhetetlen. A leolvasztás a hűtőhöz hasonlóan több órát, akár öt órát is igénybe vehet.

A legjobb, hogyha szerelővel beszél még azelőtt, hogy bármit is kezdene.

Nagyon fontos, hogyha észlelte, hogy fagyos a klíma, akkor ne használja tovább. A jegesedés könnyen megsértheti a kompresszort, vagy akár a motor leégését is okozhatja. Ne próbálja meg mechanikusan eltávolítani a jeget. Sem lekaparni, sem leverni, sem lefeszíteni nem érdemes, mert könnyen sérülhet a készülék. Ha ezek a részek sérülnek, akkor nagyon súlyos szerelési költséggel kell számolni. 

A modern klímák önleolvasztása

A modern klímáknak az ön leolvasztó funkciója rendkívül egyszerű. Bizonyos időközönként a klíma megfordítja a folyamatot, tehát elkezd hűteni. Ez miatt a kültéri egységbe forró levegő fog kerülni, amely megállítja, vagy leolvasztja a jegesedést. Ha jól működik a funkció, akkor ezt olyan időközönként teszi meg, hogy egy szerelőnek sem kell mechanikusan leszedni a jeget, és le sem kell olvasztani a készüléket. Válasszon jó klímát, amely tartalmazza ezt a funkciót!

Milyen klímát vegyek?

Hasonló oldalak

Klíma leolvasztás

Klíma leolvasztás

A mai inverteres klímák a téli időszakban hogyha rendszeresen vannak használva akkor akár el is tudnak jegesedni. Ha eljegesedik, akkor nagyon fontos, hogy milyen hamarabb le legyen olvasztva, rendbe legyen hozva.

Klíma leolvasztás
Klíma jégtelenítés

Klíma jégtelenítés

A fűtő klímák sajnos meg az a tulajdonságuk, hogy elkezdenek jegesedni, amint elkezdődnek a mínuszok. Sok készülék rendelkezik leolvasztás funkcióval, de sok nem, és ilyenkor kézzel kell megoldani. Hívjon minket, és megoldjuk a jég problémáját.

Klíma jégtelenítés
Klíma funkciók

Klíma funkciók

A klímáknál nagyon sokféle extra funkció van. Ezeknek a nagytöbbségét összegyűjtöttük és rövid leírásokkal bemutatjuk, hogy eltudja dönteni, hogy milyen extra funkcióra van Önnek szüksége.

Klíma funkciók
Hogyan működik a klíma?

Hogyan működik a klíma?

A klíma működése rendkívül egyszerű. Minden mai klíma ezeken az elveken alapul, a legolcsóbbaktól a legdrágábbakig. Olvassa el összegzésünket, hogy megtudja, hogy hogyan működnek a klímák, még a fűtő klímák is.

Hogyan működik a klíma?
Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései

Ha szeretne klímát vásárolni, akkor sok információ van, amelyet jobb, hogyha tud, mielőtt még bármit is tenni. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, azonban, ha további kérdése lenne, akkor keressen fel minket.

Klíma vásárlás 2019-ban – a klíma vásárlás lépései
Mennyi a klíma fogyasztása?

Mennyi a klíma fogyasztása?

Sokakat az riaszt el a klímától, hogy biztosan drága fent tartani, de ez nem így van! A mai klímák már rendkívül olcsóak, nem kerül százezrekbe a fenntartásuk. Olvassa el összegzésünket, amelyben még konkrét példát is leírtunk egy adott klímának a fogyasztására.

Mennyi a klíma fogyasztása?
Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Ha a legjobb klímát keresi fűtés céljából akkor feltétlenül olvassa el összegzésünket. Elmondjuk, hogy szerintük melyek azok a márkák, amelyek igazán jók a fűtésre. Ezen felül még további hasznos információkat árulunk el.

Melyik a legjobb klíma fűtésre?
Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll

Ha klíma vásárlás előtt áll, akkor olvassa el írásunkat. Összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amit tudnia kell akkor, hogyha klíma vásárlás előtt áll. Ha nem talált minden kérdésére választ, akkor keressen fel minket!

Ha klíma vásárlás előtt áll
A klímavásárlás szempontjai

A klímavásárlás szempontjai

A klímavásárlásnak sok szempontja van, mi ezeket gyűjtöttük most össze. Tekintse meg, hogy mi alapján érdemes klímát választani. Számít-e az ár vagy a márka? Milyen funkciók fontosak, és mik nem? Válaszolunk minden fontos kérdésre.

A klímavásárlás szempontjai
Samsung klíma beszereléssel

Samsung klíma beszereléssel

A Samsung hosszú évek óta gyártja a jobbnál jobb klímákat. Már számtalan saját fejlesztésük van, a legújabb technológiával dolgoznak, így biztosíthatjuk Önt afelől, hogyha Samsung klímát választ, akkor nem fog mellé fogni. Bemutatjuk a legjobb dolgokat a Samsung klímákban és azt is bemutatjuk, hogy milyen az, amikor velünk szerelteti be! Válasszon minket.

Samsung klíma beszereléssel

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463