Légkondi tisztítása

Miért fontos a tisztítás? Mennyi ideig tart és mivel tisztítanak? Mindenre válaszolunk!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!

Sok légkondi tulajdonos lepődik meg azon amikor azt mondjuk, hogy a légkondikat tisztítani kell, mivel csak így kerülhetőek el a betegségek, és így lesz mindig jó a készülék.

Betegségek? avagy a kórokozók a klímában

Bizony, a klíma képes betegségeket is terjeszteni. Erre sokan nem is gondolnának, pedig ez egy valós probléma. 

Hogy is történhet meg ez? – kérdezik tőlünk sokszor. Erre a magyarázat rendkívül egyszerű. A klímák ugyan hideg levegőt fújnak, de a belsejükben azonban meleg van. De nem csak meleg van, hanem nedvesség is van. Ez a meleg, nyirkos környezet kiválóan alkalmas arra, hogy különböző gombák, baktériumok elszaporodjanak. Ezt nem lehet megállítani, ez folyamatosan megtörténik. Bár manapság már vannak újabb technológiák, amellyel ezt próbálják megakadályozni, de azért még nincs biztos módszer.

Jogos a kérdés, hogy akkor minek takarítani, ha úgyis mindig elszaporodnak. Nos azért, mert nem mindegy, hogy mennyire szaporodnak el. Ha félévente kivannak takarítva akkor nem tudnak túlságosan elszaporodni. Azonban, ha nincs takarítva, akkor nagyon el tud szaporodni. Ez azt jelenti, hogy a klíma az elszaporodott gombákat, baktériumokat, vírusokat folyamatosan forgatja a benti levegőben.

Ebből egyértelmű, hogy a lakásban tartózkodók folyamatosan ezt a levegőt lélegzik be, így borítékolható a megbetegedés. Tüdőgyulladások, megfázások, légiósbetegség... – szerintünk nem kell folytatnunk.

A működését befolyásolja?

Nem csak a betegségekkel van baj, hanem a működéssel is. A légkondi külső része folyamatosan jártja a levegőt, azonban, ha ezt a készüléket belepi a por, a piszok, a szennyeződés akkor nem tud áramlani a levegő.

Ez azt fogja jelenteni, hogy a készülék elkezd még nagyobb fordulaton dolgozni, ami nagyon könnyen tönkre is teheti a készüléket. Épp ezért nagyon fontos a rendszeres tisztítás. Milyen gyakran kell, és hogy történik? Olvasson tovább!

Milyen gyakran kell karbantartani?

Ahhoz, hogy készülékünk biztosan jól működjön és egészséges levegőt fújjon ahhoz elengedhetetlen az, hogy évente kitakaríttassuk legalább kétszer. A legjobb, hogyha szezonok előtt és végén tesszük meg ezt.

Például: az első tisztítása legyen tavasszal, tavasz végén, mivel utána következik a nyári szezon, amelyben folyamatosan fogjuk használni a készüléket.

A következő legyen a téli szezon előtt. Ez két okból fontos. Egyrészt azért, mert szinte 100%, hogy a nyári gőzerőnél rengeteg baktérium telepedett meg, és rengeteg kosz rakódott meg. Másrészt azért, mert, ha fűtő a klíma, akkor tanácsos, hogy a tél kezdeténél is egy szép, tiszta klíma lássa el a feladatot.

Hogy történik egy karbantartás?

Ez a legegyszerűbb része a dolognak. Először is vegyük kétrészre, mivel máshogy tisztítjuk a benti és a kinti készüléket. 

Kezdjük a bentivel. A benti készüléknél ugye az a cél, hogy a különböző baktériumokat, vírusokat, gombákat kifertőtlenítsük. Ez is a kulcsszó: fertőtlenítés. A klímáknak a fertőtlenítése egy speciális fertőtlenítő szerrel történik. Először is lekapcsoljuk a készüléket, és jól bevonjuk ezzel a szerrel. Ezt követően bekapcsoljuk, hogy mindenhova eljusson a szer. Ekkor várni kell, mivel legalább fél órára van szüksége a szernek ahhoz, hogy hasson. Ha ez letelt, akkor szinte kész is vagyunk. 

A kinti készülékkel már nehezebb a dolgunk. Itt nem kell és nagyon nem is lehet folyadékokat használni, itt általában magasnyomású sűrített levegővel szoktunk dolgozni, amely tökéletesen ki tudja fújni a készülékből a szennyeződést. 

Szennyeződéstől függ, hogy mennyi ideig tart a tisztítás, azonban ha rendszeres a tisztítás, akkor természetesen nem tart sokáig.

Hasonló oldalak

Légkondi tisztítása

Légkondi tisztítása

A tisztítás nagyon fontos része a légkondicionálóknak. Ahhoz, hogy a készülék mindig jól működjön, és ne tegyen kárt az egészségünkben ahhoz elengedhetetlen a tisztítás. Olvassa el összegzésünket a tisztításról!

Légkondi tisztítása
Légkondicionáló tisztítás

Légkondicionáló tisztítás

A légkondicionálóknak a tisztítása elképesztően fontos dolog, sokkal fontosabb, mint azt sokan gondolnák. Súlyos betegségeket lehet megelőzni, hogyha mindig patyolat tiszta a készülék. Ha szeretne erről bővebben érdeklődni, akkor olvassa el összegzésünket!

Légkondicionáló tisztítás
Légkondicionáló tisztító

Légkondicionáló tisztító

Azt már többen is tudják, hogy mennyire fontos a légkondicionálóknak a tisztítása, azonban sokan nincsenek vele tisztában, hogy milyen szerrel is történik meg ez a folyamat. Mindenféle fertőtlenítővel lehet? Vagy nem? Ki végezheti el a folyamatot? Mi mindenre válaszolunk.

Légkondicionáló tisztító
Légkondicionáló allergiásoknak

Légkondicionáló allergiásoknak

Az allergiások számára kifejezetten jótékony hatással lehet egy klíma, ám csak akkor, hogyha az jól van kiválasztva. Mi összegeztünk mindent, amit tudni kell a klímákról, így Önnek már csak annyi a dolga, hogy elolvassa és felkeressen minket.

Légkondicionáló allergiásoknak
Légkondicionáló helyes használata

Légkondicionáló helyes használata

Ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket, és elkerüljük a készülékünknek a meghibásodását elengedhetetlen a helyes használat. Szerencsére ez nem egy hosszú lista, röviden összefoglaltuk, hogy mikre kell figyelnie ahhoz, hogy ne legyen semmi probléma a jövőben.

Légkondicionáló helyes használata
Légkondi szerelés

Légkondi szerelés

A légkondiknak a meghibásodása rendkívül bosszantó. Épp ezért ilyenkor nagyon fontos, hogy egy szerelő megnézze a készülékét. A legjobb, hogyha minket hív ki, és amíg mi kiérkezünk addig olvassa el írásunkat, amelyben bemutatjuk a tipikus meghibásodásokat, illetve bemutatjuk, hogy hogy nézz ki egy szerelés.

Légkondi szerelés
Légkondi fűtés

Légkondi fűtés

A fűtő klímáknál rengeteg kérdőjel van, ugyanis sok tévhit övezi. Most ezeket tisztázzuk, és bemutatjuk a fűtő klímát is. Olvassa el összegzésünket, ahol lerántjuk a leplet a tévhitekről, csak tényeket közlünk, és segítünk Önnek, hogy tisztán lásson a fűtő klímák világában.

Légkondi fűtés
Légkondi leszerelése

Légkondi leszerelése

Életünk során vannak időszakok, amikor egy felújítás, egy átépítés során le kell szerelni a légkondit. Ilyenkor sok kérdés merül föl, például, hogy ki szerelheti le, hogy néz ki a leszerelés, stb. Mi az ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre választ adunk.

Légkondi leszerelése
A légkondicionáló működése

A légkondicionáló működése

Jó tudni, hogy az otthonunkban használt elektronikai készülékek hogyan működnek. Épp ezért készítettük el az oldalon olvasható leírást, amelyben részletesen de mégis közérthetően bemutatjuk a klímáknak a működését!

A légkondicionáló működése
Légkondicionáló

Légkondicionáló

Sokan nem tudják, hogy mikor kell fűtő klímát választani, ahogy azt sem, hogy melyek a jó márkák, a jó készülékek. De ezzel nincs is semmi baj! Sőt! Azért vagyunk mi klíma szerelők, hogy az ilyen kérdésekre is választ adjunk. Összegzésünkben pár általános kérdésre választ adunk a légkondicionálókkal kapcsolatban.

Légkondicionáló

Nyárváró klíma akciók!

Ugye nem szeretne lemaradni a legakciósabb klímáinkról?

Az akció kezdete: múlva, tehát hétfőn reggel 9-kor!

Ajánlataink tartalma: új klíma beszerelése garanciával. Figyelem! Az akciók csak a készlet erejéig lesznek érvényesek, ne maradjon le!

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Lakásfelújítás

A lakásfelújításnak a lényege az, hogy olyan minőségben újítsunk fel, hogy az akár több évtizedig is megállja a helyét. Ezt nem csak a minőségi alapanyagokkal tudjuk elérni, bár ez is fontos, hanem a szakszerű munkálatokkal. A mi szakembereink mindig precízen, pontosan és hatékonyan dolgoznak. A végeredmény nálunk mindig szemkápráztató, pontosan olyan, mint amelyet az ügyfél megálmodott. Szakértelmünkkel és elhivatottságunkkal megteremtjük álmai otthonát!

Lakásfelújítás

Segítséget szeretne?

Klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyet válasszont?
Elromlott a klímája, és nem tudja, hogy kivel javítassa meg?
Hívjon minket, és segítünk Önnek!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

+36 (20) 611 8463